Pa imaju jedan poraz u zadnji 20 utakmica i to od Srbije na produžetke.
Imamo najbolju igračicu sad treba je iskoriti maksimalno.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Pa imaju jedan poraz u zadnji 20 utakmica i to od Srbije na produžetke.
Ja bih prije rekao treba gajiti uvijek nadu, jer čuda se dešavaju, ali istovremeno ostati čvrsto na zemlji. Pisao sam o nekom vjetru u leđa koji prati ovu repku. Treba se nadati uvijek i opet dobra stvar što postoji ta šansa za SP.Madal je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:10Utakmica koja može biti od egala do toga da nas nabiju 50ak razlike. Imamo sanse, mozda male, mozda su Francuskinje veliki favoriti, ali imamo šanse, nije situacija kao da naša muška reprezentacija igra sa USA.
Najbitnije je da se na početku postavimo kao ravnopravan protivnik, da nemamo greški u prenošenju lopte, da se relativno lako oslobodimo presinga na našoj polovini, da imamo dobru selekciju suteva u sto ne sumnjam jer nas to krasi ovo prvenstvo, da ne poklanjamo lopte u napadu sa ofanzivnim faulovima, pasovima u aut i sl. gluposti. A u odbrani prvenstveno da se dobro vraćamo na njihovu tranziciju i ne dozvolimo im da svaki drugi napad trče po poene. To je recimo Hrvatska veceras pokušala na početku meča pa su se smirile nakon par izgubljenih lopti.
Samo im ne dopustiti da namirisu krv i da se ne ponašaju kao da smo amateri, pogotovo na početku a tako i tokom cijele utakmice.
Ako natjeramo Francuskinje da nas respektuju i da se igra napad za napad onda je sve moguće. U zivotu smo i da uđemo u zadnju četvrtinu i sa 10-15 razlike, o manjim razlikama i da ne govorim.
Jbg košarka je, još ženska, sve je moguće. Imamo mozda i najbolji centarski par prvenstva, nek 1-2 beka prosere sut i prejebena smo reprezentacija za braniti. Kao veceras kad je taktika Hrvatske bila puštaj Dzombetu, na kraju ih ona sahrani s tricom. 1/6 ali jbg zabi je kad je trebalo. Da su bile na njoj onda lagane poene imaju Jones i Gajic. Ako nas krene sut onda izludimo protivnika jer nas ne može čuvati, jednostavno nema onda recepta. Treba izaći i igrati, kako Jones rece da ne mislimo da ih možemo pobijediti ne bi bili ovdje, ne bi se ni igralo vec bi samo dodijelili pobjedu onima koji su jaci na papiru.
Bili smo 14 na power rankingu prije pocetka turnira,ali mnoge od njih zasluzuju bolje klubove i level su iznad.Babić,Dzombeta,Delićka svi oni će naći daleko bolje klubove nego što su dosad nakon ovih partija.JohnCleese je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:21Jesmo li mi po igračkom rosteru barem osma ekipa Europe?
Mislim da ako izgubimo od Fr da moramo pobijedit jednu poslije da bi se borili za 5. mjestoVELEZDOGROBA je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:26i ako izgubimo od Francuske sa Svedskom bi igrali za 5 mjesto.
nek neko potvrdi ko je bolje upucen u ovo
Ja bas smatram da je maksimalno koristimo.
Cura daje svoj max vidi koliko se trudi motivise druge i koliko je stalo joj do pobjede mentalitet pobjednika bas imaMadal je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:32Ja bas smatram da je maksimalno koristimo.
Cura igra svaku utakmicu 38+ minuta, ne štedi se u odbrani vec naprotiv daje sve od sebe, protiv Slovenije je imala i chasedown blokadu a i redovno skače na svaku loptu. Neka taktika Hrvatske gdje je kroz preuzimanja izvuku na tricu i sutaju preko nje misleći da imaju bonus sut jer nam nema ko skočiti nije se isplatila jer pod košem opet imamo Maricu koja je fantastična na skoku.
A u napadu je ili udvajaju gdje je potreban brz protok lopte da nadjemo slobodnu igračicu - sto radimo, ili skupljaju reket kao veceras Hrvatska tako da se često u njenoj blizini nalaze i po 3 igračice. Pogresno korištenje bi upravo bilo da u takvim situacijama 1 na 2 ili 3 ona forsira i ide do kraja sto nema potrebe jer nismo tolika taraba da je ona jedina igračica vec samo bonus na ionako kvalitetnu reprezentaciju. Potegne ponekad tricu kad je 1 na 1, nekad je pronađemo zaboravljenu pod košem kad neka druga krene na ulaz, sve u svemu mislim da bas izvlačimo blizu maksimuma.
Sto je jasan pokazatelj da smo zaista napravili odlican rezultat.ShaquilleoNeal2560 je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:24Bili smo 14 na power rankingu prije pocetka turnira,ali mnoge od njih zasluzuju bolje klubove i level su iznad.Babić,Dzombeta,Delićka svi oni će naći daleko bolje klubove nego što su dosad nakon ovih partija.JohnCleese je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:21Jesmo li mi po igračkom rosteru barem osma ekipa Europe?
Nemojte me pogrešno razumjeti, naravno da daje maksimum ida je preumoran, ali ipak mislim da može više da se eksploatiše, ima strasnu građu, šut za 3 joj je nevjerovatan mislim da nije masila nijednom.Vanadij je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:35Cura daje svoj max vidi koliko se trudi motivise druge i koliko je stalo joj do pobjede mentalitet pobjednika bas imaMadal je napisao/la: ↑21 jun 2021, 21:32Ja bas smatram da je maksimalno koristimo.
Cura igra svaku utakmicu 38+ minuta, ne štedi se u odbrani vec naprotiv daje sve od sebe, protiv Slovenije je imala i chasedown blokadu a i redovno skače na svaku loptu. Neka taktika Hrvatske gdje je kroz preuzimanja izvuku na tricu i sutaju preko nje misleći da imaju bonus sut jer nam nema ko skočiti nije se isplatila jer pod košem opet imamo Maricu koja je fantastična na skoku.
A u napadu je ili udvajaju gdje je potreban brz protok lopte da nadjemo slobodnu igračicu - sto radimo, ili skupljaju reket kao veceras Hrvatska tako da se često u njenoj blizini nalaze i po 3 igračice. Pogresno korištenje bi upravo bilo da u takvim situacijama 1 na 2 ili 3 ona forsira i ide do kraja sto nema potrebe jer nismo tolika taraba da je ona jedina igračica vec samo bonus na ionako kvalitetnu reprezentaciju. Potegne ponekad tricu kad je 1 na 1, nekad je pronađemo zaboravljenu pod košem kad neka druga krene na ulaz, sve u svemu mislim da bas izvlačimo blizu maksimuma.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 22 gosta.