Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Kriminalno suđenje , svaki kontakt svaka sitnica se svira gore nego u ABA ligi. Portland sinoć bez odbrane ljudi su svaki napad dali i što su profulali dali su iz ofanzivnog skoka. Juka klasičan s tim da je profulao par zicera, brzo je dobio 4 faula (3/4 suđenje je bilo fuj za 3 min obje ekipe izašle iz bonusa i samo penali onda), kasnije u 4. dobije još 2 faula u 2 napada i ćao !
Realno odbrana je ko mu da da nemaju Lilarda bili bi kante
Realno odbrana je ko mu da da nemaju Lilarda bili bi kante
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
Znaci lične su pocele još sad kad se naloži na domaci parket pa kaze ostavite ga meni 1 na 1 i dobije 2 licne do 9 minute..
- Felixians4
- Kontakt:
Trebaju Jokića stalno,stalno,stalno napadati,izvlačiti van,em da ga fizički i mentalno potroše em da onda nakon rotacije u sredini ostaju powell,simons,cov full otvoreni. denver ima osoblja u obrani(gordon,facu,millsap),no na taj način ni oni ne bi imali energiju za stalnu dvosmjernu paljbu i trku. Nurka bi trebali itekako uključiti u handoff,visoki pick,elbow setove itd. preslabo je iskorišten.
Kako braniti raspoložene MPJ i Jokera je puno teža misija,no sigurno im mogu smanjiti postotke i natjerati više ostale da kreiraju
Kako braniti raspoložene MPJ i Jokera je puno teža misija,no sigurno im mogu smanjiti postotke i natjerati više ostale da kreiraju
Ma kako god okreneš brejk su napravili da vidimo šta mogu kuci
Vecina nisu bile na Jokicu i 2 je dobio koje nisu ni u snu licne, imao sam neku potrebu sa ovo napisem ali mecu vise odgovarati jutarnjim statisticarima
Nek se sad opet malo pocne ismijavati s Valanciunasom...
Mene da je Jokic ovako izdominirao na sve moguce nacine, deaktivirao bih sve drustvene mreze i ne bih smio izaci iz kuce mjesec dana, a kamoli sam sebe dovodio u kontekst nekakvog elitnog defanzivca.

Mene da je Jokic ovako izdominirao na sve moguce nacine, deaktivirao bih sve drustvene mreze i ne bih smio izaci iz kuce mjesec dana, a kamoli sam sebe dovodio u kontekst nekakvog elitnog defanzivca.
Da vidiš kako deaktivira mreže kad treba igrati protiv Davisa nema ga cijelu seriju da se javi

Sad je mislio lako ce s Jokarom, kad scene.
Lik je odigrao sasvim korektnu odbranu druga je stvar sto je ovaj vansersiki igrac pa pogadja iz nemogucih situacija preko ruke , msm gledajte malo objektivno Jokic je MVP i ne znam koga da stavite na njega on ce uvaliti 30+ poena. Dok je Nurkic igrao imali su defanzivni skok i sasvim koreknu odbranu na Jokicu kad Kanter udje sve igraju na Jokica dole lik se igra s njim
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
u prvoj tekmi je dobro branio jokica, u drugoj, ne
losa tekma za nurkica, no, zaista se nadam da ce terry stotts dobit otkaz il da ce nurkic napustiti portland, jer ovo kako ga ovaj majmun koristi je za svaku osudu, a i nurkicu to nesto ne smeta, naviklo to da bude hamal, mentalitet sela
mike malone je unistio terryja stotts-a, bilo je za ocekivati da ce ovaj napraviti promjene, sto je i ucinio i to im je donijelo pobjedu, a vidjecemo sta ce terry stotts uciniti povodom toga, no, istorija nas uci tome da nece napraviti nikakve promjene
losa tekma za nurkica, no, zaista se nadam da ce terry stotts dobit otkaz il da ce nurkic napustiti portland, jer ovo kako ga ovaj majmun koristi je za svaku osudu, a i nurkicu to nesto ne smeta, naviklo to da bude hamal, mentalitet sela
mike malone je unistio terryja stotts-a, bilo je za ocekivati da ce ovaj napraviti promjene, sto je i ucinio i to im je donijelo pobjedu, a vidjecemo sta ce terry stotts uciniti povodom toga, no, istorija nas uci tome da nece napraviti nikakve promjene
Razbio ga Jokic i kraj price..prestanite smarati sa Trenerom i da mijenja sredinu..Igra U Playoff ekipi,valjda je to zelja svakog igraca..Treba otici u Detroit i imati 20 lopti i biti zadovoljan
Kukoc bio 6 igrac ,shutio i igrao a mogao je u svakoj drugoj biti Starter.

nurkic je igrac koji definitivno ima potencijal za nesto vise, odnosno da postane all-star nivo igrac, a sve dok bude koristen ovako kako se koristi i dok on bude sutio na to, to nikad nece postati, nikad ga nba svijet nece smatrati igracem koji bi mogao biti top 5 centar u nba il odmah iza
ne znam sta me vise iritira, to sto portland to ne prepoznaje il to sto nurkic ima mentalitet sela, pa je zadovoljan onim sto mu se da, a portland bi morao to prepoznati u njemu i tretirati ga tako, mnogo vise ga ukljuciti u igru, dovesti trenera koji ce raditi s visokim igracima, jer ovaj trenutni mi ne djeluje kao bas neki strucnjak, il npr da mu preko ljeta nadju privatnog trenera il u krajnjem slucaju, neka ga nurkic sam pronadje, pa neka ga nauci kako da igra na niskom postu, da ga nauci nekim potezima itd
mozda neko misli da je ovo nurkicev maximum, ja ne mislim tako, mislim da njegov potencijal propada u portlandu, mislim da njegov maximum nije da bude role igrac, nego all-star nivo igrac, al ima trenera koji forsira igru na perimetru i koja 100% ovisi o dameu i cj mccollumu i nurkic kod njega nikad nece postati ono sto moze postati
no, okej, svi znamo da se nurkicu svidja zivot u portlandu i oregonu, da mu se svidjaju portland trail blazersi, navijaci, da ima fantastican odnos s dameom i cj mccollumom, da je portland playoff ekipa, medjutim, nema licne ambicije, odnosno da postane najbolja verzija sebe
ne znam sta me vise iritira, to sto portland to ne prepoznaje il to sto nurkic ima mentalitet sela, pa je zadovoljan onim sto mu se da, a portland bi morao to prepoznati u njemu i tretirati ga tako, mnogo vise ga ukljuciti u igru, dovesti trenera koji ce raditi s visokim igracima, jer ovaj trenutni mi ne djeluje kao bas neki strucnjak, il npr da mu preko ljeta nadju privatnog trenera il u krajnjem slucaju, neka ga nurkic sam pronadje, pa neka ga nauci kako da igra na niskom postu, da ga nauci nekim potezima itd
mozda neko misli da je ovo nurkicev maximum, ja ne mislim tako, mislim da njegov potencijal propada u portlandu, mislim da njegov maximum nije da bude role igrac, nego all-star nivo igrac, al ima trenera koji forsira igru na perimetru i koja 100% ovisi o dameu i cj mccollumu i nurkic kod njega nikad nece postati ono sto moze postati
no, okej, svi znamo da se nurkicu svidja zivot u portlandu i oregonu, da mu se svidjaju portland trail blazersi, navijaci, da ima fantastican odnos s dameom i cj mccollumom, da je portland playoff ekipa, medjutim, nema licne ambicije, odnosno da postane najbolja verzija sebe
Kad se njegove lose igre pocnu 'braniti' +/- statistikom... 

Ova priča se mantra godinama, ali očigledno da od toga neće biti ništa.Chinaglia je napisao/la: ↑25 maj 2021, 17:47nurkic je igrac koji definitivno ima potencijal za nesto vise, odnosno da postane all-star nivo igrac, a sve dok bude koristen ovako kako se koristi i dok on bude sutio na to, to nikad nece postati, nikad ga nba svijet nece smatrati igracem koji bi mogao biti top 5 centar u nba il odmah iza
Nema se sta "braniti" ili "ne braniti". Cinjenica je da je Portland UVIJEK bolja ekipa kada je on terenu nego na klupi bez obzira na nivo njegove igre te veceri.
Ako igra dobro Portland ce vjerovatno dobiti bilo koga, a ako igra li-la Portland ce biti sigurno u utakmici.
Zadnjih 5 utakmica RSa, te 2 dosadasnje u PO. "Slika" govori sve.

Kod njega nema prazne statistike. Cak naprotiv. Nekada ni ona dovoljno ne prikazuje koliko znaci Portlandu.
Kada igra "lose" uvijek ce napraviti par screen-assista, uhvatiti vazan skok, zagraditi isti, podijeliti neku asistenciju, pokoju blokadu, baciti se na neku loptu...
To je svakome ko gleda njegove utakmice sasvim jasno.
Ma kakav All Star nivo... Nurkić je nivo igraca poput Gortata, Valenciunasa ili Bogut... nikad on nece napraviti korak vise, bez obzira gdje god bude igrao... iz vise razloga, prvi je sto nije konstantan i drugi je sto je fizicki nespreman i cesto puta ozlijedjen... njegov maksimum je da bude B TIER igrac, po trenutnoj formi bi rekao da je C. A da ikad bude A, u to iskreno sumnjam...Chinaglia je napisao/la: ↑25 maj 2021, 17:47nurkic je igrac koji definitivno ima potencijal za nesto vise, odnosno da postane all-star nivo igrac, a sve dok bude koristen ovako kako se koristi i dok on bude sutio na to, to nikad nece postati, nikad ga nba svijet nece smatrati igracem koji bi mogao biti top 5 centar u nba il odmah iza
Pazi se Swot napasce te sad zbog istine koju si napisao. 

- LlullSergio
- Kontakt:
Ko sto se tamo pretjerivalo na onoj temi NBA poslije prve utakmice, tako se ovdje pretjeruje poslije ove.
2 utakmice su odigrane, uzeli su break, ne znam sta su ljudi ocekivali, da Portland pomete ovo
2 utakmice su odigrane, uzeli su break, ne znam sta su ljudi ocekivali, da Portland pomete ovo

Još kad dodaš na to da ekipa koja uzme prvu utakmicu u pravilu skoro uvijek drugu uleti s mentalitetom imamo brejk shvatiš sve..LlullSergio je napisao/la: ↑25 maj 2021, 20:43Ko sto se tamo pretjerivalo na onoj temi NBA poslije prve utakmice, tako se ovdje pretjeruje poslije ove.
2 utakmice su odigrane, uzeli su break, ne znam sta su ljudi ocekivali, da Portland pomete ovo![]()
Sve u svemu katastrofalna partija nema opravdanja
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa mora imati minutazu kao u prvoj utakmici, jer bez njega Portland je cirkus ekipa. To ce biti faktor ove serije, kako ce se sacuvati licnih gresaka.
Sve u svemu za sad im odlicno ide, uzeli su brejk, sta je neko mislio da ce ovo biti 4-0 za Portland?
Kantera mora mijenjati Giles hitno, makar da proba.
Sve u svemu za sad im odlicno ide, uzeli su brejk, sta je neko mislio da ce ovo biti 4-0 za Portland?
Kantera mora mijenjati Giles hitno, makar da proba.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Jusuf nema primarni mecap sa Jokicem. Ta neka bezvezna prica koja se ovdje proteže je ok za njegovu navijacku temu jer se mora odredjena pristrasnost ukljuciti i dozvoliti.
Ali njegov primarni uticaj treba da se mjeri odbranom i na Kampacu i na preuzimanju bekova u prodoru.
Moris ga je previse puta prosao da bi se moglo pricati o elitnoj odbrani reketa u prosloj utakmici.
To je neki njegov primarni defanzivni posao kako ga ja vidim jer moze imati najveci uticaj na igru.
Ali njegov primarni uticaj treba da se mjeri odbranom i na Kampacu i na preuzimanju bekova u prodoru.
Moris ga je previse puta prosao da bi se moglo pricati o elitnoj odbrani reketa u prosloj utakmici.
To je neki njegov primarni defanzivni posao kako ga ja vidim jer moze imati najveci uticaj na igru.