messilla je napisao/la: ↑06 jun 2021, 16:01
Umtiti je gotov. Ne bori se on nizašto. Vjerujem da će se Piqueu dobro smanjiti minutaža. Araujo je injury prone, a Lenglet klocina. Generalno od tih šest imena ne može tri kvalitetna stopera sastavit.
Laporte bi bio brutalan potez, ali sumnjam. Previše to dobro zvuči.
Jeste, ali sta sa njima. Umtiti vjerujem pozajmica neka u francusku Nica, Ren, tako taj rang kluba, oni ce placati 30% plate i to je to. Lengleta bi mogao neko i uzeti, recimo Arsenal, Napoli. Da je vratiti ulozeno za njega to bi bilo odlicno, ali jako tesko. Pique, koliko god smijesno bilo, ali u njega najvise vjerujem, u godinama jeste, i doziranje njegovih minuta moze biti jako korisno. Araujo, kao sto kazes injury prone, lici mi na Puyola, fizicki dominantan, injury prone, dok Garcia baca na Piqueovu karijeru. Mingueza, njegova prva ozbiljnija sezona, upao je tu jer nije imao ko da odigra, i opet je odigrao dosta dobro, ali realno gledajuci nije neki kvalitet, dosta slabije mi izgleda od Bartre u danima kad je bio u Barci. Laporte bi bio ugrade strasan u odnosu na ovo sto imas trenutno u ekipi, vise mu godu spanski nogomet nego engleski sigurno.
Chinaglia je napisao/la: ↑06 jun 2021, 16:06
barci je potreban iskusan vezni igrac, jer ima previse mladih igraca, to treba biti igrac koji ce tu biti kratkotrajno, dok mladi igraci (frenkie, pedri, ilax i riqui) ne budu spremni da budu nosioci veznog reda, odnosno, dok ne budu spremni za veliku minutazu
pjanic je takav igrac, eh sad, dal je on taj kvalitet il ne, na kraju dana i nije bitno jer koeman ima nesto protiv njega
jos jedan centralni bek (kvalitetan i spreman za igru) i iskusan vezni igrac su neophodni
Naravno da je potreban iskusan igrac u vezi, imamo Busquetsa i Pjanica sto je sasvim dovoljno, cak i za De Jong mozes reci da je iskusan, igrat ce vec 5 sezonu na najvecem nivou, on za godinu-dvije ulazi u prime. Ali, Pjanic odlazi, Juve ga zeli, Allegri, a on zeli saradjivati sa njim, nije mentalitet da sjedi na klupi, sad je samo pitanje da li ce se Juve i Barca pogoditi i na koji nacin. Odlaskom Pjanica morao bi dovesti nekog od 28+ godina na tom mjestu, a prema svemu sudeci morat ces platiti za tog nekog.
Uz stopera i iskusnog veznog igraca, ja bih rekao jos i lijevog beka (Gaya).