TheChief je napisao/la: ↑07 jun 2021, 11:58
Eto, Porzingis je toliko los da uzima 10 suteva po utakmici.
Da ga se vise i bolji koristi sigurno bi i on i Dallas izgledali i igrali bolje.
Ali, posto Luka mora uzeti 30+ suteva i pimplati loptu non-stop prva runda im je plafon.
Ko je tu trener, Luka ili Rick ?
Citas li uopste sta Rick prica vec dvije godine za Porzingisa i kako hoce da ga koristi. KP-ev problem je fakat sto izgleda previse soft za sve ovo i igra toliko mlohavo. Sad jel on fakat takav ili je to i neki vid protesta sto nema vecu ulogu ne znam. To je opet problem Mavsa, coaching staffa i svih drugih, a ne Luke.
Opet cinjenica da nikad od njega nisi ni vidio kada dobije lopte u mismatchu da to zavrsava na obrucu, da odgura nekog kepeca i sa svojih 220 pocupa obruc vec su to uvijek nekakve duge dvojke i losi sutevi. Najzalosnije sto uopste nema stabilan sut ove sezone i to onda izgleda lose. Na kraju dana nit on ima samopouzdanja pa cesto nesto spusti loptu na pod kada ima otvoren sut i bezveze se spetlja ili suigraci nemaju povjerenja u njega kada ima otvoren pogled ka košu.
I dalje su sve to problemi za strucni stab i GM-a, a ne za Luku, pogotovo ne za Luku koji je i dalje na rookie ugovoru i ima 22 godine. Mislim znam tacno sta bi takvi ko ti pisali da se jos i petlja u sastavlanje tima i pokusava utjecati na organizaciju, istu onu kofu go.vana kao sto je i James dobijao.
Ovo sto lazes oko suteva je klasika za tebe. Toliko otvorenih suteva je bilo sinoc u prvom poluvremenu za sve igrace Mavsa, lopta je bila itekako u rukama i drugih od Timmya, Brunsona etc. samo sto nit su suteve pogadjali nit su uspjevali sta odigrati kada imaju loptu. I nije kritika istim jer mislim da su odigrali solidnu sezonu, samo to je njihov vrh vjerovatno, mozda su cak igrali i preko svojih maksimalnih limita.
Ali u ovom trenutku je Luka igrao maksimalno dobro u ulozi kakva mu je bila namijenjena. Bio efikasan (i to pogotovo u trenucima kada je bio odmoran), bio historijski efikasan i obarao neke znj rekorde, vodio jedan solidan tim do 7. utakmice protiv jednog od favorita lige i ucinio ih PO ekipom. Za nesto vise ce trebati ili bolje suigrace, tj. suigrace koji ce biti savrseni za ovaj sistem, dobre sutere, vrhunske odbrambene igrace, drugacije tipove centara, nesto drugo za razliku od KP ili ce trebati novi sistem.
To da on nece pristati na to i da on on odredjuje kako ce se igrati je klasicna mahalaška prica na nivou prosječnog Bošnje u koju se ne treba upustati uopste.