FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Aduka87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aduka87 » 01 jul 2021, 21:35

FoSte95 je napisao/la:
01 jul 2021, 21:31
druže ti ako hoćeš neku finansijsku korsit u fudbalu možeš je ostvariti preko 4 izvora:
- nagrade UEFA kroz euro-kupove
- TV prava
- sponzori
- tansferi igrača

Ti da bi ostvario neki učinak u finanskijskom smislu MORAŠ prvo ULOŽITI.
Znači prvo ULOŽITI pare u igrački kadar koji će moći uvesti tim u euro kupove, sa ulaskom u euro kupove dolazi veća zarada od TV prava (min 6 utakmica
Sa igranjem u euro kupovima i spoznori će izdvajati više, ipak sada njihov bred reprezentuješ i u evropi.
A da ne govorimo o većim cijenama igrača tvog tima jer će biti u izlogu za mnoge evropske timove i što će igranje tih eurokupova biti dokaz kvalitete tih igrača. A naravno onda bi i famozne akademce mogao prodavati po značajno većim cijenama jer nije isto kada klub koji je standardan u euro kupovima prodaje igrača i kada to radi tim koji nikada dalje od play-offa nije došao.

Znači ta priča oko forsiranja akademije i okretanja samoodrživosti korz prodaju igrača okači mačku o rep, ti nikada nećeš moži prodati akademca taman da je talentom jednak mesiju za 10+M eura ako ti tim nikada nije došao do grupa nekog od eurokupova........

prvo olužiti u prvi tim, povećati prihode i dio tih para usmjeravatri onda u akademiju.
+1
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 jul 2021, 21:38

Nas su godinama (decenijama) vodile razlicite persone, ali karakterno i po sposobnosti u 5 gr.
Izgleda li to da ce igrati AKADEMCI. Nisam informisan, ali ako budu AKADEMCI u prvom planu odoh vaditi clansku,godisnju i potrositi sta u fan-shopu.
Pozdrav svima. Nisam odavno pisao, sto i nije steta,a necu zadugo pisati dok se ne rijesi ovo.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 jul 2021, 21:38

Ma vala i mene ne može niko ubijediti da nismo atraktivni za eventualno ulaganje(ako izuzmemo nepostojanje zakona o sportu) nekome ko bi uz neki, ne baš veliki novac, dogurali i do grupnih faza europskih takmičenja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 jul 2021, 21:43

MaroonBjelave je napisao/la:
01 jul 2021, 21:38
Ma vala i mene ne može niko ubijediti da nismo atraktivni za eventualno ulaganje(ako izuzmemo nepostojanje zakona o sportu) nekome ko bi uz neki, ne baš veliki novac, dogurali i do grupnih faza europskih takmičenja.
Loša liga. Postoje investitori koji su ulagali i u lošije ali kratko to traje jer se slabo šta zaradi a ko će iz ljubavi ''bacati'' milione..
Tv prava skoro pa i ne postoje, sponzori daju vrlo malo i uglavnom se tu pravi dogovor za robu i reklame a ne novac. Navijači naprave nešto novca klubu ali jednostavno na balkanu je loša posjeta, ne zaradi se previše tu a i kupovna moć prosječnog Bosanca je među najnižim u Europi. Europska takmičenja i prodaja igrača bi ti trebali napraviti najviše novca ali evo mi nikada nismo igrali grupnu fazu, većinom igrače prodajemo za mizerne cifre.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 01 jul 2021, 21:44

Brate mi jesmo atraktivni kao klub. Velika tradicija, armija navijaca po cijeloj drzavi, trofeji, velika igracka imena se vezu za nas klub… sada eto i svoj stadion imamo i to je sve okej.
Ali niko nece da ima posla sa dzavom ovakvom… za sve sto god radio ti moras “podmazat” odredjenom sumom novca ispod stola. Mi zakona o sportu nemamo uopste. Obicnu radnu dozvolu za igraca cekamo dva mjeseca… ako damo platu 5 hiljada mi drzavi kroz poreze i osiguranja moramo dati 10 hiljada (ne bukvalno ali razumijes me). Nemamo nikakav kredibilitet prilikom transfera, reputacija repke u Evropi nula bodova, evropski uspjesi nula bodova… itd itd.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 01 jul 2021, 21:46

obrijanopile je napisao/la:
01 jul 2021, 21:15

Ja ne znam sta se dešava i gdje ce ovo sve završiti, ali jednu stvar znam. Koliko god mi volili ili ne ovu upravu jedno je sigurno, a to je da oni nisu podvili rep kao mnoge ranije uprave i napustili klub. Očito je da su oni ovo znali dosta ranije. Možda im je bilo i najavljeno? Mislim da je zbog toga i bila ta sva ćutanja od strane kluba, prema nama navijacima. Sad mi je malo i jasnije zbog čega je Kasum i išao u Češku, očito da su nesto pokušavali.
Kako god da se završi, a nadam se da ce to sve izaći, ako Bog da, na dobro mislim da bi Sabina trebala podnijeti ostavku. Ta ostavka je dobra kako za nju, tako i za klub.
Mi smo društvo koje je zatrovano, puni smo mržnje, zavidim, vise volimo tuđu nesreću nego našu sreću, pokupljivi smo, dajemo i uzimamo pozicije koje nismo zaslužili, prodajemo se za male pare, kada vidimo problem mi ne ukazujemo na rijesenje, vec potenciramo problem.
Opet se ne mogu oteti utisku da su neki ovo jedva dočekali, pa su nekim plaćenim člancima još više zakuhali situaciju.
Nama spas nije u Husrefu, nije pogrešan potez gašenje škole fudbala, legednde da su htjele da učestvuju, učestvovali bi. Mi kao navijaci nećemo pomoći klubu, ne sto to ne želimo, vec sto ne možemo. Odmah da se zna, nije nam ni spas u ovoj upravi, jer trebali su shvatiti šta se dešava pa da imaju neki backup plan. Ovako ćutanjem su samo navukli gnjev na sebe.
Nece nas niko kupiti, ne sto mi nismo interesantni vec zbog toga što ne zna šta kupuje. Sta ce nekome Udruzenje? Ovde se prvo treba donijeti zakon o sportu pa onda krenuti dalje...
Nije vakat da bilo ko likuje. Ako mislite da znate, javite se i pomozite. Kao sto su pomogli oni koji su nas izvukli iz situacije kada nismo imali za virusle.
Neka nam je, dragi, Bog na pomoći...
Bez jake srednje klase nama nema pomoći. Dio naše srednje klase je pomro, dio se raselio, dio je ubijen i ima neki mali dio nejak da njeguje prosvjetljeno društvo.

Mi imamo sa izuzecima imitaciju elite i raju pa kad ta elita ili imitacija elite izrevoltira raju onda ih raja ruši pa se sjeti neko da se raji dodvorava pa ih raja postavi pa opet tako, a u osnovi je problem da raja očekuje nemoguće a elita obećava nemoguće.

Dokle god ne budemo imali jak srednji sloj doktora, advokata, umjetnika i tako dalje koji su u prilici da razmišljaju i koji ne moraju da donose samo kratkoročne odluke jer se ne boje šta će večeras na kašiku, nama će sve ovo biti tako.

To je bar moje mišljenje.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 jul 2021, 21:47

Imamo samo svije opcije da Nam proda nekom prava, ili da se odrekne svojih prava.

Nam je ispao pravi muljator isao je u proceduru sa stadiono davao podrsku uo sabrini i 30 dana kaze digo sam ruke od kluba..

Nadam se samo da je prodao prava nekom i da je samo sad izjavio da mu je zao sto on nije imo snage da ostane sa klubom, a ako je ovo uradio a nije prodao klub onda je on prava spracina amater biznismen jer je svom klub vrijednost unistio za 90%

Nazalost mislim da je ovo drugo, i mislim da je Tan skonto da je Nam ublehas i da je vidio (Tan je mnogo pametni biznismen) u njemu zrtvu da izvuce svoje pare i da ima 30% kluba ako slucajno Nam digne vrijednost..

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 01 jul 2021, 21:50

Daj ti malo vece pare igracima, odnosno dovedi par igraca na cijeni i uz neki uspijeh u europi i svojim mladim igracima ces podici na cijeni. A samoodrzivi klub u BiH ne pije bas vode, mozda da smo nastavili od duple sa mladim ali zanemarena akademija jbg..

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 01 jul 2021, 21:52

MortemHz je napisao/la:
01 jul 2021, 21:43
Loša liga. Postoje investitori koji su ulagali i u lošije ali kratko to traje jer se slabo šta zaradi a ko će iz ljubavi ''bacati'' milione..
Tv prava skoro pa i ne postoje, sponzori daju vrlo malo i uglavnom se tu pravi dogovor za robu i reklame a ne novac. Navijači naprave nešto novca klubu ali jednostavno na balkanu je loša posjeta, ne zaradi se previše tu a i kupovna moć prosječnog Bosanca je među najnižim u Europi. Europska takmičenja i prodaja igrača bi ti trebali napraviti najviše novca ali evo mi nikada nismo igrali grupnu fazu, većinom igrače prodajemo za mizerne cifre.
Liga je losa ali to ima i svoje prednosti. Investitoru ne treba velika cifra da osigura visegodisnju dominaciju i stalno ucesce u LP. A u LP su pare. Kroz sponzore,kroz prodaju igraca u najboljem izlogu,kroz pare od UEFE,kroz TV prava a sa stadionom od 35 hiljada ima para i sa gledaocima.
Naprimjer u Osijek mozes uloziti bruku i opet ne mozes nista Dinamu,dok kod nas je dosta sica da poharas ligu i dodzes do LP !
Ali kao u svakom biznisu,treba uloziti pare. Planski i dugorocno,pa mozes ocekivati rezultate !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 jul 2021, 22:00

Antikloc je napisao/la:
01 jul 2021, 21:52
MortemHz je napisao/la:
Liga je losa ali to ima i svoje prednosti. Investitoru ne treba velika cifra da osigura visegodisnju dominaciju i stalno ucesce u LP. A u LP su pare. Kroz sponzore,kroz prodaju igraca u najboljem izlogu,kroz pare od UEFE,kroz TV prava a sa stadionom od 35 hiljada ima para i sa gledaocima.
Naprimjer u Osijek mozes uloziti bruku i opet ne mozes nista Dinamu,dok kod nas je dosta sica da poharas ligu i dodzes do LP !
Ali kao u svakom biznisu,treba uloziti pare. Planski i dugorocno,pa mozes ocekivati rezultate !
Istina, istina.. ali ima jedan problem.
Niko ti ne može garantovati ništa u Europi, pogotovo ne ligu prvaka. Da, tebi treba samo 2-3 miliona više i odlijepit ćeš se ali to su bezveze pare za europske uslove, play-off ti bude premija tu i to konferencijske lige, možda i europa lige, zavisi od koeficijenta, protivnika, žrijeba, tvoje snage.
Što se tiče Osijeka, oni već sada imaju x3 puta veći budžet nego mi i to kad nam je najbolje bilo. Sada im novi sistem ne ide u prilog jer će teško biti prvaci pored Dinama ali opet oni mogu grupne faze izboriti dosta, dosta lakše. Realnije je dosta.
Hrvati su preko Dinama razvili sistem i sada mogu tražiti bukvalno koliko hoće za igrače. Ne znam, opet je rizično jer će ih zajebati ovaj novi sistem sa konferencijskom ligom ali eto ih tamo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 01 jul 2021, 22:03

Mi smo umalo usli u EL, da smo imali barem jos 2 do 3 igraca klase Rahmana prosli bi Celtica.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 jul 2021, 22:04

Antikloc je napisao/la:
01 jul 2021, 21:52
MortemHz je napisao/la:
U pravu ste obojica. A kako napraviti balans da iz ničeg napraviš nešto, odnosno, kako krenuti od nule? Nije da nema pozitivnih priča kad su ulaganja u ovoj zemlji u pitanju. Samo treba imati prave ljude na pravom mjestu.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 01 jul 2021, 22:05

Aduka87 je napisao/la:
01 jul 2021, 22:03
Mi smo umalo usli u EL, da smo imali barem jos 2 do 3 igraca klase Rahmana prosli bi Celtica.
ma 1 igrač tipa rahman i obrazovan trener koji bi radio u korist kluba zapravo
NEMA NAZAD

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 jul 2021, 22:08

Ma kakva ba djeca dinamo prodo gojaka za 6 m € eno ga torino vratio.

Hajrovic muzo dinamo do zadnje marke ugovora

Dzeko jeste bio evropska klasa al covjeku je 35 godina
Pjanic je takodje evropska klasa koja nije kao dzeko i koja ne igra na odgovornom mjestu ko dzeko a i njemu je 31 godina

Vidjeli smo kako izgledamo bez dzeke takodje smo vidjeli da nemamo kvaliteta i da cemo za 10 godina bit ispod san marina, jer tad ce i dijaspora izlapit i vise nikom nece bit interesantno da igra za bh

A konstantno se prica kako u bosni vrvi talenat od dzeka (i on je na srecu uspio) nismo izbacili igraca a dzeku je 35 godina

Hrvaska je jedina drzava koja ima kvalitet jer Dinamo radi izrsne stvari i uspio je da svu lovu hrvaskog sporta ulozi u sebe i mamic je sa prodajom igraca ojacao i reprezentaciju

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 01 jul 2021, 22:10

zagorski je napisao/la:
01 jul 2021, 21:25
Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 20:59
Kakva disertacija nekoga ko rijec "samoodrziv" pise "samo-odrziv" 🤭 ne zasluzujemo te maestro !!!
Svi tvoji postovi su pokusaj vrijedanja i ismijavanja drugih forumasa,a ubi se od nekakve ljubavi i patriotizma prema klubu. Daj care malo sta napisi i o klubu,argumentima demantuj tude postove i misljenja,a ne losim pokusajem sarkazma. Pogotovo ono dodavanje nule u rijecima tipa 'gl0va' i sl.,ne znam sta ti ne cilj sa tim,valjda da naglasis da pricas drugacijim naglaskom i da si kao duhovit.
Jel' ti dolaze notifikacije kad napisem post :rol:
Nego, kad preuzimate klub, znOl' se sta ?
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 jul 2021, 22:11

Aduka87 je napisao/la:
Realno da je Rahman bio na terenu i jos spic kvalitete Benko. Prosli bi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 01 jul 2021, 22:13

Aduka87 je napisao/la:
Jbt prije tacno 9 mjeseci to bilo, a gledaj sad situacije. :(
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 jul 2021, 22:15

momci opusteno

+9 je
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Crni21
Kontakt:

Post Postao/la Crni21 » 01 jul 2021, 22:15

Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 22:10
zagorski je napisao/la:
01 jul 2021, 21:25
Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 20:59
Kakva disertacija nekoga ko rijec "samoodrziv" pise "samo-odrziv" 🤭 ne zasluzujemo te maestro !!!
Svi tvoji postovi su pokusaj vrijedanja i ismijavanja drugih forumasa,a ubi se od nekakve ljubavi i patriotizma prema klubu. Daj care malo sta napisi i o klubu,argumentima demantuj tude postove i misljenja,a ne losim pokusajem sarkazma. Pogotovo ono dodavanje nule u rijecima tipa 'gl0va' i sl.,ne znam sta ti ne cilj sa tim,valjda da naglasis da pricas drugacijim naglaskom i da si kao duhovit.
Jel' ti dolaze notifikacije kad napisem post :rol:
Nego, kad preuzimate klub, znOl' se sta ?
Kad leti Sabra znOl se sta?
FK Sarajevo

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 01 jul 2021, 22:22

Kad ovi preuzmu klub.
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.