Safet Sušić - Pape

Padovan
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Padovan » 13 dec 2010, 16:45

Svaka čast Safete, svaka ti je na mjestu, pogotovo ovo za Misketa :)
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić zadovoljan je učinkom igrača iz Premijer lige u prijateljskom susretu sa Poljskom, a u razgovoru za najčitaniji sportski portal u BiH Pape otkriva i mišljenje vezano za Zvjezdana Misimovića.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, sastavljena mahom od igrača iz Premijer lige BiH, remizirala je prošle sedmice u Antaliji sa odgovarajućom selekcijom Poljske rezultatom 2:2. Opšti je utisak da igrači iz domaćeg prvenstva nisu razočarali, te su pojedini pokazali kvalitet potreban i za A tim.

"Mislim da sve u svemu nije bilo loše. Igraći su u susret ušli sa određenom dozom straha, a Poljaci su nam u tih prvih nekoliko minuta i postigli pogodak, ali moram istaći odličnu reakciju cijele ekipe nakon oba primljena gola. Nisu klonuli duhom, već su se vraćali u utakmicu. Istina, Poljaci su imali nešto više šansi, jer im je i liga za nijansu jača od naše, ali ponašanje i pristup igrača bio je na visokom nivou", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Šta ste očekivali prije ove utakmice? Jesu li se očekivanja ispunila, ili su možda nadmašena?

"Očekivao sam ono što sam i vidio na terenu. Nije me bilo strah jer sam vjerovao u ove igrače. Da me bilo strah ne bih ni prihvatio odigravanje ove utakmice na kraju krajeva, jer niko ne voli izgubiti. Želja mi je također bila da još bolje upoznam igrače iz Premijer lige, a u februaru će vjerovatno ista ova selekcija braniti boje Bosne i Hercegovine na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama".

Koga biste posebno istakli iz ove selekcije da je ostavio utisak na vas?

"Ne bih želio nikoga pojedinačno izdvajati, ali mogu reći da ima nekoliko svakako veoma interesantnih igrača, koji bi mogli biti jako blizu A tima".

U Turskoj je sa ovom reprezentacijom bio i Zvjezdan Misimović. Kakva je situacija što se njega tiče?

"Prošetali smo u Antaliji i razgovarali o njegovoj situaciji u Galatasarayu. Pitao sam Misketa šta se ustvari desilo, jer sam ja mislio da je on došao u konflikt sa trenerom Gheroghe Hagijem. Međutim, nema govora o nekom konfliktu. Hagi mu je samo prišao jedan dan i rekao kako na njega ne računa. Njegovo neigranje za prvi tim svakako može ostaviti posljedice na formu i što se reprezentacije tiče to nimalo nije dobra stvar. Ja, iskreno, ne mogu da shvatim šta je cilj Galatasaraya bio ovim potezom".

Bilo je priče da će te vi pokušati iskoristiti svoje veze u Turskoj kako bi pomogli u rješavanju spora...

"Još je rano za takve poteze. Jako dobro znam sportskog direktora Galate, koji je bio samnom u klubu dok sam radio u Istanbulu, a upravo je on i doveo Misimovića u Galatasaray. Vjerovatno ću njega kontaktirati ukoliko se situacija na vrijeme ne smiri. Ja zaista ne želim svojim nekim izjavama ili potezima dodatno Misketu otežavati situaciju, ali mi je potpuno nerazumljivo ovo što Hagi radi. On je jedan od najvećih evropskih fudbalera i ima veliko ime i upravo zbog toga mi je potpuno nejasno kako se može ovako ponašati".

"Zvjezdan Misimović nije konfliktan igrač i vrlo je mirna i staložena osoba, pa mi je još više zbunjujući ovakav odnos Hagija prema njemu", dodao je za kraj razgovora za SportSport.ba Safet Sušić.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Niko
Kontakt:

Post Postao/la Niko » 26 dec 2010, 18:54

Bilo je proljece 13. aprila 1955.godine: u porodici Rame Sušica u Zavidovicima rodio se drugi sin. Dadoše mu ime Safet Ubrzo je kao mladi postao miljenik roditelja, kasnije miljenik brata Seada i sestre Senije. Safet je kao djecak najviše volio da je sa Seadom, od njega se po cijeli dan nije odvajao. I sve što je tada volio Sejo,
volio je i Safet. Zavidovici su odavno imali lijepu fudbalsku tradiciju. Djeca su po livadama provodila dane jureci gumenu loptu. Sejo je bio vec rano pravi as. Kada bi nedjeljom zaigrala ulica protiv ulice, Sead je bio glavni Safet je koristio tu priliku pa je, iako najmladi, uskoro dobio stalno mjesto u ekipi. I publika je pocela da dolazi na te utakmice, dolazili su ljudi da gledaju bracu Sušic.Te utakmice imale su posebnu draž u nadigravanju i majstorijama dva plavokosa brata. Sead je stariji dvije godine, bio je i veci i jaci pa su ga svi u ekipi s respek- tom gledali. Safet je volio da se igra loptom, znao je da je po nekoliko minuta nikome ne da, pa je i batine nekad dobijao. Fudbalski
talenat brace Sušic bio je i šire zapažen. Sead je još kao djecak
postao najbolji u podmlatku Krivaje. Iz osnovne škole je ušao uprvi tim ovog kluba!

PRICA O VITEŠTVU
Pripovijest o fudbalskom putu Safeta Sušica od zavido-
vickih poljana do zvijezda može ponekog podsjetiti i na davne
bajke o vitezovima i carobnjacima: toliko podvizi kapitena Sarajeva
i najboljeg jugoslovenskog fudbalera 1979. godine ponekad
izgledaju nestvarni.
A sve se to, ipak, zbiva. Tu, pred našim ocima.
Sušic je pomalo i carobnjak: jer, kako - inace - objasniti
sve one nebrojene trenutke kad ni cetvorica-petorica
protivnika ne mogu da ga zaustave, kad u nekom svom zanosu
- nekom samo njemu znanom stazom - prenese loptu
kraj svih prepreka i gotovo nehajno je cušne u mrežu.
Pomalo je i vitez: ne samo po izuzetno korektnom
sportskom držanju, vec i po tome što je mnogo puta svojim
blistavim talentom uspijevao da nadvisi sve navijacke strasti i
iskljucivosti, da za svoje neuhvatljive driblinge i efektne gotove
izmami jednodušne aplauze i onda kad je na terenu protivnika
oduzimao publici i posljednju nadu u uspjeh njenih ljubimaca.
Titogradani su ga oduševljeno pozdravili kad je cak sa
tri pogotka torpedovao ekipu Buducnosti; pobrao je sva priznanja
nakon pobjede Sarajeva u osjeckom Gradskom vrtu;
hiljade Banjalucana spontano je ustalo na noge i od srca pozdravilo
majstoriju kojom je osigurao pobjedu svom Sarajevu
protiv njihovog Borca! A kako nazvati te rijetke trenutke kad
se sportista umijecem izdigne iznad svake navijacke boje ako
ne viteštvom u najljepšem smislu.
Safet je i velemajstor: prije svega - jer niko ranije nije
tako impresivno krocio na veliku fudbalsku scenu, niti je iko
uspio da cak u tri od deset prvih utakmica u najdražem dresu
postigne po tri gola. I to kome? Rumuniji - u njenoj »tvrdavi
« u Bukureštu; Italiji - u onoj veceri kad ga je cijeli Maksimir
gromko pozdravljao povicima »Sajo, majstore«; i svjetskom
šampionu Argentini - nedavno u Beogradu - kad se
od reprezentacije Jugoslavije opraštao jedan od njenih najistaknutijih
asova Dragan Džajic i kad se na najljepši nacin
potvrdilo da naš fudbal u liku Safeta Sušica ima novu blistavu
zvijezdu.
Za mlade igrace — on je i primjer: jer malo je ko tako
tiho i tako skromno znao da nosi teret iznenadne slave pa i da
onda kad su mu svi »veliki« klubovi nudili brda i doline za pot-
pis ugovora tek nehajno odmahne: »Sarajevu mnogo dugujem,
dao sam rijec i - ostacu«. I ostao je, dokazujuci - kao i
mnogi prije njega - da za reprezentativnu afirmaciju nije ne-
pohodna preporuka nekog od klubova iz »velike cetvorke«
vec da je dovoljno i samo umijece. Zato je prica o Sušicu i
ohrabrenje i primjer za mnoge još bezimene djecake koji najljepše
snove poklanjaju fudbalu da je za vrhunske domete
potrebno jedinstvo sportske i ljudske licnosti...
Može ponekog pripovijest o kapitenu Sarajeva podsjetiti
i na vec zaboravljene bajke o nemogucem. Može se poneko
iz pretjeranog pedagogiziranja brinuti i hoce li Sušic i poslije
svih pohvala »ostati na zemlji«. Ali, prica je to koja traje tu -
pred našim ocima...

Analitico
Kontakt:

Post Postao/la Analitico » 27 dec 2010, 12:57

Safete krampino nisi ti za ovog posla...Safete napolje !!! Savez napolje a i Safet sa njima...

Ta nevazna pobjeda u Bratislavi ne moze promijeniti moje misljenje o njemu kojeg imam jos od kada sam cuo ad ce on na klupu BIH....

Safete napolje !!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 dec 2010, 13:07

Analitico je napisao/la:Safete krampino nisi ti za ovog posla...Safete napolje !!! Savez napolje a i Safet sa njima...

Ta nevazna pobjeda u Bratislavi ne moze promijeniti moje misljenje o njemu kojeg imam jos od kada sam cuo ad ce on na klupu BIH....

Safete napolje !!
krampina ti je onaj koji te je odgojijo takvog nekulturnog!
a sta ti i tvoji isto misljenici mislili o safetu boli sviju ona stvar za tome. ma koliko tebe to bolilo, al ti ces safeta minimum do kraja kvalifikacija gledati, tebi to odgovaralo il ne...
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 27 dec 2010, 13:08

Ne mogu vjerovati da neko stvarno mari za njegovo misljenje :shock:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 dec 2010, 14:09

Analitico je napisao/la:Safete krampino nisi ti za ovog posla...Safete napolje !!! Savez napolje a i Safet sa njima...

Safete napolje !!
To brate! :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 dec 2010, 14:11

Cartman je napisao/la:

Safete napolje !!
Sad ste nahebali kad dodje drustvance :mrgreen:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 dec 2010, 14:17

harry_90 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Safete napolje !!
Sad ste nahebali kad dodje drustvance :mrgreen:
Cekajte vi harishp-a da dodje i da vas prutem izdegeneci... :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 dec 2010, 14:29

Ja bih, ako dozvoljavate, napisao svoje mišljenje o Safetovoj situaciji.
Kad je nakon Ćire, počeo izbor novog selektora, u opticaju su bila mnoga imena. Od svih njih koji su se spominjali, mislim oko 10, ja sam bio za Srećka Kataneca jer je imao velike uspjehe sa Slovenijom.. No ubrzo je izbor spao na 2 imena: Barbarez ili Sušić, u toj situaciji bio sam za Barbu jer mu nikad nemogu zaboraviti šta je sve uradio za repku, a Safetovog vremena se ne sjećam..Dakle cijelo vrijeme sam bio protiv izbora Safeta za selektora.

No kako se to moje nigdje ne pika, i kako je Safet izabran za selektora, ja ne mogu ništa nego da podržavam repku i njega. Jer treba biti realan i shvatiti da nema nikakve osnove ni mogućnosti da Sušić dobije otkaz prije nego što se šanse za plasman na prvenstvo izgube i to je tako u cijelom svijetu. A nerealno mi je da navijam protiv repke samo zato da Sušić ode. Ja znam da on nije neki veliki stručnjak, a pitanje je jesmo li i imali nekog stručnjaka uopšte na klupi repke, ali sad samo stvaramo nepotrebni pritisak i njemu i cijeloj reprezentaciji.

Mislim da ova ekipa ima dovoljno kvaliteta da ode na euro, pa čak i ako je Safet ispodprosječan stručnjak. Boljeg(drugog) u ovom trenutku nemamo i mislim da je puno bolje da u ovim ključnim trenucima za repku, svi podržimo i igrače i selektora i tako pokušamo bar pozitivnom atmosferom pogurati repku.. Neke bitke se dobiju i na juriš, mi drugog izbora osim juriša trenutno nemamo..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 dec 2010, 18:19

Cekajte vi harishp-a da dodje i da vas prutem izdegeneci... :D[/quote]
Hocu klinac@dreamer,zlatna kopita kao i zlatni papci kako rece uvazeni forumas @paja :mrgreen: se dizu sa vremena na vrijeme.Ovisno o temperaturi.
Znaci treba ih pustiti da se sami na kraju ''pokolju''. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 14 jan 2011, 17:26

Cartman je napisao/la:

Safete napolje !!
Postovanje znalci, imam jedno pitanje za Vas :lol: sta je sa onim malim iz sask napredka cuo sam ide u kamp arsenala? :? imal' sta od toga? e cuj ti njih majke ti, pljuju po saji a nisu bili u planu kad je on igrao :D
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 18 jan 2011, 11:34

Sušić: Niko neće dobiti dovolu da propusti Meksiko

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine bliži se prijateljska utakmica protiv Meksika koja bi trebala biti odigrana 9. februara. Zapravo, kod nas će to biti 10. februar, u rano jutro.
Selektor Safet Sušić već odavno razmišlja o okršaju s jednom od najatraktivnijih reprezentacija svijeta, ali s objavom spiska pozvanih igrača neće žuriti. Pape je još u Parizu, a u Sarajevo dolazi početkom sljedeće sedmice, kada će saopćiti popis kandidata.

Čekam još jedan vikend, da vidim da li će i kako će ko igrati i ima li povreda. Nema potrebe za žurbom - rekao nam je selektor za Dnevni Avaz.

Otkrio je da neće biti nikakvih iznenađenja na spisku.

Nema razloga da nešto posebno mijenjam. Posljednja utakmica protiv Slovačke protekla je onako kako smo svi očekivali. Pozvat ću 20 fudbalera, a to će praktično biti isti igrači koji su putovali u Bratislavu. Imam još nekoliko dana da odlučim da li ću još koga pozvati, u što ipak sumnjam - dodao je Sušić.

Na spisku neće biti Semira Štilića, pošto je selektor odlučio uslišiti molbu njegovog kluba Leha i ostaviti ga na pripremama ekipe za važan meč Evropske lige. Svi ostali će biti tu, uključujući i Senijada Ibričića. Naš veznjak je iz Hajduka prešao u Lokomotiv, koji do marta neće početi s ligom. Iako se postavlja pitanje koliko će tada biti spreman, Ibričić će biti na spisku.

Neću više nikoga pustiti. Igramo s Meksikom, vrlo snažnom selekcijom, i na terenu želim naš najbolji tim, onaj koji će igrati i protiv Rumunije - napomenuo je Sušić.

Pape nije propustio gledati debi Edina Džeke u dresu Mančester sitija. Pitali smo ga za komentar:

Odigrao je veoma dobro, naročito u drugom poluvremenu. Međutim, malo me brinu njegovi saigrači. Tevez igra odlično, ali to je fudbaler koji gleda lični interes i razmišlja samo o tome kako će on zabiti gol. Džeko je u nekoliko navrata bio u dobroj situaciji, ali mu nisu dali loptu. Treba mu neko ko će dati zadnji pas, kao što je radio Zvjezdan Misimović. Takvog u Citiyu u subotu nisam vidio. Ipak, najbitnije je da je dobro počeo. To je odlično i za njega i za reprezentaciju - rekao je Sušić.

Na pitanje o Ibričićevom transferu u Lokomotiv, selektor Sušić je kazao:

Sigurno će mu trebati adaptacija, ali ako je on zadovoljan, a očito da jeste, vjerujem da će sve proći bez problema - tvrdi Sušić.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 18 jan 2011, 12:32

Safet bi mogao raditi ne samo u reprezentaciji BiH, nego i u nekom velikom klubu poput Reala, ali da im čisti WC na Bernabeu.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 jan 2011, 12:37

Zna li neko sta bi sa onim turcinom Bahtijaroglu tako nesto,Susic ga najavio kao pojacanje,a vidim nigdje se vise ne spominje.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 18 jan 2011, 12:48

Chelsea_CBH je napisao/la:Safet bi mogao raditi ne samo u reprezentaciji BiH, nego i u nekom velikom klubu poput Reala, ali da im čisti WC na Bernabeu.
:oops:
Jesi nam mogao sta gluplje napisati?

FK Željezničar

Podrška Papetu

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 jan 2011, 12:52

harry_90 je napisao/la:Zna li neko sta bi sa onim turcinom Bahtijaroglu tako nesto,Susic ga najavio kao pojacanje,a vidim nigdje se vise ne spominje.
ma kakav on pored toliko Bosanaca i Hercegovaca tražiti da nam neki Turčin igra koji uostalom nije ni kvalitet za repku :roll: prije njega bi poziv trebali dobiti i Sudić i Bičakčić i Kerla,Trivunović i još 5-6 igrača.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 18 jan 2011, 12:55

harry_90 je napisao/la:Zna li neko sta bi sa onim turcinom Bahtijaroglu tako nesto,Susic ga najavio kao pojacanje,a vidim nigdje se vise ne spominje.
Ma kakav taj eno ga u Bucasporu (2liga) na posudbi iz Ankaraguche, lik neigra ni u 2 ligi :lol: za njega su klocevi Pandza i Mravac (Terry i Pique)

FK Željezničar

Podrška Papetu

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 18 jan 2011, 13:03

Los_Blanos2 je napisao/la:
Ma kakav taj eno ga u Bucasporu (2liga) na posudbi iz Ankaraguche, lik neigra ni u 2 ligi :lol: za njega su klocevi Pandza i Mravac (Terry i Pique)
pouzdano, trebao je doci ali je tada isplivalo nekoliko nasih mladih igraca i safet mu se zahvalio....subasic,besic i onaj iz stutgarta mislim bicakcic.....zbog toga je ovaj nestao iz vida.... moze o safetu pricati sta ko hoce.....
subasic,medunjanin(u prvih 11),pjanic (u prvih 11) lulic,subasic itd itd.... toliko novih igraca,koji su sigrno buducnost ito kakva...i sigurno ce u par iducih utakmica i jos neki dobiti priliku..... susic pravi ovuu reprezentaciju ne samo za ove kvalifikacije vec i za iduce...., a siguran sam da je MINIMUN baraz ove kvalifikacine,MINIMUN,jer se tek sad protiv slovaka osjetila formacija NORMALNA a ne ona cirina koja rastura konobra ekipe,ali protiv svake jace GUBI...sa formacijom iz slovacke, na koju su se igraci napokon navikli, rumuni ce stradati!...... zivi bili pa vidjeli...
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 jan 2011, 13:24

johnnyHZ je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la:
pouzdano, trebao je doci ali je tada isplivalo nekoliko nasih mladih igraca i safet mu se zahvalio....subasic,besic i onaj iz stutgarta mislim bicakcic.....zbog toga je ovaj nestao iz vida.... moze o safetu pricati sta ko hoce.....
subasic,medunjanin(u prvih 11),pjanic (u prvih 11) lulic,subasic itd itd.... toliko novih igraca,koji su sigrno buducnost ito kakva...i sigurno ce u par iducih utakmica i jos neki dobiti priliku..... susic pravi ovuu reprezentaciju ne samo za ove kvalifikacije vec i za iduce...., a siguran sam da je MINIMUN baraz ove kvalifikacine,MINIMUN,jer se tek sad protiv slovaka osjetila formacija NORMALNA a ne ona cirina koja rastura konobra ekipe,ali protiv svake jace GUBI...sa formacijom iz slovacke, na koju su se igraci napokon navikli, rumuni ce stradati!...... zivi bili pa vidjeli...
Slazem se brate sa svime, ali kako si uspio dva puta da napises "minimuN"? :)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 18 jan 2011, 14:28

@dreamer...
pisem na ovom glupom laptopu, a navikao na comp-tastaturi :D pa mi pobjedne cesto umjesto M stavim "," :D ili umjesto n m , mn :D i tako nek te necudi hahaha..
analitocve postove samo treba zaobilaziti i ne komentarisati :D stvarno meni je zao nekih ljudi na ovom forumu :D :mrgreen:
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.