FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

timpramosavePla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la timpramosavePla » 17 jun 2021, 21:12

A zar mi nismo nekad imali bas takav upravni odbor?

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 jun 2021, 21:21

mavi je napisao/la:
17 jun 2021, 21:09
Admir74 je napisao/la:
17 jun 2021, 20:47
Evo provejreno, i sa imenima, kada tražite. Navedeni gore, Pešto, Džindo i kompanija iako su (neki od njih ) dali ostavke i dalje koče svaki mogući korak ovog UO, i na svaki način. Zato se još niko ne javlja. Stidite se "Željovci" koji ovo posmatrate a pogotovo oni koji rade na ovome.

Nikad ozbiljnija situacija u klubu, iskreno i vrlo provjereno, i više od ozbiljna. Upitan je nastavak aktivnosti čak i početka priprema.

Mislim da se SUTRA MORA reagovati.
Pusti te ublehaske priče.
Kakav ovaj upravni odbor, nema niko feninga u džepu.
Stav udruženja navijača je jasan. Ko izađe s konkretnim planom i unese pare u klub, navijači su uz njega.
Sve ostalo je vadionai suplja. Nema više misketovci, amarovci kurci/palci...
Ko prvi formira upravni odbor s parama, dobrodošao je.
Brate, sve se slažem Boga mi. Nama treba SUTRA neko takav, SUTRA. Ovo je sve otišlo daleko. Niti kod bilo kojih NEMA ŽELJE u prvom planu. Vrlo težak vakat pred nama. Vrlo.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 17 jun 2021, 21:25

Brkooo je napisao/la:
17 jun 2021, 20:50
Pametinikaddosta je napisao/la:
17 jun 2021, 20:25
Šta će biti ako svi podnesu ostavke, ko će birati novu skupštinu, na koji način, ko ima želju poslije ovog da se kandiduje za skupštinu... Jel ko od navijača razmišljao o tim stvarima prije nego su ovo zahtijevali? Pitanja je bezbroj, a odgovora...
Sposobni i posteni ljudi bi valjda trebali poslije ovoga da imaju motiv da se kandiduju i da budu clanovi skupstine jer se skupstina lagano cisti od govana(cast izuzecima) i otvaraju se vrata za sposobne i kvalitetne ljude. Klub napokon ide u nesto sto izgleda kao proces oporavka. Ovo je bio prvi korak, kako ce se nastaviti ova borba, vidjet cemo..

Ovako je bilo kad su se birali novi clanovi za skupstinu..
Dosadašnjem sastavu Skupštine je istekao mandat, pa bi trebali biti izabrani novi članovi.

Nakon isteka roka za podnošenje prijava/prijedloga za delegate, Komisija za izbor novih delegata u Skupštinu FK Željezničar, će prema prijedlozima članova Kluba izvršiti izbor delegata, a sve u skladu sa članom 31. Statuta Kluba, kao i kvalifikacijama i doprinosu koji predloženi delegat može dati u funkcionisanju Skupštine.

Skupština Kluba ima 54 delegata i isti će se izabrati na period od četiri godine.
Ja mislim da je ovo pravno ludilo, da će se stvoriti pravni vakuum u kojem će klub otići u ponor. Al eto valjda je neko osmislio kako to da ide.

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 17 jun 2021, 21:50

A čekaj, ako svi odu, ko će prodati taj đavolski pomoćni teren?

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 jun 2021, 21:56

Ne mogu da vjerujem da nema sposobnih Željovaca da se jave javno i zatraže podršku i da okupe sve snage ZA ŽELJU!

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 17 jun 2021, 22:07

Admir74 je napisao/la:
17 jun 2021, 21:56
Ne mogu da vjerujem da nema sposobnih Željovaca da se jave javno i zatraže podršku i da okupe sve snage ZA ŽELJU!
Pa da ga vuku po blatu kao što su sve do sada od Misketa, Selimovića, Dzubura, Cerića, pa ni to malo nije i skupštine se blate. . ko normalan da ude, s kim god sam pričao ne pomišlja ni u ludilu

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 17 jun 2021, 22:12

Pametinikaddosta je napisao/la:
17 jun 2021, 22:07
Admir74 je napisao/la:
17 jun 2021, 21:56
Pa da ga vuku po blatu kao što su sve do sada od Misketa, Selimovića, Dzubura, Cerića, pa ni to malo nije i skupštine se blate. . ko normalan da ude, s kim god sam pričao ne pomišlja ni u ludilu
Ima dosta casnih ljudi koji zele da rade na boljitku ali realno ne pada im na pamet da dolaze u ovakav sistem, zato nasem klubu treba restart.
Mjau !

cuvarkuca
Kontakt:

Post Postao/la cuvarkuca » 17 jun 2021, 22:28

Treba nam Slavko Petrovic.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 17 jun 2021, 22:37

Admir74 je napisao/la:
17 jun 2021, 20:47
Evo provejreno, i sa imenima, kada tražite. Navedeni gore, Pešto, Džindo i kompanija iako su (neki od njih ) dali ostavke i dalje koče svaki mogući korak ovog UO, i na svaki način. Zato se još niko ne javlja. Stidite se "Željovci" koji ovo posmatrate a pogotovo oni koji rade na ovome.

Nikad ozbiljnija situacija u klubu, iskreno i vrlo provjereno, i više od ozbiljna. Upitan je nastavak aktivnosti čak i početka priprema.

Mislim da se SUTRA MORA reagovati.
Hajde mi objasni na koji način? UO postavlja šefa stručnog štaba, sjednica, izglasaju i idemo dalje. Ne može ih niko omesti ako znaju.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 17 jun 2021, 23:05

Ljudima s parama i planom nikad nije bilo lakše nego sad uci u Upravni odbor. Manijaci su otvorili put, brisani je prostor i skidam im kapu za to. Oni lično će podržati ljude koji su voljni da uđu. S parama. Nema opravdanja za one koji neće ili su tražili do sada razne izgovore kako im neko neda da to urade. Hajde, gospodo, pokažite se.
A, mislim da je nama običnih navijačima jedinstvo potrebnije nego ikad...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 jun 2021, 23:27

Sta znaci uci u klub sa parama,ja ne znam kako vama nije jasno da dok je ovakav sistem nakaradan,bez statuta niko nece bacati pare,ja ne znam o cemu vi pricati i kako mislite da neko baca pare u bunar.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 jun 2021, 23:30

mavi je napisao/la:
17 jun 2021, 23:05
Ljudima s parama i planom nikad nije bilo lakše nego sad uci u Upravni odbor. Manijaci su otvorili put, brisani je prostor i skidam im kapu za to. Oni lično će podržati ljude koji su voljni da uđu. S parama. Nema opravdanja za one koji neće ili su tražili do sada razne izgovore kako im neko neda da to urade. Hajde, gospodo, pokažite se.
A, mislim da je nama običnih navijačima jedinstvo potrebnije nego ikad...
Upravo me to i najviše....i
Gdje su i šta rade ?

slika

slika

slika

Gdje su Željovci ? Nije valjda da nas nema ?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jun 2021, 00:17

delinjo je napisao/la:
17 jun 2021, 23:27
Sta znaci uci u klub sa parama,ja ne znam kako vama nije jasno da dok je ovakav sistem nakaradan,bez statuta niko nece bacati pare,ja ne znam o cemu vi pricati i kako mislite da neko baca pare u bunar.
Ma znaju da nemaju garanciju da ce u roku godine vratiti posudjeno. Ne igramo Evropu, za publiku nije sigurno da ce biti, nemas ovaj prelazni koga prodati...

Ne znam sto ne odustanu od PL ako ne mogu omoguciti uvjete za istu. Savez neka povuce licencu ko Krupi pa se ti sabiraj i organizuj u drugoj ligi. Ovo ponasanje oko trenera i priprema nije zabiljezeno bar u blizoj proslosti kluba. Traziti neko opravdanje da ih neko lafo sabotira je smijesno. Ne zovu igrace sto im je istekao ugovor da vide bar za dugovanja znaci svjesno tuzbu rizikuju, Juricic odbije dva kluba, voljan da ostane, oni ne mogu pripreme organizovati. I ono sto bi ostalo izgubi volju kad vidi ovu qurcobolju. Brkovic se zna danas ironicno smijati kad smo Borac izvukli za prvo kolo, a k nije mrdnuo ni on ni ostali za novu sezonu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 jun 2021, 01:14

LjoZee je napisao/la:
18 jun 2021, 00:17
delinjo je napisao/la:
Ma znaju da nemaju garanciju da ce u roku godine vratiti posudjeno. Ne igramo Evropu, za publiku nije sigurno da ce biti, nemas ovaj prelazni koga prodati...

Ne znam sto ne odustanu od PL ako ne mogu omoguciti uvjete za istu. Savez neka povuce licencu ko Krupi pa se ti sabiraj i organizuj u drugoj ligi. Ovo ponasanje oko trenera i priprema nije zabiljezeno bar u blizoj proslosti kluba. Traziti neko opravdanje da ih neko lafo sabotira je smijesno. Ne zovu igrace sto im je istekao ugovor da vide bar za dugovanja znaci svjesno tuzbu rizikuju, Juricic odbije dva kluba, voljan da ostane, oni ne mogu pripreme organizovati. I ono sto bi ostalo izgubi volju kad vidi ovu qurcobolju. Brkovic se zna danas ironicno smijati kad smo Borac izvukli za prvo kolo, a k nije mrdnuo ni on ni ostali za novu sezonu.
Ljoze ne znam kako ljudima do sada nije bilo jasno da niko nece bacati pare dok se ne napravi statut i sistem,moze sporadicno kao Badzak uletiti tu i tamo neko da pokrpi nesto,posudi ali to je sve i nista vise od toga.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 18 jun 2021, 01:27

delinjo je napisao/la:
18 jun 2021, 01:14
LjoZee je napisao/la:
18 jun 2021, 00:17
delinjo je napisao/la:

Ljoze ne znam kako ljudima do sada nije bilo jasno da niko nece bacati pare dok se ne napravi statut i sistem,moze sporadicno kao Badzak uletiti tu i tamo neko da pokrpi nesto,posudi ali to je sve i nista vise od toga.
Ovaj UO je nesposobanda klubu obezbijedi osnovne stvari, šef stručnog štaba, igrači, pripreme.. Najbolje da svi odmah odu. Da se imenuje v.d. Predsjednik koji će dovesti još 6 ljudi koji će napraviti normalne uslove za rad. Pa nije Željo radnik da nema trenera i igrače.

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 18 jun 2021, 01:37

Velika je dilema ljudi sada u klubu i treba to skontati.
Najgore je što ne možeš proglasiti bankrot i ugasiti udruženje jer imaş imovinu, lahko je Čeliku, njih da tuži milion igrača, ništa osim opreme nije njihovo, a zemljišta što imaju, na nogama su donijeli.
Nama imaju šta uzeti, imaju šta blokirati i to je velika razlika, samo mi nije jasno kako do sad nije račun u blokadi.

Plus nije niko budala da sad uzme klub, plaćaš 60 igrača a igrat će ti dvadeset jer ovi levati nisu ništa plaćali a potpisali sporazume da će biti isplaćeno, rijetko ko je sve oprostio.

Omladinski pogon u qrcu, prvog tima nemaš, dug se ne isplati vraćati, radio sam 2 mjeseca u klubu koji je počeo vraćati, ako imaš 3 dužnika koja rješavaš, pojavi se još 5 koji imaju ovjerenu pozajmicu ili fakturu kada nanjuše da ima novca.

Prva Federalna skuplja od PL jer su naši navikli da guzice pližu u Međugorju, plaćaš službena lica, obrukat ćeš se s rosterom, plaćaš dva a igra ti jedan, nemaš ništa od sponzora lige.

A kad staviš prst na čelo, rekreativno igrati kantonalnu ti treba 8 godina i 4 mjeseca kad sve sračunam obzirom na prihode da bi imao čist klub, što je horor, kako god okreneš nevalja.

Ako nas taj pomoćni vadi, prodaj ga, servisiraj poreznu, sklopi tim za ulazak ako ispadneš, ostalo uloži za titulu, pišaj ga ako nam je on linija između kantonalne i oporavka.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 18 jun 2021, 01:51

Molim vas raja objasnite mi sta znaci taj izraz “neko s parama” i zasto se to toliko potencira. Ko je “neko”, sa koliko para i sta onda?

Neko s parama je bio Amar Osim 2009. i evo sta je dozivio. Dakle ulazak nekoga s parama na taj divlji nacin nam ne donosi nista zdravo.

Da bi neko s parama zakonski unio novac u klub on mora iza sebe imati firmu i taj novac unositi u vidu sponzorstva. Takvu dvojicu smo imali/imamo. Prvi je bio Megamix, desilo se sta se desilo. Drugi je Badzak, predstavljeni veliki Zeljovac, uvijek tu da pomogne iz sjene. Postavite si pitanje zasto je Megamix otjeran, zasto se Hadziosmanovic ne vraca, zasto Badzak ne ulaze i zasto Brajlovic nije u prici uopce. Zato sto nema zakona o sportu. Niko nije lud da svoj novac poklanja Zelji a sutra da ga otjeramo ko kera.

Po meni, nama treba jaka i strucna ekipa ljudi, miks biznismena, pravnih, marketinskih, pregovarackih, menadzerskih i svih ostalih strucnjaka, te sportskih radnika. Nama treba strucan tim ljudi spreman da izdvoji svoje vrijeme, da povuce svoje konekcije i svojim obrazom garantuje poslovnim partnerima ono sto zacrta, tim ljudi koji ce imati plan crno na bijelo i tim ljudi koji ce imati muda reci navijacima da zaborave na bilo kakve trofeje i europska takmicenja u narednih X godina dok se ne uspostavi zdrav model samoodrzivog poslovanja.

Ako jedan Sunderland u jednoj Engleskoj moze da se spasi bankrota na taj nacin i da postavi klub na zdrave noge, moze i Zeljo u BiH.

Zao mi je da mastamo o parama i investitorima kad je to toliko nerealno a doslovno smo bas tu gresku vec jednom napravili i opet bi isto.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 jun 2021, 04:04

Moje misljenje je da se ne moze uspostaviti zdrav model samoodrzivog poslovanja ako nema i sportskog rezultata u odredjenoj kolicini. Mi smo u blizoj proslosti imali priliku da vidimo sta znaci kad ljudi misle da je neki segment kluba vazniji od onog drugog ili kad neko misli da je samo jedan segment bitan a ostali nisu,a u biti, nisu shvatili da je to sve usko povezano i podjednako vazno.

Za plate smo prosle godine izdvojili oko 3 miliona KM. Ljudi dragi, 3 miliona smo samo bacili ali bacili na jednu staru, sporu, nefunkcionalnu ekipu koja nema nikakvu perspektivu.

Ako napravis dobru ekipu, onda si i simpatizere privukao na stadion, to znaci vise novca od ulaznica, prodaje dresova, fan shopa, vece interesovanje citave javnosti, vise sponzora, puno bolja atmosfera i onda je u takvoj atmosferi lakse praviti temelje zdravog kluba, a ako se izbori evropa ili osvoji titula onda jos brze ides prema cilju(stabilnom klubu)..

Pa samo zamislite da se promijeni situacija kod nas i da se skupe neke pare. Sa relativno malo novca se moze napraviti jedna funkcionalna i perspektivna ekipa koja bi se mogla boriti i za evropu a par mladih igraca bi promovisali, istrpili i oni bi bili u izlogu za prodaju. U takvoj situaciji i sa dobrim marketingom, npr. protiv Borca stadion bi bio pun(ako 100% dopuste povratak publike) i imas mogucnost onda da zaradis minimalno 50 hiljada KM..

Ovo bi po mom misljenju bio neki spoj mladosti i iskustva za pocetnih 11 u ovoj situaciji koju sam gore naveo. Ekipa koja nije skupa a bar na papiru ima dobru perspektivu. Pa Veseli i Mesa su imali po 5 milja plate(u citavoj sezoni zabili po 2 gola) znaci 2 igraca su imala plate od 5 milja, ukupno znaci 10 milja a Drina, Malic, Gasal, Durakovic, Bekric, Subasic kad im spojis primanja nisu ni blizu te cifre a radi se o 6 igraca.

Kolak/Velic

Memija- Drina-jedan dobar stoper- Malic

Durakovic- box to box veznjak

Gasal-Stilic- kvalitetno desno krilo

Juricic

Pa onda rezerve: Milicevic(ako se izbori pored Kolaka ili Velica, onda smo dobili golmana na duze staze)
Sinisa, Vrhovac, Bekric, Mujic, Mujezinovic, Subasic, Zec, Mekic itd..

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 jun 2021, 07:17

Citam kontam i nista nisam ni skonto niti sta znam.Da mi je jos jednom otic na Grbavicu nije mi bitno ni ko igra ni ko je trener ni ko sjedi u skupstini.Halo ba pitam starije.Jeli ko imo pojma kad su igrali Mesa Fico Guto i ostali ko sjedi u skupstini.Jes al u kur...

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 18 jun 2021, 07:38

Valjda puste navijace, covjek pozelio bas.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, rama21 i 35 gostiju.