NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

FKS-Falcons
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la FKS-Falcons » 15 jan 2011, 20:07

Eo jos malo pa vrijeme poci na tekmu tailgating kazu oko 100 hiljada ljudi se ocekuje ispred Ga Dome danas. Normala ludnica ce tek bit posle pobjedete Falcons.Ugalvnom uzivajte uz tekme

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 15 jan 2011, 20:23

ej frutek evo odg sam ti na pm.
a valjda cemo nesto skontat mada jbga ja radim radnim danima tako da tesko mogu traziti kakave dvorane al ajd skontacemo nesto cim nas se skuoi desetak. sto se tice imena jbga i meni je palo napamet to oko koza :D a imali bi i koga da nas sponzorira u nfl - st. louis rams al ne znam nekako i jarčevi i ovnovi i koze nemaju bas zastrasujuci prizvuk ala ajd sve se da dogovoriti :)

evo i mja prognoza:

blatimore 0 3 3 7 7 17
pitsburgh 7 0 7 14 3 24

green bay 3 21 24 7 10 41
atlanta 14 3 17 7 0 24

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 15 jan 2011, 20:54

Pa vidite nije problem napisati mail u vezi opreme i posalti redom svim ekipama i NFL samom za podrsku i mora jedna ekipa odgovoriti pozitivno :mrgreen: :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 jan 2011, 21:05

Taktičar je napisao/la:Pittsburgh.......3.3.6.3.7.16
Baltimore.......0.7.7.7.3.17

Atlanta..........7.10.17.3.7.27
Green Bay........7.3.10.7.7.24
Ovako imam neke sanse da se proguram do vrha :mrgreen:
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 jan 2011, 22:19

hajmo Packersi do pobjede :)...ovo je naravno samo zbog toga sto vise odgovara Bearsima, jer u suprotnom zna se sa jedan navijac Bearsa misli za svog rivala :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 15 jan 2011, 22:29

Taktičar je napisao/la:slika
Zamolio bih sve koji su slabijeg zdravlja da se drže dalje od tv-a dok traje ovaj rat ;)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 jan 2011, 22:34

eh sad pocinju :)... bice ovo zanimljiva tekma nema sta
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 15 jan 2011, 22:40

Nadam se da griješim, ali ko što sam tvrdio cijele sezone mislim i dalje da je razlika između ova dva tima kvalitet i iskustvo QB-ova.
Ipak x-faktori mogu biti najbolji safetyi današnjice - Polamalu sa jedne i Reed sa druge strane.

EDIT:

Evo počela je i frka, Reed i Ward ovaj puta u glavnim ulogama.

EDIT:

14-7 za Ravense, kraj prve četvrtine. Jedan ofanzivni i jedan defanzivni TD za Ravense. Ovaj defanzivni TD je bio pravo čudan jer su na nekoliko trenutaka svi stali misleći da se radi o nekompletiranom pasu, međutim u pitanju je bio fumble i Ravensi su se ušetali u End Zonu.

EDIT:

Odbrana Ravensa dominira. Jedan defanzivni TD, još jedan isprovociran fumble nakon kojeg je uslijedio TD, ogroman pritisak na Roethlisbergera, tako da Steelersi nakon uvodnog TD-a nisu bili u stanju uraditi puno šta. Kao i u ranijim susretima Steelersi nemaju riješenja za Suggsa koji je cijelo vrijeme blizu Roethlisbergera ili na njemu. 21-7 na poluvremenu. Nije još ništa gotovo, ali nadam se da će ova prednost biti dovoljna za pobjedu.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 16 jan 2011, 00:17

Sta znaci odbrana u NFL dovoljno je pokazalo 1. poluvrijeme, uzeli 2 lopte, za 2 TD, lahko je kad imas takvu odbranu, kod nas Peyton sve sam mora.. Big Ben 6 kompletnih pasova, dovoljan pokazatelj kakav je secondary, a front lineu ne treba trositi rijeci, odbrana Ravensa uzima ovu tekmu, a i preostale dvije ;)

@Frutek, ova zadnja ideja ti je exstra, ne znam kako se mi nismo ranije sjetili, saljemo mail ovih dana ;) :D
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 jan 2011, 00:35

Ravensi igraju odlicno i nadam se da ce ovo rutinski zavrsiti. U drugom mecu vecerasnjeg programa ocekujem pobjedu Packersa.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 16 jan 2011, 01:05

Došlo je do potpune promjene momentuma. Odbrana Steelersa je sada glavni faktor utakmice. Prouzrokovali su 2 fumblea i napravili interception, i na kraju treće četvrtine rezultat je izjednačen, ali Steelersi imaju psihološku prednost i dobru poziciju na terenu.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 16 jan 2011, 01:14

Ma ovo je gotovo, jednostavno Steelers su bolji, spretniji i pametniji tim, ono u prvom poluvremenu je bilo nesto drugo, kad je odbrana Steelers-a napravila par katastrofalnih greski, ali sad je skroz druga prica.

Go Steelers
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 jan 2011, 01:22

Nevjerovatne pogreske napada Ravensa.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 16 jan 2011, 01:33

Hare_BvB je napisao/la:Nevjerovatne pogreske napada Ravensa.
Da, ali evo uz pomoć dobrog punt returna ipak je ponovo rezultat izjednačen. 4 minute dom kraja. Drama!

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 16 jan 2011, 01:39

Boga mi nisam bio upravu. :D
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 16 jan 2011, 01:42

oooooooooo yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
What a play!

Eh sad TD i to je to

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 16 jan 2011, 01:43

E jbg! Pa ovo sada nisu smjeli dozvoliti! Ovo vrlo lahko može biti odluka :(

EDIT:

TD, 31-24 za Steelerse, 1.30 do kraja, teško za Ravense jer napad nije bio dovoljno dobar do sada :(

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 16 jan 2011, 02:10

To sam ti ja govorio Takticar, nemate QB, odbrana je uradila sve sto je mogla (osim one bombe Big Bena kada su morali bolje regovati) Flacco, prvo je napravio dva turnovera i samim tim 2 TDa za Steelerse i ovaj zadnji napad sa 50 yd grozno izveo, da imate mrvicu boljeg QBa dominirali biste... A sta bismo mi tek radili da imamo odbranu k'o Ravensi..
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 jan 2011, 02:17

Steta! :-( Flacco & co. su glavni krivci, a i odbrana je ponovo poklekla na samom kraju meca, i to se desavalo u svakom porazu Ravensa ove sezone. Igra trcanjem katastrofalna. Steelersi su sampionska ekipa, i na kartu tog iskustva su i dobili ovaj mec.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 16 jan 2011, 02:19

Nažalost bio sam u pravu da je bolji QB razlika između Steelersa i Ravensa. Odbrane su bile dominantne u određenim periodama utakmice, ali dok je Rothlisberger uspio iskoristiti nekoliko ponuđenih propusta, Flacco nije ni u jednom važnom trenutku nije uspio napraviti veliki play. Na zadnjem bacanju je više pogriješio WR, ali kada je 4. i 18 onda ionako sve ovisi o tankom koncu. Flacco je napredovo u ove tri sezone na više područja, ali skoro nimalo što se tiče sposobnosti odlučivanja u važnim trenucima protiv jakih ekipa. Recimo Roethlisberger je to imo od dolaska u ligu i to je baš danas i pokazo.
Što se same utakmice tiče razočaran sam zbog poraza, pogotovo nakon što je rezultat na poluvremenu bio pozitivan za Ravense. Ali moram priznati da se teško mogo očekivati prolaz samo na osnovu odlične igre odbrane.
Napad je u trećoj četvrtini napravio 3 turn overa i završio tu četvrtinu sa negativnim jardama :( Zaista katastrofalno!
Odbrana je zbog toga bila pod konstantnim pritiskom i bez obzira koliko su dobri bili gledajući cijelu utakmicu morali su popustiti nekoliko puta pod stalnim naletima Steelersa jer su bukvalno cijelu treću četvrtinu proveli na terenu.
Inače atmosfera je prema očekivanjima bila užarena. Bilo je puno većih i manjih konfrontacija igrača, a zbog ubitačnih hitova igra se nekoliko puta zaustavljala da se igračima ukaže pomoć.
Čestitke Steelersima i njihovim navijačima na pobjedi. Mislim da ću od preostalih ekipa najviše navijati za njih.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.