Zenske selekcije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Raonffa
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la Raonffa » 18 jun 2021, 00:25

effe_sa je napisao/la:
18 jun 2021, 00:05
Velika pobjeda i svaka čast djevojkama. Baš veliki podvig, a i vidi se s koliko emocija i želje za pobjedom igraju. Tako je i u kvalifikacijama bilo a sada su ostvarile veliku pobjedu n EP. Ali ne smiju se ni opustiti, jer 1999. su tako naše košarkašice dobile Rusiju, tada velikog favorita pa su se poslije zaredali porazi i ispadanje u grupi. Naravno da bi sada trebalo biti drugačije ali moraju i dalje zapeti.
Isto tako ne treba umanjivati ni druge značajne pobjede drugih selekcija, imali smo ih itekako, ali mi navikli samo poraze pamtiti. I muška košarkaška repka je imala itekako velikih pobjeda, a ne treba zaboraviti da su 1993. godine bili i 8. na EP.
Ali ovo što naše košarkašice rade jeste posebna čarolija i posebna je stvar nakon 22. godine vratit se na košarkašku smotru i pobijediti Belgiju koja je danas bila apsolutni favorit. Treba to sada sve krunisati i prolaskom u narednu fazu takmičenja.
Ovo je nešto svježe, realno mi na velikim takmičenjima u zadnjih 10 godina, u svim ekipnim sportovima, nismo ostvarili neki podvig, obično smo bili samo prolaznici.

Muška repka tri prvenstva, pobjeda je bilo, ali opet od tri pokušaja nismo uspjeli proći grupu. Repka fudbal jedno prvenstvo, nismo napravili podvig, rukomet dva prvenstva, nismo napravili podvig.

Ostale selekcije nisu ni igrale velika takmičenja, dobro bilo je mladih selekcija košarkaških na prvenstvima (fantastičnih uspjeha je bilo, od onog četvrog mjesta U18, preko zlata Musine generacije do onog historijskog nastupa čini mi se U17 repke na Svjetskom), bilo je i kadeta u fudbalu na prvenstvima, ali to je ipak omladinski nivo.

Eventualni prolazak košarkašica u nokaut fazu bi sasvim sigurno bio najbolji sportski rezultat ekipnih selekcija naše države u zadnjih 20 godina. Čast sjedećoj odbojci, ali ovo je neki drugi nivo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jun 2021, 00:29

ShaquilleoNeal2560 je napisao/la:
18 jun 2021, 00:19
Turkinje jesu očajne ali opet 1,05 na nas se nisam nadao s obzirom da opet imaju 4 igracice u Feneru i 1 iz Galatasaraya.
Baš mala kvota na nas, samo činjenica je da su nas kladionice potcijenile, jer objektivno kada imaš Jones i Maricu na nivou ti se u reketu možeš potući sa apsolutno svakom reprezentacijom u Europi, još ako ih isprate vanjska linija (što je danas bio slučaj 100%), onda svima možemo pomrsiti račune.

Ti evo skontaj danas, Marica i Jones kombinovano 21 poen, a mi zabili 70, mene je to najviše pozitivno iznenadilo.

Nikolina Babić strpala 23 poena uz samo jedan promašaj, hej jedan promašaj jbt :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 18 jun 2021, 00:35

Raonffa je napisao/la:
18 jun 2021, 00:29
18 jun 2021, 00:19
Turkinje jesu očajne ali opet 1,05 na nas se nisam nadao s obzirom da opet imaju 4 igracice u Feneru i 1 iz Galatasaraya.
Baš mala kvota na nas, samo činjenica je da su nas kladionice potcijenile, jer objektivno kada imaš Jones i Maricu na nivou ti se u reketu možeš potući sa apsolutno svakom reprezentacijom u Europi, još ako ih isprate vanjska linija (što je danas bio slučaj 100%), onda svima možemo pomrsiti račune.

Ti evo skontaj danas, Marica i Jones kombinovano 21 poen, a mi zabili 70, mene je to najviše pozitivno iznenadilo.

Nikolina Babić strpala 23 poena uz samo jedan promašaj, hej jedan promašaj jbt :D
Belgijanke će sutra Sloveniju natamburati tricama :D :D

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 18 jun 2021, 01:01

To je najbolja stvar Jones je imala 4/11 ,A opet smo ih razbili sa +15.Veliki posao su odradile ona i Marica u obrani.Delić i Tavic obje imaju iskustva igranja u Francuskoj ligi i kada malo više zapnu obje mogu dosta pomoći reprezentaciji.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 18 jun 2021, 02:02

18 jun 2021, 01:01
To je najbolja stvar Jones je imala 4/11 ,A opet smo ih razbili sa +15.Veliki posao su odradile ona i Marica u obrani.Delić i Tavic obje imaju iskustva igranja u Francuskoj ligi i kada malo više zapnu obje mogu dosta pomoći reprezentaciji.
Realno, i Jones i Marica u rukama imaju 10-ak poena vise nego sto su danas zabile, a sve ostale su dale vjerovatno najvise sto mogu. Turska se ne smije potcijeniti i ove nekakve kvote su cista glupost. Djevojke sutra moraju imati pristup jednak danasnjem i rezultat aBd sigurno nece izostati.

Ova reprezentacija bi nas mogla uveseljavati i u nadolazecim godinama. Deura i Vrancic su jedine usle u 4. deceniju zivota (i to tek prosle godine), a ostale su mahom stare oko 25 godina. Dodati na ovaj roster jos Tamaru Kapor i nadati se da se sto prije rijese te nesuglasice sa sestrama Zubac, mada nisam bas optimistican po tom pitanju. One bi nam bas dobro dosle da pojacaju kvalitet na pozicijama 2/3 i 4/5. Jos bi nam falila jedna mladja na poziciji organizatora i to je super roster za buducnost.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 18 jun 2021, 03:49

Mogli bi ovdje i laske do dobrog rezultata. Neke od vodecih reprezentacija igraju OI i gledace da se tempira forma za taj turnir, tako da treba iskoristiti šansu.

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 18 jun 2021, 06:51

Mislim da nam pobjeda ne donosi sigurno prvo mjesto, jer ako nas Slovenija dobije u zadnjem kolu, onda će se krojiti tabela prema kos razlici....tipa dobije danas Belgija Sloveniju 17, a nas Slovenija 20.....bili bi 3. u grupi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jun 2021, 08:14

Raonffa je napisao/la:
18 jun 2021, 00:25

Ovo je nešto svježe, realno mi na velikim takmičenjima u zadnjih 10 godina, u svim ekipnim sportovima, nismo ostvarili neki podvig, obično smo bili samo prolaznici.

Muška repka tri prvenstva, pobjeda je bilo, ali opet od tri pokušaja nismo uspjeli proći grupu. Repka fudbal jedno prvenstvo, nismo napravili podvig, rukomet dva prvenstva, nismo napravili podvig.

Ostale selekcije nisu ni igrale velika takmičenja, dobro bilo je mladih selekcija košarkaških na prvenstvima (fantastičnih uspjeha je bilo, od onog četvrog mjesta U18, preko zlata Musine generacije do onog historijskog nastupa čini mi se U17 repke na Svjetskom), bilo je i kadeta u fudbalu na prvenstvima, ali to je ipak omladinski nivo.

Eventualni prolazak košarkašica u nokaut fazu bi sasvim sigurno bio najbolji sportski rezultat ekipnih selekcija naše države u zadnjih 20 godina. Čast sjedećoj odbojci, ali ovo je neki drugi nivo.
U pravu si ti tu sve. Ali sam više htio reći bilo je pobjeda, nije sada samo da smo navikli na poraze. I generalno sam mislio i na velike pobjede u kvalifikacijama.
A generalno se ono smijemo kada se kaže za svaku imalo značajnu utakmicu da je historijska. To historijska novinari napušu. Ako si na neko takmičenje već ranije otišao, ne može ti kvslifikaciona za isto biti historijska.
A ovo je sada kod djevojaka historijsko, jer je prilika za naredni krug, čak i za četvrtfinale, a plus pobijedile su favorita i još pobijedile na EP nakon što nam tamo selekcija 22 godine nije učestvovala.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 jun 2021, 08:19

sta je sa Turkinjama pa je na BiH kvota 1.10 na kladionicama? :mrgreen:
Don't believe the hype.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 18 jun 2021, 08:28

akisarajevo92 je napisao/la:
18 jun 2021, 08:19
Povrede, očajne pripreme, soliranje naturalizovane košarkašice...

Slažem se ovo za sestre Zubac, mada mislim da je Raza od riječi.
Dajte Melisu konačno, ne igra za Banoviće da je ne ubacuje na bar 10min već za solidne eurokup ekipe.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jun 2021, 08:33

18 jun 2021, 01:01
Gledam sinoć snimak obzirom da sam uhvatio samo kraj 4/4 uživo, Marica nije igrala 6 mjeseci, odigrala samo pripremne za ovo EP....tako da joj treba malo da uđe u fazon.
Koševo Zapad

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 18 jun 2021, 08:43

Dan za novu pobjedu. :bih:
"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 18 jun 2021, 08:54

kovacic je napisao/la:
18 jun 2021, 08:28
Povrede, očajne pripreme, soliranje naturalizovane košarkašice...

Slažem se ovo za sestre Zubac, mada mislim da je Raza od riječi.
Kaznjene su ne pozivanjem na EP i od sljedecih kvalifikacija bi trebale opet biti in ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 18 jun 2021, 09:13

sta bi sa onom malom Kulo iz Amerike sto je navodno veliki talenat... ne razvija se kako se mislilo?

jedina zamjerka prevelika minutaza glavnih igracica. bojim se da se to ne odrazi u nastavku takmicenja. Melisa bi morala igrati bar 10 minuta po mecu. nije ni Marica na optimalnom nivou, jos je rovita i to je steta, ali zato joj borbu niko ne moze osporit...

sve u svemu bio bi odlican uspjeh ulazak u 1/4, valjda i ove nase politicke glavonje nagrade cure kako spada :clap:

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 18 jun 2021, 10:04

farenhajt je napisao/la:
17 jun 2021, 23:43

Fudbal se oprastao od mnogih legendi, tako je na udaru svaki sport pa i kosarka.
Da li je fudbal u padu sto su gle cuda SAD postale ravnopravan protivnik, iako je zemlja kosarke a soccer drugi pojam bio?
Da li je muska kosarka u padu kvalitete sto je gle cuda muska kadetska reprezentacija BiH prvak Evrope?
Da li je u pitanju ogroman pad ili pak ona "svi ganjaju loptu"?
Neki novi klinci dolaze.
Fudbal toliko ne pratim. Zenski narocito da bih pravio paralele.
Kosarku pratim od kada znam za sebe.
Pad ženske košarke nema veze sa BiH i njenim uspjesima, neuspjesima. On je, nazalost, sveprisutan. Zasto je to tako, razloga je vise, a mozda i krucijalan taj sto se sve manje djevojcica u Evropri odlucuje za kosarku.
Tenis i odbojka dobili su prednost.
Nikada zenska kosarka nije bila ni blizu muskoj, tako da se ne moze na taj nacin ni porediti.
Kao sto rekoh smjene generacija cine svoje. Jedna Turska je neuporedivo slabija u odnosu na 2018-tu. Spanija u odnosu na 2019-tu. Francuska. Djelimicno Rusija, pa i Bjelorusija. To ce biti i Srbija vec 2022.
A to su najbolje ekipe u posljednih 10 godina na evropskom tlu.

Sve navedeno je cinjenica, tom cinjenicom se ne zeli umanjiti uspjeh Marice i drugarica. Ni najmanje. One su svojim radom zasluzile sve sto im se desava. I nadam se da ce proci grupu, ali i u nokaut fazi imati sta da pokazu. Jer prilika je tu i treba je iskoristiti.

Ne osvrcem se na ove kvazi patriote sto su na temu zasli nakon sto su na klixu procitali da je pocelo neko prvenstvo u zenskoj kosarci, pa kupe svu pamet svijeta i druge etiketiraju. To govori o njima.

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 18 jun 2021, 10:33

Samo da ne bude bumerang, da prodemo mi s Turkinjama, kao Belgija s nama. Nadam se da nece podcijeniti protivnika i da ceu susret uci maksimalno
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 18 jun 2021, 10:41

hayden je napisao/la:
18 jun 2021, 10:04
farenhajt je napisao/la:
17 jun 2021, 23:43

Fudbal se oprastao od mnogih legendi, tako je na udaru svaki sport pa i kosarka.
Da li je fudbal u padu sto su gle cuda SAD postale ravnopravan protivnik, iako je zemlja kosarke a soccer drugi pojam bio?
Da li je muska kosarka u padu kvalitete sto je gle cuda muska kadetska reprezentacija BiH prvak Evrope?
Da li je u pitanju ogroman pad ili pak ona "svi ganjaju loptu"?
Neki novi klinci dolaze.
Fudbal toliko ne pratim. Zenski narocito da bih pravio paralele.
Kosarku pratim od kada znam za sebe.
Pad ženske košarke nema veze sa BiH i njenim uspjesima, neuspjesima. On je, nazalost, sveprisutan. Zasto je to tako, razloga je vise, a mozda i krucijalan taj sto se sve manje djevojcica u Evropri odlucuje za kosarku.
Tenis i odbojka dobili su prednost.
Nikada zenska kosarka nije bila ni blizu muskoj, tako da se ne moze na taj nacin ni porediti.
Kao sto rekoh smjene generacija cine svoje. Jedna Turska je neuporedivo slabija u odnosu na 2018-tu. Spanija u odnosu na 2019-tu. Francuska. Djelimicno Rusija, pa i Bjelorusija. To ce biti i Srbija vec 2022.
A to su najbolje ekipe u posljednih 10 godina na evropskom tlu.

Sve navedeno je cinjenica, tom cinjenicom se ne zeli umanjiti uspjeh Marice i drugarica. Ni najmanje. One su svojim radom zasluzile sve sto im se desava. I nadam se da ce proci grupu, ali i u nokaut fazi imati sta da pokazu. Jer prilika je tu i treba je iskoristiti.

Ne osvrcem se na ove kvazi patriote sto su na temu zasli nakon sto su na klixu procitali da je pocelo neko prvenstvo u zenskoj kosarci, pa kupe svu pamet svijeta i druge etiketiraju. To govori o njima.
Meni opet nekako sve u globalu izgleda da je ustvari konkurencija jaca i ravnopravniji protivnik, nego li pad. Mada svi sportisti iz generacije u generaciju govore "kako smo mi igrali i kakav je kvalitet tada bio".
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 18 jun 2021, 10:46

Zar je moguce da nema informacija o tezini povrede za Vranic?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 18 jun 2021, 10:50

farenhajt je napisao/la:
18 jun 2021, 10:46
Moguće da nije ništa opasno kad ne pričaju , samo se bojim umora , jones je jedva disala

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 18 jun 2021, 10:53

HeraklitMracni je napisao/la:
18 jun 2021, 10:50
farenhajt je napisao/la:
18 jun 2021, 10:46
Moguće da nije ništa opasno kad ne pričaju , samo se bojim umora , jones je jedva disala
Nije umor, nego u ovoj dvorani crkla klima pa je nenormalno vruce i sparno. Valjda danas poprave
Sloboda je moja nacija

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 9 gostiju.