FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Cmiljanic je prvu utakkmicu igrao protiv Triglava ,koji je protiv nas izasao sa rezervistima,uglavnom juniorima. I kada su slovenska djeca otresala Cmilju kao slinu,vidjelo se da je on zalutao u fudbal i da njemu majka ne zna da se on bavi fudbalom. Sve ostalo vezano uz njega dalje je legenda !!
Susic je kod nas ,sad ce trecu sezonu,par bljeskova,puno losih utakmica ,puno kurcobolje. Solidna tehnika,voljni i fizicki momenat nula.
Mesanovic je igrao cijelo proljece,1 gol i jedna asistencija. Prevara od igraca.
Dal i Salcin su djeca,sklona povredama,njima nije kasno jos upisati fakultet,posto se od lopte nece ljeba najesti.
Zinedin je jedno debelo krme,on je samo za utovit,pa pancetu od njega pravit. To bi mu bio vrh karijere.
Ahmetovic dobar ali star,sve stariji,ne moze donijeti prevagu.
Heba i Krla,Dupe pravi klasicni klupski igraci. Trebas desetak takvih pa 5-6 dobrih,pa da pocnes igricu.
Pidro ne zna gdje goni,no on ima odredzenu perspektivu.
Ono sto valja Djole,Kova,Hrvoje,Fanimo ce otici da se dobije koja markica da se dugovi zacepe.
Tako da uz ovo malo jada od igraca sto nam ostane,valja dodati poneke akademce,ove sa posudbe i boriti se. Uz ceste obilaske Svetog Ante i Sedam brace,mozda i opstanemo u ligi !!
Susic je kod nas ,sad ce trecu sezonu,par bljeskova,puno losih utakmica ,puno kurcobolje. Solidna tehnika,voljni i fizicki momenat nula.
Mesanovic je igrao cijelo proljece,1 gol i jedna asistencija. Prevara od igraca.
Dal i Salcin su djeca,sklona povredama,njima nije kasno jos upisati fakultet,posto se od lopte nece ljeba najesti.
Zinedin je jedno debelo krme,on je samo za utovit,pa pancetu od njega pravit. To bi mu bio vrh karijere.
Heba i Krla,Dupe pravi klasicni klupski igraci. Trebas desetak takvih pa 5-6 dobrih,pa da pocnes igricu.
Ono sto valja Djole,Kova,Hrvoje,Fanimo ce otici da se dobije koja markica da se dugovi zacepe.
Tako da uz ovo malo jada od igraca sto nam ostane,valja dodati poneke akademce,ove sa posudbe i boriti se. Uz ceste obilaske Svetog Ante i Sedam brace,mozda i opstanemo u ligi !!
Sabra se pita za sve, samo jos da bude konacno i odgovorna.feniksptica je napisao/la: ↑13 jun 2021, 11:59Ko je doveo trenera ?? Ko je strucan u klubu da to uradi ?? Ko ce sutra stat pre raju i preuzet odgovornost za eventualni neuspjeh ( s tim da mu zelim svake godine duplu krunu ).
Ko ce dovoditi igrace ?? Ko obavlja funkciju SD il kordinatora sportskog segmenta ??
Ko je klubu zaduzen za financije oko stadiona i radove na istom ? Da li ce bit pokrenuta neka akcija da navijaci ucestvuju ??
Nadam se da cemo odgovor na prva dva pitanja saznati do srijede a odgovor na zadnje pitanje eventualno do jeseni jer jelte planirao aBd i sledece sezone igrat evropu i to na Kosevu. Zbog toga smo se i borili za njega.
- feniksptica
- Kontakt:
Telo je tvoje vrelo k'o bahami
Pun je grad, ali ti si sama.
Sipaj mi sipaj nesto da me hladi
Ti si dobra ko rihanna.
Pun je grad, ali ti si sama.
Sipaj mi sipaj nesto da me hladi
Ti si dobra ko rihanna.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Antikloc je napisao/la: ↑13 jun 2021, 12:53Cmiljanic je prvu utakkmicu igrao protiv Triglava ,koji je protiv nas izasao sa rezervistima,uglavnom juniorima. I kada su slovenska djeca otresala Cmilju kao slinu,vidjelo se da je on zalutao u fudbal i da njemu majka ne zna da se on bavi fudbalom. Sve ostalo vezano uz njega dalje je legenda !!

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Kod nas niko ne preuzima odgovornost nego je svaljuje na druge. Tako je u svim segmentima, a ne samo u fudbalu. To znači da smo nezreli kao pojedinci u lošem društvu. Činjenica je da u BiH ne postoji osoba bilo u nogometu, nauci, umjetnosti, pravosuđu... koja bi mogla preuzeti teret i vodstvo, te biti odgovrna prije svega sebi, a onda i drugima. Jednostavno, glup smo narod za sada.
Cmiljanić može imati vrhunsku tehniku i biti svjetski znalac, ali šta mu znači kad je hronično u defektu?! Šta kad se ponovo pojavi zadebljanje tetive i posljedično skraćenje? Opet jovo-nanovo?
Nekad prošle, pretprošle godine, ukazano mi je na ovom pdf-u da naš jezik nije toliko blizak Sabrini kada sam izrazio čuđenje njenim načinom izražavanja. Budući da dotičnu ne poznajem, prihvatio sam takvo objašnjenje i izvinio se zbog svog neznanja. Međutim, gledajući i slušajući njena izlaganja, shvatio sam da se jedna mlada, lijepa i navodno školovana osoba, ne može izražavati na takav način, bez obzira da joj je afrikaans maternji. Ako već ne znaš BHS, sklopi smislenu rečenicu na jeziku koji najbolje znaš. Možda izgleda nevažno, ali način izražavanja, smislenost rečenice, pravilna upotreba riječi i vremena puno govori o osobi. Ona ima moju bezrezervnu podršku i smatram da je najmoralnija u toj skupini, ali ako se ne zna izražavati pa to pravi probleme u komunikaciji i nije sposobna da odgovori na zahtjeve koji se postavljaju pred nju, onda nek bude ono za šta se predstavlja i da ostavku kao nedvojben moralni čin.
Također je nejasno kako neko može voliti klub, a uvaliti ga u 800.000 duga?!? Znam da sam dosadan, ali tu je suštinski problem našeg vječitog tavorenja između domaće i evropske lige. Jbt, kako mislimo napredovati, pa i u fudbalu, kad nam je karijes najzastupljenija bolest?! Moramo mijenjati vlastitu svijest, a to je najteža borba. Ako to uspijemo, onda nećemo više praviti legende, neupitne vođe, najveće sinove naroda i narodnosti, nego ćemo sami, zajedničkim snagama i sviješću postati kvalitetan kolektiv odakle će izlaziti kvalitetni kadrovi kao normalan i rutinski rezultat ispravnog rada.
Cmiljanić može imati vrhunsku tehniku i biti svjetski znalac, ali šta mu znači kad je hronično u defektu?! Šta kad se ponovo pojavi zadebljanje tetive i posljedično skraćenje? Opet jovo-nanovo?
Nekad prošle, pretprošle godine, ukazano mi je na ovom pdf-u da naš jezik nije toliko blizak Sabrini kada sam izrazio čuđenje njenim načinom izražavanja. Budući da dotičnu ne poznajem, prihvatio sam takvo objašnjenje i izvinio se zbog svog neznanja. Međutim, gledajući i slušajući njena izlaganja, shvatio sam da se jedna mlada, lijepa i navodno školovana osoba, ne može izražavati na takav način, bez obzira da joj je afrikaans maternji. Ako već ne znaš BHS, sklopi smislenu rečenicu na jeziku koji najbolje znaš. Možda izgleda nevažno, ali način izražavanja, smislenost rečenice, pravilna upotreba riječi i vremena puno govori o osobi. Ona ima moju bezrezervnu podršku i smatram da je najmoralnija u toj skupini, ali ako se ne zna izražavati pa to pravi probleme u komunikaciji i nije sposobna da odgovori na zahtjeve koji se postavljaju pred nju, onda nek bude ono za šta se predstavlja i da ostavku kao nedvojben moralni čin.
Također je nejasno kako neko može voliti klub, a uvaliti ga u 800.000 duga?!? Znam da sam dosadan, ali tu je suštinski problem našeg vječitog tavorenja između domaće i evropske lige. Jbt, kako mislimo napredovati, pa i u fudbalu, kad nam je karijes najzastupljenija bolest?! Moramo mijenjati vlastitu svijest, a to je najteža borba. Ako to uspijemo, onda nećemo više praviti legende, neupitne vođe, najveće sinove naroda i narodnosti, nego ćemo sami, zajedničkim snagama i sviješću postati kvalitetan kolektiv odakle će izlaziti kvalitetni kadrovi kao normalan i rutinski rezultat ispravnog rada.
Sta napisa Bog te sacuvaoAntikloc je napisao/la: ↑13 jun 2021, 12:53Cmiljanic je prvu utakkmicu igrao protiv Triglava ,koji je protiv nas izasao sa rezervistima,uglavnom juniorima. I kada su slovenska djeca otresala Cmilju kao slinu,vidjelo se da je on zalutao u fudbal i da njemu majka ne zna da se on bavi fudbalom. Sve ostalo vezano uz njega dalje je legenda !!
-
- Kontakt:
Najbolji Hebib nije mogao u Sarajevu igrati a da ne govorim ovaj operutani , Ahmo neće biti spreman do proljeća
pa bolje da je Handžića ostavio od Hebiba , da je Pidru prodati , ovako nam zauzima lijevu stranu a čovjek veze nema . Imao nekad centaršut i to ga sad izdalo ….

Antikloc je napisao/la: ↑13 jun 2021, 12:53Cmiljanic je prvu utakkmicu igrao protiv Triglava ,koji je protiv nas izasao sa rezervistima,uglavnom juniorima. I kada su slovenska djeca otresala Cmilju kao slinu,vidjelo se da je on zalutao u fudbal i da njemu majka ne zna da se on bavi fudbalom. Sve ostalo vezano uz njega dalje je legenda !!

-
- Kontakt:
Fakat ce biti tragedija ako se kvalitetno ne pojačamo i ne potučemo za Borcem za titulu, pogotovo jer ce Željo i Zrinjski biti smiješni naredne sezone.
Sve ce to goran sablic posloziti zajedno sa sd sabrinom buljubasic 

- NisamInSajder
- Kontakt:
Kad se prebacis na objektivnost i kad gledas fudbalski kvalitet dodjes do ovog zakljucka. Najbolji tekst koji je izasao u medijima o nevjerovatnom padu Sarajeva je na plbih, ubjedljivo najbolji. Pokazao je najvise razloga zbog kojih nije osvojena titula.Arnelv52 je napisao/la: ↑13 jun 2021, 12:18
Po imenima i rezultatima. Više manje ova ekipa igrača je osvojila 4/5 trofeja unazad dvije sezone a mi još najbolje nismo izvukli iz Dala, Salčina, Zinedina, Sušića, Cmiljanića i Mešanovića.
Cmiljanića ostaje da vidimo, malo je igrao iako i u ono malo se moglo vidjeti da zna fudbala i da ima tehniku kakvu malo ko ima u ligi ali kako rekoh ostaje da ga se vidi. Ove ostale igrače smo svi gledali više puta i meni barem je jasno da se radi o pet-šest igrača kakvih nema u ligi. Potrebno je stvoriti atmosferu oko njih gdje će oni dati ono najbolje.
I Pidro je medju njima. On je najbolji lijevi bek lige. Zadnje tri-četri utakmice je izgledao kao da se vraća, bilo je puno bolje nego ostatak utakmica koje je odigrao.
Ova ekipa koja je na okupu je najkvalitetnija ekipa koja je sklopljena u Premijer ligi posljednjih godina, najbliza Europskim zahtjevima.
Imas Susica, koji je strasan igrac za ovu ligu, zbog privatnih ratova klupiran, a kasnije i suspendovan u pokusaju. Kada uhvati formu, imat ces Susica iz zadnje 3 utakmice u jesenjem dijelu, jos i duplo boljeg. Igrac koji je u stanju za 3 minute rijesiti utakmicu.
Mustedanagic, nije dobio ni trunku sansi koliko je zasluzio da bar pokusa opravdati novac koji je ulozen u njega. Najbolji mladi igrac iz svoje generacije. Ovdje na forumu, velika vecina ga pokopala nakon 10 minuta antifudbala u Sirokom Brijegu, a kasnije sa klupe produzio Vinku mandat za nekoliko utakmica, spasio nas protiv Tuzla City u Kupu.
Mesanovic, potpuna drugaciji tip spica od Ahmetovica i Handzica, a Vinko je gurao sistem igre kao da su isti. Znamo njegove kvalitete, jos na njih ide i iskustvo u Europi (grupna faza Lige Prvaka).
Varesanovic, Salcin imaju veliki potencijal i kvalitet kojeg ce pokazati.
Graditi ekipu oko Susica i Mesanovica i za titulu mozes biti miran, a europski uspjeh nece biti daleko, jer njih dvojica imaju iskustvo igranja u takvim utakmicama, prethodnih godina uz odredjeni kvalitet, falilo je i tog iskustva igranja u play-off utakmica, a obojica su igrala grupne faze europskih takmicenja.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Mogli ste barem malo pohvaliti ove momke sto igraju finale turnira danas, ima tu finih igrača, mali Nurkovic odličan kreativac, Delić desni bek neumoran, ubjedljivo najbolji kao ekila na čitavom turniru
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO
⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️
⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️
Prema ** smo zainteresovani za Gregora Bajdea(lijevo krilo, istekao mu ugovor u Mariboru). Nezz je li iko ovdje pisao 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Zrinjskom otisla 4 standardna igraca,Filipovic,Todorovic,Enin i Ibanez.A ne vidim da namjeravaju nekoga ozbiljnog dovoditiHistoricar je napisao/la: ↑13 jun 2021, 13:34Fakat ce biti tragedija ako se kvalitetno ne pojačamo i ne potučemo za Borcem za titulu, pogotovo jer ce Željo i Zrinjski biti smiješni naredne sezone.
Zeljo sprdnja od kluba,otisli im do sad Miletic,Lendric i Eric.Jos nekim igracima im istice posudba.Naravno nece nikoga ozbiljnog oni dovoditi
Borac trenutno realno ima najbolju ekipu u ligi.Ali i sam Maksimovic je rekao da ce im poslije Evrope otici par vrlo bitni igraca.Do sada su doveli Vusurovica koji je ok igrac i Begica koji veze sa vezom nema
Ja kao veceg konkurenta sljedece sezone vidim Velez,ako zadrze ovaj tim.Dovedu jos par igraca bit ce najblizi tituli.Vec su doveli 2 vrlo kvalitetna igraca,Zajmovica i Isica.A sa posudbe u decembru im se vraca Fejsal Mulic i najavili su jos par pojacanja.Ja njima dajem najvece sanse trenutno
Siroki fokusira se na mladje igrace koliko vidim,i oni znaju svima pomrsiti racune
Tuzla City isto ako dovede Krpica,Grahovca bit ce tvrd orah svima.Vec su doveli Mehanovica
Nama ce ako ne na ljeto onda gotovo sigurno na zimu otici Kova,Andrej,Mili,Fanimo .Ostali svi bi trebali ostati.Ako dovedemo najmanje 2-3 kvalitetna pojacanja do pocetka prvenstva mozemo se nadati necemu,ako ne onda nemoj niko da pomisli na titulu.Jer napada kao da nemamo trenutno(osim Fanima)
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
samo bez sikiracije bruda, pustimo borcu narednih 3-4 godine da uzme milione od evrope i titula, pa ćemo mi uskoro imati neku reorganizacijuSanchez1987 je napisao/la: ↑13 jun 2021, 12:33Sabra ti je dovela i proslog trenera i ovoga,tako da se zna ko je odgovoran za to,samo sto ona nikad nece reci ja sam odgovorna,odlazim sa funkcije jer nisam sposobna za ovo,nego ce opet biti nisam ja znala,ili nisam ja zaduzena za to i to,ako dodje do losih rezultata naravno da ce nogu dobiti OPET trener,jer je kao on kriv sto igraci nece da igraju bez para,mada sa ovim ne branim Vinka jer je igrao previse defanzivno sto nije bilo za nas,i naravno kad otjera i ovog trenera onda ce Sabra ponovo pozivati na reorganizaciju i slicna sra.nja i obecavati napredak u narednom periodu itd itd.Neka nam je bog na pomoci sa ovom LGBT direktoricomholyman je napisao/la: ↑13 jun 2021, 12:19Prevelika su ti ocekivanja, ko smo mi da znamo ko obavlja funkciju sd?feniksptica je napisao/la: ↑13 jun 2021, 11:59Ko je doveo trenera ?? Ko je strucan u klubu da to uradi ?? Ko ce sutra stat pre raju i preuzet odgovornost za eventualni neuspjeh ( s tim da mu zelim svake godine duplu krunu ).
Ko ce dovoditi igrace ?? Ko obavlja funkciju SD il kordinatora sportskog segmenta ??
Ko je klubu zaduzen za financije oko stadiona i radove na istom ? Da li ce bit pokrenuta neka akcija da navijaci ucestvuju ??
Nadam se da cemo odgovor na prva dva pitanja saznati do srijede a odgovor na zadnje pitanje eventualno do jeseni jer jelte planirao aBd i sledece sezone igrat evropu i to na Kosevu. Zbog toga smo se i borili za njega.
Trandza nije u stanju odgovoriti na dopis udruzenja navijaca poslije mjesec i po, a kamoli sta drugo. A na presici je bio odgovor: skoro smo dobili taj dopis, cekamo da se zavrsi sezona blablablabla kao sto je i citava presica bila, blablabla
NEMA NAZAD
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
https://www.transfermarkt.com/gregor-ba ... ler/149807
Ovaj momak se spominje u novinama.
Ovaj momak se spominje u novinama.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Gregor Bajde?
Mada šta god objavi ovaj portal ja im ne vjerujem.
Mada šta god objavi ovaj portal ja im ne vjerujem.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nabrojali pola balkana. Zrinjski, predgrađe, Zrinjski, Vojvodina, Slaven i Sarajevo..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
SDA da je imala ovakve, bolje bi prošli na lokalnim izborima.Antikloc je napisao/la: ↑13 jun 2021, 12:19Trenutni tim Sarajeva je svoju snagu pokazao u proljetnom dijelu sezone,kada je osvojio 20 bodova i bio pri dnu tabele proljetnog dijela. I tih jadnih 20 bodova je osvojeno najvise zahvaljujuci trecerazrednom engleskom igracu Fanimu,koji sada ide.
Tako da ovaj tim,koji imamo sa odlaskom par najboljih igraca je cvrsto zakucan u borbu za opstanak.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Bajde bez veze igrac. tesko pada svake godine.
Trenutno korisnika/ca: fks74, Homelander, HyperOS, kogmagie46 i 58 gostiju.