FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 05 jun 2021, 00:30

messilla je napisao/la:
05 jun 2021, 00:03
I Pjanic je gotov. Ako je uopce bilo sumnje.

Puig ce najvjerovatnije ostati.

PSG je ponudio mnogo vecu platu Wijnaldumu. Nece biti neka steta i ako ga uzmu.

Depay bi trebao biti ozvanicen naredne sedmice.
:pray:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 jun 2021, 00:53

zaista ne razumijem pesimizam odredjenih forumasa kad je rijec o narednoj sezoni, toliki pesimizam da su sigurni da ce ista biti neuspjesna, a ja sam npr umjereni optimista, mislim da laporta za sad radi dobar posao kad je rijec o prvoj ekipi, a vjerovatno ce i promjene u samom klubu poboljsati atmosferu u ekipi, jer je bilo evidentno da su i neki igraci bili u losim odnosima s bivsim rukovodstvom kluba

laporta trenutno "krpi" ekipu, nema novca za skupe igrace, pa se snalazi kako zna i umije, potpisujuci slobodne igrace, ali ne samo zato sto su slobodni, nego zato sto su slobodni i mogu donijeti neophodni kvalitet, koliko god neki forumasi smatrali da oni nece donijeti nikakav kvalitet

pozicija napadaca je bila veliki problem u prethodnoj sezoni, nemoguce je igrati fudbal bez goalgetter-a, to je igrac koji zavrsava napade, zabija golove, a sad ce tu biti aguero i depay, sto ce poboljsati realizaciju, ne samo brojcano, nego ce biti efikasniji u smislu da nece promasivati kao messi, griezmann i dembele, jer ono sto smo gledali u sezoni koja je nedavno zavrsila je "boze sacuvaj", a takodjer treba spomenuti da ce ansu fati biti spreman za igru, moguce i od samog pocetka (da, postoji upitnik kako ce izgledati nakon povrede i duge pauze, no, u odnosu na proslu sezonu, u najgorem slucaju, barca nece izgubiti nista, a u najboljem slucaju, dobice mnogo)

ofanziva ce sad biti krcata (messi, aguero, depay, griezmann, dembele, ansu fati, coutinho, trincao, braithwaite), prema tome, mislim da ce trojica morati napustiti klub jer nece imati minuta, tu bi trincao trebao na posudbu, braithwaite i coutinho prodaja/posudba, a nisam siguran da griezmann i dembele trebaju ostati u klubu, odnosno, jedan od njih bi trebao biti prodan, a u tom slucaju bi trincao mogao ostati

u svakom slucaju, misljenja sam da ce barcina ofanziva biti mnogo bolja naredne sezone, jer koliko god ljudi sumnjali u aguera i depayja, oni ce se dobro uklopiti, a nekad je bolje imati manje kvalitetne igrace, a dobro uklopljene, nego bolje igrace, a lose uklopljene

mladom veznom redu (frenkie, pedri, ilaix, riqui) je apsolutno neophodan iskusan, cvrst i trkacki sposoban igrac, potrebna je pomoc toj djeci, jer je preveliki teret pao na njihova ledja prosle sezone (to je bila koemanova pobjeda i poraz, pobjeda za buducnost, a poraz za sadasnjost) i wijnaldum je takav tip igraca i bas kao aguero i depay, djeluje mi kao stratesko pojacanje, a ne kao neko ko se dovodi samo zato sto je free

odbrana je dio ekipe gdje treba napraviti najvece promjene, eric garcia je okej potez, igrac za buducnost, lako bi se moglo desiti da bude ista situacija kao s piqueom kad je dosao iz man utd-a, a obzirom da ga luis enrique forsira u reprezentaciji, evidentno je da decko ima kvalitet

ali, misljenja sam da je potreban jos jedan centralni bek, trenutno barca ima dva igraca na koje moze osloniti (araujo i pique, koliko god cudno zvucalo za piquea), lenglet i umtiti su odigrali svoje, a eric garcia je neko za koga ne mogu tvrditi sa sigurnocu da ce odmah zaigrati

vidjecemo sta ce donijeti emerson, ne bi me iznenadilo da postane startni desnik bek, no, u svakom slucaju, ne zelim vise vidjeti sergi roberta u barcinom dresu, tako da emerson moze donijeti kvalitet vise, a u najgorem slucaju ce biti junior firpo ili upravo sergi roberto

sto se tice koemana, moram istaci da ce on sada biti u puno boljoj situaciji, ne samo kad je rijec o igrackom kadru, nego i kad je rijec o atmosferi u klubu i svlacionici, jer nece imati nesretnog messija koji igra preko kurca jer ga klub nije pustio da ide, a sad je to ocigledno ostavio iza sebe (nadam se da ce osvojiti copa americu, pa da se vrati u barcu sretan i zadovoljan)

naravno, postoji vise razloga za neuspjesnu proslu sezonu, a tri su glavna razloga:

- nedostatak napadaca/neefikasnost napadacke trojke
- poklonjeni golovi odbrane i golmana
- ronald koeman

vjerujem da ce prva stavka biti rjesena i da nece predstavljati problem naredne sezone, za drugu stavku nisam siguran, nadam se kupovini centralnog beka, no, ako odbrana ostane ista, moracemo se nadati da nisu toliki idioti da ponovo poklanjaju onakve golove, a sto se tice koemana, nisam bas optimistican da ce unaprijediti sebe, medjutim, kao sto sam vec napisao, sad ce imati mnogo bolju situaciju i nadam se da ce nas iznenaditi

za kraj, moram ponoviti nesto, a to je da ne mogu shvatiti koliko odredjeni forumasi potcjenjuju moc "dobro uklopljene ekipe", znate kako se kaze: ponekad je manje, zapravo vise (less is more) i mislim da barca to pokazati naredne sezone

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 jun 2021, 10:53

To sto Xavi sad nije dosao je najbolja moguca stvar, ne za Barcelonu, nego za samog Xavia. Niti Xavi, niti bilo koji trener ne mogu promjeniti puno, dok u ekipi igraju Busket, Pike, Messi, Alba... Da su ga sad doveli, samo bi ga potrosili bezveze. Ne treba njegova buduca trenerska karijera da bude na pocetku unisten, radi nekih starohana, koji ce raditi isto sto rade, jer im se moze, ko god da bio trener.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 jun 2021, 12:59

[La Vanguardia] | Xavi: “Fortunately or unfortunately I have said NO to Barcelona twice, due to different circumstances, family, professional, contractual.”
Sad je valjda jasnije zašto Koeman ostaje. Flick, Pep i Xavi su rekli ne.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 jun 2021, 16:32

Neće biti poboljšana ponuda Wijnaldumu. Trenutno bliže PSG-u.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 05 jun 2021, 16:39

Odlične vijesti, ako je tako.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 jun 2021, 16:54

Super, sretno Wijnaldumu u PSGu. Mislim da bi bio gora verzija Vidala, plus sto u prethodnih par godina igrao visokom niovu i uz njegove godine, jako lako moze uci u fazu povreda, a uz Barcin medicinski tim to je dobitna kombinacija za lezanje u bolnici.

Pjanic prva meta Allegrija, poslije ostanka Koemana Pjanic odlazi sigurno, pitanje je po kojoj formuli. Juventus je za pozajmica + mogucnost otkupa, a Barca zeli razmjenu, De Ligt, Bentancur ili Alex Sandro su navodno opcije. Prva dvojica su odlicni, Bentancur je sam drzao mrtvi vezni red Juventusa, a pored Busquetsa i De Jonga savrseno bi se uklopio. De Ligt, u vezi njega ima jedan problem, a to je agent. Alex Sandro se nekako ne uklapa u ovo, iako Laporta trazi lijevog beka. Problem je sto bi Sandro trazio garanciju prve postave, a to mu pored Albe niko ne moze obecati, ne sto je Alba toliko dobar, vec zbog onih drugih razloga. A MD navodi da je za lijevog beka opcija Gaya, navodno transfer bi isao po formuli Alena u suprotnom smjeru + nesto novca za Gayu. Po meni odlican transfer.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 jun 2021, 17:16

Meni je žao Alene :(

Nikad se tom momku nije dala šansa, od strane kvazitrenera koji su vodili Barcu zadnjih godina :thumbdown:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2021, 18:05

messilla je napisao/la:
05 jun 2021, 00:03
I Pjanic je gotov. Ako je uopce bilo sumnje.

Puig ce najvjerovatnije ostati.

PSG je ponudio mnogo vecu platu Wijnaldumu. Nece biti neka steta i ako ga uzmu.

Depay bi trebao biti ozvanicen naredne sedmice.
Mora neko imati i zacementirano mjesto na klupi kad ode Pjanke :bih:
A nije da nije imao svakako kod ovog žutalja.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jun 2021, 18:28

let3 je napisao/la:
05 jun 2021, 17:16

Nikad se tom momku nije dala šansa, od strane kvazitrenera koji su vodili Barcu zadnjih godina :thumbdown:
Nikad nije pokazao da je blizu nivoa Barcelone.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 jun 2021, 18:40

Donnie Darko je napisao/la:
05 jun 2021, 18:28
let3 je napisao/la:

Nikad nije ni dobio pravu šansu u Barci, mrvice ne računam, baš kao ni Puig u zadnje dvije godine (koji ce isto tako vrlo brzo putem Alene po raznim posudbama).

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 05 jun 2021, 18:41

Cuj nema para .....

Prodas Coutinha, Busquetsa, Dembelea, Roberta i imas cca 100 miliona sto od prodaje sto od njihovih plata, zar ne ?

Al' ko ce kupit ove levate sa ogromnim platama i opravdanoscu istih do 5% -.-'
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jun 2021, 18:43

let3 je napisao/la:
05 jun 2021, 18:40
Donnie Darko je napisao/la:
05 jun 2021, 18:28
let3 je napisao/la:

Nikad nije ni dobio pravu šansu u Barci, mrvice ne računam, baš kao ni Puig u zadnje dvije godine (koji ce isto tako vrlo brzo putem Alene po raznim posudbama).
Puig je prosle godine u 10 utakmica pokazao mnogo vise nego sto je Alena ikad pokazao u visestruko vise utakmica.

To je razlog zbog kojeg Puig ima armiju veoma glasnih navijaca iza sebe, a za Alenu ljude generalno pece kozica.

To sto je La Masijac ne znaci da je klasa. Igrac za Betisa, Getafea, Levantea i nista vise od toga. Nije ni nivo Seville ili Viljareala kamoli Barcelone.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2021, 19:14

Hank može pogađati ko je dao izjavu :mrgreen:
Ronald Koeman obavio je sjajan posao u svojoj prvoj godini. Imali smo komplicirane periode, ali i one kvalitetne. U jednom periodu smo nizali pobjede i slali sjajan imidž ekipe u javnost. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i sljedeće sezone. Trenutno idemo u pozitivnom pravcu.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 05 jun 2021, 19:27

MrHc je napisao/la:
05 jun 2021, 18:41
Cuj nema para .....

Prodas Coutinha, Busquetsa, Dembelea, Roberta i imas cca 100 miliona sto od prodaje sto od njihovih plata, zar ne ?

Šta li si ti sad rekao, naveo igrače za koje se može uzeti 100 miliona pa onda sam sumirao da niko neće platiti centa za njih.
Pare u ovoj ekipi se mogu uzeti za Greizmana, Arauja, Pedrija. Čak ne možeš ni ma Fatija sa ovakvim koljenom.
Don't hate what you don't understand.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 05 jun 2021, 22:11

xaviesta je napisao/la:
05 jun 2021, 19:27
MrHc je napisao/la:
05 jun 2021, 18:41
Cuj nema para .....

Šta li si ti sad rekao, naveo igrače za koje se može uzeti 100 miliona pa onda sam sumirao da niko neće platiti centa za njih.
Pare u ovoj ekipi se mogu uzeti za Greizmana, Arauja, Pedrija. Čak ne možeš ni ma Fatija sa ovakvim koljenom.
Pa hocu reci prijatelju da ima neko ko prima platu tamo da ih proda, zar ne ?
Pa i ispod cijene ako treba ?

Uvijek ima Eveton, wulfsi i slicna buranija ...
Vjerujem da bi PSG zagrizao za Dembelea a Busquetsa poklonit bez odstete. Roberto moze u Napoli i top ;)

Valja malo mu.da opruziti ali se MORA rijesiti ovog skarta
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 jun 2021, 22:28

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 06 jun 2021, 00:01

Chinaglia je napisao/la:
05 jun 2021, 22:28
Sutra objavljuju moguca nova operacija.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 06 jun 2021, 00:04

Derdiyok je napisao/la:
05 jun 2021, 19:14
Hank može pogađati ko je dao izjavu :mrgreen:
Ronald Koeman obavio je sjajan posao u svojoj prvoj godini. Imali smo komplicirane periode, ali i one kvalitetne. U jednom periodu smo nizali pobjede i slali sjajan imidž ekipe u javnost. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i sljedeće sezone. Trenutno idemo u pozitivnom pravcu.
Tužnooki Francuz. :urnebes: :damn:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 jun 2021, 01:26

To je to onda. A budala, ponudili mu duplo više. :urnebes:

Nakon što nam je Real skinuo Alaba metak, Nasser skida drugi. :kafa:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 10 gostiju.