San Antonio Spurs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Blue_He4rt
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Blue_He4rt » 15 jan 2011, 03:11

Dylan Dog je napisao/la:Javi nam impresije :D

Prvo poluvrijeme prodje apsolutnom dominacijom San Antonija.Parker najbolji igrac na terenu,dijelio je asistencije,postizao poene,radio sta je htio.Jadno izgleda Dallas bez najvaznijeg pojedinca.
Chelsea F.C.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 jan 2011, 03:11

Jedva se izvuče iz kreveta....+15 od početka druge četvrtine pa sve do kraja,kao i uvijek poeni su se raspodjelili a Dallas kada im je Marion prva opcija u napadu ne može to biti dobro...
laganica...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 15 jan 2011, 11:58

Utakmica bez imalo neizvjesnosti, cak bih rekao revijalna za San Antonio. Dallas ovako oslabljen nije mogao mnogo...

Ali, vrijedilo je ustati zbog onog Timijevog zakucavanja... ;)

34-6

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 jan 2011, 13:48

YaSSaL je napisao/la:Ali, vrijedilo je ustati zbog onog Timijevog zakucavanja... ;)
Slažem se...deda još može zakucati :P

[youtube][/youtube]
Ovo je bila 14 uzastopna pobjeda kod kuce...
Koga briga koliko ko ubaci poena,uhavati lopti svi su zanemarili lične statistike u korist ekipe...pa garantujem da bi Tony u Goldenu npr. ubacivao 30 poena po utakmici ili Manu ali njima to ne smeta...

slika

Sada slijede još 3 domace utakmice...sa Denverom u nedjelju a znamo u kakvoj je situaciji Denver,ali s Melom ili bez njega dobili smo ih vec 2x,posebno impresivna pobjeda u Coloradu sa dva clutcha Manua u zadnjih 5 sekundi..nakon Denvera blowout protiv Toronta i onda payback time protiv Nicksa...
Na pola smo sezone bolje nije moglo,Anderson se uskoro vraca koji je bio i bit ce veoma važan dio rotacije i samo možemo ici prema gore..

A Dallas...

slika

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 15 jan 2011, 13:51

Kao što sam i očekivao, prilično lagana pobjeda.

34-6 8-)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 15 jan 2011, 18:42

Sexmachineboy je napisao/la:Kao što sam i očekivao, prilično lagana pobjeda.

34-6 8-)
plasim se da ne obore rekord chicaga :D

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 15 jan 2011, 19:11

alfarouqaminu je napisao/la:

34-6 8-)

teško,nemoguće

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 15 jan 2011, 19:14

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

34-6 8-)

teško,nemoguće
pa nisi valjda mislio stvarno,ovo je bila zafrkancija

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 15 jan 2011, 19:18

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

34-6 8-)

teško,nemoguće
pa nisi valjda mislio stvarno,ovo je bila zafrkancija[/quote]

s tobom se nikad ne zna na čemu je čovjek,a i slabo ti ja zagledam u ove smajlije,stariji čovjek,šta ćeš

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 15 jan 2011, 19:22

34-6 8-)[/quote]
plasim se da ne obore rekord chicaga :D[/quote]

teško,nemoguće[/quote]
pa nisi valjda mislio stvarno,ovo je bila zafrkancija[/quote]

s tobom se nikad ne zna na čemu je čovjek,a i slabo ti ja zagledam u ove smajlije,stariji čovjek,šta ćeš[/quote]

sto bre tako,jeli kako u braku :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 jan 2011, 00:39

The Spurs look to win their 15th consecutive home game Sunday night when they go for their third win in as many tries this season against the Nuggets.

San Antonio (34-6) won both meetings with Denver (23-16) last month, and while rumors are heating up that the Nuggets could deal Carmelo Anthony(notes) and Chauncey Billups(notes) to New Jersey this week, the Spurs were preparing Saturday as if both would be playing.

“As far as we’re concerned, rumors don’t really affect the way you prepare against the Denver Nuggets,” San Antonio’s Richard Jefferson(notes) said. “They’re a Carmelo-based team, and they have been since he’s been there.”

The Spurs have still won four straight over Denver, and Anthony’s career average of 20.6 points versus San Antonio is his lowest against any Western Conference opponent.

The Spurs are looking to win their 15th straight at home and sixth in a row overall. They opened a four-game homestand with a 101-89 victory over Dallas on Friday, as Tim Duncan(notes) finished with 16 points and 12 rebounds in 24 minutes while DeJuan Blair(notes) and Tony Parker(notes) each scored 18 points.

San Antonio’s home winning streak is its longest since a 16-game run Dec. 11, 2004-Feb. 23, 2005, while the 40-game start is the best in franchise history and the best for any NBA team since Detroit went 35-5 to open the 2005-06 season.

“We’re just going to continue to play,” Duncan said. “It’s great to be out to this start and we wanted to get out to a fast start coming into this year. We want to be able to have home-court advantage if at all possible in the playoffs and everything else.”

The Nuggets may have their best chance to get a win against the Spurs after not being at full strength in the previous two meetings. Anthony missed a 109-103 loss Dec. 22 following the death of his sister, while Billups was out with a wrist injury for a 113-112 defeat six days earlier.

Denver comes in after closing a four-game homestand with blowout victories over Phoenix, Miami and Cleveland. Anthony had 12 points and nine rebounds in a 127-99 win over the Cavaliers on Saturday.

“We’re really locked in and tuned in to what’s going on right now,” said Billups, who scored 21 points and added eight assists. “This is what we’re capable of doing. I’m not saying win by 30 but playing well, playing together.”

Leading by 36 points late in the third quarter, Denver pulled most of its starters.

While speculation before the game was about whether it would be the final home game for Anthony and Billups with the Nuggets, who return to Denver on Wednesday to face Oklahoma City, Anthony said before the win that he hasn’t made up his mind about his future.

“Going to a bigger market and all that stuff is cool, but if I feel like I have a chance of winning a championship in Denver in the next five years, then I’ll sign the extension,” he said. “It really doesn’t matter. I just want to win.”

While the Nuggets are 5-12 on the road, they’ve won three of their last four at San Antonio, including both visits last season.
Kasno utakmica yebiga al iako Denver igra dobro ova situacija oko Mela se mora odraziti na ekipu jer ovo je možda njegova zadnja utakmica u dresu Denvera,ali i sa njim smo ih vec 2x dobili...

A evo još nekih statistickih podataka koji idu u prilog ovoj dinastiji...

ALL-TIME PLAYER WINNING PERCENTAGES

PLAYER REG. SEASON PLAYOFFS

Larry Bird .736 .604
Manu Ginobili .724 .654
Sam Jones .718 .649
Bill Russell .717 .648
Tony Parker .716 .615
Tim Duncan .712 .631
Scottie Pippen .688 .654
Kareem Abdul-Jabbar .688 .650
Magic Johnson .674 .740
Shaquille O'Neal .672 .601
Robert Horry .671 .635

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 17 jan 2011, 08:12

Kako smo poceli igrati u drugoj cetvrtini (prvu smo se zagrijavali), tako smo utakmicu i priveli kraju. Rutinski...

Parker je bio fenomenalan, radio je sta je htio...

35-6

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 jan 2011, 11:39

37 poena u drugoj četvrtini dovoljno za pobjedu...Tony sjajan i ponovo se ukazao kontrolisani haos Gary Neal...ovo što Spursi igraju je nevjerovatno...slijedi Toronto kod kuce i prilika za rezerviste...

Postgame video 1/16/11 Nuggets

Coach Pop
http://www.nba.com/spurs/multimedia/110116_pop.html

Tony Parker
http://www.nba.com/spurs/multimedia/110116_parker.html

Manu Ginobili
http://www.nba.com/spurs/multimedia/..._ginobili.html

Gary Neal

http://www.nba.com/spurs/video/2011/...nba/index.html

Highlights
http://www.nba.com/spurs/video/2011/...nba/index.html

slika

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 jan 2011, 11:55

A Tiago WTF...ovako je Bogut shebao rame...

[youtube][/youtube]

Ali hvala bogu pa je zakucao...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 jan 2011, 11:57

Ostat cemo na jednocifrenom broju poraza u regularnom dijelu sezonu ako ovako nastavimu 8-)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 jan 2011, 14:44

Raul_64 je napisao/la:A Tiago WTF...ovako je Bogut shebao rame...

[youtube][/youtube]

nije on povrijedio rame, tacnije rame je jedino osalo netaknutno ako se ne varam. bogut je slomio ruku na tri mjesta (rucni zglob, podlaktica i lakat).

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 17 jan 2011, 14:49

Donnie Darko je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:A Tiago WTF...ovako je Bogut shebao rame...

[youtube][/youtube]

nije on povrijedio rame, tacnije rame je jedino osalo netaknutno ako se ne varam. bogut je slomio ruku na tri mjesta (rucni zglob, podlaktica i lakat).
e spliteru pa treba snage ua to da se tako vjesas,a meni rekose da je bolji od noah-a,eto vidi se ono sto sam rekao prije sezone u teretanu i da nabije snagu za NBA ,to je liga gdje je malo onih koji nisu fizicki jaki.

Sad ce rec wolvy vidi Nasha,ali on je jak iako ne izgleda tako,kakve udarce pretrpi i ipak igra s ovoliko godina govori dovoljno o njegovoj snazi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 jan 2011, 15:03

nash je jedinstven igrac ;) on jest jak (smijem se usudit pa reci i iznad prosjeka lige), samo sto se njegova igra uopste ne bazira na fizickoj snazi, mislim to i sami znate. lik je praktivno u 36. godini u strasnoj tjelesnoj formi. malo mu pomaze i to sto je vjerovatno igac sa najboljom koordinacijom i ravnotezom u ligi, sto ga je spasilo od nekih tezih povreda.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 jan 2011, 15:17

Ja od Splitera ocekujem velike stvari,svidja mi se to sto nije otisao u NBA kao samo veliki talenat,sto je mogao prije par godina,vec je cekao da potpuno igracki sazrije u Evroligi i jakoj ACB ligi,i sada kao 25-godisnjak sa statusom najboljega centra u Europi je dosao u Spurse.U ovoj sezoni je ipak najbitnije da se sto prije prilagodi NBA kosarci,ko sto rece dema nabije snage,mada ne izgleda on toliko lose ni sad,za svoju visinu skladno je gradjen,ali ja od njeg tek u narednim sezonama ocekujem velike stvari,mozda vec sledece bude startni centar,ko zna,uglavnom ja vjerujem da on sigurno moze igrati odlicno u NBA ligi.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 17 jan 2011, 15:24

Dylan Dog je napisao/la:Ja od Splitera ocekujem velike stvari,svidja mi se to sto nije otisao u NBA kao samo veliki talenat,sto je mogao prije par godina,vec je cekao da potpuno igracki sazrije u Evroligi i jakoj ACB ligi,i sada kao 25-godisnjak sa statusom najboljega centra u Europi je dosao u Spurse.U ovoj sezoni je ipak najbitnije da se sto prije prilagodi NBA kosarci,ko sto rece dema nabije snage,mada ne izgleda on toliko lose ni sad,za svoju visinu skladno je gradjen,ali ja od njeg tek u narednim sezonama ocekujem velike stvari,mozda vec sledece bude startni centar,ko zna,uglavnom ja vjerujem da on sigurno moze igrati odlicno u NBA ligi.
samo mu snage treba,ofanzivno ce on bit u prlici da pokaze znanje cim bude mogao da se hrva s centrima,a za odbranu ,to ce ga naucit prof.dr. Duncan

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 4 gosta.