Euro 2020 - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

VGS
Kontakt:

Re: Euro 2020 - općenito

Post Postao/la VGS » 19 jun 2021, 12:45

Lillard je napisao/la:
19 jun 2021, 12:09
VGS je napisao/la:
19 jun 2021, 12:06
MortemHz je napisao/la:
19 jun 2021, 11:08

Debil od trenera, Englezi imaju drugu ili treću najbolju ekipu prvenstva.
Francuska, Njemacka, Spanija, Italija, Belgija, Portugal imaju bolje ekipe. Englezi su tu negdje sa Nizozemskom.
Kakve ti pizdarije pises.

Imaju beutalnu napadacku ekipu. Dobru sredinu, jos da je Henderson zdrav.
Fenomenalne bekove i 2 dobra stopera.
Francuska, Portugal su mozda bolje, sve ostalo nije.
Ne lupaj gluposti, ekipa puna polovnjaka za koje pola ljudi nije dva puta culo. Halo Mount, Philips, James, Ming, Rice, Pickford, raspali Sterling, vjeciti talenat Rashford itd. Ne lupajte vise o tim englezima.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 19 jun 2021, 12:47

Kakav mrtvi napad engleske jedini kvalitetan igrac je Kane ostalo prosjek. Uostalom vidi se sve po rezultatima i igri.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 19 jun 2021, 12:48

Becker1 je napisao/la:
19 jun 2021, 12:41
Lesnar je napisao/la:
19 jun 2021, 12:27
koju svjetsku klasu imaju Italijani,Nijemci,Španjolci ako Englezi nemaju ?
Italija=Donaruma,Bonucci,Chiellini
Nijemci=Neuer,Kimmich,Kroos
Spanija=imali bi da su pozvali igrace Reala ali eto ovako samo Rodri

A ko su to klasa igraca u Engleza koji su osvajali velike trofeje,da ce biti tu u prelomnim trenucima oni koji mogu rijesiti utakmicu jednim potezom?Ja to ne vidim kod njih
Sta je to Rodri osvojio majstore? DOnnaruma?
Bonnuci i Chellini ligu osvajali isto kao skoro cijela ekipa engleske..da ne govorim da tu igraju osvajaci liga prvaka koji u italiji nema

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 19 jun 2021, 12:49

enobarca je napisao/la:
19 jun 2021, 12:13
**** ekipu u kojoj je henderson glavni vezni igrac kad je zdrav naravno, kakvi su onda ostali
Covjek bio igrac godine eto u kakvim zabludama se zivi. Definicija prosjecnog igraca.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jun 2021, 12:55

Ma ja bolan mrtvi prosjek sve.

Zato sta zna 2 ipo igraca Belgije oni su bolja ekipa. Smijesno.

Svi engleski igraci su jako bitni u svojim ekipama, medju najbitnijima u klubovima u najjacoj ligi na svijetu.

Al da, mrtvi su prosjek. Zato uzdizemo jednog Kokea ili Wiliama Carvalha, a pljujemo Hendersona. Kakvi znalci na temi led te yebo.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 19 jun 2021, 12:57

VGS je napisao/la:
19 jun 2021, 12:45
Lillard je napisao/la:
19 jun 2021, 12:09
VGS je napisao/la:
19 jun 2021, 12:06

Francuska, Njemacka, Spanija, Italija, Belgija, Portugal imaju bolje ekipe. Englezi su tu negdje sa Nizozemskom.
Kakve ti pizdarije pises.

Imaju beutalnu napadacku ekipu. Dobru sredinu, jos da je Henderson zdrav.
Fenomenalne bekove i 2 dobra stopera.
Francuska, Portugal su mozda bolje, sve ostalo nije.
Ne lupaj gluposti, ekipa puna polovnjaka za koje pola ljudi nije dva puta culo. Halo Mount, Philips, James, Ming, Rice, Pickford, raspali Sterling, vjeciti talenat Rashford itd. Ne lupajte vise o tim englezima.
Za vrijeme intoniranja himne prolazi kamera, prepozno sam petoricu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jun 2021, 12:58

Rosicky je napisao/la:
19 jun 2021, 12:48
Becker1 je napisao/la:
Lesnar je napisao/la:

A ko su to klasa igraca u Engleza koji su osvajali velike trofeje,da ce biti tu u prelomnim trenucima oni koji mogu rijesiti utakmicu jednim potezom?Ja to ne vidim kod njih
Sta je to Rodri osvojio majstore? DOnnaruma?
Bonnuci i Chellini ligu osvajali isto kao skoro cijela ekipa engleske..da ne govorim da tu igraju osvajaci liga prvaka koji u italiji nema
Kako nema, Jorginho i Emerson.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 19 jun 2021, 12:59

Lillard je napisao/la:
19 jun 2021, 12:55

Svi engleski igraci su jako bitni u svojim ekipama, medju najbitnijima u klubovima u najjacoj ligi na svijetu.

Al da, mrtvi su prosjek. Zato uzdizemo jednog Kokea ili Wiliama Carvalha, a pljujemo Hendersona. Kakvi znalci na temi led te yebo.
Isti ovi su ovako pisali i da je PL precijenjena kao i njeni timovi. Ono kao precijenjeni Englezi i sl. Kad ono na kraju finale LP to potvrdi. :kafa:

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 19 jun 2021, 13:01

Engleski liga nije precijenjena, engleski fudbaleri debelo jesu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jun 2021, 13:03

Lillard je napisao/la:
19 jun 2021, 12:55

Ekipa s WC-a 2006 je svemirski brod za ovu trenutnu, pa nisu ništa napravili. Sad je tu još manje kvalitete, a mentalitet je isti. Jedina istinska klasa prema naprijed je Kane. Foden i Mount moraju još pure jesti, da bi bili WC igrači. Nazad imaju Walkera i TAA kao dokazane igrače, s tim što ovaj drugi i ne igra,a Walker je propustio utakmicu protiv Škotske.

U ove dvije utakmice nisu pokazali apsulutno ništa. Pobijedili Hrvatsku iz jedine dobre akcije, a protiv Čeha smo vidjeli koliko su Hrvati loši. Sinoć najbolja prilika, stativa nakon kornera.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jun 2021, 13:04

VGS je napisao/la:
19 jun 2021, 12:47
Kakav mrtvi napad engleske jedini kvalitetan igrac je Kane ostalo prosjek. Uostalom vidi se sve po rezultatima i igri.
To je to.

Imali su daleko bolje generacije pa truba.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 19 jun 2021, 13:04

Becker1 je napisao/la:
Lesnar je napisao/la:

Englezi jesu precjenjeni kao i svaki put tu nema dvojbe. Ali mislim da su kvalitetniji od Spanjolske. Oni nisu nikada slabiji bili, nemas koga izdvojiti realno. Bas su siromasni na ovom Euru. Italija je bila dobra prve dvije utakmice, ali protivnici nisu bili dovoljno dobar test za njih. Ne sporim da igraju lijep i atraktivan nogomet hvala Bogu, navikli smo od njih bunkerisanje neko nakon jednog datog gola i vodstva, sad je to drugacije. Grupa im je realno preslaba da bi se moglo vec sad ocjeniti gdje ce oni i kuda ce. Jesu u top 5 reprezentacija sigurno ali vidjet cemo. Ne branim Englesku ali Hrvatska je npr. puno bolja repka od neke Turske.
Dalje, Njemacka je zapala u najtezu mogucu grupu. Francuska je po imenima i samoj igri drugi kosmos, ali nisu nepobjedivi. Njemci su sasvim dobro odigrali protiv njih, jedan nesretni gol ih je kostao bodova, mozda su zasluzili vise, ali svakako njihova igra raduje. Trollere na temi i mrzitelje Njemacke zbog Bayerna koji im je svima komplekse nabio cemo zanemariti. S takvima svakako ne vrijedi voditi raspravu jer nogomet prate preko rezultata ili sofascorea.
Ne znam sad kako ide to krizanje, da li je moguce ikako da se sastanu Njemacka i Engleska? Bilo bi tesko pucanje cireva, Kimmich Kroos Gundogan bi djecu pravili onom veznom redu od sinoc. Uostalom oni se svakako mrze, Engleska bi prosla kao i u prosloj velikoj tekmi kada ih je Njemacka nabola 4-1 kada su se svi nadali prolasku.
Francuska je kao sto vec rekoh mnogo kvalitetnija od svih ostalih ali ne znaci da ce uzeti. Izdvojio bih Nizozemsku kao nekoga iz sjene. Isto tako i Belgija ima sta za reci. Sve su to repke kvalitetnije od Engleske koja se precjenjuje itekako. Jedino mislim da su od Spanije bolji, ovi jednostavno previse blijedo izgledaju, ali bi volio da me demantuju jer jaka Spanija mnogo znaci velikom takmicenju.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jun 2021, 13:09

Imaju ovi Englezi itekakvog talenta u napadu, ofanzivnijim veznim pozicijama i na desnom beku. Ostalo sve je smijesno. Samo Southgate sebi puca u koljeno stalnim forsiranjem panja Sterlinga ispred 3 puta boljeg Sancha, pa i Fodena ispred Grealisha. Foden jeste vrhunski talent ali Grealish je trenutno bolji igrac sigurno. U vezi je Mount odlican, a ostalo je komedija. Mali Bellingham je top talent ali premlad jos uvijek.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 19 jun 2021, 13:14

Može se pričati svašta za Sterlinga, ali on im donese 3 boda. Kane je katastrofa prije svega. On je izgleda u pogrešno vrijeme u mislima gdje će nastaviti karijeru. Grealish se precjenjuje isto, pravi se od njega neka vanserijska igračina, što nije. Sanchu iskreno ne poznajem, ali odbrana bundeslige nije vjerovatno mjerilo neke dominacije. Jović je tamo dominirao. Foden je definitivno bolji igrač od njega. Najsmiješniji su ovi koji prizivaju trenutno Rashforda, pa Sterling sa ovom zadnjom odigranom sezonom je bolji od njegove zadnje sezone.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 19 jun 2021, 13:20

Epidaurus je napisao/la:
19 jun 2021, 13:09
Imaju ovi Englezi itekakvog talenta u napadu, ofanzivnijim veznim pozicijama i na desnom beku. Ostalo sve je smijesno. Samo Southgate sebi puca u koljeno stalnim forsiranjem panja Sterlinga ispred 3 puta boljeg Sancha, pa i Fodena ispred Grealisha. Foden jeste vrhunski talent ali Grealish je trenutno bolji igrac sigurno. U vezi je Mount odlican, a ostalo je komedija. Mali Bellingham je top talent ali premlad jos uvijek.
Englezi neće još dugo vremena imati zapažen rezultat na velikim takmičenjima. Ima tu dobrih mladih igrača Mounta,Fodena,Jamesa,Philipsa ali jednostavno im fali nešto za veće domete. Sa Lampardom,Gerrardom,Skolsom nisu ništa specijalno uradili, tako da mislim da neće ni sa ovim.
Francuzi su po mom mišljenju prvi favoriti za prvaka Evrope, protiv Njemačke su odigrali dosadnu ali zrelu utakmicu u kojoj nisu dopustili ništa ozbiljnije pred svojim golom. Zadnjih 20 minuta je Grizman odigrao takvu defanzivu kao da je po prirodi bek a ne napadač. Sve je moguće u fudbalu ali mislim da će Francuzi ovo osvojiti.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jun 2021, 13:29

Bersaga je napisao/la:
19 jun 2021, 13:20
Epidaurus je napisao/la:
Englezi neće još dugo vremena imati zapažen rezultat na velikim takmičenjima. Ima tu dobrih mladih igrača Mounta,Fodena,Jamesa,Philipsa ali jednostavno im fali nešto za veće domete. Sa Lampardom,Gerrardom,Skolsom nisu ništa specijalno uradili, tako da mislim da neće ni sa ovim.
Francuzi su po mom mišljenju prvi favoriti za prvaka Evrope, protiv Njemačke su odigrali dosadnu ali zrelu utakmicu u kojoj nisu dopustili ništa ozbiljnije pred svojim golom. Zadnjih 20 minuta je Grizman odigrao takvu defanzivu kao da je po prirodi bek a ne napadač. Sve je moguće u fudbalu ali mislim da će Francuzi ovo osvojiti.
Dobro velis picko moj dobri

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 19 jun 2021, 13:32

Epidaurus je napisao/la:
19 jun 2021, 13:29
Bersaga je napisao/la:
19 jun 2021, 13:20
Epidaurus je napisao/la:
Dobro velis picko moj dobri
Nisu oni bezveze kod tebe na avataru, moj prijatelju :)
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

TiMozesSveAlJednoNe
Kontakt:

Post Postao/la TiMozesSveAlJednoNe » 19 jun 2021, 13:38

Najveći "problem" ove teme je što rijetko ko ima objektivan. Što je najjače, subjektivnost je zbog kluba koji daje neke igrače određenoj reprezentaciji ili zbog nekog igrača na kojeg se drqa. Svi furaju svoje i rijetko ko nešto kvalitetno napiše.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 jun 2021, 13:52

VGS je napisao/la:
19 jun 2021, 13:01
Engleski liga nije precijenjena, engleski fudbaleri debelo jesu.
Istina.

Mislim engleska liga je precjenjena ako uzimamo u obzir očiglednu zajebanciju i trolanje po forumima, u realnosti mogu biti samo potcjenjeni. Ali engleski igrači, totalno drugačija priča.

Pogotovo su precjenjeni u bukvalnom smislu, ako posmatramo cijene na transfermarktu odnosno cijene na tržištu.

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 19 jun 2021, 13:54

Goretzka je napisao/la:
19 jun 2021, 13:04
Becker1 je napisao/la:
Lesnar je napisao/la:

Englezi jesu precjenjeni kao i svaki put tu nema dvojbe. Ali mislim da su kvalitetniji od Spanjolske. Oni nisu nikada slabiji bili, nemas koga izdvojiti realno. Bas su siromasni na ovom Euru. Italija je bila dobra prve dvije utakmice, ali protivnici nisu bili dovoljno dobar test za njih. Ne sporim da igraju lijep i atraktivan nogomet hvala Bogu, navikli smo od njih bunkerisanje neko nakon jednog datog gola i vodstva, sad je to drugacije. Grupa im je realno preslaba da bi se moglo vec sad ocjeniti gdje ce oni i kuda ce. Jesu u top 5 reprezentacija sigurno ali vidjet cemo. Ne branim Englesku ali Hrvatska je npr. puno bolja repka od neke Turske.
Dalje, Njemacka je zapala u najtezu mogucu grupu. Francuska je po imenima i samoj igri drugi kosmos, ali nisu nepobjedivi. Njemci su sasvim dobro odigrali protiv njih, jedan nesretni gol ih je kostao bodova, mozda su zasluzili vise, ali svakako njihova igra raduje. Trollere na temi i mrzitelje Njemacke zbog Bayerna koji im je svima komplekse nabio cemo zanemariti. S takvima svakako ne vrijedi voditi raspravu jer nogomet prate preko rezultata ili sofascorea.
Ne znam sad kako ide to krizanje, da li je moguce ikako da se sastanu Njemacka i Engleska? Bilo bi tesko pucanje cireva, Kimmich Kroos Gundogan bi djecu pravili onom veznom redu od sinoc. Uostalom oni se svakako mrze, Engleska bi prosla kao i u prosloj velikoj tekmi kada ih je Njemacka nabola 4-1 kada su se svi nadali prolasku.
Francuska je kao sto vec rekoh mnogo kvalitetnija od svih ostalih ali ne znaci da ce uzeti. Izdvojio bih Nizozemsku kao nekoga iz sjene. Isto tako i Belgija ima sta za reci. Sve su to repke kvalitetnije od Engleske koja se precjenjuje itekako. Jedino mislim da su od Spanije bolji, ovi jednostavno previse blijedo izgledaju, ali bi volio da me demantuju jer jaka Spanija mnogo znaci velikom takmicenju.
Englezima je glupo kalkulirati jer ako budu drugi hoce na pocetku dobiti lakseg protivnika najvjerovatnije Svedsku ali nakon toga ide prvi iz grupe F a to ce biti Francuska po svemu sudeci i tu ce ispasti odmah dok bi u slucaju kada bi bili prvi na pocetku dobili Portugal sa kojim mogu igrati pa onda Spaniju koja se nije dokazala u dobrom svjetlu pa u polufinalu Holandija/Njemacka mislim da je to scenario koji nije nerealan.Meni Njemacka ne djeluje nesto uvjerljivo mislim jesu oni Njemci i sve to ali opet nekako ne vidim neki veliki napredak od Rusije onda onaj poraz od Makedonije bode oci doduse jeste prijateljska ali D ekipa njihova bi trebala da ih pobijedi najmanje 2-0.Danasnje utakmice ce dosta kazati gdje je koja ekipa pogotovo Njemacka i Spanija

Odgovori

Natrag na “Euro 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.