FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 13 jun 2021, 20:10

Cunami87 je napisao/la:
13 jun 2021, 20:05
MojaMalenkost je napisao/la:
13 jun 2021, 19:59
Lesinari brzo vam je pedala, pa i tim sto se slomise od posla koji je Zelju doveo tu gdje je sad..
Kome,imenuj,ko su lesinari,dokaz,crno na bijelo,eto te ko PR,Emir mozes biti ti!
Pusti ublehasa. Konta frajer da je bitan, branit ce on tijelom imovinu. Nije ni svjestan da smo mi to vec prodali :rol: :rol: :rol: samo ga sprdati treba, njegov intelekt ne zasluzuje nista bolje.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 20:15

Stvarno neko misli da PR nije ovdje jako aktivan s svojim debil skim razmisljanjem nebudimo djeca.
Evo 20 dana jedni te isti likovi pisu jedno te isto samo ne znam ko jos vjeruje vašim sinovanjima.

Bas bi se neko prihvatio posla da zna da ce ispasti iz lige, Ugasiti se kao sto bi voljeli vi bolesnici.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 jun 2021, 20:17

Najvise mi je zao Zdenka Jelica sa ostalim veteranima. Ljudi koji su puno dali za klub kroz svoj zivot gledaju ovo. Sramota velika, sta drugo covjek da kaze.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 20:21

Priča se kao kod nas se nista ne zna, a ostali koji igraju evropu OSIM Veleza ostali bez pola ekipe, nemaju trenera i koji kao imaju odličan i uređen klub nema dalje. Zrinjski ostao bez pola ekipe, Sarajevo juce imenovalo trenera i ostat ce bez najboljih igrača.
Al zato naši navijači prizivaju federalnu ligu, prizivaju gasenje, moderator na temi svako malo pise ugasit cemo se i vi stvarno mislite da to neko radi jer voli klub Hahahah.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 jun 2021, 20:23

Ovoj ekipici molera nije ni potreban oponent.. Sami sebe degradiraju.. Jadan li si Amare na koga si spao da te brani :bow:
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jun 2021, 20:23

Prestanite sa prozivanjem izmedju sebe. Za to imate pp pa opletite.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 13 jun 2021, 20:24

Ja se iskreno nadam da će moderacija dopustiti da ovi zarade cvanciku danas i da čitamo samo tri lika kako pišu.

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 13 jun 2021, 20:27

drzgemboadislic je napisao/la:
13 jun 2021, 20:24
Ja se iskreno nadam da će moderacija dopustiti da ovi zarade cvanciku danas i da čitamo samo tri lika kako pišu.
Bolje cvaja u ruci nego Persil na grani :beba:
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 13 jun 2021, 20:28

manijakdv je napisao/la:
13 jun 2021, 19:44
Cijeli dan čekam da se javi konačno neko od skupštinara. Evo ja ću iako to nije popularno u ovom trenutku nimalo.
Sebe smatram Željinim bolesnikom, neko ko je uvijek bio samo afirmativan na ovom forumu. U svom Donjem Vakufu sam dočekivao razne uprave, trenere, Misketovce, Amarovce i ine i sa svima ostao u dobrim odnosima. Kao član skupštine a ujedno i vlasnik jedne male firme, osjećao sam se sretnim i biti sponzorom kluba na jedan skroman način, svjestan da je to samo kap u moru u odnosu na ono što klub treba. Toliko u uvodu...
Jučerašnja skupština je prva na koju sam krenuo iz Vakufa bez imalo optimizma. Svi smo mi imali informaciju nakon višednevnih razgovora predsjednika i potpredsjednika skupštine sa raznim potencijalnim kandidatima, da niko novi, niko "treći" ne želi ući u klub. Rečeno nam je da imamo jednu jedinu opciju i tako je i bilo. Svi smo mi navijali za Zubana i co& ali nažalost odustali su. Zašto-ne znam. Nakon što je izglasano nepovjerenje prošlom sazivu UO, izglasali smo skoro isti UO iako dramatično oslabljen bez dva ključna čovjeka. Bilo je prijedloga da se imenuje krizni štab kao da imamo svo vrijeme ovoga svijeta iako smo mi u krizi već odavno. Vodeći se logikom da pripreme trebaju startati, da je bolje da pred igrače stane neko a ne niko, dajem svoj glas novom UO i predsjedniku.
Nakon toga kreće cirkus od strane predsjednika skupštine. Daje riječ ljudima koji trebaju postati novi Nadzorni odbor iako ni riječi nije bilo o tome. Formalno pravno, za imenovanje novog NO je potrebno prvo tražiti izvještaj i izglasati nepovjerenje starom NO pa tek onda birati novo rukovodstvo. Zašto je preskočena procedura, ne znam, vrlo lako se to moglo postići regularnim putem.
U biti, vrlo mi je žao tih novih ljudi koje su, po mom mišljenju, izigrali rukovodeći ljudi skupštine a ne ostali. Nuđeno im je nakon toga da uđu u Upravni umjesto u Nadzorni odbor tako da ta priča kako neko ne želi časne, poštene, neutralne ljude pada u vodu.
Priča da je Amar Osim izabrao ove ljude kako bi dokrajčio Želju je isto tako smiješna, čovjek ni sekunde nije učestvovao u njihovom izboru niti je imalo oduševljen njihovim izborom.
Nakon puna 4 sata skupštine, šaljem poruku mom drugu Nedi da odoh nazad za Vakuf pojma nemajući da će biti pauza a kamoli ne znajući da kasnije neće biti kvoruma. To mi je najkrivlje na sebe, pogriješio sam što sam napustio skupštinu.
Po povratku u Vakuf, čitam famozni FB post koji nije tačan, žao mi je što je došao od mojih najboljih drugova u skupštini pogotovo jer odavno imamo interni dogovor da ne šaljemo u javnost suvišno, žao mi je što ga je preuzeo moj Nedo, potpredsjednik skupštine iako to nije smio nikako uraditi. Potpredsjednik skupštine se ne smije svrstavati ni na jednu stranu. Žao mi je što je 16 došlo na rub srama, na javni linč a nisu to, ljudi moji, nikakvi dušmani Želje nego ljudi su ostali tu među rijetkima. Pomažu koliko ko može.

P.S. nisam uopšte među tih 16, bio sam suzdržan iako je to potpuno nebitno. Svaki član skupštine ima pravo glasati svojom savjesti a bez da bude predmet javnog linča.
Nemam ništa protiv opoziva cijele skupštine i izbora novih organa. Nemojte, života vam, da neko mog Želju mora tijelom braniti od Željovaca... Izvinjavam se na dužini posta.
Meni je neshvatljivo da predsjednik skupstine ne zna procedure kako idu. Ovo se desava vec drugi put. Prvi put je bilo vezano za online skupstinu. Nije covjek znao da se ne moze odrzati online skupstina, pa je taj prvi pokusaj propao,pa je drugi put bila opstrukcija od Cengica koji je dosao na stadion i onda otisao i tek iz treceg puta organizovana skupstina na kojoj se usvojilo da se skupstina moze odrzavati online . Evo i sad citam da su htjeli da imenuju novi NO a nisu prvo trazili izvjestaj od starog NO i onda ga u konacnici smijenili i doveli ove ljude u NO. To su amaterske greske..
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 13 jun 2021, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 20:28

Mene samo zanima i ne mogu da skontam mozgove koji dodje i napise da neko dosao da ugasi klub. Na stranu kvalitet, i ostalo al kakav mentol moras biti prvo da to napises a onda da ti neko povjeruje.
A po pisanju vidi se kako barataju činjenica da je presmijesno se baviti s tim stvarima.

A neki dan pisali kako ce ih sve pohapsit, komentari završio lik opasan fakultet, radio s većim ribama hahahaha.

Koji cirkus s vama.
by KANA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 jun 2021, 20:35

Sve to ok, ali u konacnici ne mijenja cinjenicu da klub:
1) nazalost nema rezultata ove sezone
2) nije financijski stabilan jer neigramo evropu po drugi put
3) nije se nista uradilo na infrastrukturi

Neovisno ko je za koju stranu ili slicno stvarno me to ne interesuje, i nebi trebalo da bude relevantno. Ovo iznad to su neke cinjenice i svi mi, svi mi imamo taj problem.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 13 jun 2021, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 13 jun 2021, 20:38

Tristan10 je napisao/la:
13 jun 2021, 20:35

Neovisno ko je za koju stranu ili slicno stvarno me to ne interesuje, i nebi trebalo da bude relevantno. Ovo iznad to su neke cinjenice.
Jedino je ovo bitno trenutno. Skretanje teme na podjele i svadje neće ništa dobro donijeti.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 13 jun 2021, 20:38

Treba biti realan i reci da zvanica nije ama baš ništa objavila da su nešto uradili, jer nemamo svi informacije iz kluba da su nešto uradili.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 13 jun 2021, 20:38

plavousrcu je napisao/la:
13 jun 2021, 19:16
1921boy je napisao/la:
13 jun 2021, 19:13
Nadam se da će barem momci iz 1921 udruženja objaviti video sa skupštine, snimali su jučer.
Moze ba CNN objaviti video. Nista oprati ne moze Cernicu i ekipicu. Organizovali Skupstinu na tribinama, brat na brata udarao, samo da preuzmu najvece tijelo kluba. Obecavali sve i svasta, sta su dali Zelji. Goru Upravu nego sto jwće bila. Pa i Badzaka su uspjeli skloniti.
Kakve-takve promjene danas je spriječilo 16 delegata koji su odbili imenovanje potpuno novog NO. Njih 16 kojima ovakvo stanje kluba očito odgovara iz raznih interesa.

Potpuno novi NO trebali su činiti gospodin Nasuf Drinjaković, vlasnik višemilionske firme General Logistic i uspješni privrednik sa više od 30 godina iskustva, Emir Gežo, revizor i suvlasnik firme Askom d.o.o. koji je prethodno radio u firmama kao što se Deloitte i Gazprom te Amer Duvnjak kojeg svi koji pratite Klub sigurno vrlo dobro poznajete. Evo ovakvi ljudi su danas odbijeni. Valjda zato što su nam ovi iz trenutnog saziva i za čijeg mandata su napravljeni gore spomenuti rezultati, bolje rješenje od njih.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 20:39

Tristan10 je napisao/la:

Neovisno ko je za koju stranu ili slicno stvarno me to ne interesuje, i nebi trebalo da bude relevantno. Ovo iznad to su neke cinjenice.
Rezultata nema trener smijenjen. Nijedan klub u PL nije stabilan ni čak oni koji imaju investitora. Primjer Sarajeva pola igraca dug potražuju na sudu. Ko to radi na infrastrukturi u doba korone (godinu dana bez prihoda, prvih pola godine ni sponzora jer pola firmi propalo). Nevezano ko bio u upravi, i nevezano kakvi su ovo ublehasi.
by KANA

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 jun 2021, 20:44

Brkooo je napisao/la:
13 jun 2021, 20:28
manijakdv je napisao/la:
Cijeli dan čekam da se javi konačno neko od skupštinara. Evo ja ću iako to nije popularno u ovom trenutku nimalo.
Sebe smatram Željinim bolesnikom, neko ko je uvijek bio samo afirmativan na ovom forumu. U svom Donjem Vakufu sam dočekivao razne uprave, trenere, Misketovce, Amarovce i ine i sa svima ostao u dobrim odnosima. Kao član skupštine a ujedno i vlasnik jedne male firme, osjećao sam se sretnim i biti sponzorom kluba na jedan skroman način, svjestan da je to samo kap u moru u odnosu na ono što klub treba. Toliko u uvodu...
Jučerašnja skupština je prva na koju sam krenuo iz Vakufa bez imalo optimizma. Svi smo mi imali informaciju nakon višednevnih razgovora predsjednika i potpredsjednika skupštine sa raznim potencijalnim kandidatima, da niko novi, niko "treći" ne želi ući u klub. Rečeno nam je da imamo jednu jedinu opciju i tako je i bilo. Svi smo mi navijali za Zubana i co& ali nažalost odustali su. Zašto-ne znam. Nakon što je izglasano nepovjerenje prošlom sazivu UO, izglasali smo skoro isti UO iako dramatično oslabljen bez dva ključna čovjeka. Bilo je prijedloga da se imenuje krizni štab kao da imamo svo vrijeme ovoga svijeta iako smo mi u krizi već odavno. Vodeći se logikom da pripreme trebaju startati, da je bolje da pred igrače stane neko a ne niko, dajem svoj glas novom UO i predsjedniku.
Nakon toga kreće cirkus od strane predsjednika skupštine. Daje riječ ljudima koji trebaju postati novi Nadzorni odbor iako ni riječi nije bilo o tome. Formalno pravno, za imenovanje novog NO je potrebno prvo tražiti izvještaj i izglasati nepovjerenje starom NO pa tek onda birati novo rukovodstvo. Zašto je preskočena procedura, ne znam, vrlo lako se to moglo postići regularnim putem.
U biti, vrlo mi je žao tih novih ljudi koje su, po mom mišljenju, izigrali rukovodeći ljudi skupštine a ne ostali. Nuđeno im je nakon toga da uđu u Upravni umjesto u Nadzorni odbor tako da ta priča kako neko ne želi časne, poštene, neutralne ljude pada u vodu.
Priča da je Amar Osim izabrao ove ljude kako bi dokrajčio Želju je isto tako smiješna, čovjek ni sekunde nije učestvovao u njihovom izboru niti je imalo oduševljen njihovim izborom.
Nakon puna 4 sata skupštine, šaljem poruku mom drugu Nedi da odoh nazad za Vakuf pojma nemajući da će biti pauza a kamoli ne znajući da kasnije neće biti kvoruma. To mi je najkrivlje na sebe, pogriješio sam što sam napustio skupštinu.
Po povratku u Vakuf, čitam famozni FB post koji nije tačan, žao mi je što je došao od mojih najboljih drugova u skupštini pogotovo jer odavno imamo interni dogovor da ne šaljemo u javnost suvišno, žao mi je što ga je preuzeo moj Nedo, potpredsjednik skupštine iako to nije smio nikako uraditi. Potpredsjednik skupštine se ne smije svrstavati ni na jednu stranu. Žao mi je što je 16 došlo na rub srama, na javni linč a nisu to, ljudi moji, nikakvi dušmani Želje nego ljudi su ostali tu među rijetkima. Pomažu koliko ko može.

P.S. nisam uopšte među tih 16, bio sam suzdržan iako je to potpuno nebitno. Svaki član skupštine ima pravo glasati svojom savjesti a bez da bude predmet javnog linča.
Nemam ništa protiv opoziva cijele skupštine i izbora novih organa. Nemojte, života vam, da neko mog Želju mora tijelom braniti od Željovaca... Izvinjavam se na dužini posta.
Meni je neshvatljivo da predsjednik skupstine ne zna procedure kako idu. Ovo se desava vec drugi put. Prvi put je bilo vezano za online skupstinu. Nije covjek znao da se ne moze odrzati online skupstina, pa je taj prvi pokusaj propao,pa je drugi put bila opstrukcija od Cengica koji je dosao na stadion i onda otisao i tek iz treceg puta organizovana skupstina na kojoj se usvojilo da se skupstina moze odrzavati online . Evo i sad citam da su htjeli da imenuju novi NO a nisu prvo trazili izvjestaj od starog NO i onda ga u konacnici smijenili i doveli ove ljude u NO. To su amaterske greske..
Jednostavno se uhvatio posla kojeg ne moze obavljati. Znalo se to nakon tih prvih desavanja o kojima pises. Juce se samo potvrdilo. Mene zanima samo cije interese je Cernica stititio sapunjajuci dasku Zubanu, Nijazu i ekipi. Ne moze me niko uvjeriti da je stitio interese kluba. Znao je sta je alternativa. Ovo sto sad imamo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jun 2021, 20:45

Tristan10 je napisao/la:

Neovisno ko je za koju stranu ili slicno stvarno me to ne interesuje, i nebi trebalo da bude relevantno. Ovo iznad to su neke cinjenice i svi mi, svi mi imamo taj problem.
Fascinantno je da sva nasa pisanja svedu se na jedan zakljucak. Mislimo svi da ova Uprava, a i ona sa Badzakom su odron. Bespotrebno se proziva i sve ostalo kad haman isto mislimo za sada nama najbitniji problem zvani kvazi Uprava i rukovodstvo.

Ocigledno predsjednik, predsjednik Skupstine ne znaju pravila, dolazi do nesporazuma vec drugi put sto kaze @Brkooo jer pola zna, pola ne zna pa se ne mogu usaglasiti. Ocigledno je i da interesne grupe postoje koje to dodatno kuhaju. Sve u svemu rjesenje je jedino da svi do jednog od Skupstine, UO, NO izadju iz kluba i da se bira nesto novo jer ovakvi sazivi nece i ne mogu nista uraditi jer se ne mogu ni usaglasiti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 jun 2021, 20:48

LjoZee je napisao/la:
13 jun 2021, 20:45
Sve u svemu rjesenje je jedino da svi do jednog od Skupstine, UO, NO izadju iz kluba i da se bira nesto novo jer ovakvi sazivi nece i ne mogu nista uraditi jer se ne mogu ni usaglasiti.
Svi do jednog. Jedino rjesenje.
Pročepit će negdje.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 jun 2021, 20:48

manijakdv je napisao/la:

@admir74, izvoli, ne kreci vise :rol: :rol: :rol:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 jun 2021, 20:52

Sve opozvati, ulaz u Skupstinu 3.000 godisnje i izvolimo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 20 gostiju.