Napravili su toliko amaterskih propusta da je ovo stvarno neviđeno. Samo jedan je bio dovoljan za da se obori odluka na bilo kojem sudu, a oni su napravili 5-6 kardinalnih grešaka. Sve ovo do sad je pokušaj da ih Mušija pozove na razum, da ponište odluku jer, da se razumijemo, sudsko dokazivanje Mladosti ne odgovara. Manje čak nego savezu.
CAS će ovo oboriti, tu nema dvojbe, ali mi smo u situaciji da ne znamo za koju ligu se spremamo, koja pojačanja da dovododimo, ko će voditi ekipu, koju ekipu? Koji će igrač doći u klub koji ne zna gdje igra naredne sezone? Koji trener će voditi takvu ekipu? Koji igrač od ovih danas koje imamo pod ugovorom će ostati u toj ekipi? Kako prodati igrača iz Mladosti danas?
Šteta za nas je ogromna, nemjerljiva! Pa čak i ako se dokaže na sudu, kako igrati sezonu od možda 7. ili 12. kola? Kako izboriti opstanak na taj način? Jednog dana, kad god to bilo, možda čak i naredne godine CAS će donijeti presudu, jasno je koju. Ali kako ćemo mi kad je savez usvoji? Odakle krenuti?
Oni će evo smijeniti možda te ljude (više vjerovatno pomjeriti na druge pozicije) i poništiti odluku. Mušija će nastaviti sa povlačenjem po sudovima, traženje odštete, krivično gonjenje, ali sve to je mala fajda. To su procesi, presude, žalbe, apelacije, novi procesi, nove žalbe...
Ovo danas, za nas je najbolje da se riješi odmah, koliko sutra, jer samo tako ćemo proći neoštećeni. Odemo li na sud, nema šanse da se takav proces završi za manje odd 3-4 mjeseca, u najboljem slučaju. A tada nam je već kasno i šteta nepovratna, nepopravljiva, nenadoknadiva...
Ja se iskreno nadam UEFI, njihovoj istrazi i odluci da se takmičenja i savez suspenduje. Tako bismo mi nabolje prošli, iako i tada bi šteta bila ogromna. Kako god, Vico ne igra svojim parama, državu a ni ovaj savez ne voli, možda čak on i igra na ovu kartu da se sve sruši. Znamo mu gen I odakle dolazi, znamo da ne voli BiH I sve što je njeno. Vjerovatno bi svi likovali, misija ispunjena.