Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
i tako, po nekom od vas, lazni MVP, koji ne moze da digne nivo u PO, u 3 meca ima 36ppg (26) uz 58% suta i 3 trice po mecu uz 50% suta za 3, 6 slobodnih uz 94% i 12 skokova. za sada drasticni naopredak u svim statistickim parametrima sem asistima.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 28 maj 2021, 07:51, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
I mrš tamo na temu gdje mu pišu da je lazni MVP i odj.ebi od ove.
pogresno imam otvorene obje, hvala na lijepim rijecima! mada je upavo juka navodjen kao neko ko ce unistiti jokica kao i obicno.
Od koga od debilnih anonimusa s interneta?
Svi koji prate i znaju bilo šta o košarci znaju da ce Jokic uništiti ovu seriju i Denver je bio zreo da se pobjedi, al' dzaba kad imaš odbranu koja je kao svicarski sir uvijek isti problemi kad dođe play off.
Sve u svemu ima ovdje još mnogo igre Denver voli igrati 7 utakmica u PO više nego se hljeba najesti.
- feniksptica
- Kontakt:
Mirise na 7 utakmica. Ne mogu se pvako svaku namasati
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- NerminFatic
- Kontakt:
Jelde, druze Srecko, da nije Srbin ne bi se ni okrenuo za njim? A ni Djoku ne bi u tenisu spomenuo?

-
- Kontakt:
IQ foruma je generalno nizak jer mnogi nisu u stanju shvatiti da je ignoriranje lucky nešto što njemu najteže pada.
- Shategabri
- Kontakt:
Kakve ovo veze ima sa temom?
Jesi li napisao na temi o NBA? Jesi.
Ne kontam te nikako, što ti treba nečije priznanje da je Jokić odličan igrač?
Bolan, ljudi pljuju i dan danas MJ, pljuju LBJ, da ne pljuju Jokića.
Koševo Zapad
pa citaj. prvo sam GRESKOM napisao ovdje. vi ste mi "ljubazno" skrenuli paznju na to. pa sam kopirao tamo. a i nije da se nije govorilo kako ce juka po obicaju pojesti jokica.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 28 maj 2021, 09:55, ukupno mijenjano 1 put.
da eto nikoga ne pominjem na tenisu osim djoke! do duse ne bih navijao za njih ali hvala bogu pa se eto ima za koga navijati. vidis ti tog cuda, cuj navijati za "zemljake" i najblize a ne za amere i svajcarce.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 28 maj 2021, 09:44, ukupno mijenjano 1 put.
Solidne brojke Jusuf stavlja.
Nije mi jasan stots, nema rješenje za Gordona na lilardu.
Napravi jak pik na 45 i forsiraj jokica da preuzima i kaznjavaj stozinu u odbrani.
Nije mi jasan stots, nema rješenje za Gordona na lilardu.
Napravi jak pik na 45 i forsiraj jokica da preuzima i kaznjavaj stozinu u odbrani.
Vrabac kriminalac
A ma kad god su izvukli Jokica van bilo he lagano polaganje ili kucanje, jedni vrijeme poeni iz painta su bili 44-20 na strani Portlanda i opet su gubili jer je Denver sasuo nenormalan broj trojki jos od igraca od kojih ne ocekujes da tako dobro sutaju.
I trebate malo smanjiti ocekivanja za Jusufa, neće se Lillard i CJ i ostatak ekipe promjeniti preko noći pa da on ima lude brojke, sinoc 70% njegovih suteva su dosli sa ofanzivnog skoka. Igrao je dobro, nije bilo dovoljno. Idemo dalje ima se jos utakmica za igrati.
Ne vjerujem da bilo koja od ove 2 ekipe mogu proci Lakerse, imaju predobru odbranu a ovi prosjek bekovi poput Carusa, Shrodera i KCPa ce imati super brojke jer su nasuport njih rupe nazad.
I trebate malo smanjiti ocekivanja za Jusufa, neće se Lillard i CJ i ostatak ekipe promjeniti preko noći pa da on ima lude brojke, sinoc 70% njegovih suteva su dosli sa ofanzivnog skoka. Igrao je dobro, nije bilo dovoljno. Idemo dalje ima se jos utakmica za igrati.
Ne vjerujem da bilo koja od ove 2 ekipe mogu proci Lakerse, imaju predobru odbranu a ovi prosjek bekovi poput Carusa, Shrodera i KCPa ce imati super brojke jer su nasuport njih rupe nazad.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Meni nije jasno da mu barem 2x ne pokušaju spustiti loptu dole - pa neka se i Jokić malo gura i umara i možda napravi koji faul.
Ovako, 90% napada je da Juka postavi visoki blok i trči dole pod koš da pokuša uhvatiti ofanzivni skok, dok se indijanština ispucava preko ruku odbrane.
Mislim, džaba sva priča ukoliko dva igrača uzimaju 60% šuteva, jer kad tad se shebe ritam ekipe i ostali kada dobiju priliku da opucaju osjećaju "obavezu" da moraju pogoditi jer im je, eto, ukazana čast da i oni uzmu šut.
Kod Denvera su nekako svi igrači involvirani u napadu i to je ono što čini razliku. To što pogađaju trice - pa ipak su to NBA igrači i većina tih trica je bio "open look", nije sad da Vrabac puca trice pa se iščuđavamo:D
Portland mora malo više fizički napasti Jokića, umoriti ga u odbrani, makar i Kanteru dole lopte spuštali koji minut (znam da je rupa u odbrani, ali je ofanzivno top). Ovo divljanje sa 45 opaljenih trica (od čega Lillard i McCollum 26) ne prolazi u PO, džaba im..
Ovako, 90% napada je da Juka postavi visoki blok i trči dole pod koš da pokuša uhvatiti ofanzivni skok, dok se indijanština ispucava preko ruku odbrane.
Mislim, džaba sva priča ukoliko dva igrača uzimaju 60% šuteva, jer kad tad se shebe ritam ekipe i ostali kada dobiju priliku da opucaju osjećaju "obavezu" da moraju pogoditi jer im je, eto, ukazana čast da i oni uzmu šut.
Kod Denvera su nekako svi igrači involvirani u napadu i to je ono što čini razliku. To što pogađaju trice - pa ipak su to NBA igrači i većina tih trica je bio "open look", nije sad da Vrabac puca trice pa se iščuđavamo:D
Portland mora malo više fizički napasti Jokića, umoriti ga u odbrani, makar i Kanteru dole lopte spuštali koji minut (znam da je rupa u odbrani, ali je ofanzivno top). Ovo divljanje sa 45 opaljenih trica (od čega Lillard i McCollum 26) ne prolazi u PO, džaba im..
Sa njim +9
Bez njega -14
Broj poena Denvera u reketu:
Sa njim - 12 za 32 minute
Bez njega - 18 za 16 minuta
Bez njega -14
Broj poena Denvera u reketu:
Sa njim - 12 za 32 minute
Bez njega - 18 za 16 minuta
pa jokic je preko njega recimo dao 4 trojke. nije iz reketa ali su poeni (12p samo od ta 4 suta). uz to je dobio 6. faul na -4 i 5 minuta do kraja i sam sebe iskljucio. tada se denver odvojio na +8-9 poena (sto su prokockali za 20 sekundi pred sam kraj ali opet). i sta to pokazuje? da je ekipa bolja sa njim nego bez njega? ili da je svojom krivicom ostavio ekipu kada se lomilo? ili oboje? dzaba krava da da i 20 litara mlijeka ako se poslije ritne i prospe kantu.
e kravo!
Kako je on nesto prosuo ako imaju pozitivan omjer s njim na terenu. To sto je Jokic da trojke preko ruke ne znači puno, nije bitno ko stoji ispred tebe kad te ide onda te ide.
pa tako sto je kada se lomilo napravio 6. licnu. neko da recimo 40p i drzi ekipu u egalu ali izadje sa 6. licnih kada se lomi a on je taj koji treba prelomiti, onda je taj neko prosuo sve sta je napravio ako ekipa izgubi jer njega nema kada se lomi. ako vec smatrate da je toliko bitan, onda je pogotovo bitan u zavrsnici posljednjih 5 minuta. a ako kazete da je bitan zbog odbrane onda su i 6 licnih posljedica takve odbrane. je li onda bolje mozda igrati i manje agresivno ali biti tu cijelu utakmicu ili zapeti pa izaci pred najvazniji dio? ne znam? mozda (vjerovatno) bi isto bilo i da nije izasao. ali ovo je vec 2 (od 3 u PO) utakmica za redom da izlazi sa 6 faulova.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 28 maj 2021, 13:38, ukupno mijenjano 2 puta.
nurkic ponekad iskritikuje trenera/ekipu, no, mene zanima dal ove stvari prica u svlacionici
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.