FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 29 jun 2021, 14:02

OsmaDolazi je napisao/la:
29 jun 2021, 12:14
Denchi je napisao/la:
29 jun 2021, 11:47
29 jun 2021, 11:43
U čemu igramo tj u kojim dresovima planiramo igrati ove sezone?
Sindikalnim naravno
Jel' ti platila gazdarica carinu ili još čekamo sadaku iz Vijetnama? :thumbdown:
Jel nas tuzio Fanimo?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 jun 2021, 14:02

obrijanopile je napisao/la:
29 jun 2021, 13:06
Ja ne mogu da se otmem utisku da pojedinci uživaju jer se klub nalazi, trenutno, u ovakvoj situaciji. Kada nesto voliš, ne možeš uživati u njegovim problemima.
Nisam netko ko podržava, bilo kakvu, upravu. Podržavam i svim srcem volim Sarajevo, tako da mi nije drago kada pročitam da je netko, jer mu dugujemo, otišao, da, možda, nećemo predstaviti dresove 1. jula, da se duguju plate ili bilo šta slično. Ovde ima dosta osoba koji jedva čekaju da objave neku lošu vijest, pa kao retoričko pitanje postavi, a on pun sebe zna odgovor.
To je po meni likovanje, i uživanje u trenutnoj situaciji.
Dobar post, nisam ni ja zadovoljan ali ne vidim da ce ista biti bolje ako ja ovdje po cijeli dan pljujem i omalovazavam svoj klub. Nisam neko ko ce samo pohvaliti pozitivno i praviti se slijep na negativno ali ovdje na temi vec par godina traju licna prepucavanja par likova koji uvijek provociraju jedni druge a realno niko nije u pravu.
You are someone else I am still right here

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 29 jun 2021, 14:05

Zoran28 je napisao/la:
29 jun 2021, 13:53
29 jun 2021, 13:44
Ja ne mogu da se otmem utisku da pojedinci uživaju jer se klub nalazi, trenutno, u ovakvoj situaciji. Kada nesto voliš, ne možeš uživati u njegovim problemima.
Nisam netko ko podržava, bilo kakvu, upravu. Podržavam i svim srcem volim Sarajevo, tako da mi nije drago kada pročitam da je netko, jer mu dugujemo, otišao, da, možda, nećemo predstaviti dresove 1. jula, da se duguju plate ili bilo šta slično. Ovde ima dosta osoba koji jedva čekaju da objave neku lošu vijest, pa kao retoričko pitanje postavi, a on pun sebe zna odgovor.
A odakle ti to da je nekome drago što se ovo dešava? Znaju svi i lahko se moze povjeriti koliko sam ja podrzavao ovu upravu dok nisu pocele izlaziti na cistac sve njihove greske, kradje i namjerno ili nenamjerno gubljenje love sa svake strane. Vrlo lahko za provjeriti. Ali ako se oci budu zatvarale na ocito neznanje u vodjenju kluba, na vodjenja kluba u propast i ambis, na stavke u ugovoru pojedinih iz menadjmenta koje su abnormalne i za zatvorskih kazni to nije ljubav prema klubu, nego direktno pomaganje tim kojih boli k za Sarajevom.

Naravno da ovdje ima i Husrefovih pulena, bilo je i Ibrakovicevih preletaca prije pa se sjetimo Bgmi bilo ih je za koje je i Dino dobro radio, kao sto i sada ima Sabrininih satelita pa se kasnije sve saznalo.

Halo oni su u klubu toliko dugo i ne mogu obezbijediti plate igracima bez pomoci Nama. Pa moze tako svako biti u klubu iz cisto samoapromocije i bez trunke odgovorosti. Milion koordinatora, asistenata, administracija kao da smo Bayern...

Koliko god vas uvjeravali da klub funkcionise dobro, ON NE FUNKCIONISE DOBRO. I to svako normalan moze vidjeti. Pa uspjeli su upropastiti budjet kluba sa kojim je Rijeka pobijedila Stutgarta i igrala Evropsku ligu.

Ako nastave ovako neka nam je Bog na pomoci...

A za ovog majmuna od Zorana, Sabrininu lezbaču mogu reci da ce predstaviti dresove koje su dobili kao urnek, ali dok se ne isplati carina igraci nece trenirati u novoj opremi. Pa jel ih stid sto su prvotimci opremu za utakmicu protiv Slobode zaduzili od Juniora jer nisu imali ni jednog dresa da im daju. Jel ih stid da Sablic nosi Jeleskovicevu opremu?

slika

tOrike, ovo GS znaci Gedin Sjeleskovic, pretpostavljam :zzz:

slika

Ne vjerujem kako znas biti

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 29 jun 2021, 14:07

Denchi je napisao/la:
29 jun 2021, 14:02
Denchi je napisao/la:
29 jun 2021, 11:47

Sindikalnim naravno
Jel' ti platila gazdarica carinu ili još čekamo sadaku iz Vijetnama? :thumbdown:
Jel nas tuzio Fanimo?
Nije brate, ali je predao na arbitrazu i samo se njemu isplatila dugovanja sve do zadnje marke. Vjerovao ili ne.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 jun 2021, 14:07

fera je napisao/la:
Dobar post, nisam ni ja zadovoljan ali ne vidim da ce ista biti bolje ako ja ovdje po cijeli dan pljujem i omalovazavam svoj klub. Nisam neko ko ce samo pohvaliti pozitivno i praviti se slijep na negativno ali ovdje na temi vec par godina traju licna prepucavanja par likova koji uvijek provociraju jedni druge a realno niko nije u pravu.
Ma ko si ti da je vazno da li si ti zadovoljan ili nisi...?

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 29 jun 2021, 14:07

29 jun 2021, 13:56
BordoSarajevo je napisao/la:
29 jun 2021, 13:26
A ja ti kažem da bi prvi u pomoć klubu skočili ti koji plasiraju te negativne vijesti. Prije bi oni odvojili 20KM za pomoć da se prevaziđe ovaj težak period nego oni koji pucaju optimizmom.

Ako neko napiše negativnu vijest ne znači da uživa u istoj i da je jedva čekao to.
Evo ja svaki dan spominjem plate jer znam da je to najveći problem i velika kočnica u funkcionisanju kluba i da nam stvara ogromne probleme i nije mi drago zbog toga nit uživam. Obradovao bi se isplati plata igračima isto kao da meni legne. Pišem, spominjem to kao i većina iz razloga da se pokuša napraviti pritisak i da se svim naporima riješava taj problem, da se traže načini, da se 24/7 radi na pronalaženju para za igrače. Prvi bi učestvovao da se pokrenu fonacije u vezi karata lupam, zatim kupovina u fan shopu, neke dodatne članske ako bi se tim parama pokrio dio plata i smanjilo nezadovoljstvo igrača.

Dokazano je da pod pritiskom dosta brže rješavaju probleme, da često poslušaju navijače a da li sve boli qrac, oni bi i sad bili uveliko na godišnjem odmoru.

O pojačanjima pričat ne možemo, ništa se ne nazire više.
O pripremama takođe, nikakvih informacija nema.
O pripremnim utakmicama nemamo šta pisat, imali jednu i pitanje je da li će više bit.
O evropi smo sve ispričali.
O ambicijama i narednoj sezoni da pišemo samo bi de poklali zbog ambicija rukovodstva..

Nažalost nema puno pozitivnih vijesti da o tome pišemo a naravno da treba pisati i o svemu negativnom a ne pod tepih. Prije će se riješit problemi pričajući o istim.
Nisam ja uopšte za to da se problemi guraju pod tepih, o problemima se treba pričati i pokušavati ih riješiti.
Činjenica je da se, trenutno, nalazimo u velikim problemima. Kasne plate, najvjerovatnije da nećemo nigdje na pripreme, igraču su nezadovoljni, navijači takodjer, uprava je, mora se reći, gluha u mnogim segmentima, sve se slažem. Podržavam konstruktivnu kritiku, kao i prijedlog za riješenje.
Ali kada pročitam neke postove i način pisanja, a radim takav posao gdje kroz razgovor, odnose, kućnu atmosferu trebam prepoznati nečije stanje, e ovde kod nekih prepoznajem likovanje i uživanje u trenutnoj situaciji.
Pod pritiskom probleme mogu, dobro rješavati, samo rijetki i ti su veoma cijenjeni. Nema pritiska koji ova uprava moze riješiti iz prostog razloga jer nema način da ga riješi. Mi imamo milionski dug prema igracima. Mislis da oni to mogu riješiti? Jedan od pokušaja rješavanja je i prodaja Vladan, pa najvjerovatnije i Djokanovic. U ovoj državi nema menadžera koji bi nas izvukao, jer je na svjetskom nivou ovo katastrofalna situacija.
Slazem se s tobom da bi možda trebala se osnovati fondacija za razvoj kluba pa da, ko koliko moze, uplatimo. Mada mislim da to nije neko dugoročno rijesenje.
Iskreno, nervira me uprava kao i Nam/Tan. Svi se nadamo tim nekim parama, a od toga jos, trenutno, nema ništa.
Ne znam koliko ce se čekati uplata za Kovačevića i to bi zakrpilo neke rupe, ali i to nije rješenje. Jer ce to pokriti samo jedan dio plata.
Činjenica je da je teška situacija, ali ne treba, od pojedinih, jos to konstantno podgrijavati.
Mislim da ova uprava se nada nekom rijesenju i misle da nesto mogu učiniti, jer je njima najlakše reci mi idemo, ostaviti dugove pa podnijeti ostavke.
Ponavljam, nisam da se ista gura pod tepih, ali isto tako nisam ni za likovanje, pojedinaca. Kojih ima, ne mali broj
Odlično napisano,to je to!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 jun 2021, 14:10

Vanja8 je napisao/la:
29 jun 2021, 14:07
fera je napisao/la:
e vidis zato ja i ne smaram, mozda je u tome stvar ipak :-)
edit: zoka to ti je fotošopirano ne mozes nama podvaliti
Zadnja izmjena: fera, dana/u 29 jun 2021, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 29 jun 2021, 14:13

29 jun 2021, 14:05
Zoran28 je napisao/la:

A odakle ti to da je nekome drago što se ovo dešava? Znaju svi i lahko se moze povjeriti koliko sam ja podrzavao ovu upravu dok nisu pocele izlaziti na cistac sve njihove greske, kradje i namjerno ili nenamjerno gubljenje love sa svake strane. Vrlo lahko za provjeriti. Ali ako se oci budu zatvarale na ocito neznanje u vodjenju kluba, na vodjenja kluba u propast i ambis, na stavke u ugovoru pojedinih iz menadjmenta koje su abnormalne i za zatvorskih kazni to nije ljubav prema klubu, nego direktno pomaganje tim kojih boli k za Sarajevom.

Naravno da ovdje ima i Husrefovih pulena, bilo je i Ibrakovicevih preletaca prije pa se sjetimo Bgmi bilo ih je za koje je i Dino dobro radio, kao sto i sada ima Sabrininih satelita pa se kasnije sve saznalo.

Halo oni su u klubu toliko dugo i ne mogu obezbijediti plate igracima bez pomoci Nama. Pa moze tako svako biti u klubu iz cisto samoapromocije i bez trunke odgovorosti. Milion koordinatora, asistenata, administracija kao da smo Bayern...

Koliko god vas uvjeravali da klub funkcionise dobro, ON NE FUNKCIONISE DOBRO. I to svako normalan moze vidjeti. Pa uspjeli su upropastiti budjet kluba sa kojim je Rijeka pobijedila Stutgarta i igrala Evropsku ligu.

A za ovog majmuna od Zorana, Sabrininu lezbaču mogu reci da ce predstaviti dresove koje su dobili kao urnek, ali dok se ne isplati carina igraci nece trenirati u novoj opremi. Pa jel ih stid sto su prvotimci opremu za utakmicu protiv Slobode zaduzili od Juniora jer nisu imali ni jednog dresa da im daju. Jel ih stid da Sablic nosi Jeleskovicevu opremu?

slika

slika

Ne vjerujem kako znas biti retardi.ran.
Ovo je prvi trening, jer njegova trening oprema nije bila gotova. :tralala:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 29 jun 2021, 14:14

Nazalost, mnogi od nas i ne shvataju ovu situaciju toliko ozbiljno.. ja se prvi nadam da ce to sve brzo biti rijeseno ali izgleda da ovom cirkusu nema kraja..

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 29 jun 2021, 14:14

Zoran28 je napisao/la:

slika

slika

Sta znOci GS, pitam za piOra
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 jun 2021, 14:18

Denchi je napisao/la:

Jel nas tuzio Fanimo?
Nije brate, ali je predao na arbitrazu i samo se njemu isplatila dugovanja sve do zadnje marke. Vjerovao ili ne.
Da nemas reko neki dokaz?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 29 jun 2021, 14:19

Stanojević izgleda u Borac prelazi, Štilić takođe ima ponudu Borca i Tuzle.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 29 jun 2021, 14:19

Ode Stanoje nas LjuBiMaC u Bojac
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 29 jun 2021, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 29 jun 2021, 14:20

Sarajevo ljubavi moja.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 jun 2021, 14:22

fera je napisao/la:
29 jun 2021, 14:10
Vanja8 je napisao/la:
fera je napisao/la:

e vidis zato ja i ne smaram, mozda je u tome stvar ipak :-)
edit: zoka to ti je fotošopirano ne mozes nama podvaliti
Pa ne smaraju ni kross, ni otvoriteoci ni gandi, ni donidon, ali je za razliku od tebe veoma bitno da oni budu zadovoljni stanjem u klubu...
Ti si nebitan...

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jun 2021, 14:23

Aduka87 je napisao/la:
29 jun 2021, 14:19
Eto, ako ode znamo da nisu ni oni nesto vele :D
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 29 jun 2021, 14:24

Zoran28 je napisao/la:
29 jun 2021, 14:14

slika

Sta znOci GS, pitam za piOra
Kakav otac, takav sin.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 jun 2021, 14:29

Treba pisati o pozitivnim stvarima oko kluba. Koje su nam trenutno pozitivne stvari oko FKS? :think:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 29 jun 2021, 14:30

NisamInSajder je napisao/la:
29 jun 2021, 14:23
Aduka87 je napisao/la:
29 jun 2021, 14:19
Eto, ako ode znamo da nisu ni oni nesto vele :D
Nek ide samo nek ne dolazi kod nas
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 29 jun 2021, 14:30

joker90 je napisao/la:
29 jun 2021, 14:29
Treba pisati o pozitivnim stvarima oko kluba. Koje su nam trenutno pozitivne stvari oko FKS? :think:
Da znaju kupiti majicu na Markalama za 3 KM i nalijepiti na njih inicijale trenera, logo kluba i generalnog sponzora. To je najveca pozitiva trenutno u klubu. :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, AuroraBorealis, benko21, bhfanatic14, boki86, bordobijeli, maroon46, Morpheus, pierce, Proximic, r3m1 i 64 gosta.