Pa poveo ih je 14 Mišeljić i Gligić su tu samo što 12 smije u zapisnik.Dzinić je otpala zbog povrede koljena,Marković jer je lošija od Dzebo,a Hurt zbog Fibinog pravila.farenhajt je napisao/la: ↑24 jun 2021, 18:03Kako nam u utakmici sa Francuzima dode naplata za malu rotaciju tokom grupne faze. Izostanak Marice i na momente zbunjenost pojedinih igracica tokom odredenih akcija. Umjesto da su tu sigurnost stekle kroz grupu. Za buduce izazove koji nas ocekuju nadam se da je selektor shvatio da je na prvenstvo poveo 14 igracica, a ne samo 6.
Zenske selekcije
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Zenske selekcije
Realno ogroman rezultat, Jones je pun pogodak ali ce nazalost ostati na tome. Da je normalno stanje u drzavi i sportu na krilima ove generacije i same Jones bi se mogla pogurati dosta kosarka. Ne samo zenska. Nema mnogo novca u zenskoj kosarci i ne bi trebalo puno ulaganja da se stvori neki super tim u koji bi se privukle nase reprezentativke uz par internacionalnih kosarkasica. To bi dosta popularizovalo kosarku kao sport i namamilo mnogo djece da se bave istim. Siguran sam da bi i dvorana bila poprilicno popunjena, sponzori ovo ono, a preko toga bi se samo sirio bazen novih igracica.
Nazalost dok imamo Jones koja je vanserijska igracica, Maricu koja je dobra i nekoliko njih koje su solidne ovaj rezultat je ravan zlatu s Olimpijade. Mi jedva da koristimo 7 igracica, jednostavno nemamo ih vise.
Prigovaralo se Loji tokom prvenstva ne koristi ovu onu ili ne zove nekoga, ali eto cim je izostala Marica vidjelo se da ostale i ne zasluzuju vise od onog sto im pruza.
Po meni jedina, ako se moze nazvati tako, greska je izostavljanje Dzombete protiv Francuske. Bas mala minutaza, a sve poslije njene najbolje utakmice u dresu repke protiv Hrvatske. Igra odlicnu odbranu, niza je dosta od protivnika, ali i dosta agilna i brza. Ostalo po meni sasvim pristojno.
Kako god da zavrsi prvenstvo trebamo svi biti ponosni na cure i valjda se nadje neko pametan pa ucini nesto da ovo ne bude kratkotrajni bljesak nego da se oformi respektabilna reprezentacija koja ce stalno igrati bitnu ulogu na ovim turnirima.
Nazalost dok imamo Jones koja je vanserijska igracica, Maricu koja je dobra i nekoliko njih koje su solidne ovaj rezultat je ravan zlatu s Olimpijade. Mi jedva da koristimo 7 igracica, jednostavno nemamo ih vise.
Prigovaralo se Loji tokom prvenstva ne koristi ovu onu ili ne zove nekoga, ali eto cim je izostala Marica vidjelo se da ostale i ne zasluzuju vise od onog sto im pruza.
Po meni jedina, ako se moze nazvati tako, greska je izostavljanje Dzombete protiv Francuske. Bas mala minutaza, a sve poslije njene najbolje utakmice u dresu repke protiv Hrvatske. Igra odlicnu odbranu, niza je dosta od protivnika, ali i dosta agilna i brza. Ostalo po meni sasvim pristojno.
Kako god da zavrsi prvenstvo trebamo svi biti ponosni na cure i valjda se nadje neko pametan pa ucini nesto da ovo ne bude kratkotrajni bljesak nego da se oformi respektabilna reprezentacija koja ce stalno igrati bitnu ulogu na ovim turnirima.
Cuva Bog Zelju svog!
Nije samo Melisa fulala na toj utakmici nego i sve druge osim Jonesove, tako da ne stoji ta konstatacija da netko nije zaslužio da ima više minuta posebice što nije igrala na prethodnim. Sve to utiče na samopouzdanje.HongKong je napisao/la: ↑24 jun 2021, 18:30Realno ogroman rezultat, Jones je pun pogodak ali ce nazalost ostati na tome. Da je normalno stanje u drzavi i sportu na krilima ove generacije i same Jones bi se mogla pogurati dosta kosarka. Ne samo zenska. Nema mnogo novca u zenskoj kosarci i ne bi trebalo puno ulaganja da se stvori neki super tim u koji bi se privukle nase reprezentativke uz par internacionalnih kosarkasica. To bi dosta popularizovalo kosarku kao sport i namamilo mnogo djece da se bave istim. Siguran sam da bi i dvorana bila poprilicno popunjena, sponzori ovo ono, a preko toga bi se samo sirio bazen novih igracica.
Pa ne moze utakmica protiv Francuske, najjače selekcije, biti mjerilo da je Lojo u pravu sto neke nije koristio tokom prvenstva. Naprotiv, da ih je malo vise koristio mozda (ne možemo znati) bi bile uigranije i dobile na samopouzdanju?!
Postavlja se pitanje koliko je Lojo kriv za jučerašnji izostanak Gajic jer ju je prethodno, neopravdano preforsirao...ili blaže rečeno nije joj pravilno minute dozirao kad znaš da vuče tu povredu.
I nije jučer bio problem samo izostanak Gajic, problem je bila i Babić koja je prerano ušla u probleme s ličnim greškama i odmarala pola utakmice.
Jučer je Lojo pogriješio što je opet previse forsirao Tavic a nikako Dzombetu faktički...ono kad je utakmica bila gotova ne treba ni računati a i to par minuta joj je bilo dovoljno da bude najbolji strijelac poslije Jones.
Protiv Francuske mnogo bolje kosarkasice zakažu a kamoli naše koje maltene prve minute nakon sati i sati sjedenja na klupi upisuju protiv najjače reprezentacije i prvog favorita...sta očekivati?
...
Postavlja se pitanje koliko je Lojo kriv za jučerašnji izostanak Gajic jer ju je prethodno, neopravdano preforsirao...ili blaže rečeno nije joj pravilno minute dozirao kad znaš da vuče tu povredu.
I nije jučer bio problem samo izostanak Gajic, problem je bila i Babić koja je prerano ušla u probleme s ličnim greškama i odmarala pola utakmice.
Jučer je Lojo pogriješio što je opet previse forsirao Tavic a nikako Dzombetu faktički...ono kad je utakmica bila gotova ne treba ni računati a i to par minuta joj je bilo dovoljno da bude najbolji strijelac poslije Jones.
Protiv Francuske mnogo bolje kosarkasice zakažu a kamoli naše koje maltene prve minute nakon sati i sati sjedenja na klupi upisuju protiv najjače reprezentacije i prvog favorita...sta očekivati?
...
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 24 jun 2021, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Nadam se da će Selektor dati Dzombetu startno mjesto u subotu,te da će dati nekih 10-15 minuta N.Delić čisto radi obrane u reketu i skoka volio bih vidjeti Domuzin nekih 10-15 minuta Ostalo sve ok.Ali najvjerovatnije da će biti postava opet Tavic-Babic-Delic-Brcaninovic -Jones.
Lojo je osrednji trener kojem se poslozilo da ima dvije vrhunske igracice oko koje vrti sve ostalo i hvata protivnice na lijevu nogu ... al' zato vidi se da mu je stalo i da selektoruje s merakom pa neka ga jos jedne kvale ... kad je mogo Suman moze i Lojo, ovaj bar nekog i pobjedjuje ...hurem je napisao/la: ↑24 jun 2021, 18:54Postavlja se pitanje koliko je Lojo kriv za jučerašnji izostanak Gajic jer ju je prethodno, neopravdano preforsirao...ili blaže rečeno nije joj pravilno minute dozirao kad znaš da vuče tu povredu.
...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Nema Lojo veze sa Maricinim povredama... cura prakticno nije igrala pola godine prije priprema za EP i kao takva je ocekivano izraubovana i puno podesnija za povredu... svakako joj je malo trebalo za nove povrede... a da ju je vise odmarao a forsirao dzebu i brcaninovic upitno je bi li ikoga pobijedili jer vidjeli smo koliko one mogu, ustvari ne mogu... melisa koja ne moze skociti a ni braniti nista i dzebo koja ne moze nista i ne zna nista... valjda ce mara stisnuti zube za subotu i odigrati koliko moze...
Niko ne trazi da Lojo ode, samo da vise vjeruje igracicama koje je selektovao. Ako neke igracice nisu mogle upisati minute u nekim utakmicama grupe, sta da ocekujes od njih protiv jednog od favorita za samo prvenstvo a znas da moraju da igraju, jer standardna je povrijedena. Valjda samopouzdanje se stice na manjim ekipama
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
Dakle u kvalifikacijama za sp bit ce 16 reprezentacija a ne 12 i plasman ce izboriti 10 i to prve 2 iz 4 grupe te najbolje 2 treceplasirane uz domacina australiju te pobjednika olimpijskih igara
Ima li ikakvih informacija o povredi Marice?
Kolike su šanse da igra protiv Švedske?
Kolike su šanse da igra protiv Švedske?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
-
- Kontakt:
- legenda reala
- Kontakt:
E jbg
Nece da riskiraju neku tezu povredu jel

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Obnovila je povredu lista ,jednostavno Melisa kako zna i umije mora da zabije barem 15 poena.
Loše vijesti.
Kakve su šveđanke, kolike su nam šanse bez Marice?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Znat ce se poslije sutrasnjeg treninga.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Loše su u napadu u obrani su dobre ,Prosjek im je 58,5 poena jedino su zabili 74 poena slovačkoj koja je dosla bez 3-4 igračice.Glavno Oruzje sestre Eldebrink ali opet smatram da imamo jako dobre šanse čak i bez Marice.
- legenda reala
- Kontakt:
Ne čini mi se Melisa psihicki sposobna za takvo nesto, kad bi skakala makar ne mora toliko ni zabijati, al za svoju visinu ona mora bolje na skokuShaquilleoNeal2560 je napisao/la: ↑24 jun 2021, 21:22Obnovila je povredu lista ,jednostavno Melisa kako zna i umije mora da zabije barem 15 poena.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Ne sekiraj se ,zabiće Babić 15-20 poena bitno je da se prikljuce Delić i Dzombeta i malo Deura i Tavic i to je to.legenda reala je napisao/la: ↑24 jun 2021, 21:32Ne čini mi se Melisa psihicki sposobna za takvo nesto, kad bi skakala makar ne mora toliko ni zabijati, al za svoju visinu ona mora bolje na skokuShaquilleoNeal2560 je napisao/la: ↑24 jun 2021, 21:22Obnovila je povredu lista ,jednostavno Melisa kako zna i umije mora da zabije barem 15 poena.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma ne sikiram se, ja ne sumnjam u pobjedu ni sekunde iznjece JJ i Nikolina to, a ne vjerujem ni sekunde da je Meli sposobna zabiti 15 poena, u teskoj je banani nimalo nema samopouzdanjaShaquilleoNeal2560 je napisao/la: ↑24 jun 2021, 21:34Ne sekiraj se ,zabiće Babić 15-20 poena bitno je da se prikljuce Delić i Dzombeta i malo Deura i Tavic i to je to.legenda reala je napisao/la: ↑24 jun 2021, 21:32Ne čini mi se Melisa psihicki sposobna za takvo nesto, kad bi skakala makar ne mora toliko ni zabijati, al za svoju visinu ona mora bolje na skokuShaquilleoNeal2560 je napisao/la: ↑24 jun 2021, 21:22Obnovila je povredu lista ,jednostavno Melisa kako zna i umije mora da zabije barem 15 poena.
Deura i Tavic ne mogu nista, Deura ni odbranu ne moze igrati, ja za Dzombetu govorim od prve tekme da je nas najbolji play i da je morala igrati u prvoj petorci, najbolja je u odbrani od svih tih vanjskih na 1i 2, najbolji je i organizator po meni najbrze prenosi loptu dobro se krece, sut malo steka al nemaju ga ni ostale, eto Deura vazi za nekog dobrog sutera al ona nista nije zabila ovdje do sada, mozda je vakat i za njenih 10-15 poena u subotu iako ne vjerujem u to iskreno haha
Ti prozivas Domuzin meni se svidjelo kako ona igra ono malo sto sam je gledao
-
- Kontakt:
Ma vidjećemo opet Melisa ako bude loše igrala neka podijeli minute njoj i nikolini delić,bar ćemo dobiti na skoku i obrani dodatno Deura igra baš loše ali sa njom se opet nikad ne zna i Lojo će joj dati sansu zbog iskustva koje ima iako bi ja volio da Domuzin igra sutra.Tavic opet i ako loše šuta moze dati nekad 12-14 poena pa vidjecemo nadati se je najboljem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.