FK Mladost DK

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Re: FK Mladost DK

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 05 jun 2021, 21:31

Beduin je napisao/la:
05 jun 2021, 20:58
Wolffire je napisao/la:
05 jun 2021, 20:42
Beduin je napisao/la:
05 jun 2021, 20:01

Vidis da je pogrijesio momcic, konta engleska liga ovo.
Moj Beduin svaku stranicu mi naletimo na jednog ovakvog padobranca željenog pažnje.
Ili nekog ko ovog gulasa koji piše konstantno ali niko da se upeca.
Ma da ste vi izbaceni zbog dugova ili nekih malverzacija prvi bih bio na strani Saveza, pa makar bila i moja Sloboda u pitanju. Ali kad je preocito da politika i nacionalni kljuc potezu sve konce i odlucuju, e onda je jadno se nasladjivati tudjoj muci.
Na ovome se ne smije zavrsiti, za dobrobit svih nas.

A ako je istina i da je predsjednik drugostepene komisije smijenjen nakon one izjave, to samo moze pomoci Mladosti.
Smijenjen putem telefonskog sastanaka, odmah sutradan.
J3bena MAFIJA, ne oprašta, ne ustručavaju se i brutalni. E sad možeš mislit šta i kako će se odigravati iduće sezone, ako im sve ovo prođe.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 05 jun 2021, 22:07

GASI LIGU !
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 06 jun 2021, 12:54

Sta na kraju bi od svega? Jel bio sastanak?

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 06 jun 2021, 14:52

Ma ovi su presli sve moguce mjere. Cuj Mladost da ispadne iz lige, pa kako ih nije stid? Kad vas nisu uspjeli istjerati sportskim putem, na zelenom terenu, sad idem putem "neispunjavanja licence" . Moze li mi neko reci sta to Mladost ne ispunjava pa ne moze dobiti licencu(po njima)?

Ne znam drage komsije, ako je ovo sve bez razloga, ja se licno pitam ima li smisla igrati uopste ikakve lige igdje u B i H?
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 06 jun 2021, 17:53

Crni gavran je napisao/la:
06 jun 2021, 14:52
Ma ovi su presli sve moguce mjere. Cuj Mladost da ispadne iz lige, pa kako ih nije stid? Kad vas nisu uspjeli istjerati sportskim putem, na zelenom terenu, sad idem putem "neispunjavanja licence" . Moze li mi neko reci sta to Mladost ne ispunjava pa ne moze dobiti licencu(po njima)?

Ne znam drage komsije, ako je ovo sve bez razloga, ja se licno pitam ima li smisla igrati uopste ikakve lige igdje u B i H?
Najiritantnije od svega je zašto se Savez ne oglašava i ne obrazloži svoj stav za izbacivanje Mladosti iz PL i osnovane optužbe od strane Mladosti s kojim je suočen. Kao da je ovo tuđi savez, kao da je Mladost tamo negdje iz Azije, pa kontaju da nisu dužni dati nikakav komentar, a kamo li obrazloženje. Ponašaju se kao da stoluju u ovalnom uredu, nedodirljivi, nikakve dužnosti prema državi, narodu, klubovima, navijačima. Što se mene tiče, ako završi ovako kako su isplanirali, Mladost se više ne treba nikada vratiti u PL, jer ne da nema smisla, ovo je ponižavajuće, a nemaš nikakvog mehanizma borbe protiv nepravde.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 07 jun 2021, 00:46

Jel odustao Mensur? Hoće li blokirati autoput?
Jači od ratova, režima i partija !!!!

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 07 jun 2021, 15:11

Moze li neko od upucenih reci da li se samo islo sa tuzbom prema sudu BiH ili se poslalo i na adrese CaS-a,Uefe?

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 07 jun 2021, 15:14

samoSA je napisao/la:
07 jun 2021, 15:11
Moze li neko od upucenih reci da li se samo islo sa tuzbom prema sudu BiH ili se poslalo i na adrese CaS-a,Uefe?
Cas, UFA, sud BiH nije nadležan.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 07 jun 2021, 15:19

FKMLADOSTDK je napisao/la:
07 jun 2021, 15:14
samoSA je napisao/la:
Ja kako vidim iz texta spremaju se krivicne prijave Tuzilastvu BiH protiv clanova komisije
Ili je to posebno samo za clanove komisije

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 07 jun 2021, 15:33

Mirna šetnja kroz Kakanj kao podrška Fk Mladost i Mensuru Mušiji to je najmanje što se treba uraditi..
Dok je još friško...

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 07 jun 2021, 17:56

Eh sad će da bude veselo. Nadam se suspenziji saveza i zatvoru za korumpirane celnike i clanove.
BHF

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 07 jun 2021, 18:15

Ćeraćemo se još
Sve može biti
Sem da se nećemo ćerati

Ovo što smo se ćerali,
Samo je uvodno ćeranje,
Predgovor glavnom ćeranju

Sve ima svoj kraj
Sem ćeranja

Iz raja smo išćerani
Ali iz pakla nije niko
I niko se nije ćerao toliko
Da se nije mogao ćerati više

I koliko se god ćerao
Nije do kraja doćerao

Na mladima ćeranje ostaje
Ćeraćemo se još

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 07 jun 2021, 19:49

samoSA je napisao/la:
07 jun 2021, 15:19
FKMLADOSTDK je napisao/la:
07 jun 2021, 15:14
samoSA je napisao/la:
Ja kako vidim iz texta spremaju se krivicne prijave Tuzilastvu BiH protiv clanova komisije
Ili je to posebno samo za clanove komisije
Tako je, ovo su pojedinačne tužbe za lica iz drugostepene komisije. Tako je i najavljeno iz kluba, a glavna tužba tj. slučaj protiv saveza je u rukama ino pravnika. Nisam u toku da li je već podnesena Cas-u ili se još uvijek prikuplja i oblikuje, ali je u procesu. S obzirom na sve propuste saveza u vezi ovog kriminala i štimanja, mislim da je stvar sasvim jasna. Pitanje je samo šta će se izroditi iz svega kada se na sudu krene obrađivati slučaj i do kakvih dokaza će sve tužiteljstvo doći u međuvremenu. Fudbal u BiH vrijedi igrati, ali ne sa ovakvim ljudima u savezu.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 07 jun 2021, 20:42

Prije svega, podrska za Mladost i Mensura Musiju u borbi sa kriminalcima u Savezu.

Gledao sam gostovanje na Face TV u CD-u i ako je sve istina sto Mensur kaze, onda ce se mutna voda i blato bh. fudbala bas dobro zatalasati. Prije svega, bez ikakvog obrazlozenja je probijen rok za donosenje odluke drugostepene komisije sto se nije smjelo dogoditi prema propisima NS BiH. Zatim, dovodjenje tog nekog (hrvatskog) clana komisije cije ime uopste ne postoji u zvanicnim dokumentima ni kao zamjenskog clana...o direktnim i indirektnim "prijetnjama" da se Velez mora pobijediti ili ce uslijediti izbacivanje iz lige da ne govorim.

Iako je Velez konacno izborio plasman na Euro scenu, ne bi mi bilo nimalo mrsko da UEFA suspenduje ovaj kriminalni savez i zabrani takmicenja klubovima u Evropi, a posebno onoj menadzerskoj prciji od reprezentacije.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 07 jun 2021, 21:53

Addict je napisao/la:
07 jun 2021, 18:15
Ćeraćemo se još
Sve može biti
Sem da se nećemo ćerati

Ovo što smo se ćerali,
Samo je uvodno ćeranje,
Predgovor glavnom ćeranju

Sve ima svoj kraj
Sem ćeranja

Iz raja smo išćerani
Ali iz pakla nije niko
I niko se nije ćerao toliko
Da se nije mogao ćerati više

I koliko se god ćerao
Nije do kraja doćerao

Na mladima ćeranje ostaje
Ćeraćemo se još
Legendo! :lolno: :mrgreen:
#samoRudar #zauvijek

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2021, 22:51

Malo plasi ova hladnoca u donosenju odluka Saveza, bez ikakvog pokusaja da primire situaciju i vrate Mladost i na taj nacin zataskaju ovaj ofiran potez. Po meni je ovo najskandalozniji potez Saveza ili u top2 da je. Jednostavno idu sve dublje i dublje, iz poteza u potez skacu sebi u stomak. Nisam upratio sta je to bilo, a sto @Zoom008 spomenu za "tog nekog (hrvatskog) clana komisije cije ime uopste ne postoji u zvanicnim dokumentima ni kao zamjenskog clana"?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 07 jun 2021, 22:58

Beduin je napisao/la:
07 jun 2021, 22:51
Malo plasi ova hladnoca u donosenju odluka Saveza, bez ikakvog pokusaja da primire situaciju i vrate Mladost i na taj nacin zataskaju ovaj ofiran potez. Po meni je ovo najskandalozniji potez Saveza ili u top2 da je. Jednostavno idu sve dublje i dublje, iz poteza u potez skacu sebi u stomak. Nisam upratio sta je to bilo, a sto @Zoom008 spomenu za "tog nekog (hrvatskog) clana komisije cije ime uopste ne postoji u zvanicnim dokumentima ni kao zamjenskog clana"?
Ako te zanima zasto je spomenuo hrvatskog clana, prebaci na 15:50

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2021, 23:10

Mostarwolf1981 je napisao/la:
07 jun 2021, 22:58
Beduin je napisao/la:
07 jun 2021, 22:51
Ako te zanima zasto je spomenuo hrvatskog clana, prebaci na 15:50

Aha, sad mi je jasno. :thumbup:
Bas cudno i toliko amaterski odradjeno (pokusaj varanja) cak i za nas Savez. Kamo srece da FaceTV jos pomnije proprati sve ovo i skrene paznju pozivajuci odredjene relevantne ljude, da se pokrene lavina.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 07 jun 2021, 23:40

Napravili su toliko amaterskih propusta da je ovo stvarno neviđeno. Samo jedan je bio dovoljan za da se obori odluka na bilo kojem sudu, a oni su napravili 5-6 kardinalnih grešaka. Sve ovo do sad je pokušaj da ih Mušija pozove na razum, da ponište odluku jer, da se razumijemo, sudsko dokazivanje Mladosti ne odgovara. Manje čak nego savezu.

CAS će ovo oboriti, tu nema dvojbe, ali mi smo u situaciji da ne znamo za koju ligu se spremamo, koja pojačanja da dovododimo, ko će voditi ekipu, koju ekipu? Koji će igrač doći u klub koji ne zna gdje igra naredne sezone? Koji trener će voditi takvu ekipu? Koji igrač od ovih danas koje imamo pod ugovorom će ostati u toj ekipi? Kako prodati igrača iz Mladosti danas?

Šteta za nas je ogromna, nemjerljiva! Pa čak i ako se dokaže na sudu, kako igrati sezonu od možda 7. ili 12. kola? Kako izboriti opstanak na taj način? Jednog dana, kad god to bilo, možda čak i naredne godine CAS će donijeti presudu, jasno je koju. Ali kako ćemo mi kad je savez usvoji? Odakle krenuti?

Oni će evo smijeniti možda te ljude (više vjerovatno pomjeriti na druge pozicije) i poništiti odluku. Mušija će nastaviti sa povlačenjem po sudovima, traženje odštete, krivično gonjenje, ali sve to je mala fajda. To su procesi, presude, žalbe, apelacije, novi procesi, nove žalbe...

Ovo danas, za nas je najbolje da se riješi odmah, koliko sutra, jer samo tako ćemo proći neoštećeni. Odemo li na sud, nema šanse da se takav proces završi za manje odd 3-4 mjeseca, u najboljem slučaju. A tada nam je već kasno i šteta nepovratna, nepopravljiva, nenadoknadiva...

Ja se iskreno nadam UEFI, njihovoj istrazi i odluci da se takmičenja i savez suspenduje. Tako bismo mi nabolje prošli, iako i tada bi šteta bila ogromna. Kako god, Vico ne igra svojim parama, državu a ni ovaj savez ne voli, možda čak on i igra na ovu kartu da se sve sruši. Znamo mu gen I odakle dolazi, znamo da ne voli BiH I sve što je njeno. Vjerovatno bi svi likovali, misija ispunjena.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 08 jun 2021, 09:01

Po mojoj procjeni, vi ćete biti izbačeni u drugu ligu, dobiti ćete slučaj u Cas-u, dobiti ćete novčanu odštetu od strane Saveza i to će povući neke sankcije prema istom. Ovo će biti proces koji se ne riješava za mjesec dana.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.