Kenan Kamenjaš
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kenan Kamenjaš
Trenera koji mu namjerno nije htio da izgovori ime i koji ga je nazvao podlim igračem niko nije pitao želi li ga u ekipi.
- NerminFatic
- Kontakt:
Meni je i dalje gorko, mislim da je mogao bolje. SC je jedva dobio Sparse a sad mu dodje kao neka stepenica vise u karijeri. 

-
- Kontakt:
Vidim i kod kosarkasa transferi kao i kod nogometasa, tarabe teske ....
Nasim igracima je najbolje da budu malo realniji, pa da se ne desi Campara i Real, Sikiras i Fuenlabrada, Sulejmanovic i Barcelona, Penava i Baskonia, Gegic i Bayern, Atic i AEK, Musa i Brooklyn itd, itd. Kamenjas ide korak po korak i to je najpametniji potez. Bolje imati 20+ minuta u ekipi koja je iz donjeg dijela aba lige, nego 5 minuta u ekipi koja je iz gornjeg dijela iste te lige. Njemu trebaju minute na nivou koji je iznad ovog dosadasnjeg, a ne zvucni naziv kluba pored imena.lumani je napisao/la: ↑02 jul 2021, 12:23Jbg,nije izborio mjesto,a neki U njegovim godinama jesu.Nasim igracima je bolje ,sto blize da su kuci i Mami....
Btw,Ognjen Jaramaz novi igrac Bayerna.
Kameni nije ni imao te ponude a da je imao,vodili bi drugu raspravuGhuraba je napisao/la: ↑02 jul 2021, 14:09Nasim igracima je najbolje da budu malo realniji, pa da se ne desi Campara i Real, Sikiras i Fuenlabrada, Sulejmanovic i Barcelona, Penava i Baskonia, Gegic i Bayern, Atic i AEK, Musa i Brooklyn itd, itd. Kamenjas ide korak po korak i to je najpametniji potez. Bolje imati 20+ minuta u ekipi koja je iz donjeg dijela aba lige, nego 5 minuta u ekipi koja je iz gornjeg dijela iste te lige. Njemu trebaju minute na nivou koji je iznad ovog dosadasnjeg, a ne zvucni naziv kluba pored imena.
Nijedan od spomenutih s 21 godinu ne bi napravio taj transfer koji sam naveo, a Kenan je sad bio trazeniji od svakog od njih u tim godinama. S druge strane, otici u Real ili Barcelonu s 18 godina je korak nazad u karijeri. Razlog sto on nije bio trazen kao oni u tim tinejdzerskim godinama lezi u cinjenici da se poceo kasnije baviti kosarkom, ali i zbog losih generacija u U selekcijama, koje nista nisu napravile. Naravno, imao je i onaj slucaj s Dzidicem kad nije ni otisao na prvenstvo. Zato ce on sad u ovim godinama imati dobru minutazu u solidnom abaligasu, a Gegic, Atic, Campara, Sikiras i kompanija su ili grijali klupe, ili igrali druge lige.
Ghuraba je napisao/la: ↑02 jul 2021, 15:16Nijedan od spomenutih s 21 godinu ne bi napravio taj transfer koji sam naveo, a Kenan je sad bio trazeniji od svakog od njih u tim godinama. S druge strane, otici u Real ili Barcelonu s 18 godina je korak nazad u karijeri. Razlog sto on nije bio trazen kao oni u tim tinejdzerskim godinama lezi u cinjenici da se poceo kasnije baviti kosarkom, ali i zbog losih generacija u U selekcijama, koje nista nisu napravile. Naravno, imao je i onaj slucaj s Dzidicem kad nije ni otisao na prvenstvo. Zato ce on sad u ovim godinama imati dobru minutazu u solidnom abaligasu, a Gegic, Atic, Campara, Sikiras i kompanija su ili grijali klupe, ili igrali druge lige.
Ne kontam ko je trazio Kenana??
Ko je trazio Atica nakon sto je razvalio u AEK-u, Gegica nakon sto je razvalio u Partizanu, Camparu nakon sto je razvalio u Realu (i da ne nabrajam dalje)?
Kenan s 20 godina je daleko cjenjeniji i priznatiji nego sto su to bila ova trojica s 20 godina.
Najdrazi reprezentativac! DaBogda igrao barem u timovima ranga Bayerna!
Ne kontam ,Ali OK...
“Ovo je velika stvar za mene, Budućnost Voli je iskazao najviše interesovanja za mene. Uz dogovor sa menadžerom, klubom, sklopio se dogovor i danas sam definitivno potpisao.”, rekao je Kamenjaš.
Znaci potpisao za Buducnost al ce igrati u SC.Znaci da ce imati vecu minutazu jer je u interesu Buducnosti da bude dobar
Pa zar Gegic nije bio u Partizanu

Opet fulas poentu. Oni jesu ostvarili transfere u vece klubove, ali kao juniori. Nisu dovedeni da budu nosioci Bayerna, Aeka, Reala itd. Ako je vrhunac uspjeha reci da si nosio dresove tih timova, a nikad kako treba nisi debitovao za njihov prvi tim - onda je do mene. Kamenjas je i u tom uzrastu (18-19 godina otprilike) imao znacajniju ulogu u seniorima Sparsa nego oni, ali zbog neigranja evropskog prvenstva u juniorskom uzrastu nije bio nesto pretjerano primijecen. On sad s 21 godinu odlazi u Buducnost (za pocetak u njihov rezervni tim, ali da igra jaku ligu), a Gegic i Atic su se u tim godinama nakon propalih sezona vracali 3 stepenice ispod (Sloboda i Mega). Poenta je da on ide korak po korak i da zbog toga ima vecu sansu da napravi nesto, za razliku od svih onih koje sam navodio, koji su se kasnije na tezi nacin morali vratiti da 'odrade' preskocene stepenice.
Ali ti meni nisi naveo koji veliki Tim je zelio KamenjasaGhuraba je napisao/la: ↑02 jul 2021, 21:19Opet fulas poentu. Oni jesu ostvarili transfere u vece klubove, ali kao juniori. Nisu dovedeni da budu nosioci Bayerna, Aeka, Reala itd. Ako je vrhunac uspjeha reci da si nosio dresove tih timova, a nikad kako treba nisi debitovao za njihov prvi tim - onda je do mene. Kamenjas je i u tom uzrastu (18-19 godina otprilike) imao znacajniju ulogu u seniorima Sparsa nego oni, ali zbog neigranja evropskog prvenstva u juniorskom uzrastu nije bio nesto pretjerano primijecen. On sad s 21 godinu odlazi u Buducnost (za pocetak u njihov rezervni tim, ali da igra jaku ligu), a Gegic i Atic su se u tim godinama nakon propalih sezona vracali 3 stepenice ispod (Sloboda i Mega). Poenta je da on ide korak po korak i da zbog toga ima vecu sansu da napravi nesto, za razliku od svih onih koje sam navodio, koji su se kasnije na tezi nacin morali vratiti da 'odrade' preskocene stepenice.