Forum
Re: Forum
reklama ide na vrhu, iza trećeg posta i na dnu i to u nekih 30% slučajeva (zavisi od geografije, nekom više nekom manje)
Ako se desi da je treći post zadnji, moze se desiti da budu dvije reklame jedna iza druge. Ako se desi da je jedan post ili četiri posta na stranici, može se desiti da je reklama, pa post, pa reklama. To nam se nikako ne dopada, ali nismo u mogućnosti kontrolisati.
Ako se desi da je treći post zadnji, moze se desiti da budu dvije reklame jedna iza druge. Ako se desi da je jedan post ili četiri posta na stranici, može se desiti da je reklama, pa post, pa reklama. To nam se nikako ne dopada, ali nismo u mogućnosti kontrolisati.
Kod mene nema tih reklama kad ulazim preko mobitela a nemam adblock
Može li se kako namjestiti da mi se pojave reklame?

Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
mozda ostavljas takav digitalni trag da nikom nije zanimljivo da plati pola feninga da bi tebi pokazao reklamu.
Anele cim dobijes moderatora banuj se dozivotno 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Radimo na sistemu naplate za ads free uslugu.
koliko mislite da je objektivna mjesečna naknada za ads free korištenje i mislite li da bismo trebali raditi odvojeno portal, a odvojeno forum ili da to sve skupa ide?
koliko mislite da je objektivna mjesečna naknada za ads free korištenje i mislite li da bismo trebali raditi odvojeno portal, a odvojeno forum ili da to sve skupa ide?
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Odvojeno portal, odvojeno forum. Što se tiče cijene, malo ko je kompetentan čak i da da prijedlog tako da se u to ne bih miješao.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- AshburtonG
- Kontakt:
Nema tu objektivnosti. Podijelis broj korisnika sa novcem od reklama, te na osnovu toga pravis racunicu koja ce vama donosit profit. Uvedete mjesecne i godisnje naknade. Ja iskreno koristim i dan danas adblock, te svaki put klikam na onaj prozor da ugasim vasu obavijest zbog koristenje adblocka. Jednostavno mi ruse izgled foruma i koncentraciju pri surfanju i citanju.
S druge strane, rado bih platio ads free pristup, kao i na svakom portalu gdje provodim vise vremena. Ne peglas se, a imas osjecaj da direktno podrzavas urednika.
Ne moze se broj korisnika podijeliti s prihodom od reklama jer nije realno očekivati da će svi korisnici platiti ads free pristup. Čak iz nekih postojećih iskustava, broj takvih osoba je jako, jako mali. Vjerovatno ni pola od onih koji ovdje pišu da im reklame smetaju.
Npr. smetaju i meni, smetaju mi i na TV, ali ne bih platio svakom od 150 kanala koje imam na kablovskoj da ih ukinu. Realno, ne bih platio nijednom, a smetaju mi kod svakog.
Pitanje je koliko biste vi lično platili ads free pristup forumu? Svako je kompetentan da za sebe kaze koliko je spreman platiti nešto.
Npr. smetaju i meni, smetaju mi i na TV, ali ne bih platio svakom od 150 kanala koje imam na kablovskoj da ih ukinu. Realno, ne bih platio nijednom, a smetaju mi kod svakog.
Pitanje je koliko biste vi lično platili ads free pristup forumu? Svako je kompetentan da za sebe kaze koliko je spreman platiti nešto.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa tu se razlikujemo. Ja ne pratim mnogo stvari, ali one koje pratim, odlucim i platit da li u vidu ads free ili patreona. TV programe ne zelim komentirat, jer TV ne gledam svakako duze od 10 godina(osim sportskih kanala i to evente koje nemam na nekoj platformi).
Naravno da se moze podijeliti, jer ti to daje neku osnovnu vrijednost, ispod koje ne bi trebao ici apsolutno nikako, jer onda definitivno ne gubis nista. Onda je na tebi da u kalkulaciju ubacis pretpostavku postotka ljudi za koje mislis da ce zapravo i uplatiti taj sub, te na osnovu te brojke pravis racunicu za potencijalnu zaradu. Nisi lud stavljati sub ispod prosjeka po korisniku.
Da se ne lazemo, mislim da mnogo vise ljudi samo cita ovaj portal, nego sto se zapravo ukljucuje u diskusiju, ali te statisticke podatke o aktivnosti korisnika vjerovatno imate. Od aktivnih forumasa moja neka slobodna procjena bi bila da da bi tesko preko 5% platilo taj sub, jer kod nas jos uvijek nije razvijena ta digitalna kultura.
Npr. Bild godisnje citas za 25e, pa sad ti vidi neku referentnu vrijednost. Moja je preporuka da ne dijelite forum i portal, jer je tranzicija izmedju ta 2 jako cesta, pa bi se cesto desavali problemi.
Naravno da se moze podijeliti, jer ti to daje neku osnovnu vrijednost, ispod koje ne bi trebao ici apsolutno nikako, jer onda definitivno ne gubis nista. Onda je na tebi da u kalkulaciju ubacis pretpostavku postotka ljudi za koje mislis da ce zapravo i uplatiti taj sub, te na osnovu te brojke pravis racunicu za potencijalnu zaradu. Nisi lud stavljati sub ispod prosjeka po korisniku.
Da se ne lazemo, mislim da mnogo vise ljudi samo cita ovaj portal, nego sto se zapravo ukljucuje u diskusiju, ali te statisticke podatke o aktivnosti korisnika vjerovatno imate. Od aktivnih forumasa moja neka slobodna procjena bi bila da da bi tesko preko 5% platilo taj sub, jer kod nas jos uvijek nije razvijena ta digitalna kultura.
Npr. Bild godisnje citas za 25e, pa sad ti vidi neku referentnu vrijednost. Moja je preporuka da ne dijelite forum i portal, jer je tranzicija izmedju ta 2 jako cesta, pa bi se cesto desavali problemi.
- muhamedhulk
- Kontakt:
posto ne koristim nijedan drugi izvor info iz svijeta sporta, ne racunam tu insta i fb gdje ljudi izbace neku vijest sa drugog portala, i ja sam voljan da platim koristenje usluge portala i foruma (isto mi je ovo jedini forum koji koristim).
iskreno bih halalio 5 KM mjesecno na pretplatu. I eto sa nekim popustom 50 KM godisnje.
iskreno bih halalio 5 KM mjesecno na pretplatu. I eto sa nekim popustom 50 KM godisnje.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
@admin
Kad ste u planu azurirati malo moderatorsku postavu konkretno na kosarkaskim podforumima, da ne moramo citati po nekoliko stranica postova od nacionalistickih i kojekakvih trollova?
Mnogi moderatori vam nisu godinama vec aktivni na forumu.
Kad ste u planu azurirati malo moderatorsku postavu konkretno na kosarkaskim podforumima, da ne moramo citati po nekoliko stranica postova od nacionalistickih i kojekakvih trollova?
Mnogi moderatori vam nisu godinama vec aktivni na forumu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ako neko i dalje ima problema sa logiranjem.. neka proba da isprazni browser cookies/cache
- Shategabri
- Kontakt:
Selam admine, preko mobitela neće da mi se prijavi na forum, a evo preko laptopa hoće?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- PointBlank
- Kontakt:
Postovanje, jutros sam imao problem s logiranjem, i evo vec koji put pokusavam slati onaj zahtjev za promjenu sifre, ukucam mail koji je povezan s accountom, medjutim uopste ne dobijem nista na mail.. kako to mogu popraviti?
Jutros je bilo problema.. sad ih nema.. logiran si ne? Ako ima problema na nekim uredjajima isprazniti cache/cookies i to je to
- PointBlank
- Kontakt:
I dalje ima problem sa postavljanjem nove sifre. Ukucam mail i posaljem zahtjev, a na mail ne dolazi nista… i tako je odavno
To znamo,nesto je u planu.. Lakse je i tako nego da se dnevno salje 10000 mailova jer bi svako ukljucio notifikacije za obavijes na temi itd.. A ovaj forum software nazalost nema administratorsku mogucnost iskljucivanja tih stvari.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.