FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bablaz1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bablaz1 » 24 jun 2021, 11:19

LjoZee je napisao/la:
24 jun 2021, 11:12
bablaz1 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:02
Izvini, a šta bi ti uradio, da ne bude debilizam?
Ovo sto je uradio Zrinjski. Bitno je napraviti balans da bi ti bio siguran i lagano isao sezonom. Vidjeli smo u Mostaru kako Bilbija okrenu Durakovica i dva gola ubaci. Tako ce i sutra u prvenstvenoj, a momak nema oslonca, nema ko da izgladi situaciju. U tim situacijama ti izadje Durakovic, a udje Beca. Sa konja na magarca uz duzno postovanje Beci. Ti ili vecina misli da sto su otisli ovi sad ce samo na borbu sve biti bolje, a ne moze jer nema kvaliteta ni iskustva. Mi sad nemamo 20 igraca za zapisnik, a ne jos 3-4 za ne daj Boze.
poštujem tvoje razmišljanje, ali koga bi ti ostavio od ovih što su raskinuli ugovore??? realno smo bili najgora ekipa u proljetnom dijelu sezone i mi bi sad nešto. Nema para i kad ih ima te pare nisu privatne i troše se nemilice.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 jun 2021, 11:19

LjoZee je napisao/la:
24 jun 2021, 11:12
bablaz1 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:02
Izvini, a šta bi ti uradio, da ne bude debilizam?
Ovo sto je uradio Zrinjski. Bitno je napraviti balans da bi ti bio siguran i lagano isao sezonom. Vidjeli smo u Mostaru kako Bilbija okrenu Durakovica i dva gola ubaci. Tako ce i sutra u prvenstvenoj, a momak nema oslonca, nema ko da izgladi situaciju. U tim situacijama ti izadje Durakovic, a udje Beca. Sa konja na magarca uz duzno postovanje Beci. Ti ili vecina misli da sto su otisli ovi sad ce samo na borbu sve biti bolje, a ne moze jer nema kvaliteta ni iskustva. Mi sad nemamo 20 igraca za zapisnik, a ne jos 3-4 za ne daj Boze.
To mozes kad imas odredjene zalihe. Kad nemas, onda moras da radis to sto mi radimo. Jedna sezona bez Evrope i Zrinjski mora da pravi rezove. Vidio bi kad bi bila jos jedna sezone bez Evrope, bili imalo mjesta za Bilbiju. Ovo sto mi sad imamo je iskljuciva krivica amaterske uprave koja je zijanila licencu. Tacnije tadasnjeg predsjednika kluba. Siljak je to sve objasnio ko je odgovoran.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2021, 11:25

Tristan10 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:19
To mozes kad imas odredjene zalihe. Kad nemas, onda moras da radis to sto mi radimo. Jedna sezona bez Evrope i Zrinjski mora da pravi rezove. Vidio bi kad bi bila jos jedna sezone bez Evrope, bili imalo mjesta za Bilbiju. Ovo sto mi sad imamo je iskljuciva krivica amaterske uprave koja je zijanila licencu. Tacnije tadasnjeg predsjednika kluba. Siljak je to sve objasnio ko je odgovoran.
Ma nemaju ni oni. Po financijskom izvjestaju bukvalno nam slicno poslovanje. Budzet i na plate priblizno cifra ista otisla i jos nam je minus slican. Skoro je i onaj iz Sindikata rekao da jedino dva kluba, odnosno Velez i Krupa imaju redovne plate dok kod ostalih nije svaki mjesec i kasni se pa se javljaju igraci. Zrinjski je samo planinski uradio jer je imao trenera, a mi u svemu kasnili i imas to sto imas. Juniorski Zeljo takmice se u PL.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 jun 2021, 11:33

LjoZee je napisao/la:
24 jun 2021, 11:25
Tristan10 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:19
Ma nemaju ni oni. Po financijskom izvjestaju bukvalno nam slicno poslovanje. Budzet i na plate priblizno cifra ista otisla i jos nam je minus slican. Skoro je i onaj iz Sindikata rekao da jedino dva kluba, odnosno Velez i Krupa imaju redovne plate dok kod ostalih nije svaki mjesec i kasni se pa se javljaju igraci. Zrinjski je samo planinski uradio jer je imao trenera, a mi u svemu kasnili i imas to sto imas. Juniorski Zeljo takmice se u PL.
Znaci nemaju zaliha od ranijih sezona? Izgubis licencu, izgubis najmanje 1 mio km, dok drugi igraju nekoliko krugova. i to nema razlike? Sad ne igraju Evropu i odma su primorani da dovodu igrace koje sigurno nebi ranije. Jos jedna sezona bez Evrope, nebi ti bilo ni Bilbije. Jednostavno tako. A nasa situacija je prije svega zbog Predsjednika kluba koji je izgubio licencu prije nekoliko sezona. To je ta razlika. Daj bilo kojoj osobi u upravi sad 1 mio km, sto su ranije propustili, i vidio bi razliku ima li se za Stilica i takve igrace.

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 24 jun 2021, 11:35

Siljak 6 godina vrsi uplate za licenciranje pa sad neko drugi kriv,zanimljivo.
Elem,Ako ljudima ove sezone nije jasno da je do saveza,internih dogovora,demonstriranja moci i politickih igara,e onda ne znam.
Nisam siguran da je tadasnjim celnim ljudima u savezu odgovarao Zeljo u naletu i 800.000km na racunu.
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 jun 2021, 11:37

Cunami87 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:35
Elem,Ako ljudima ove sezone nije jasno da je do saveza,internih dogovora,demonstriranja moci i politickih igara,e onda ne znam.
Nisam siguran da je tadasnjim celnim ljudima u savezu odgovarao Zeljo u naletu i 800.000km na racunu.
Znaci Siljak ne govori istinu:

Šta se dešavalo oko te licence. Zašto novac nije uplaćen na vrijeme, zbog čega je napravljen taj propust?

"Ima odluka Upravnog odbora kluba koja je donesena, a u kojoj stoji da je za sva plaćanja nadležan predsjednik. Mene su ostavili samo da nosim pazar u banku i da mogu koristiti pečat broj dva. To je katastrofa. Ta odluka je donesena krajem januara 2019. godine i ima ta odluka napismeno. Samo je predsjednik taj koji može uplatiti novac", ističe Šiljak i dodaje da je promjena agencije koja se bavila knjigovodstvom u pola sezone kumovala situaciji sa licencom:

"U januaru mjesecu na jednom sastanku UO donijeli su odluku da se promijeni knjigovodstveno-računovodstvena agencija koja je bila u klubu od 2014. godine i koja je to dosta dobro radila. Njima je to bilo nešto skupo. Nisu gledali pozadinu tog ugovora, da ta agencija uzima svake sezone dvije VIP karte, da je sponzor kluba i da se to nekako balansiralo. Oni su rekli da hoće svog knjigovođu, ako već daju pare.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 24 jun 2021, 11:44

Cunami87 je napisao/la:
Ovaj put brate trebao je Nihad da uplati. To ti mogu potvrditi svi zaposleni u klubu. Pare su bile na računu al ovaj jednostavno nije htio da uplati.
moSa ljoŽe

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 jun 2021, 11:54

Mamba21 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:06
Srezani su troškovi maximalno, nemaš više Veselog, Erića, Ikića, Miletića, Stevanovića, Lendrića, Celikovica, Milicevica, Šehića i eventualno Štilića. Ovi igrači nisu nimalo jeftini.
Milicevic posudba klub nije kostao marke. Za Celikovica ne zna. Miletic 2.200 km plata, Eric 3.000 plata. Seha manje od njih sto posto. To su mizerni troskovi za PL.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2021, 12:16

Tristan10 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:33
Znaci nemaju zaliha od ranijih sezona? Izgubis licencu, izgubis najmanje 1 mio km, dok drugi igraju nekoliko krugova. i to nema razlike? Sad ne igraju Evropu i odma su primorani da dovodu igrace koje sigurno nebi ranije. Jos jedna sezona bez Evrope, nebi ti bilo ni Bilbije. Jednostavno tako. A nasa situacija je prije svega zbog Predsjednika kluba koji je izgubio licencu prije nekoliko sezona. To je ta razlika. Daj bilo kojoj osobi u upravi sad 1 mio km, sto su ranije propustili, i vidio bi razliku ima li se za Stilica i takve igrace.
Naravno da je gubitak veliki pogotovo jer je bilo publiku, ali ima jos prihoda mimo toga. Mi smo npr. u 2020. uspjeli fine pare uzeti na transferima (samo od Krpica i Sadikovica blizu milion) i iz budzeta vise smo dobili (preko 200 hiljada vise) nego u 2019. pa se namirio taj gubitak u odnosu na ekipe koje su igrale Evropu. E sad je vec drugo kad ti nemas nikog ni da prodas, iz budzeta ne daju vecu svotu, Uprava nesposobna da dogovori nekog sponzora jer nisu ni napravili atmosferu da se neko zainteresuje i da ima neko korist sto ce nam biti sponzor, publike nema, navijaci nisu zainteresovani da pomognu jer zele promjene itd.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 jun 2021, 12:23

Ja se vise iskreno ne zelim ni sa kim da prepirem. Vjerujem da je situacija alarmantna, i danas ide jedna uplata klubu od mene. Spontano sam kontaktirao ljude iz kluba, i moram reci da su se odma javili i bili proaktivni. Tako ako je neko u mogucnosti da pomogne klubu, neka to ucini, svima ce nam biti lakse.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 24 jun 2021, 12:30

plavousrcu je napisao/la:
24 jun 2021, 11:54
Mamba21 je napisao/la:
Srezani su troškovi maximalno, nemaš više Veselog, Erića, Ikića, Miletića, Stevanovića, Lendrića, Celikovica, Milicevica, Šehića i eventualno Štilića. Ovi igrači nisu nimalo jeftini.
Milicevic posudba klub nije kostao marke. Za Celikovica ne zna. Miletic 2.200 km plata, Eric 3.000 plata. Seha manje od njih sto posto. To su mizerni troskovi za PL.
Tačno.Čelikovića Rijeka plaćala,Siniša 2 500 KM npr. Samo kod nas igrači dok igraju nemaju neke aman cifre a čim odu priča se o nekim hiljadama kao da smo rasteretili budžet.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2021, 12:34

Meni i dan danas nije jasno sta bi sa Sinisom. Kontam da nije skontao da zbog povrede mu treba duze da se vrati ili da ne moze ovako stalno igrati na ovom nivou pa odlucio klubu da skine jednu obavezu. Iznenada se desio raskid bas.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 24 jun 2021, 12:55

lijevapolutka je napisao/la:
24 jun 2021, 11:44
Cunami87 je napisao/la:
Ovaj put brate trebao je Nihad da uplati. To ti mogu potvrditi svi zaposleni u klubu. Pare su bile na računu al ovaj jednostavno nije htio da uplati.
Nije htio da uplati jer je svjesno isao da syebe klub.. Pitarski ker kojeg je Amar doveo u klub i koji je jos uvijek zvanicno clan skupstine.. Syebo nas za milion i otisao sa funkcije.. Sto je najporaznije to se nije osudilo vec se pravdalo, ponajvise od strane Amara.. I nedavno se takav neko ponovo pokusao predstaviti kao spasilac kluba.. Mi ako sebi mislimo dobro moramo za sva vremena odyebati sve koji su na bilo koji nacin napravili stetu klubu.. Sve preispitati u zadnjih 15 godina i sve poslati u pm za sva vremena..
Pročepit će negdje.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 24 jun 2021, 12:57

veteran 1987 je napisao/la:
24 jun 2021, 11:03
Vec dugo razmisljam da napisem ovaj post, cak nije ni u skladu sa pravilima foruma, ali nadam se da necete zamjeriti.
Problem Zelje je bio taj sto se na neki misteriozan nacin srusila uprava sa Misimovicem.
Ja sam bio svjedok utakmice Krupa-Zeljo cini mi se kada je Zeljo dobio utakmicu u prvom dijelu sezone, kada uprava Zelje ulazi na stadion, to je ljudi u delegaciji 25 do 30 ljudi, to su odijela, to su parfemi, to su telefoni, roleksi qurci palci, ali ljudi, to je klub.
Za mene je to bio pokazatelj da je Zeljo klub, da se tako vodi ozbiljan klub. Jednostavno je sve bili preozbiljno. Kako i na koji nacin je srusena ta uprava, ja zaista nemam pojma, ali kao navijac jednog drugog kluba, mogu reci da je sa tim uradjena najveca stvar za ostale klubove u PL. Eto prije tri ili cetri god, Zeljo je za nas bio klub u svakom smislu. Zasto ste to uradili, veliko je pitanje.
I moj amidza nosi odijelo,aktovku,iphone,audi q5 i nema dana da ga banka ne zove za neku ratu.Kada ga vidis mislis da je direktor MMF

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jun 2021, 13:25

Jučer sam s predsjednikom i direktorom bio na sastanku s ljudima koji su voljni pomoći, cijene i respektiraju Želju i također su navijači Želje. Vidim da to nije prazna priča”, zaključio je razgovor za N1 tako legendarni Ivković.
Iako je vijest od prekjučer nekako mi se čini da je ispod radara prošla. Možda je i naivno očekivati nešto nakon svega što se desilo ali realno svi mi imamo malo navijačke nade tamo negdje u prikrajku...Naravno govorim u smislu dolaska možda nekih novih, sposobnih ljudi. Nadam se da ima nešto od tih ljudi kako kaže naš trener.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jun 2021, 13:27

braco je napisao/la:
24 jun 2021, 13:25
Jučer sam s predsjednikom i direktorom bio na sastanku s ljudima koji su voljni pomoći, cijene i respektiraju Želju i također su navijači Želje. Vidim da to nije prazna priča”, zaključio je razgovor za N1 tako legendarni Ivković.
Iako je vijest od prekjučer nekako mi se čini da je ispod radara prošla. Možda je i naivno očekivati nešto nakon svega što se desilo ali realno svi mi imamo malo navijačke nade tamo negdje u prikrajku...Naravno govorim u smislu dolaska možda nekih novih, sposobnih ljudi. Nadam se da ima nešto od tih ljudi kako kaže naš trener.
Pricao je i Hasanbegovic za ** nesto slicno. Bas je @Brkooo taj dio izdvojio iz intervjua, ali sumnjam da ima sta od toga cim ne sastavljaju ekipu. Ovo vise lici da cemo odustati, a ne igrati PL.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 24 jun 2021, 13:33

plavousrcu je napisao/la:
24 jun 2021, 11:54
Mamba21 je napisao/la:
Izgleda kod nas najmanje plate, a Hadzic i Hiroš iz Mladosti imaju po 2000 platu.. Zaboravio si Veselog koji je imao 5000/6000 KM, Lendrić sigurno pristao za 2 hiljade, a Štilić preko 10.000 ima garant.. Na sve to dodaju porez i eto na čemu si
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 jun 2021, 13:35

Vjerujem da bi Subasic mogao da ima finu sezonu ako nastavi isto kao pri kraju prosle sezone.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 24 jun 2021, 14:07

LjoZee je napisao/la:
24 jun 2021, 13:27
braco je napisao/la:
Pricao je i Hasanbegovic za ** nesto slicno. Bas je @Brkooo taj dio izdvojio iz intervjua, ali sumnjam da ima sta od toga cim ne sastavljaju ekipu. Ovo vise lici da cemo odustati, a ne igrati PL.
Hasanbegovicu nista ne vjerujem. Bio je zajedno u upravi sa Cericem pa nista konkretno nije uradio. Mogao je reci ok, nisam za Cerica ali cu uraditi mnogo stvari za klub ako sam vec clan uprave a realnost je da on i sadasnji clanovi uprave nista vidljivo nisu uradili..

Ivkovic je poznat kao neko ko je direktan i surovo iskren. Ne vidim neki motiv zbog cega bi Ivkovic lagao, ne znam sta bi sa time dobio, tako da mozda ima i istine u ovome sto je on rekao. Volio bih da je istina i da napokon sposobni i finansijski jaki Zeljovci udju u klub..

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jun 2021, 14:10

LjoZee je napisao/la:
24 jun 2021, 13:27
braco je napisao/la:
Polako vidjet ćemo, tek su prije par dana sjeli sudeći po medijima. Mora više poslije kiše doći sunce. Iako jeste situacija žešće zajebana, ako tražiš nešto crno uvijek ćeš naći. Recimo ako ćemo tražiti nešto pozitivno onda jedina stvar koju možemo izdvojiti je ta da su se stvari konačno malo zakotrljale i da smo izašli iz faze inercije i apatije.

Tačnije kako su Manijaci zatražili ostavke svih organa kluba, stvari su počele dobijat neki svoj ritam i to mi je baš unijelo neku energiju i blagi optimizam da će se nešto promjeniti. Jer realno ako tapkaš u mjestu i ništa ne radiš onda ne možeš ni očekivati promjene, ovako bar se nešto dešava i počelo se razmišljati u nekom određenom pravcu. I to je neki početak.

Opet ponavljam, kao i svaki normalan navijač imam tu navijačku nadu da će se iz toga nešto pozitivno izrodit. Što je neko znao napisati nadao bih se pobjedi Želje taman protiv Reala igrali, tako se isto i sad nadam da će sposobni ljudi ući u klub, ko god oni bili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Alipasino, Levin, svemalim1 i 43 gosta.