Pa Kusturica, Jahić, Dino, Kusturica II, Musemić i tako dalje i tako dalje - svi su oni navijači FK Sarajeva i svi su oni ujedno, ovisi koga pitaš, jedni grobari a jedni spasioci kluba. To nije kriterij.
Klub i treba da vode najbolji medju nama ali i ti i takvi najbolji moraju da u profilu izgledaju kao zapadnjaci. A mi imamo malo takvih ljudi i što se dublje kopa u prošlost sve ih je manje. Od koju stotinu javnih ličnosti koje ja znam mi možda imamo do pet ljudi koji odgovaraju takvom profilu.
Jbg nemamo takvih ljudi - dosadnih i analitičnih. Emir Hadžić, iako mi je žao da se sad još i ja tovarim na njega, u nekom interviju izjavi "ja sve radim po osjećaju." I šta onda da on preda sledećem sportskom direktoru kada dodje? Može samo osjećaje.
Homo balkanikusi koji stvari pokušavaju da rade na šarm i karizmu ne bi trebali da budu u opticaju za bilo kakvu funkciju u klubu jer (1.) mi ne može garantovati da će nešto napraviti i (2.) jer je poslije njega čak i ako napravi nešto potop. To ko Rusija - čim dodje car da valja Rusija doživi procvat: kolonizira se istok, prave se gradovi. Dodje sledeći odma' gladna godina nastupi, ljudi umiru od gladi po ulicama. I tako tavore evo hiljadu godina.