"Voy a hablar con el Hamburgo y a explicarles mis sentimientos. A ver si llegamos a un acuerdo. No es cualquier club el que se interesa por mi, es el Real Madrid,
que es el único por el que estaría dispuesto a marcharme", ha señalado Ruud van Nistelrooy
Vladano misli da stvar oko VanGola vrlo tezak slucaj
Intervju >Jose Mourinho
Bio bi sretan da dodje Van Nistelrooy
Engleski klubovi su zainteresirani za Lass i nije na spisku za tekmu sa Almerijom? Racunate li na njega?
Racunam na njega.Nije uvrsten u sastav za ovu tekmu jer su nam svi igraci na raspolaganju, imamo Xabija, Grenera, Gaga, Khediru, volim da imam na klupi i malo ofazivnijeg covijeka na klupi.
Želite li da 9 koja ce doci bude Van Nistelrooy?
Bilo bi sjajno da imamo jos jednog napadaca, preostalo je jos puno tekmi..Prica se o puno imena a svi bi mogli da budu od pomoci. Ako dodje Van Nistelrooy ja bi bio vrlo sretan.Poznajem ga jos iz Engleske lige, poznajem ga licno vrlo dobro kao osobu, bio bi odusavljen.
U vasu korist on poznaje vrlo dobro klub?
On je igrac Hamburga, nezelim da pricam o igracu koji nosi dres drugog kluba, dres koji nije moj.Vama je lako, a ja moram da postujem Hamburg.
Jeste li se sijetili Raula?
On je sretan. Razgovarao sam sa njim nekoliko puta. Uvijek igra, postize golove, igra u Ligi Prvaka.On je sretan.
Kako je Benzema? Bernabeu mu je zvizdao u cetvrtak kad je zamijenjen..
Bernabeu je zvizdao meni a ne njemu, buduci da je bilo nerijeseno na jedan, a ja sam zamijenio jedinog napadaca.Zvizdali su mi, jer su zeljeli neku drugu stvar a nije problem sto mi stadion zvizdi.Ja sam sretan sa Karimom, radi vise nego ikad, čini veliki napor da promijeni svoju osobnost kao igrač, treba mu mentalitet na visokom nivou..Fale mu golovi jer napadac gubi mentalitet nepostizanjem golova, gubi vijeru u sebe..Ako dodje drugi napadač, nece biti antiKarim, nego zato sto ga ekipa treba.
Radite li sa njima na poseban nacin?
Radimo malo jer igramo puno.On zna da sam s njim, dobro je povezan sa ostalim igracima, pomaze u odbrani, asistira, inteligentan u pokretu. Bice jos bolji,a dovodjenjem jos jednog napadaca moze da bude poticaj..Zabice, mozda vec u Almeriji.
Ne racunate na Moratu? a Madrid ga nezeli prodati..
Morata ce biti u prvoj ekipi, i bice igrac za historiju.Bice od Madrida na 10tak godina, kao i Canales.Nece biti prodan, sada on uziva u statusu treniranja sa prvom momcadi, i kad je stavit na spisak za neku tekmu.
Iduće godine treba integrirati u prvu momčad, jedan problem oko dijecaka odavde jeste okolis i novinari.Narod nezna da saceka, Primera Division je prepuna igraca koji su igrali u Real Madrid Canteri, vecina ih nije imala trijunf u Madridu jer nisu znali da sacakaju.
Ko jos sa 17 godina dolazi u prvu momcad, starter, i ostaje zauvijek.Maradona, Raul , Zidane, i ostatak mora biti strpljiv.
Nova dijeca dolaze to znamo, i ako nisu u prvom timu o starteri, zele da idu, ili je stvar u njihovim menadzerima koji zele zaraditi novac, o roditeljima, o upravo glave tih talentovanih dijecaka koja se nalazi na mijesecu.
Morata mora zabijati golove u Real Madrid Castilli, do sada je u Castilli postigao samo cetri gola, a jedan napadac od Castille mora da postize vise od cetri gola.
Iduce ce godine biti ovdje, i bice mnogo veci covijek nego sto je sada, ostavite ga na miru.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu