Zenske selekcije
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Zenske selekcije
Nerealno je porediti igracice od kojih jedna ima 10x bolje (genetske) predispozicije u odnosu na drugu, a ruku na srce - i talentovanija je.
Jones u muškoj košarci je NBA All Star, poput Embiida, ne možeš nju porediti sa solidnim euroligaškim igračem poput Marice.
Steta sto Marica sutra nece igrati ali moze se ovo dobiti i bez nje, samo da JJ bude na nivou 

-
- Kontakt:
Gledao sam na TVSA gdje Marica rece da ce Svedjankama nedostajati dvije kosarkasice koje su bitne za njihov tim. Pitam,ako neko zna da li su te dvije iz rostera od 12 ili uopste nisu dosle na EURO ?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Ne igra im Zahui i Margariti za razliku od prošlog prvenstva i Abdi.E sad ovo je sestrama Eldebrink najvjerovatnije zadnje prvenstvo ne vjerujem da bi one propustile ovako važan meč.Samozdravlje je napisao/la: ↑25 jun 2021, 21:17Gledao sam na TVSA gdje Marica rece da ce Svedjankama nedostajati dvije kosarkasice koje su bitne za njihov tim. Pitam,ako neko zna da li su te dvije iz rostera od 12 ili uopste nisu dosle na EURO ?
Da se podsjetimo

-
- Kontakt:
ShaquilleoNeal2560 je napisao/la: ↑25 jun 2021, 22:11Ne igra im Zahui i Margariti za razliku od prošlog prvenstva i Abdi.E sad ovo je sestrama Eldebrink najvjerovatnije zadnje prvenstvo ne vjerujem da bi one propustile ovako važan meč.Samozdravlje je napisao/la: ↑25 jun 2021, 21:17Gledao sam na TVSA gdje Marica rece da ce Svedjankama nedostajati dvije kosarkasice koje su bitne za njihov tim. Pitam,ako neko zna da li su te dvije iz rostera od 12 ili uopste nisu dosle na EURO ?
Trebamo pitati Maricu Kraljicu Gajic

-
- Kontakt:
Pa jeste ja sam optimistican bez obzira da li igrala Marica ili ne,Švedska bez Zahui totalno drugacija ekipa i muci se dosta u napadu.Oni su na najbolji dan zabili protiv Italije tek 64 poena.Dva puta protiv Bjelorusije 46 i 54,a mi smo na najlošiji dan protiv Francuske sa tek 3 -4 trojke moćnoj Francuskoj dali 67 poena.
Znaci bez Marice danas.....uzdati se u JJ uz solidan support ostalih, zaustaviti sestre Elderbrink, odnosno ne dozvoliti da se raspucaju
Kako smo uspjeli dobiti informacije, Marica Gajić će izaći na zagrijavanje, a pred sam početak susreta biće odlučeno da li ona može na parketu dati svoj doprinos u ovoj utakmici
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Na kojem je prenos ?
sk 1 u 12 sati.

Pa nismo baš jedno veliko ništa bez Jones, mislim da bi se regularno plasirali na Eurobasket i bez nje sa ovakvim rosterom, uostalom u prethodnim kvalifikacijama nije bilo nijedne Amerikanke pa smo zbog koš razlike izvisili, a inače smo po prikazanom sasvim sigurno trebali ići na Eurobasket.babino je napisao/la: ↑25 jun 2021, 18:02dva svemirska broda, ne jedan. Brat hurem je to ublazio kao i u svemu ostalom, pozitivko:-)
sve je ovo lijepo ali mene brine sta kada JJ kaze ne, strah me je da je ova ekipa bez nje jedno golemo nista:-)
Imam prilicno godina, gledam razne sportove ali ja ne znam da sam vidio da neka ekipa bas ovisi o jednom igracu kao u ovom slucaju.
Bez JJ realan domet je 3 meča u grupi i uz neku sreću da dobiješ jednu tekmu i prođeš u osminu finala gdje bi ti 90% bio kraj.
Ali recimo sa ovakvim rosterom gdje igra JJ + još kad bi izgladili problem sa sestrama Zubac, e onda mislim da bi i borba za medalju bila moguća. Ovako 'krnjavim' nam je malo falilo, faktički falio nam je samo da ne dobijemo Francusku u četvrtfinalu i imali bi kud i kamo realne šanse da se borimo za medalju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2021, 11:04Pa nismo baš jedno veliko ništa bez Jones, mislim da bi se regularno plasirali na Eurobasket i bez nje sa ovakvim rosterom, uostalom u prethodnim kvalifikacijama nije bilo nijedne Amerikanke pa smo zbog koš razlike izvisili, a inače smo po prikazanom sasvim sigurno trebali ići na Eurobasket.babino je napisao/la: ↑25 jun 2021, 18:02dva svemirska broda, ne jedan. Brat hurem je to ublazio kao i u svemu ostalom, pozitivko:-)
sve je ovo lijepo ali mene brine sta kada JJ kaze ne, strah me je da je ova ekipa bez nje jedno golemo nista:-)
Imam prilicno godina, gledam razne sportove ali ja ne znam da sam vidio da neka ekipa bas ovisi o jednom igracu kao u ovom slucaju.
Bez JJ realan domet je 3 meča u grupi i uz neku sreću da dobiješ jednu tekmu i prođeš u osminu finala gdje bi ti 90% bio kraj.
Ali recimo sa ovakvim rosterom gdje igra JJ + još kad bi izgladili problem sa sestrama Zubac, e onda mislim da bi i borba za medalju bila moguća. Ovako 'krnjavim' nam je malo falilo, faktički falio nam je samo da ne dobijemo Francusku u četvrtfinalu i imali bi kud i kamo realne šanse da se borimo za medalju.
lijepo objasnjeno

priznacete da ne treba puno u zenskoj kosarci da se plasiras medju 24 ekipe u evropi:-)
posebno ako imas kosarku u genima kao sto je na nasem podneblju slucaj.
drugo je sto smo mi u banani od rata pa nas svaki plasman na kontinentalno takmicenje u bilo kojem sportu, baca u trans:-)
brat samozdravlje izgubio godine i zdravlje cekajuci ovakve uspjehe:-)
drugo je sto smo mi u banani od rata pa nas svaki plasman na kontinentalno takmicenje u bilo kojem sportu, baca u trans:-)
-
- Kontakt:
babino je napisao/la: ↑26 jun 2021, 11:25priznacete da ne treba puno u zenskoj kosarci da se plasiras medju 24 ekipe u evropi
Pozdrav decko, u buduce persiraj starije

@Sz(velikim slovom), zdravlje mi je hvala Bogu za 64 god. zadovoljavajuce, jer je meni casa uvijek polupuna, a tebi prazna. Ti ni sa 4 ATP titule si i danas nezadovoljan.
Pozdrav naselju Babino iz Švrakina

Volim i ja tebe.

-
- Kontakt:
Iako su se u stručnom štabu naše reprezentacije do zadnjeg trenutka nadali da će Marica Gajić i Irena Vrančić biti spremne za meč protiv Švedske, to se nije desilo. Dvije bh. košarkašice i dalje osjećaju bolove te neće moći igrati, iako će sjediti na klupi s ostatkom tima.
Ovu informaciju je potvrdio Hajrudin Prolić, portparol reprezentacije BiH.
"Svima nam je jako žao, pogotovo Marici i Ireni, što neće moći nastupiti u ovom veoma važnom susretu za našu ekipu. Ipak, sigurno je da će ostale djevojke pružiti maksimum, kao i dosad, kako bismo ostvarili trijumf za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", kazao je Prolić.
Ovu informaciju je potvrdio Hajrudin Prolić, portparol reprezentacije BiH.
"Svima nam je jako žao, pogotovo Marici i Ireni, što neće moći nastupiti u ovom veoma važnom susretu za našu ekipu. Ipak, sigurno je da će ostale djevojke pružiti maksimum, kao i dosad, kako bismo ostvarili trijumf za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", kazao je Prolić.
Pa sad... Ne znam šta bih ti rekao, vjerovatno ne treba puno ali nije ni da je tako jednostavno, pa eto na prošlom Eurobasketu mislim da je Velika Britanija bila četvrta, a na ovaj se nisu ni plasirale.babino je napisao/la: ↑26 jun 2021, 11:25priznacete da ne treba puno u zenskoj kosarci da se plasiras medju 24 ekipe u evropi:-)
Ipak su to žene i kontinuitet je relativna stvar, pogotovo za manje reprezentacije (kakva je naša), zato smatram da bi nama neki kontinuiran plasman na 2-3 takmičenja zaredom bio veliki uspjeh, koliko god se činilo da "pola Europe igra prvenstvo" i da je teže ne otići na EB nego otići

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
A nek jedu **** obadvije,daj joj blokadu i nek igra.