U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

michplatini
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la michplatini » 23 jun 2021, 08:40

ASD je napisao/la:
22 jun 2021, 17:55
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
22 jun 2021, 17:51
Ovo bi imalo smisla da su npr davali šansu Ramiću ili F. Hodžić. U potpunosti su razočarali što se tiče akademije i podmlađivanje ekipe.

Doduše, lakše je ubaciti mladog štopera u seniorski fudbal, kada bi mu partner recimo bio Dupovac. Tako da vidjet ćemo šta će biti u budućnosti.

Šteta što se Varešanović povrijedio, mogao je se već ustaliti u seniorski fudbal do početka nove sezone.
Da. Nadam se da će s generacijama 2004 i 2005 biti pametniji i gurnuti nekog već ove sezone u vatru.

Buljubašić 2004
Mešić 2004
Lamadžema 2005
I.Ramić 2004
Šurković 2005
Nurković 2005

Nije da nemaju talenata.
Generacija 2002 im je bila katastrofalna (nijedan ni blizu prvog tima). 2006 isto za sada ne obećava.
Ne može se gurati ništa na silu i samo što je mlado,nije to ni blizu kvalitet još za prvi tim.
Ta 2004 se sad vidjelo na Zlatiboru koliko je daleko od 2000/01 generacije i treba tu još vremena da neko bude spreman za prvi tim.
Slažem se za 2002 i 2006.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jun 2021, 10:43

Moje mišljenje je naravno suprotno.
Sarajevo se pokazalo solidno na Zlatiboru s obzirom da su imali najmlađu ekipu.

Željezničar je katastrofalan bio jer je bio najstariji tim.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2021, 14:41

Klubovi iz PL BiH jednostavno ne znaju da naprave igraca, iako oni prođu kroz sve uzraste.
Ako ne budu davali igracima mlađim od 20 godina da igraju redovno i da od njih naprave igrace vec do 21 godine ne treba nikako pozivati igrace iz tih klubova radi merhameta da bi nesto zaradili. Talenti sa 25 godina. Sazrio kaze.
Radi kako treba i nemoj ocekivati sadaku.
Ovaj mali sto je neki dan potpisao za Sarajevo izgleda da ce biti vracen u U19 ekipu. :crazy:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 jun 2021, 14:50

Ne moze se gurati ako nema kvaliteta. Doduse ima i gresaka gdje ja vidim da je bilo prostora da se igrac gurne u vatru. Npr Besic je po mom misljenju zreo za prvih 11, Dizdarevic se trebao gurati prije Dzafica..
U principu akademija ima prostora dostada napreduje, nadam se da ce Cioffi to dobro uraditi.
Mali Lamadzema bi mogao izrasti u dobrog igraca, ima ih jos par iz te generacije koji obecavaju.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 23 jun 2021, 15:01

h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2021, 14:41
Klubovi iz PL BiH jednostavno ne znaju da naprave igraca, iako oni prođu kroz sve uzraste.
Ako ne budu davali igracima mlađim od 20 godina da igraju redovno i da od njih naprave igrace vec do 21 godine ne treba nikako pozivati igrace iz tih klubova radi merhameta da bi nesto zaradili. Talenti sa 25 godina. Sazrio kaze.
Ovaj mali sto je neki dan potpisao za Sarajevo izgleda da ce biti vracen u U19 ekipu. :crazy:
Najveci problem je nacin zivota u BH (citaj najvise Sarajevo). Ne mozes ti, pa dijete potpise ugovor i sa 18-19 i on je uspio u zivotu. Baja, tu su zenske, provod, alkohol, sisa, ovo ono.. Koliko puta udjem samo na Zeljin forum i procitam ovaj vidjen u sisha baru, alkohol tu, ovaj vidjen tamo, bla bla bla. Nekada klubovi i puste igrace da igraju ali oni nakon 65 minuta crknu, zamisli 19godisnjak ne moze da dise nakon sat vremena. Igraci su jednostavno nespremni, najbolji primjer je mali Djokanovic koji vazi kao za jednog od najveci/najspremniji talenata i decko nakon skoro 70 minuta pada na zemlju protiv Danske zbog grceva.. Ja mogu garantovati da igrac od 18-19 godine koji potpise ugovor za neki (ozbiljan, a i ne mora biti ozbiljan) svedski klub ne izlaze iz teretane a de ne spominjem neke izlaske vikendima po kafanima, barovima i slicno. Mentalitet, mentalitet je cudo. U BH je situacija drugacija..

Onda ne pomaze i to sto si spomenuo sto je kod nas neko sa 25-26 i dalje talenat. Pa samo pogledas zadnji spisak i dovoljno bude. Kaze Petev podmladjivanje i hladne pozove x igraca koji pune 27 godina.
@igrajlopte 🐦

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 23 jun 2021, 15:02

h1a2s3o4 je napisao/la:
To jedino može Mladost D-K uraditi, a smrdljivi Vico ih je izbacio iz lige. Tako da...

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2021, 15:08

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
23 jun 2021, 14:50
Ne moze se gurati ako nema kvaliteta. Doduse ima i gresaka gdje ja vidim da je bilo prostora da se igrac gurne u vatru. Npr Besic je po mom misljenju zreo za prvih 11, Dizdarevic se trebao gurati prije Dzafica..
U principu akademija ima prostora dostada napreduje, nadam se da ce Cioffi to dobro uraditi.
Mali Lamadzema bi mogao izrasti u dobrog igraca, ima ih jos par iz te generacije koji obecavaju.

Akademija mislim postoji vise od 5 godina, a niti jednog znacajnijeg igraca nisu izbacili.
Cimirota jeste lansiralo Sarajevo, ali nikako se ne moze reci da je produkt Sarajeva.
I ja sam licno vise ocekivao od te akademije, ali nazalost slabo.
Nije da nije bilo igraca za forsiranje, i da nije bilo velikih gresaka.
Evo krenucemo sa Hadzicem kojeg sada pokusavaju da dovedu, Catakovicem kojeg su istu pokusali da dovedu a bio njihov igrac, Resica su unistili, Sadiku se mogao gurati, Mustafic također... Dovodis Jukica, a vec imas Resica. :crazy:
Jednostavno nemaju ljudi zelje niti strpljenja da guraju mlade igrace.
Vaznije je dovesti polovnjake i uzeti ligu nakon cega preko kvalifikacija za Evropu mozes uzeti oko milion ako ti se posreci, dok ako napravis igraca mozes imati i vise od toga. A uz to mozes proci i u grupe.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2021, 15:24

Vucevich je napisao/la:
23 jun 2021, 15:02
h1a2s3o4 je napisao/la:
To jedino može Mladost D-K uraditi, a smrdljivi Vico ih je izbacio iz lige. Tako da...
Da bi usao Leotar, koji također nema reflektore. :damn:
Mada ne brinem se ja za Musiju, lik je strano pametan i sposoban. Covjek koji je imao plan. Eto njega ponovo u PL za godinu ili dvije, dok ce neki ostati vazda fukare ( a da pri tom ne mislim na navijace Slobode).
Musija je dovojno pametan da moze i da iskoriti ovo novo pravilo i pravi igrace u Federalnoj.
ReX je napisao/la:
23 jun 2021, 15:01
Najveci problem je nacin zivota u BH (citaj najvise Sarajevo). Ne mozes ti, pa dijete potpise ugovor i sa 18-19 i on je uspio u zivotu. Baja, tu su zenske, provod, alkohol, sisa, ovo ono.. Koliko puta udjem samo na Zeljin forum i procitam ovaj vidjen u sisha baru, alkohol tu, ovaj vidjen tamo, bla bla bla. Nekada klubovi i puste igrace da igraju ali oni nakon 65 minuta crknu, zamisli 19godisnjak ne moze da dise nakon sat vremena. Igraci su jednostavno nespremni, najbolji primjer je mali Djokanovic koji vazi kao za jednog od najveci/najspremniji talenata i decko nakon skoro 70 minuta pada na zemlju protiv Danske zbog grceva.. Ja mogu garantovati da igrac od 18-19 godine koji potpise ugovor za neki (ozbiljan, a i ne mora biti ozbiljan) svedski klub ne izlaze iz teretane a de ne spominjem neke izlaske vikendima po kafanima, barovima i slicno. Mentalitet, mentalitet je cudo. U BH je situacija drugacija..

Onda ne pomaze i to sto si spomenuo sto je kod nas neko sa 25-26 i dalje talenat. Pa samo pogledas zadnji spisak i dovoljno bude. Kaze Petev podmladjivanje i hladne pozove x igraca koji pune 27 godina.
Ma da postoji nesto u ravni PISA testova za obuku fudbalera vidjeli bi da u prosjeku imamo losije rezultate nego na ovim redovnim skolskim PISA testovima, a tu smo haman najgori u Evropi.
Ljudi imaju rupe u obrazovanju/izgradnji/obuci (kako hoces) fudbalera.
Dzaba djeci oduzimaju vrijeme.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 jun 2021, 15:27

h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2021, 15:08

Akademija mislim postoji vise od 5 godina, a niti jednog znacajnijeg igraca nisu izbacili.
Cimirota jeste lansiralo Sarajevo, ali nikako se ne moze reci da je produkt Sarajeva.
Evo krenucemo sa Hadzicem kojeg sada pokusavaju da dovedu, Catakovicem kojeg su istu pokusali da dovedu a bio njihov igrac, Resica su unistili, Sadiku se mogao gurati, Mustafic također... Dovodis Jukica, a vec imas Resica. :crazy:
Vaznije je dovesti polovnjake i uzeti ligu nakon cega preko kvalifikacija za Evropu mozes uzeti oko milion ako ti se posreci, dok ako napravis igraca mozes imati i vise od toga. A uz to mozes proci i u grupe.
Ma dobro nije uvijek ni do kluba. Yebiga Sadiku i Nedim H su druga stvar, znam kako su se ta 2 transfera odvijala, i najmanje je do njih, yebiga namirisu roditelji lovu..
Vinko je katastrofa bio sto se tice guranja akademaca, koliko sam upoznat Sablicu je receno da ce morati imati odredjeni dio akademaca u prvih 11 ( prepostavljam da ce sad vise prilike dobiti Salcin, koji je vracen na prirodnu poziciju, Varesanovic, Sevelj koji nije akademac ali jeste mlad.. )
Dizdarevic isto mislim da ce na gol, uglavnom ima potencijala
Sad ce biti bolje sto se tice toga, jer je jasna namjera uprave da moraju akademci igrati vise nego sto je to bilo u zadnjih godinu ipo, a i Cioffi polako sredjuje akademiju, kroz 2-3 god ce se vidjeti rezultati ( bar se nadam )

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2021, 21:32

23 jun 2021, 15:27
h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2021, 15:08

Ma dobro nije uvijek ni do kluba. Yebiga Sadiku i Nedim H su druga stvar, znam kako su se ta 2 transfera odvijala, i najmanje je do njih, yebiga namirisu roditelji lovu..
Vinko je katastrofa bio sto se tice guranja akademaca, koliko sam upoznat Sablicu je receno da ce morati imati odredjeni dio akademaca u prvih 11 ( prepostavljam da ce sad vise prilike dobiti Salcin, koji je vracen na prirodnu poziciju, Varesanovic, Sevelj koji nije akademac ali jeste mlad.. )
Dizdarevic isto mislim da ce na gol, uglavnom ima potencijala
Sad ce biti bolje sto se tice toga, jer je jasna namjera uprave da moraju akademci igrati vise nego sto je to bilo u zadnjih godinu ipo, a i Cioffi polako sredjuje akademiju, kroz 2-3 god ce se vidjeti rezultati ( bar se nadam )

Nadamo se boljim vremenima. :D
Da vidimo sta moze Italijan, mada ako nema spremnosti da se igracu daju ozbiljne minute u seniorskom fudbalu slaba fajda.
Ili napraviti neku filijalu u nizem rangu takmicenja. :kafa:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jun 2021, 21:58

Nakon odgledanog snimka protiv Crne gore kadetske selekcije (2005 godište).
Može se reći da je bilo tanko.
Bara bara s Crnom gorom, s tim da smo primili gol tako što su 3 igrača dizala ruku za ofsajd i pustili svoje čuvare, ljudi lagano dali gol. Smiješno .

Od pojedinaca, ubjedljivo najbolji Nurković. Faktički sve išlo preko njeg, pravi kreativac i vezni. Imao duplo više dodira sigurno od drugog igrača po dodirima.
Lamadžema totalno podbacio. Imao samo jedan dribling. Čamber isto podbacio.
Poslije Nurkovića najviše kvaliteta pokazao Prusina kad je ušao s klupe. Par lijepih poteza i driblinga je imao ali je sve pokvario sebičnošću.

Zahirović zna pružiti dobar potez, ali je taktički neodgovoran ala Gojak. Beširović imao dobar prodor i šut.

Ovaj iz Servettea nije imao puno posla kad je ušao, tako da ga nisam baš previše opazao. Vidjećemo u četvrtak. Po CV-u bi trebao biti pristojan igrač.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 23 jun 2021, 22:41

ASD je napisao/la:
21 jun 2021, 19:01
Bristrić potpisao trogodišnji ugovor sa Rijekom.
Danas je igrao za Rijeku u pripremnoj utakmici protiv Domžala. Ne znam hoće li biti u planovima trenera sljedeće sezone ali je lijepo vidjeti.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 23 jun 2021, 22:46

Vucevich je napisao/la:
23 jun 2021, 22:41
ASD je napisao/la:
21 jun 2021, 19:01
Bristrić potpisao trogodišnji ugovor sa Rijekom.
Danas je igrao za Rijeku u pripremnoj utakmici protiv Domžala. Ne znam hoće li biti u planovima trenera sljedeće sezone ali je lijepo vidjeti.
Vise dogurao u Rijeci za par dana nego mega giga talenat Celikovic kroz cijeli juniorski i seniorski staz.
@igrajlopte 🐦

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jun 2021, 22:52

Čeliković mi je primjer igrača koji se ne primijeti na terenu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 jun 2021, 22:55

ASD je napisao/la:
23 jun 2021, 21:58
Bara bara s Crnom gorom, s tim da smo primili gol tako što su 3 igrača dizala ruku za ofsajd i pustili svoje čuvare, ljudi lagano dali gol. Smiješno .

Od pojedinaca, ubjedljivo najbolji Nurković. Faktički sve išlo preko njeg, pravi kreativac i vezni. Imao duplo više dodira sigurno od drugog igrača po dodirima.
Poslije Nurkovića najviše kvaliteta pokazao Prusina kad je ušao s klupe. Par lijepih poteza i driblinga je imao ali je sve pokvario sebičnošću.

Zahirović zna pružiti dobar potez, ali je taktički neodgovoran ala Gojak. Beširović imao dobar prodor i šut.

Ovaj iz Servettea nije imao puno posla kad je ušao, tako da ga nisam baš previše opazao. Vidjećemo u četvrtak. Po CV-u bi trebao biti pristojan igrač.
Jel taj Nurkovic za FKS igra ?
Zanima me opcenito koji su po tebi najveci potencijali u akademiji :D ? Vidim i ti si dosta upucen

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 23 jun 2021, 22:58

ASD je napisao/la:
23 jun 2021, 21:58

Nakon odgledanog UŽIVO,slab ti je bio snimak 😉

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jun 2021, 01:41

Niko nije napisao kako je Krdžalić odigrao 25 mečeva za kadete Dinama od ukupno 26. I to sve kao starter.
Riad Mašala 8 puta ušao s klupe.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 24 jun 2021, 10:17

2-0 za nas

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 24 jun 2021, 10:17

Zukanovic je napisao/la:
24 jun 2021, 10:17
2-0 za nas
Ko ih je zabio?

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 24 jun 2021, 10:23

Ako su brojevi isti ko prije dva dana onda Amar Zahirovic (4min) i Marko Brkic (11min)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Belito, costacurta08, Drum, ErosViverosViv, General505, Google Adsense [Bot], No99, Proximic, Toxin, Uknaac, zikerrz21 i 75 gostiju.