Ja se za vas ne "bojim". Ode tan, dođe nam, ode nam doći će opet neko itd.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Mi smo Čelik. Prvi šampion nezavisne BiH.
Osvajač Mitropa kupa u finalu protiv FIORENTINE.
Najbolji stadion cat4 imamo.
Vi ste ugašeni od UF davnih dana a ne kao neki nocni bravari. Znaci nepostojite.
Uskoro idete u kanton.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Koliko god mi to svi željeliavenija je napisao/la: ↑01 jul 2021, 21:48Mi smo Čelik. Prvi šampion nezavisne BiH.
Osvajač Mitropa kupa u finalu protiv FIORENTINE.
Najbolji stadion cat4 imamo.
Vi ste ugašeni od UF davnih dana a ne kao neki nocni bravari. Znaci nepostojite.
Uskoro idete u kanton.

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Otiso si Nam ostala je tuga.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
Pošto sarajvo
Na ovu prvu stavku mi smo Zeljo sam osjetio strahopostovanje i divljenje prema toj velicini odnosno golemoći
" "!
1926
1926
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ali mora se priznati da su Horde Zla najozbiljnija navijačka grupa u Bosni. Proaktivni su i uzimaju stvari u svoje ruke.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- kolezeljovac
- Kontakt:
Samo se vi šprdajte sa našim klubovima iz Šehera! I Željo i Sarajevo će ustati opet i urinirati po svima vama! Najveći bili i ostali!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- prisonbreak
- Kontakt:
Izgleda da se Aydin Olgun vraca u BH fudbal, sve se vise pšrica da ce preuzeti Sarajevo
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Nemojte se previše širiti i zaje.bavati, možda naleti neko zbog koga ce te plakati.
Jer ovaj Nam nije ništa ni ulagao što se ne može zamjeniti s nekim drugim eh sad da li imamo tog drugog vidjecemo.
Jer ovaj Nam nije ništa ni ulagao što se ne može zamjeniti s nekim drugim eh sad da li imamo tog drugog vidjecemo.
- Beduin
- Kontakt:
Zamisli onda kakav nam je fudbal kad su ovakvi Sarajevo i Zeljo decenijama najbolji u drzavi, sa sve i jednim "rezultatima" na iole ozbiljnijoj Evropskoj fudbalskoj sceni.kolezeljovac je napisao/la: ↑02 jul 2021, 00:30Samo se vi šprdajte sa našim klubovima iz Šehera! I Željo i Sarajevo će ustati opet i urinirati po svima vama! Najveći bili i ostali!
Pisanje po ostalima je ono sto radi Dinamo, CZ, klubovi koji razvale konkurenciju, naprave nesto u Evropi. A ti uzmes titulu u jednoj BH ligi sa par poena razlike i ne mozes prodati igraci za pola miliona eura, da ne pricamo o ozbiljnijim parama, i onda umislis kako pisas po konkurenciji, a igrace potpisujes na 2 godine, tek poneki da je na 3 godine, pustas ih besplatno prije isteka samo da ti oproste dug, a kad prodas igraca za 300k eura to u anale upisujes, a samo cekas kad ce se taj isti igrac vratiti u nasu ligu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Shategabri
- Kontakt:
Pa Sloboda ima veću podršku vlasti nego što je to slučaj sa sarajevskim ligašima.
Više para dobijete, pa opet ništa.
Jbt Sarajevu i Želji daju nekakvih 100 000 da podijele
Da ne pričamo o Borcu, Zrinjskom, Veležu...
Kakva god da je posljednju deceniju tu smo u vrhu non stop. Trofeji, Evropa (kakva-takva).
Pogledaj kolika je radost Veležovaca za plasman u Evropu. Al ta će Sarajevo i Željo.
Jbg ne može bolje. Ne znamo, nećemo, ne možemo. Šta li već od toga ili sve.
Više para dobijete, pa opet ništa.
Jbt Sarajevu i Želji daju nekakvih 100 000 da podijele

Da ne pričamo o Borcu, Zrinjskom, Veležu...
Kakva god da je posljednju deceniju tu smo u vrhu non stop. Trofeji, Evropa (kakva-takva).
Pogledaj kolika je radost Veležovaca za plasman u Evropu. Al ta će Sarajevo i Željo.
Jbg ne može bolje. Ne znamo, nećemo, ne možemo. Šta li već od toga ili sve.
Koševo Zapad
- Beduin
- Kontakt:
Naravno da je radost kad su oni jos jadniji, kao i moja Sloboda, ali to ne mijenja cinjenicu ovoga gore sto sam napisao.
Grad Slobodi tek zadnje 3 godine daje ozbiljne pare, i to jer je dug njihov (oni su postavljali ljude na celo kluba) i u inat Azmiru (svako upuceniji zna zasto). Evo vidis i sam kako funkcionise Sloboda sa tom povecanom transom, i dalje se grca bez nekog ucinka. Tek s ovim novim ljudima idemo na bolje.
I opet da naglasim, to "na bolje" mi je toliko smijesno da me bude stid i napisati. Sta uopste znaci to "na bolje"? Zatvorices neke dugove, redovnije davati ogracima plate, Boga moliti da bilo koga prodas i u vele vaktu izadjes u Evropu, a znas da qurcu ne vrijedis i da si nebitan. Toliko nebitan da su ljudi promijenili format takmicenja, tj. prosirili na jod jedno, da bi ova jadovi poput klubova iz nase lige imali gdje patrgati i ne ofirati se u jednoj Ligi Evrope.
Eto koliko smo bitni i dobri da igramo neku smijesni Konferencijsku ligu covjece. To mi je poput onog Intertoto kupa, eto moze se Sloboda hvaliti da ga je igrala i ima par pobjeda. Woow.
Kakva ba pisanja po sirotinji druze, kakvi divovi, kakvo gazenje nejaci, ljudi bjeze od nas ko djavo od krsta, neko i pokusa nesto (eto u Sarajevu) i vide gdje su dosli i u sta pokusali investirati. Biznismeni su to, ljudi znaju praviti pare, a dosli su u mjesto gdje su levati veci od njih, gdje ama bas nista ne funkcionise na nivou drzave, sporta, pravosudja, ti u 2021. godini imas 2-3 stadiona na kojima mozes osigrati par pretkola i kad bi kolim slucajem napravio iskorak morao bi moljakati i seljakati po drugim zemljama da igras visi nivo. U 2021. godini covjece. Ma suvisno je ista vise pisati i ponavljati se. Bas je iscrpno. Bolje ostaviti omladinu da se i dalje nada i tjesi kako su manje losi od drugih.
Grad Slobodi tek zadnje 3 godine daje ozbiljne pare, i to jer je dug njihov (oni su postavljali ljude na celo kluba) i u inat Azmiru (svako upuceniji zna zasto). Evo vidis i sam kako funkcionise Sloboda sa tom povecanom transom, i dalje se grca bez nekog ucinka. Tek s ovim novim ljudima idemo na bolje.
I opet da naglasim, to "na bolje" mi je toliko smijesno da me bude stid i napisati. Sta uopste znaci to "na bolje"? Zatvorices neke dugove, redovnije davati ogracima plate, Boga moliti da bilo koga prodas i u vele vaktu izadjes u Evropu, a znas da qurcu ne vrijedis i da si nebitan. Toliko nebitan da su ljudi promijenili format takmicenja, tj. prosirili na jod jedno, da bi ova jadovi poput klubova iz nase lige imali gdje patrgati i ne ofirati se u jednoj Ligi Evrope.
Eto koliko smo bitni i dobri da igramo neku smijesni Konferencijsku ligu covjece. To mi je poput onog Intertoto kupa, eto moze se Sloboda hvaliti da ga je igrala i ima par pobjeda. Woow.
Kakva ba pisanja po sirotinji druze, kakvi divovi, kakvo gazenje nejaci, ljudi bjeze od nas ko djavo od krsta, neko i pokusa nesto (eto u Sarajevu) i vide gdje su dosli i u sta pokusali investirati. Biznismeni su to, ljudi znaju praviti pare, a dosli su u mjesto gdje su levati veci od njih, gdje ama bas nista ne funkcionise na nivou drzave, sporta, pravosudja, ti u 2021. godini imas 2-3 stadiona na kojima mozes osigrati par pretkola i kad bi kolim slucajem napravio iskorak morao bi moljakati i seljakati po drugim zemljama da igras visi nivo. U 2021. godini covjece. Ma suvisno je ista vise pisati i ponavljati se. Bas je iscrpno. Bolje ostaviti omladinu da se i dalje nada i tjesi kako su manje losi od drugih.
075 ❤
075 ❤
- Shategabri
- Kontakt:
Nisam ja pisao nikakva pišanja po sirotinji, nije to moja furka.
Kažem samo kakva god da je liga, koliko god da je jadna, držali smo neki kontinuitet.
Kažem samo kakva god da je liga, koliko god da je jadna, držali smo neki kontinuitet.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Novi dan, novi krug pakla za strumfove i pitare 

#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji
- Shategabri
- Kontakt:
Solidarišemo se sa komšijama na sto godina.
Nije u redu da maznemo titulu i tako im utrljamo sol na ranu.
Zato smo samo utješni kup
Ove sezone ništa

Nije u redu da maznemo titulu i tako im utrljamo sol na ranu.
Zato smo samo utješni kup

Ove sezone ništa

Koševo Zapad
- Beduin
- Kontakt:
Zato nase komsije naslijedile nas baksuzluk, ni pare im ne pomazu. 
075 ❤
075 ❤
Godinama sam pisao da će se ovo desiti Sarajevu, i evo desilo se. Problem je ogroman i opstanak kluba je doveden u pitanje. Smrtna kazna im je presuđena onoga dana kad su Ibraković i Selimović ukrali prvu marku iz klupske kase. Jednostavno, tjeranje Vincenta Tana je najveća greška koja je napravljena, a njega su otjerali Ibraković i Selimović svojim kraduckanjem, a shvatio je gdje je došao nakon transfera Cimirota, kada su se oparili svi osim FK Sarajevo. Tog dana je on završio sa Sarajevom, a imao je veliku želju da napravi dobar posao. Ovaj što je došao poslije njega je samo pokušao ugasiti požar, bez neke prevelike želje da napravi nešto više.
Vidim na temi Sarajeva da optužuju Sabrinu i menadžment kluba, ali to im je pogrešna adresa, oni ovo nisu mogli izbjeći. Adresa na koju se trebaju obratiti su Ibraković i Selimović, a Sabrina i njena ekipa su uradili sve što je u njihovoj moći da spase situaciju nakon odlaska Tana. Imali su oni mnogo grešaka, ali su isto tako imali svezane ruke jer je zajebano raditi posao kad ti neko sa drugog kraja svijeta mora odobriti svaki potez.
Sad je problem ogroman, jer kad vlasnik odluči da prestane sa ulaganjima, znamo kako to obično završi. Iz njegovog saopštenja se da zaključiti da on u stvari nema nikakvu obavezu prema klubu, da nije obavezan isplatiti plate i da nije u obavezi davati bar onoliko novca koliko je dovoljno za funkcionisanje kluba. Za to su ponovo krivi oni koji su potpisali inicijalni ugovor sa Tanom i nisu zaštitili klub u slučaju scenarija koji se sad dešava.
Ono što je pozitivno je to da Sarajevo duguje ogroman novac Tanu i Namu i da će oni pokušati naći kupca za njihov vlasnički dio, jer se neće baš tako lako odreći 15-20 miliona koliko im Sarajevo duguje, možda je to 10 miliona, ali nebitno je.
Investitora će biti teško naći, preteško i to nema nikakve veze sa Sarajevom, već sa zakonima BiH i FBiH koji su izuzetno nepovoljni po investitore. Uvijek se postavlja isto pitanje, zašto bi neko kupio klub iz BiH, kada može kupiti klub u državama u kojima je uređeno tržište i povoljna klima za investitore.
Sad je to mnogo teža situacija po Sarajevo nego je bila prije Tana. Kada je Tan preuzimao klub, morao je uložiti par miliona, isplatiti dug prema poreskoj i neke sitnice, a sad novi vlasnik prvo mora isplatiti Tana i Nama, pa tek onda preuzeti klub, a dodatne obaveze su se već nagomilale.
Pošto će se sad naći neki pametnjaković i odmah uporediti ovu situaciju sa onom u Želji, da mu odmah kažem da je to neuporedivo. Željo zavisi sam od sebe, a Sarajevo zavisi od ljudi koje boli **** za klub.
Vidim na temi Sarajeva da optužuju Sabrinu i menadžment kluba, ali to im je pogrešna adresa, oni ovo nisu mogli izbjeći. Adresa na koju se trebaju obratiti su Ibraković i Selimović, a Sabrina i njena ekipa su uradili sve što je u njihovoj moći da spase situaciju nakon odlaska Tana. Imali su oni mnogo grešaka, ali su isto tako imali svezane ruke jer je zajebano raditi posao kad ti neko sa drugog kraja svijeta mora odobriti svaki potez.
Sad je problem ogroman, jer kad vlasnik odluči da prestane sa ulaganjima, znamo kako to obično završi. Iz njegovog saopštenja se da zaključiti da on u stvari nema nikakvu obavezu prema klubu, da nije obavezan isplatiti plate i da nije u obavezi davati bar onoliko novca koliko je dovoljno za funkcionisanje kluba. Za to su ponovo krivi oni koji su potpisali inicijalni ugovor sa Tanom i nisu zaštitili klub u slučaju scenarija koji se sad dešava.
Ono što je pozitivno je to da Sarajevo duguje ogroman novac Tanu i Namu i da će oni pokušati naći kupca za njihov vlasnički dio, jer se neće baš tako lako odreći 15-20 miliona koliko im Sarajevo duguje, možda je to 10 miliona, ali nebitno je.
Investitora će biti teško naći, preteško i to nema nikakve veze sa Sarajevom, već sa zakonima BiH i FBiH koji su izuzetno nepovoljni po investitore. Uvijek se postavlja isto pitanje, zašto bi neko kupio klub iz BiH, kada može kupiti klub u državama u kojima je uređeno tržište i povoljna klima za investitore.
Sad je to mnogo teža situacija po Sarajevo nego je bila prije Tana. Kada je Tan preuzimao klub, morao je uložiti par miliona, isplatiti dug prema poreskoj i neke sitnice, a sad novi vlasnik prvo mora isplatiti Tana i Nama, pa tek onda preuzeti klub, a dodatne obaveze su se već nagomilale.
Pošto će se sad naći neki pametnjaković i odmah uporediti ovu situaciju sa onom u Želji, da mu odmah kažem da je to neuporedivo. Željo zavisi sam od sebe, a Sarajevo zavisi od ljudi koje boli **** za klub.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Selam.Virtu4l je napisao/la: ↑02 jul 2021, 09:09Godinama sam pisao da će se ovo desiti Sarajevu, i evo desilo se. Problem je ogroman i opstanak kluba je doveden u pitanje. Smrtna kazna im je presuđena onoga dana kad su Ibraković i Selimović ukrali prvu marku iz klupske kase. Jednostavno, tjeranje Vincenta Tana je najveća greška koja je napravljena, a njega su otjerali Ibraković i Selimović svojim kraduckanjem, a shvatio je gdje je došao nakon transfera Cimirota, kada su se oparili svi osim FK Sarajevo. Tog dana je on završio sa Sarajevom, a imao je veliku želju da napravi dobar posao. Ovaj što je došao poslije njega je samo pokušao ugasiti požar, bez neke prevelike želje da napravi nešto više.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.