UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
Čovjek kad malo bolje pogleda pa Hadžović je ostvario veće pobjede u UFC-u od Bektića. Riješio bivšeg contendera iz više kategorije Medeirosa (tri poraza u nizu, ali je ime), nokautirao Helda koji se u Bellatoru borio za titulu i koji je ove godine pobijedio dvostrukog PFL milionera Schultea, nokautirao Polo Reyesa kad je ovaj imao 4-1 u UFC-u, pobijedio Heina kad je ovaj imao 4-2 u UFC-u (tri pobjede u zadnja četiri meča).
Kod Bektića Skelly UFC debitant (pokazao se kasnije kao kvalitet), Redmond UFC debitant, Martins (UFC skor 3-2), Doane (UFC skor 2-3, tri poraza u nizu), Pepey (UFC skor 5-5, izgubio dva od zadnja tri meča) i Lamas (bivši contender u perolakoj). Znači samo dva značajna imena.
Također, Hadžovićev niti jedan poraz nije bio protiv "B" level borca, izgubio je od Taisumova (tad UFC skor 4-1), Patricka (tad UFC skor 4-1), Moicana (vrh perolake kategorije) i Giagosa (tad UFC skor 2-3, ali dva poraza protiv Burnsa i Oliveire, trenutno ima 4-1 u zadnjih pet borbi).
Bektićevi porazi protiv Emmeta, Elkinsa i Igea su okej, ali izgubiti od Damona Jacksona i dati mu da ostvari svoju jedinu pobjedu u pet UFC borbi...
Kod Bektića Skelly UFC debitant (pokazao se kasnije kao kvalitet), Redmond UFC debitant, Martins (UFC skor 3-2), Doane (UFC skor 2-3, tri poraza u nizu), Pepey (UFC skor 5-5, izgubio dva od zadnja tri meča) i Lamas (bivši contender u perolakoj). Znači samo dva značajna imena.
Također, Hadžovićev niti jedan poraz nije bio protiv "B" level borca, izgubio je od Taisumova (tad UFC skor 4-1), Patricka (tad UFC skor 4-1), Moicana (vrh perolake kategorije) i Giagosa (tad UFC skor 2-3, ali dva poraza protiv Burnsa i Oliveire, trenutno ima 4-1 u zadnjih pet borbi).
Bektićevi porazi protiv Emmeta, Elkinsa i Igea su okej, ali izgubiti od Damona Jacksona i dati mu da ostvari svoju jedinu pobjedu u pet UFC borbi...
14 borbi, 14 pobjeda, 14 pobjeda završetkom.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Damir nažalost nikada neće biti ni prosječan mma borac u UFC-u.
Nije njegov stand-up ni loš, sasvim solidno zna vezati udarce. Problem je defanziva gdje je tu non stop otvoren, minimalno kretanje. A da ne pričam o parteru u kojem je zaista presmiješan. Jedini način da podigne svoj nivo je da napravi relokaciju u USA, podigne malo fizičku spremu jer i tu ispuše nakon 3 kombinacije udaraca.
Kako god sretan sam što je opstao, i nadam se da će se duže zadržati u UFC-u.
Nije njegov stand-up ni loš, sasvim solidno zna vezati udarce. Problem je defanziva gdje je tu non stop otvoren, minimalno kretanje. A da ne pričam o parteru u kojem je zaista presmiješan. Jedini način da podigne svoj nivo je da napravi relokaciju u USA, podigne malo fizičku spremu jer i tu ispuše nakon 3 kombinacije udaraca.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Trenutno je rangiran na 33. mjestu od 82 borca lake kategorije u UFC-u tako da je malo oštro reći da neće biti ni prosječan borac u UFC-u mada nije baš ni blizu vrha. Znamo Hadžine maksimalne domete i meni je bitno da nije underachiever (četiri pobjede u UFC-u nisu mala stvar), Stojnić i Mutapčić su došli s puno boljim referencama i boljim skalpovima pa su u pet borbi ostvarili nula pobjeda.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:16Damir nažalost nikada neće biti ni prosječan mma borac u UFC-u.
Kakav disrespect za champa
- wadethegreat
- Kontakt:
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nevjerovatno. Poslije totalne blokade divizije od strane Stipe i DCa nekoliko godina, ovo da urade..
Fuj.
Fuj.
meni ovo još boljeDonnie Darko je napisao/la: ↑29 jun 2021, 01:02Nevjerovatno. Poslije totalne blokade divizije od strane Stipe i DCa nekoliko godina, ovo da urade..
Fuj.
A zamisli tek da su jos vise placeni. Moralo bi ih se moliti da se bore.Donnie Darko je napisao/la: ↑29 jun 2021, 01:02Nevjerovatno. Poslije totalne blokade divizije od strane Stipe i DCa nekoliko godina, ovo da urade..
Fuj.
Mada ne vidim ko Nganua moze ugroziti. Gane je tehnicki impresivan ali mislim da nema pop u rukama. Volkova je cisto pogadjao bez da ga uzrma...
-
- Kontakt:
Znaci Rakicu se racunaju samo 2 od 6 jel
Pročitaj šta piše gore pa onda vidi otkad Rakić nastupa pod srpskom zastavom. Ako Miočić odjednom počne nastupati pod hrvatskom zastavom trebamo sve prijašnje rezultate pod američkom računati kao uspjeh hrvatskog sporta ili? Treba računati i Medunjaninu kao uspjeh bh. sporta što je bio prvak Evrope s Holandijom.

-
- Kontakt:
Procitao sam ja dobro.. Ali ne mozes jednom te istom covjeku dijelit pobjede!TopRemove je napisao/la: ↑29 jun 2021, 18:43Pročitaj šta piše gore pa onda vidi otkad Rakić nastupa pod srpskom zastavom. Ako Miočić odjednom počne nastupati pod hrvatskom zastavom trebamo sve prijašnje rezultate pod američkom računati kao uspjeh hrvatskog sporta ili? Treba računati i Medunjaninu kao uspjeh bh. sporta što je bio prvak Evrope s Holandijom.![]()
I u MMA je sve individualni uspjeh boraca, posto se ne bore za reprezentaciju..
Lijepo piše broj pobjeda nastupajući pod zastavom jedne od zemalja iz bivše Jugoslavije, čista matematika i ništa više. To je kao da neko napravi tabelu igrača s najviše non-penalty golova (koje se prave non-stop) i ti kažeš Ne možete ljudima brisati golove. Nije niko ovdje kriv što frajer nije htio nastupati pod srpskom zastavom i što je u Podcast Inkubatoru rekao da uopće nema potrebu mijenjati austrijsku zastavu. Nedavno je promijenio odluku kad je vidio da raju u Austriji uglavnom boli ona stvar za ovim sportom.bogdanbogdanovic je napisao/la: ↑29 jun 2021, 18:50Procitao sam ja dobro.. Ali ne mozes jednom te istom covjeku dijelit pobjede!TopRemove je napisao/la: ↑29 jun 2021, 18:43Pročitaj šta piše gore pa onda vidi otkad Rakić nastupa pod srpskom zastavom. Ako Miočić odjednom počne nastupati pod hrvatskom zastavom trebamo sve prijašnje rezultate pod američkom računati kao uspjeh hrvatskog sporta ili? Treba računati i Medunjaninu kao uspjeh bh. sporta što je bio prvak Evrope s Holandijom.![]()
I u MMA je sve individualni uspjeh boraca, posto se ne bore za reprezentaciju..
Satoshi Ishii sad nastupa pod hrvatskom zastavom i da li bi bilo normalno njega ubaciti u ovu tabelu gore (da je imao recimo 4-5 pobjeda u UFC-u)? Ne bi. Uostalom Rakić je iz Bosanskog Broda.

-
- Kontakt:
U sve i jednoj pobjedi su nastupili pod bh. zastavom, ti mi nađi videe borbi na osnovu kojih ćeš moći tvrditi suprotno (nećeš ih naći nikad). Mene lično ne zanima koja je zastava bila u prijenosu u zadnjem meču jer nije pobijedio zadnji meč. Uostalom pošaljite upite na taj profil pa vidite šta će vam oni reći, zašto mene pitate?HonourGuard je napisao/la: ↑29 jun 2021, 22:59Zasto se onda racunaju Bekticu i Hadzovicu pobjede kad su pod Americkom i Danskom zastavom nastupali. Mislim cak zadnji mec koji je doduse i izgubio pod Kanadskom izasao Bektic

Raka

- egzodus1946
- Kontakt:
Odlican mec Svedske i Ukraine
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.