Imao je sansu babuka da udje u bivsi upravu i da se napravi show sa fudbalom u BH ali eto nije htio, jer nedo Bog da babuka ne bude glavni baja. Svi smo mi zeljeli da preuzme funkciju sefa strucnog staba tada, imali su toboze razgovore ali jbg. Sada mu daleko kuca od Grbavice bila. A Misimovic je i onako bivsi par godina i sigurno nije lud da se vraca na bilo kakve funkcije. Da ponovo vadi klub iz blata i da mu sutra opet dodju neki Pesti, Dzinde i slicnim hadaljima da upropaste sve i svasta.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
@igrajlopte 🐦
- plavousrcu
- Kontakt:
@corcaigh

- drzgemboadislic
- Kontakt:
E nek si mi ti išao na utakmice i ulazio u fan shop. Ovo je njegov klub i zadnja je osoba koja ga treba zakidati sa novcem posebno u ovoj situaciji u koju ga je vjerovatno on i doveo.Corcaigh je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:38Ja ne vjerujem koliko ste nesposobni gledati objektivno i uopce o kakvim stvarima pisete.
@admin se upali na svaku odbranu Amara a vrijedjanja i ostalo dopusta. Legendo, sve na hladjenje, kako jednima tako i drugima. Puno vise se ovdje Amar vrijedja i omalovazava nego sto se brani, ne znam cemu dvostruki arsini. Odnosno znam al eto.
Druga stvar, stvari se pokrenule s mrtve tacke, desava se nesto, a ovdje prica ista kao prije dvije ipo godine. Amar i Miske. I u krug stalno, i stalno isto. Za 2 mjeseca ce neko novi biti u upravi i opet cete kukati a uradili ste - NISTA!
Imate pravo predlaganja kandidata i glasanja, pa izvolite. Znam ja da ovdje ima 5 ljudi koji pisu svoje stavove a ne sto im se kaze ali evo i vi takvi uzmite dnevnice za taj glas, ako uopce imate clansku.
Treca stvar, svi pisete oprosti dugove Amare. Nisu to samo dugovi nastali kao prema igracima. Amar je ogromnu kolicinu novca upumpao u Zelju i to dobro znate ali ignorisete. Ignorisete i cinjenicu da Zelje ne bi bilo da on tad sa svojim novcem nije uletio. Ne svidja vam se, ne volite ga, sve okej i sve je to stvar licne perspektive ali postoji nesto sto ne mozes negirati. Ja mrzim Megamixa ali ne mogu negirati da je jedini koji je konkretno pokrenuo pricu oko izgradnje Grbavice itd.
Isto tako nije Amar kriv sto jos ima taj ugovor. Nece Klopp sam sebi ugovor raskidati. Mediji to pisu u ovakvom kontekstu, a realnost je da klub ne moze raskinuti ugovor jer bi morao isplatiti dugovanja u komadu. Isto tako ako Osim prihvati bilo koju poziciju ili posao trenera u drugom klubu, Zeljine obaveze prema njemu prestaju. Ljudi boziji to se svugdje u svijetu desava sta vam je?
Puno moralisete oko novca i oprosta za nekoga ko vjerovatno nije dva puta usao u fan shop da kupi majicu od 20KM. I samo se sjetite da Amar da hoce ovog trena moze ugasiti Zelju i sjetite se da bi moglo biti i gore da se radi o nekom drugom na njegovom mjestu. Ne kazem trebate ga voljeti, samo budite realni.
I najbitnije manite se suplje, odlicno je vrijeme za konkretne stvari, stvari koje ce maknuti iz kluba sve koji su nas ovdje doveli a koje ce donijeti nesto novo i dobro.
Ja samo kazem da svaki ozbiljan trener ima klauzulu u ugovoru u slucaju da ga se hoces da rijesis prije vremena. Sta ko dalje prica i pregovara ja pojma nemam.plavousrcu je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:41Tacno samo sto mi ne znamo nista nego lupamo kako kome odgovara. Ne vidim da je neko iz UO rekao da su sjedili sa Amarom i nisu dogovor postigli.Tristan10 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:37Pa meni ovo djeluje vrlo straight forward. Imas trenera koji je potpisao ugovor, sa klauzulom. Mourniho je imao klauzulu sa Tottenham, Tottenham isplati klauzulu i da mu ostavku, Musemic imao klauzulu sa Sarajevom, Sarajevo plati klauzulu i da mu ostavku. Mi kokuzi, ne mozemo da ga isplatimo i on je jos tu na platnom spisku. Naravno da je neko potpisao duzinu ugovora i detalje ugovora, sve to stoji, ali formalno tako to izgleda.
- plavousrcu
- Kontakt:
Tako je. Nece nijedan sebi dopustiti da ga se moze otjerati tek tako. I evo mi te otjerali ko te je..Tristan10 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:48Ja samo kazem da svaki ozbiljan trener ima klauzulu u ugovoru u slucaju da ga se hoces da rijesis prije vremena. Sta ko dalje prica i pregovara ja pojma nemam.plavousrcu je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:41Tacno samo sto mi ne znamo nista nego lupamo kako kome odgovara. Ne vidim da je neko iz UO rekao da su sjedili sa Amarom i nisu dogovor postigli.Tristan10 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:37Pa meni ovo djeluje vrlo straight forward. Imas trenera koji je potpisao ugovor, sa klauzulom. Mourniho je imao klauzulu sa Tottenham, Tottenham isplati klauzulu i da mu ostavku, Musemic imao klauzulu sa Sarajevom, Sarajevo plati klauzulu i da mu ostavku. Mi kokuzi, ne mozemo da ga isplatimo i on je jos tu na platnom spisku. Naravno da je neko potpisao duzinu ugovora i detalje ugovora, sve to stoji, ali formalno tako to izgleda.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Neki više vole Osima od Želje
Najveće pitanje je sada, imamo li ljude koji će nakon masovnih ostavki preuzeti klub? Ostavke jesu neminovnost nakon najgoreg niza u historiji kluba i jedne od najlošijih sezona poslije rata ali postoji li kritična masa koja će se uhvatiti u koštac sa svim problemima koje Željo ima?
-
- Kontakt:
Stvar je nemoći UO da sjedne i da dogovori, nema para da se isplati. Isplati čovjeka i eto... al eto novi vjetrovi pušu... imamo novi UO koji ne može skupiti 100 KM. Nek je Bog na pomoći svima nama s njima.plavousrcu je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:53Tako je. Nece nijedan sebi dopustiti da ga se moze otjerati tek tako. I evo mi te otjerali ko te je..Tristan10 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:48Ja samo kazem da svaki ozbiljan trener ima klauzulu u ugovoru u slucaju da ga se hoces da rijesis prije vremena. Sta ko dalje prica i pregovara ja pojma nemam.plavousrcu je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:41
Tacno samo sto mi ne znamo nista nego lupamo kako kome odgovara. Ne vidim da je neko iz UO rekao da su sjedili sa Amarom i nisu dogovor postigli.
Švede mislim da nisi upravu a reci cu ti i zasto pa ti negiraj ako zelis. Prvi put se ime osimovo pojavljuje na kraju 2018 da bi kao mogao bit šsš na sto smo mi svi zabalili al cinjenica je da lutfu voda po malti od 2016 i slobodan je, a bivsa uprava tek dvije godine poslije ga zove? U medjuvremenu da stvar bude gora smjenjuju se treneri i to vise njih. Sta se je cekalo toliko i onda se pitamo odakle “podjeljenost” medju nama, eto ti odgovora sam iskace.ReX je napisao/la: ↑15 jun 2021, 12:42Imao je sansu babuka da udje u bivsi upravu i da se napravi show sa fudbalom u BH ali eto nije htio, jer nedo Bog da babuka ne bude glavni baja. Svi smo mi zeljeli da preuzme funkciju sefa strucnog staba tada, imali su toboze razgovore ali jbg. Sada mu daleko kuca od Grbavice bila. A Misimovic je i onako bivsi par godina i sigurno nije lud da se vraca na bilo kakve funkcije. Da ponovo vadi klub iz blata i da mu sutra opet dodju neki Pesti, Dzinde i slicnim hadaljima da upropaste sve i svasta.
Moje misljenje je da megamix ne moze i ne zna voditi klub i tacka.
Da ovi sad sto su tu kao “novi” a ustvari isti samo znatno oslabljeni u UO ce popraviti stvari nikad nece i molim boga da budu OUT odmah sutra.
P.S. Psujem majke onima koji su nas na zadnjoj skupstini izdali i podrzali ovakav UO koji bi bio respektabilan mozda za klub u kantonaloj ligi.
Vico, moze li liga po pola?
I to je veliko pitanje ko ce nakon svega ovoga preuzeti vruc krompir.Ako vec nema rezervna opcija kada ovi odstupe, onda smo ga bas nahebali. A hitno se mora reagovati, mi jos ni plana za pripreme nemamo, nemamo trenera, ne znamo sa kojim igracima ulazimo u prvenstvo ijos bruku drugih stvariDejan1921 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 13:03Najveće pitanje je sada, imamo li ljude koji će nakon masovnih ostavki preuzeti klub? Ostavke jesu neminovnost nakon najgoreg niza u historiji kluba i jedne od najlošijih sezona poslije rata ali postoji li kritična masa koja će se uhvatiti u koštac sa svim problemima koje Željo ima?
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Meni djeluje tako da navijaci kluba zele da se Osim ponasa kao humanitarac/navijac kluba i otpise se svojih prava. On to vjerovatno ne zeli, i formalno ima legitimno pravo za to, kao svaki drugi trener koji ima klauzulu u ugovoru. Normalno da je ova situacija koja nije rijesena losa za klub.
Nek naprave dogovor i potpisu nek mu se sve isplati ali kad klub bude finansijski stabilan je li to toliko tesko imace papire crno na bjelo da mu se mora isplatiti dug al samo nek ode **** ga u usta kamatarska
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Ovdje mnogi skaču i ismijavaju ljude koji pominju odlazak u niži rang a nisu ni svjesni da se to vrlo lako može obistiniti još i ove sezone. Nije samo bitno da postoji rezervna varijanta, nego da tu budu jako kvalitetni ljudi koji znaju kako izvući Želju iz krize. Neka me neko demantira ali čini mi se da smo jedini klub u ligi koji nema trenera i ne zna ništa o početku i planu priprema. To je u startu za veliku zabrinutost.lendra je napisao/la: ↑15 jun 2021, 13:11I to je veliko pitanje ko ce nakon svega ovoga preuzeti vruc krompir.Ako vec nema rezervna opcija kada ovi odstupe, onda smo ga bas nahebali. A hitno se mora reagovati, mi jos ni plana za pripreme nemamo, nemamo trenera, ne znamo sa kojim igracima ulazimo u prvenstvo ijos bruku drugih stvariDejan1921 je napisao/la: ↑15 jun 2021, 13:03Najveće pitanje je sada, imamo li ljude koji će nakon masovnih ostavki preuzeti klub? Ostavke jesu neminovnost nakon najgoreg niza u historiji kluba i jedne od najlošijih sezona poslije rata ali postoji li kritična masa koja će se uhvatiti u koštac sa svim problemima koje Željo ima?
- plavousrcu
- Kontakt:
Kada govorimo o kamatama onda ne smijemo zaboraviti ni 7 posto. **** ga usta kamatarska.
Nismo jedini. Radnik je jos gori. Oni ni na papiru nemaju Upravu, trenera, igraca i tako blize i dalje. Gori su od nas.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
A moze nam se desiti slucaj Celika da nam u toku sezone oduzimaju bodove samo je Amarovim pusikurcima idealno stanje u klubu 

Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Licni interesi pojedinaca su nas dovoeli u ovo stanje, a vi ih idalje dizite u nebesa.
Multi milioneri su postali zahvaljujuci Zelji a klub to dan dans otplacuje.
Multi milioneri su postali zahvaljujuci Zelji a klub to dan dans otplacuje.
Mjau !
Navijaci amara osima i senada misimovica ne Fk ŽELJEZNIČARA to imamo ovdje
Ti stvarno misliš da 80% s foruma ide uopće na utakmice, ne zezaj se ba
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Levin i 57 gostiju.