FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 13 jun 2021, 21:01

1. Donji smo :(
2. Imal bujruma kantonalna ligOooO :?
3. Hvala velikim “zeljovcima”na pomoci klubu :shhh:
4. Bio jednom jedan klub i zvao se Željezničar a tepali mu Željo.💙
5. Jel vaze karte od hajduka?⚽️
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 13 jun 2021, 21:10

Pošto me neki prozvaše ovdje da sam Badžakom PR red je da im odgovorim. NIsam od onih koji pišu, pa kada je belaj jednostavno nestanu. Samo da se evidentira da sam na ovom forumu od 2009 godine, ali sam nekada bio pod drugim nick-om, i bio trajno banovan jer sam psovao svima sve nakon jednog od mnogobrojnih domaćih poraza nakon DANA POBJEDE krajem 2019 godine.
Dakle jesam bio na strani Jasmina Badžaka, i to iz dva razloga. Kao prvo čovjek je (nadam se da se svi slažemo) mnogo novca (ne znam tačan iznos iskreno) "ubacio" u Želju. Veliki dio je poklonio, dio i posudio, ali uvijek je bio tu kada je trebalo ili ugasiti požar, ili napraviti neki iskorak po pitanju finansija. Zbog toga veliki respekt sa moje strane. Drugi razlog je što je u klubu odavno. Bio je i sa Amarom, i za vrijeme Misimovića, i ponovo sa Amarom, bez obzira na sve kritike za "šampanjac" ekipu. Dakle bio je uz Želju, i ja to cijenim i poštujem. I to su moja dva razloga. I jesam stajao uz njega, branio od svih napada. NAdam se da je odgovor OK, ako nekoga još nešto dodatno interesuje, može na pp.
Oko skupštine i izbora novog UO. Kao prvo ne sumnjajući u namjere i poštenje Cernice, uz veliku većinu Željovaca podržao sam, i mislio sam da je iskorak u odnosu na bivšeg predsjednika, i još neke čije slike i imena objavljujemo danas ovdje. NA žalost izgleda da je tu mnogo neznanja, posebno "proceduralnog" i neznanja u upravljanju udruženjima građana. On to konta više onako kao u carinama, ali to ne ide ovdje. Ukakio je baš ovih dana i oko procedura i oko izbora UO.
Što se tiče UO, definitivno najgori u istoriji kluba. Nemam komentar, ali bi se osvrnuo na prijedlog koji je bio, opet nažalost "sa neke druge strane" uz uslovljavanja "ili mi ili nikako" što u ovom teškom momentu za klub nije baš neka opcija. Siguran sam( a to se i komentarisalo zadnjih dana) da smo svi bili za Zubana ,Nijaza ili Badžaka u UO. Međutim Selimović? Džindo? Nemam sumnju da velika većina nas koji nemamo nikakvog interesa nije za ove ljude. Takođe i aktuelna priča Cviko trener, Dželo OP, Hare direktor je više nego neozbiljna i nije na tragu pozitivnih pomaka u klubu.
Na žalost nemam sumnju da će se tonjenje nastaviti, ovaj put podržano i sa nekim od nezadovoljnih, a nije da nemaju iskustva u tome.
Kako svi znate, a često me i prozovete, moram malo i Amara spomenuti. Prije par dana sam spomenuo, ali na žalost niko nije prokomentarisao...najmanje što je mogao je da se pojavi na skupštini, prizna svoje greške, izvine se i javno odrekne jednog dijela duga, kamata, ili čega već ko to zna. Ja bi iskreno tada i pomislio da je izvan kluba i bilo kakvih procesa. Ovako nemam sumnju da su pojedini članovi skupštine, oni koji su najviše radili i opstruisali da šampanjac ekipa uđe u klub, i juče bili ti koji su napustili i skupština je izgubila kvorum. Zn se to, nije niko levat više. Osim našeg UO nažalost...

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 21:19

Vrti se jedna te ista priča ovi, oni, mi a u biti niko nije spreman predstaviti plan i ono najvažnije uloziti pare. I tu se priča završava.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 jun 2021, 21:22

VeteranSA je napisao/la:
13 jun 2021, 21:10
Pošto me neki prozvaše ovdje da sam Badžakom PR red je da im odgovorim. NIsam od onih koji pišu, pa kada je belaj jednostavno nestanu. Samo da se evidentira da sam na ovom forumu od 2009 godine, ali sam nekada bio pod drugim nick-om, i bio trajno banovan jer sam psovao svima sve nakon jednog od mnogobrojnih domaćih poraza nakon DANA POBJEDE krajem 2019 godine.
Dakle jesam bio na strani Jasmina Badžaka, i to iz dva razloga. Kao prvo čovjek je (nadam se da se svi slažemo) mnogo novca (ne znam tačan iznos iskreno) "ubacio" u Želju. Veliki dio je poklonio, dio i posudio, ali uvijek je bio tu kada je trebalo ili ugasiti požar, ili napraviti neki iskorak po pitanju finansija. Zbog toga veliki respekt sa moje strane. Drugi razlog je što je u klubu odavno. Bio je i sa Amarom, i za vrijeme Misimovića, i ponovo sa Amarom, bez obzira na sve kritike za "šampanjac" ekipu. Dakle bio je uz Želju, i ja to cijenim i poštujem. I to su moja dva razloga. I jesam stajao uz njega, branio od svih napada. NAdam se da je odgovor OK, ako nekoga još nešto dodatno interesuje, može na pp.
Oko skupštine i izbora novog UO. Kao prvo ne sumnjajući u namjere i poštenje Cernice, uz veliku većinu Željovaca podržao sam, i mislio sam da je iskorak u odnosu na bivšeg predsjednika, i još neke čije slike i imena objavljujemo danas ovdje. NA žalost izgleda da je tu mnogo neznanja, posebno "proceduralnog" i neznanja u upravljanju udruženjima građana. On to konta više onako kao u carinama, ali to ne ide ovdje. Ukakio je baš ovih dana i oko procedura i oko izbora UO.
Što se tiče UO, definitivno najgori u istoriji kluba. Nemam komentar, ali bi se osvrnuo na prijedlog koji je bio, opet nažalost "sa neke druge strane" uz uslovljavanja "ili mi ili nikako" što u ovom teškom momentu za klub nije baš neka opcija. Siguran sam( a to se i komentarisalo zadnjih dana) da smo svi bili za Zubana ,Nijaza ili Badžaka u UO. Međutim Selimović? Džindo? Nemam sumnju da velika većina nas koji nemamo nikakvog interesa nije za ove ljude. Takođe i aktuelna priča Cviko trener, Dželo OP, Hare direktor je više nego neozbiljna i nije na tragu pozitivnih pomaka u klubu.
Na žalost nemam sumnju da će se tonjenje nastaviti, ovaj put podržano i sa nekim od nezadovoljnih, a nije da nemaju iskustva u tome.
Kako svi znate, a često me i prozovete, moram malo i Amara spomenuti. Prije par dana sam spomenuo, ali na žalost niko nije prokomentarisao...najmanje što je mogao je da se pojavi na skupštini, prizna svoje greške, izvine se i javno odrekne jednog dijela duga, kamata, ili čega već ko to zna. Ja bi iskreno tada i pomislio da je izvan kluba i bilo kakvih procesa. Ovako nemam sumnju da su pojedini članovi skupštine, oni koji su najviše radili i opstruisali da šampanjac ekipa uđe u klub, i juče bili ti koji su napustili i skupština je izgubila kvorum. Zn se to, nije niko levat više. Osim našeg UO nažalost...
Dobro ti to sve zamotas u celofan, ali moras malo Amara :rol: :rol: :rol:. Ako Zuban, Nijaz i Badzak hoce raditi sa ovim sto ih pljujes, onda to nesto znaci. Zamisli ti sta su oni smislili, ovaj Cernica i ekipa. Moze ovih sedam sa lovom, planom i programom samo mora njihovih osam bez love, plana i programa. I jos da nadzire djecak koji iz Zelje kao cato zavrsi u klubu iz Prve lige RS. Potrbusili se i smisljali. Hej, cato iz Etno sela Stanisici u NO da nadzire Nijaza, Badzaka, Selimovica, Zubana... I jos to predstavljaju kao ekstra potez :rol: :rol: :rol:
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 13 jun 2021, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 13 jun 2021, 21:22

VeteranSA je napisao/la:
13 jun 2021, 21:10
Nije problem sto ti Badzaka podrzavas I cijenis sta je sve dao za Zelju ali je problem sto si sve svalio na Amara da je on kriv a nije istina .Svi su oni naveli da je Badzak kriv I da je igrao duplu .

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 13 jun 2021, 21:23

Benderrr je napisao/la:
13 jun 2021, 21:19
Vrti se jedna te ista priča ovi, oni, mi a u biti niko nije spreman predstaviti plan i ono najvažnije uloziti pare. I tu se priča završava.
Vidi...da su ušli Zuban NIjaz i ova ekipa, nemam sumnju da Amar ne bi pokrenuo pitanje duga, ali da smo ušli nas dvojica, ili neko totalno sa strane, odmah bi se to aktiviralo, i onda se pitamo zašto nema nikoga, i niko neće. Pa nisu ljudi uzeli pare u životu zato što ne znaju, nego baš suprotno.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 21:25

VeteranSA je napisao/la:
13 jun 2021, 21:23
Benderrr je napisao/la:
13 jun 2021, 21:19
Vidi...da su ušli Zuban NIjaz i ova ekipa, nemam sumnju da Amar ne bi pokrenuo pitanje duga, ali da smo ušli nas dvojica, ili neko totalno sa strane, odmah bi se to aktiviralo, i onda se pitamo zašto nema nikoga, i niko neće. Pa nisu ljudi uzeli pare u životu zato što ne znaju, nego baš suprotno.
Nije Amarov dug milion da je to sad bitno i presudno. To je kap u moru.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 13 jun 2021, 21:27

Ako su za to da rade sa Selimovićem (100% kriv za licencu, i ispalio se ) kojem Željo nije ni ispod malog nokta, Džindom kojeg je nakav Čolpa naguzio za poziciju u savezu, HAretom kao direktorom, >cvikom kao trenerom, ili Dželom na čelu OP, i to uslovljavaju, onda ni oni nisu za Želju jbg...na žalost...ja bar tako mislim. A iznio sam stav o ovim koji su od juče tu. Mi ako uđemo u ovu sezonu šampioni smo svemira...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 jun 2021, 21:32

VeteranSA je napisao/la:
13 jun 2021, 21:27
Ako su za to da rade sa Selimovićem (100% kriv za licencu, i ispalio se ) kojem Željo nije ni ispod malog nokta, Džindom kojeg je nakav Čolpa naguzio za poziciju u savezu, HAretom kao direktorom, >cvikom kao trenerom, ili Dželom na čelu OP, i to uslovljavaju, onda ni oni nisu za Želju jbg...na žalost...ja bar tako mislim. A iznio sam stav o ovim koji su od juče tu. Mi ako uđemo u ovu sezonu šampioni smo svemira...
Ugurao je taj Selimovic kao clan Skupstine para u zadnjih pola godine kao i Badzak. Posudio, samo nije niko dao, svi su posudjivali.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 jun 2021, 21:36

Sta je motiv Selimovica da bude u klubu? Nisam primjetio da je navijac kluba zato i jeste malo cudno

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 13 jun 2021, 21:40

plavousrcu je napisao/la:
13 jun 2021, 21:32
VeteranSA je napisao/la:
13 jun 2021, 21:27
Ugurao je taj Selimovic kao clan Skupstine para u zadnjih pola godine kao i Badzak. Posudio, samo nije niko dao, svi su posudjivali.
Posudio je 200k. Badžak je i posuđivao, i davao, i plaćao igrače. Selimović je fan torpeda, i na racku nabijem svakoga ko je digao ruku za njega kada je dolazio na čelo UO. A koštao nas je licence i gubitka najmanje 700k.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 13 jun 2021, 21:47

Tristan10 je napisao/la:
13 jun 2021, 21:36
Sta je motiv Selimovica da bude u klubu? Nisam primjetio da je navijac kluba zato i jeste malo cudno
To i mene interesuje.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 21:51

Tristan10 je napisao/la:
Pa sta da ti posudis pola miliona sta bi ti uradio?
by KANA

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 13 jun 2021, 21:54

Benderrr je napisao/la:
13 jun 2021, 21:51
Tristan10 je napisao/la:
Kolka mu je kamata?

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 22:08

Gledam u Premijer ligu ulazi Leotar, sjetih se koliko smo pokušavali dovesti Nenada Stojanovića jadna ti majka...
by KANA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 jun 2021, 22:10

Benderrr je napisao/la:
13 jun 2021, 21:51
Tristan10 je napisao/la:
Ok, ali ipak jeste malo neobicno. Kakvi su motivi, mislim moze on na x ostalih mjesta uloziti ili posuditi taj novac. Vecinom ljudi dolaze u ovakve klubove prije svega sto vole klub, jer je objektivno malo novaca u nasem fudbalu. Mislim moras da volis klub da bi se uputio da udjes u klub. Nije ovo Watford da investiras nesto kao investitor, pa da ocekujes svoj dio kolaca.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 13 jun 2021, 22:18

Mislim da je zakonska obaveza da se naplati kamata od 7%, na posuđene pare fizičkog lica prema pravnom licu, makar to bilo i udruženje građana. Čini mi se da je Misimović zbog ovoga prozivan takođe. Možda je to motiv, jer kamata u bankama nema, ili su presmješne.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 13 jun 2021, 22:28

VeteranSA je napisao/la:
13 jun 2021, 22:18
Mislim da je zakonska obaveza da se naplati kamata od 7%, na posuđene pare fizičkog lica prema pravnom licu, makar to bilo i udruženje građana. Čini mi se da je Misimović zbog ovoga prozivan takođe. Možda je to motiv, jer kamata u bankama nema, ili su presmješne.
To vazi samo za pravna lica. Nije posuđivao Misimovic nego firma pa je to morao tako raditi. I onda se reklamirao za kamatu.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 13 jun 2021, 22:34

Pametinikaddosta je napisao/la:
13 jun 2021, 22:28
VeteranSA je napisao/la:
To vazi samo za pravna lica. Nije posuđivao Misimovic nego firma pa je to morao tako raditi. I onda se reklamirao za kamatu.
Mogao je biti sponzor bez ikakve kamate, kakve crne reklamacije.
by KANA

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 13 jun 2021, 22:36

Benderrr je napisao/la:
13 jun 2021, 22:34
Pametinikaddosta je napisao/la:
13 jun 2021, 22:28
VeteranSA je napisao/la:
Mogao je biti sponzor bez ikakve kamate, kakve crne reklamacije.
Neka osim oprosti kakve pare, sta mu fali

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 42 gosta.