FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 24 jun 2021, 09:10

elevenblues je napisao/la:
24 jun 2021, 08:58
plavousrcu je napisao/la:
24 jun 2021, 08:13
delinjo je napisao/la:
24 jun 2021, 00:43
Prosto,ovi su duzni bili i prije korone ali to niste znali jer su poslali botove ovdje da pune raji glavu kako je zapravo nas iskljucivo korona dovela u ovo stanje.
Ostali duzni dvije plate. Krenuli u sezonu sa tim dugom. U prvih sest mjeseci nove sezone dug se povecao na pet i u drugih sest na osam. Lako je to izracunati.
Tri plate su kasnile, to moze potvrditi svaki igrac i uposlenik kluba, a vec se duboko zagazilo i u cetrvti mjesec kada nismo znali hoce li ili nece sve krenuti u nasoj ligi. Dakle od odlaska na odmor do korone nista nije leglo nikome.
Eto vidis i onda umjesto da iskoristimo pandemije, smanjimo primanja i ostalo mi ne uradimo nista. Dosla nova sezona mi duzni tri ili cetiri, ne mozes stici i onda lazes i petljas a dug raste. Dosli do osam.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 24 jun 2021, 09:22

24 jun 2021, 09:10
elevenblues je napisao/la:
24 jun 2021, 08:58
24 jun 2021, 08:13

Ostali duzni dvije plate. Krenuli u sezonu sa tim dugom. U prvih sest mjeseci nove sezone dug se povecao na pet i u drugih sest na osam. Lako je to izracunati.
Tri plate su kasnile, to moze potvrditi svaki igrac i uposlenik kluba, a vec se duboko zagazilo i u cetrvti mjesec kada nismo znali hoce li ili nece sve krenuti u nasoj ligi. Dakle od odlaska na odmor do korone nista nije leglo nikome.
Eto vidis i onda umjesto da iskoristimo pandemije, smanjimo primanja i ostalo mi ne uradimo nista. Dosla nova sezona mi duzni tri ili cetiri, ne mozes stici i onda lazes i petljas a dug raste. Dosli do osam.
Ko je smio smanjiti platu na 100 godina Kluba, kad navijači samo žele titulu?

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 24 jun 2021, 09:28

Vanadij je napisao/la:
24 jun 2021, 08:59
Nasa ekipa je zadnjih 15 utakmica pobjedila 1 a roster je bio 70 % jaci, danas sa 70 % slabijom ekipom mislimo da mozemo bolje, tesko sa ovakvim rosterom je grcevita borba za opstanak mislim da je to realnost jer igraci tipa beca, durakovic, malic subasic nemaju iskustvo igranje ove kukuruz lige.
Ono što je nama najbitnije je da Radnik počne prvenstvo, da odustane prije, jer očigledno su oni u najvećim problemima u cijeloj ligi. Tako da nam ostaje još jedan klub iznad kojeg moramo biti. Ali i to je sve uzaludno ako sada ne krenemo u stabilizaciju sa novom skupštinom i upravom.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 24 jun 2021, 09:30

Kao mi inače nismo dugovali par plata bili smo Man Citi Pa to problem. Korona je jedan od krivaca za stanje u klubu, a uposlenici su nakon toga pokazali nesposobni.

Mi smo s Stilicem, Kosoricem i ostalim koje pljujete bili na drugi na tabeli, u borbi za titulu i legitimno imamo pravo da mislimo da nije prekinuto prvenstvo da bi bili prvaci. To su činjenice. Kasnije se dešavalo da su ljudi u klubu bili nesposobni da obezbijede osnovne stvari a to su plate igračima i dešava se sta desilo.

Da je uprava obezbijedila novac, da su imali bar nesto plata i da su se ponašali kako jesu prvi bih ih pljuvao. Uz sudijsku kradju i nekad njihovo lagano ponašanje došli smo do toga da ne pobjedimo pola godine.

Direktni krivci nisu trener i igrači već nesposobna uprava. Al ne moze se to kompleksasima objasniti.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 jun 2021, 09:33

@Pametinikaddosta znam sta govoris, samo pandemija je bila idealna prilika da se troskovi smanje jer je bilo jasno da ce i prihodi pasti. Mislim da nismo dobro odgvorili u tom trenutku. Gotovo je sad, treba se izvlaciti iz gova.. samo je pitanje koliko ovi ljudi u UO mogu to uraditi. Bojim se da nece isplatiti ni ovu platu do Konjica i jos jednu do pocetka sezone kako su rekli. Opet je to nista, dugovi se nece smanjiti jer mi svakako moramo isplatiti te dvije plate za sesti i sedmi mjesec.

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 24 jun 2021, 09:36

Benderrr je napisao/la:
24 jun 2021, 09:30
Kao mi inače nismo dugovali par plata bili smo Man Citi Pa to problem. Korona je jedan od krivaca za stanje u klubu, a uposlenici su nakon toga pokazali nesposobni.

Mi smo s Stilicem, Kosoricem i ostalim koje pljujete bili na drugi na tabeli, u borbi za titulu i legitimno imamo pravo da mislimo da nije prekinuto prvenstvo da bi bili prvaci. To su činjenice. Kasnije se dešavalo da su ljudi u klubu bili nesposobni da obezbijede osnovne stvari a to su plate igračima i dešava se sta desilo.

Da je uprava obezbijedila novac, da su imali bar nesto plata i da su se ponašali kako jesu prvi bih ih pljuvao. Uz sudijsku kradju i nekad njihovo lagano ponašanje došli smo do toga da ne pobjedimo pola godine.

Direktni krivci nisu trener i igrači već nesposobna uprava. Al ne moze se to kompleksasima objasniti.
A ko dovede tu istu upravu i srusi citav sistem.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 24 jun 2021, 09:38

lendra je napisao/la:
24 jun 2021, 09:36
Benderrr je napisao/la:

Evo hipotetički da uzmemo da je neko nekoga doveo, ti imas firmu i hoces da meni učiniš uslugu da me zaposlis da zaradim i ja ne dolazim na posao. Jesi ti kriv ili ja?
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 jun 2021, 09:52

lendra je napisao/la:
24 jun 2021, 09:36
Benderrr je napisao/la:

Kakav sistem **** li mu sistem. Sistem u kojem zateknes na racunu nekoliko miliona a onda tri godine nakon toga cekas novce od UEFA da vratis svoju posudbu i ostavis u klubu 0 maraka i skoro milion dugova za teren i tribinu. Sistem u kojem generalnom sponzoru "placas" da ti bude generalni sponzor. Sistem u kojem kod generalnog sponzora dizes nepovoljan kredit i stavljas imovinu Zelje pod hipoteku. Sistem u kojem trenera mijenjas svakih nekoliko mjeseci. Sistem u kojem svaki prelazni rok imas ulaz i izlaz od 20 igraca. Je.. taj sistem. On je morao biti srusen samo morao je biti i uspostavljen novi, normalniji. Na zalost Zelje nije i poserem se u usta svima koji su imali priliku da ga uspostave a nisu.

Vracamo se opet u proslost, samo ne mogu da ne odgovorim molerima. Nema ga ba ljudi, pobjegao frajer ni na Skupstinu nije dosao.

A ko osvoji silne trofeje sto se u potpisu kurcis s njima?

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 24 jun 2021, 10:19

znači trenutno:
Miličević
Blažević Kosorić Vrhovac Malić
Subašić Mekić
Mujezinović Bekrić Gasal
Zec

Rezerve:
(Muftić),Bender, Drina, Duraković, Hrelja, Juričić, Osmanović, Stjepanović (Ramović), (Bojo)...
Po meni ovdje je problem odbrana, pokušati izmisliti kakvog stopera mladog da nije skup, a da je bolji od ove dvojice.
Ja im vjerujem da će se boriti za 50% više od ovih iz prošle sezone, i uvjeren sam da će biti na kraju bolje plasirani nego ove sezone

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 24 jun 2021, 10:35

bablaz1 je napisao/la:
24 jun 2021, 10:19
znači trenutno:
Miličević
Blažević Kosorić Vrhovac Malić
Subašić Mekić
Mujezinović Bekrić Gasal
Zec

Rezerve:
(Muftić),Bender, Drina, Duraković, Hrelja, Juričić, Osmanović, Stjepanović (Ramović), (Bojo)...
Po meni ovdje je problem odbrana, pokušati izmisliti kakvog stopera mladog da nije skup, a da je bolji od ove dvojice.
Ja im vjerujem da će se boriti za 50% više od ovih iz prošle sezone, i uvjeren sam da će biti na kraju bolje plasirani nego ove sezone
Ako im se bude isplacivalo vjerujem da hoce a ako ne, onda sta ocekivati nego borbu za opstanak u svakom smislu.
Valjda ce ovi novi kada dodzu biti sposobniji od prosli pa namaknuti neke pare, da se ovi nezadovoljni smire i pocnu pruzati maximum inace nas ocekuje turbulentnija sezona od prosle
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 jun 2021, 10:39

Nama je kljucno da im navijaci daju vjetar u ledja, da se Grbavica pretvori u prednost. To je kljucno ako zelimo da imamo solidnu sezonu. Zato se trebaju navijaci da aktiviraju, od kupovine godisnjih karata i slicno. Jednostavno im moramo dati poruku da je Grbavica nasa prednost, i da svi stanemo uz klub.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2021, 10:42

Mi ako budemo sedmi sa ovim rosterom treba festu napraviti, a ne bolje plasirani da budemo. Sve i da daju im plate nema tu kvaliteta ni iskustva, a sad ni opcija sa klupe. Bekric ce morati puno vise igrati jer nema Stilica, a pitanje je moze li s obzirom na godine, Zec nastavio po starom znaci Juricic se mora pretvoriti u Krpica i da igra svaki sekund do zime, ovaj desni bek iz juniora koliko vidim ima samo 5 nastupa prosle sezone jer je sjebao ligamente itd.

Nije ni cudo sto su u grcu sto kaze @Hapica kad djeca vide stanje i da moraju oni izgurati nesto, a ne mogu. Nit imaju podrsku nit oslonac jer su stariji igraci digli ruke i od njih i od kluba.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 24 jun 2021, 10:48

Ljudi s ovim sastavom se pripremiti za ispadanje iz lige. To sto su vama ovdje pojedini nafurali da su ta djeca dobra, talenti, daleko je to od istine.

Zamislite ekipu gdje je najozbiljniji igrač Bekric s 50 godina.
by KANA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2021, 10:53

Ono sto je uradio Zrinjski je ispravno i mozes lagano uci sezonu pa cak i da ti se poklopi za nesto vise od sredine tabele. Ostavili nekoliko dobrih igraca, nekoliko otislo, pokupili sto valja iz 2 HNL-a i nase Federalne, malo svoje djece i lagano. I to je plansko i pravilno rezanje troskova.

Ovo sto mi radimo zove se debilizam.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 24 jun 2021, 11:00

Benderrr je napisao/la:
24 jun 2021, 10:48
Ljudi s ovim sastavom se pripremiti za ispadanje iz lige. To sto su vama ovdje pojedini nafurali da su ta djeca dobra, talenti, daleko je to od istine.

imali smo prošlu sezonu sve vedete (Štilić zvani guzeljanje, Veseli zvani carinik lopte, Ikić zvani pad na glavu, Milićević zvani postavljanje, Šehić zvani centaršut, Lendrić zvani besk....c, Miletić nezvani...) i opet ekipa koja je ostvarila jedinu pobjedu bila je sastavljena od dječaka i par iskusnih (pobijedili Krupu koja je u najlošijem izdanju pobjeđivala Štilića & Co). Osim toga mislim da će i druge ekipe biti značajno lošije nego sezonu iza nas.

Ništa lično, samo iznosim svoje mišljenje... Jedva čekam utakmice...

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 24 jun 2021, 11:02

LjoZee je napisao/la:
24 jun 2021, 10:53
Ono sto je uradio Zrinjski je ispravno i mozes lagano uci sezonu pa cak i da ti se poklopi za nesto vise od sredine tabele. Ostavili nekoliko dobrih igraca, nekoliko otislo, pokupili sto valja iz 2 HNL-a i nase Federalne, malo svoje djece i lagano. I to je plansko i pravilno rezanje troskova.

Ovo sto mi radimo zove se debilizam.
Izvini, a šta bi ti uradio, da ne bude debilizam?

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 24 jun 2021, 11:03

bablaz1 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:00
Benderrr je napisao/la:
24 jun 2021, 10:48

imali smo prošlu sezonu sve vedete (Štilić zvani guzeljanje, Veseli zvani carinik lopte, Ikić zvani pad na glavu, Milićević zvani postavljanje, Šehić zvani centaršut, Lendrić zvani besk....c, Miletić nezvani...) i opet ekipa koja je ostvarila jedinu pobjedu bila je sastavljena od dječaka i par iskusnih (pobijedili Krupu koja je u najlošijem izdanju pobjeđivala Štilića & Co). Osim toga mislim da će i druge ekipe biti značajno lošije nego sezonu iza nas.

Ništa lično, samo iznosim svoje mišljenje... Jedva čekam utakmice...
Imao si izborio evropu, a sljedecu se borio za titulu.
by KANA

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 24 jun 2021, 11:03

Vec dugo razmisljam da napisem ovaj post, cak nije ni u skladu sa pravilima foruma, ali nadam se da necete zamjeriti.
Problem Zelje je bio taj sto se na neki misteriozan nacin srusila uprava sa Misimovicem.
Ja sam bio svjedok utakmice Krupa-Zeljo cini mi se kada je Zeljo dobio utakmicu u prvom dijelu sezone, kada uprava Zelje ulazi na stadion, to je ljudi u delegaciji 25 do 30 ljudi, to su odijela, to su parfemi, to su telefoni, roleksi qurci palci, ali ljudi, to je klub.
Za mene je to bio pokazatelj da je Zeljo klub, da se tako vodi ozbiljan klub. Jednostavno je sve bili preozbiljno. Kako i na koji nacin je srusena ta uprava, ja zaista nemam pojma, ali kao navijac jednog drugog kluba, mogu reci da je sa tim uradjena najveca stvar za ostale klubove u PL. Eto prije tri ili cetri god, Zeljo je za nas bio klub u svakom smislu. Zasto ste to uradili, veliko je pitanje.
"JOŠ OD 1926"

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 24 jun 2021, 11:06

Srezani su troškovi maximalno, nemaš više Veselog, Erića, Ikića, Miletića, Stevanovića, Lendrića, Celikovica, Milicevica, Šehića i eventualno Štilića. Ovi igrači nisu nimalo jeftini.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2021, 11:12

bablaz1 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:02
Izvini, a šta bi ti uradio, da ne bude debilizam?
Ovo sto je uradio Zrinjski. Bitno je napraviti balans da bi ti bio siguran i lagano isao sezonom. Vidjeli smo u Mostaru kako Bilbija okrenu Durakovica i dva gola ubaci. Tako ce i sutra u prvenstvenoj, a momak nema oslonca, nema ko da izgladi situaciju. U tim situacijama ti izadje Durakovic, a udje Beca. Sa konja na magarca uz duzno postovanje Beci. Ti ili vecina misli da sto su otisli ovi sad ce samo na borbu sve biti bolje, a ne moze jer nema kvaliteta ni iskustva. Mi sad nemamo 20 igraca za zapisnik, a ne jos 3-4 za ne daj Boze.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Napaceni87 i 8 gostiju.