Euro 2020 - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

JohnCleese
Kontakt:

Re: Euro 2020 - općenito

Post Postao/la JohnCleese » 04 jul 2021, 22:07

osvajaci551 je napisao/la:
04 jul 2021, 19:31
Donnie Darko je napisao/la:
04 jul 2021, 19:10
JohnCleese je napisao/la:
04 jul 2021, 16:03
Kod Portugala se sjećam da su zasluženo dobili susjede i Ronaldovih suza kada se povrijedio.
Klinac su dobili zasluženo, Hrvatska bila dosta bolja u toj utakmici.
Tako je, daleko bolji Vatreni. Vida imao dvije odlične šanse glavom.
Znaci ne sjećam se dobro. Toliko o Portugalcima kao sampionima. Oni i Grci izrodi sto se tice reprezentativnih sampiona u 21 vijeku.
Spanci su nas naučili na dominaciju i zaslužena osvajanja.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

TheMix
Kontakt:

Post Postao/la TheMix » 04 jul 2021, 22:28

Ma najjace kad osvoji neki underdog hehe, to se bas pamti
ARSENAL4ever

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 04 jul 2021, 22:34

I onda skontas da ludi Baros jos igra. :wtf:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 04 jul 2021, 22:42

Kod Portugala se sjećam da su zasluženo dobili susjede i Ronaldovih suza kada se povrijedio.
Slabo se sjecas.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 jul 2021, 22:55

Full na full egal je bilo HRV.POR 2016.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 jul 2021, 23:44

Cesc44 je napisao/la:
04 jul 2021, 19:35
Donnie Darko je napisao/la:
04 jul 2021, 19:10

Klinac su dobili zasluženo, Hrvatska bila dosta bolja u toj utakmici.
Prije gola Hrvatska pogodila stativu, onda kontra gol. Omjer u sutevima bio 17-5, puno veci posjed i jedina prava prilika im zapravo bio taj gol. Aj na stranu sto su imali lagan zdrjeb, zamisli polufinale igras s Walesom dan te hebo. Ali oni i pored lagane grupe i laganog zdrjeba su katastrofa igrali, zamisli ne uspijes pobjedit Madjarsku, Austriju, Island i Poljsku i osvojis prvenstvo :crazy:
Al opet svaka titula je zasluzena, osim ako nije pokradeno od strane sudije.
Neki dan gledo

Hrvatska - Danska 1 1.7
Rusija-Hrvatska 2 1.9 (valjda jer su ovi domacini)

I obje na penale na jedvite jade prodju...plus spanija koja bi rasula hrvate (LN koji mjesec kasnije jel ono 6:0) ispadne protiv rusije jer je ovima proso najmrtviji bunker ikad...rekord dodavanja al dzaba

Kao sto rekoh haj da su po 3:0 uzimali nego na penale...Ja se zaista ne sjecam kad je neko dva puta dobio penale na istom takmicenju...

U drugom dijelu Belgija, Brazil, Francuzi...sve repke gdje hrvati sanse ne bi imali. Plus u polufinalu od tri repke koje su mogli dobit oni su imali najlaksu - Engleze

Al srebro i ko te pita...

I sta cemo sad?

Isto tako 2008. Hrvati finalisti trebali bit pa eto mozda i iznenadit spaniju, al izbace ih mrtvi turci koji su tri trkme dobili u 90+ i to gubili u svakoj...

Od bilica pa do srebra ...po meni je hrvatska najslabije igrala upravo 2018. prije su puno bolji bili...al nisu imali ni srece realno

Edit: Sto se tice engleza igraju ziheraski sa 6/7 cistih defanzivaca, baziraju se da ne prime go i nabijaju na sterlinga i kana...dobili ukarjini 4:0 a dali im 3 ista gola. Jbg kad su igrali neki fudbal nije islo ..sad okrenuli plocu
=\_1921_/=

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 05 jul 2021, 00:11

invincible1921 je napisao/la:
04 jul 2021, 23:44

Neki dan gledo

Hrvatska - Danska 1 1.7

I obje na penale na jedvite jade prodju...plus spanija koja bi rasula hrvate (LN koji mjesec kasnije jel ono 6:0) ispadne protiv rusije jer je ovima proso najmrtviji bunker ikad...rekord dodavanja al dzaba

Kao sto rekoh haj da su po 3:0 uzimali nego na penale...Ja se zaista ne sjecam kad je neko dva puta dobio penale na istom takmicenju...

U drugom dijelu Belgija, Brazil, Francuzi...sve repke gdje hrvati sanse ne bi imali. Plus u polufinalu od tri repke koje su mogli dobit oni su imali najlaksu - Engleze

I sta cemo sad?

Isto tako 2008. Hrvati finalisti trebali bit pa eto mozda i iznenadit spaniju, al izbace ih mrtvi turci koji su tri trkme dobili u 90+ i to gubili u svakoj...

Od bilica pa do srebra ...po meni je hrvatska najslabije igrala upravo 2018. prije su puno bolji bili...al nisu imali ni srece realno

Edit: Sto se tice engleza igraju ziheraski sa 6/7 cistih defanzivaca, baziraju se da ne prime go i nabijaju na sterlinga i kana...dobili ukarjini 4:0 a dali im 3 ista gola. Jbg kad su igrali neki fudbal nije islo ..sad okrenuli plocu

Nek si se na to dovezo jer vidim da dosta usporedjuju lagan zdrjeb Portugala i Hrvatske. Ja sam osobno samo komentirao koliko je pocelo bit anomalija i kalkuliranja otkako je uvedeno da 3 mjesto prolazi, a ne toliko lagan zdrjeb. Prije je se na Euru trebalo dobro oznojit da dodjes do play offa, sad je teze ispast nego proc.
Prvo i osnovno, u cemu je najveca razlika je sto je Hrvatska bila hebeno 1 u skupini i samim tim zasluzila nesto lakseg protivnika u osmini, dok je Portugal bio 3 i po starom pravilu bi vec tad ispo, aj necu spominjat koliko je smjesna skupina bila.
Znaci u startu ogromna, ali OGROMNA razlika, drugo Hrvatsku je u cetvrtini cekala Spanija koja je eto nesretno ispala od domacina, dok je Portugal tad u cetvrtini mogla zapast Svica ili Poljska, znaci eto ti tu vec i druge velike razlike.
I na kraju najveca razlika Portugal je osvojio, a Hrvatska ne.
To za Ligu nacija nije toliko mjerodavno jer poslje tih 6 0 je njih Hrvatska dobila samo 2 mjeseca poslje i 10 minuta ih je djelilo do play off u LN.
Slazem se da je prije Hrvatska bolje igrala, cak i sa dosta slabijom ekipom, pogotovo pod Bilicem, pod Caicicem su isto takticki odlicni bili, samo sto covjek nije znao sa izmjenama i trosio je dosta energije igracima, al inace da je tu proso mislim da bi cak i do kraja iso.
Npr. usporedbe reda Cacic 2016 s B ekipom mlatno Spaniju, a Dalica Orsic spasio bruke i donekle ublazio dojam na jako losu igru. Bojim se da Dalic ne zna iskoristit puni potencijal ekipe i tu je Rebic u pravu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 jul 2021, 00:22

Cesc44 je napisao/la:
05 jul 2021, 00:11

Neki dan gledo

Hrvatska - Danska 1 1.7

I sta cemo sad?

Nek si se na to dovezo jer vidim da dosta usporedjuju lagan zdrjeb Portugala i Hrvatske. Ja sam osobno samo komentirao koliko je pocelo bit anomalija i kalkuliranja otkako je uvedeno da 3 mjesto prolazi, a ne toliko lagan zdrjeb. Prije je se na Euru trebalo dobro oznojit da dodjes do play offa, sad je teze ispast nego proc.
Prvo i osnovno, u cemu je najveca razlika je sto je Hrvatska bila hebeno 1 u skupini i samim tim zasluzila nesto lakseg protivnika u osmini, dok je Portugal bio 3 i po starom pravilu bi vec tad ispo, aj necu spominjat koliko je smjesna skupina bila.
Znaci u startu ogromna, ali OGROMNA razlika, drugo Hrvatsku je u cetvrtini cekala Spanija koja je eto nesretno ispala od domacina, dok je Portugal tad u cetvrtini mogla zapast Svica ili Poljska, znaci eto ti tu vec i druge velike razlike.
I na kraju najveca razlika Portugal je osvojio, a Hrvatska ne.
To za Ligu nacija nije toliko mjerodavno jer poslje tih 6 0 je njih Hrvatska dobila samo 2 mjeseca poslje i 10 minuta ih je djelilo do play off u LN.
Slazem se da je prije Hrvatska bolje igrala, cak i sa dosta slabijom ekipom, pogotovo pod Bilicem, pod Caicicem su isto takticki odlicni bili, samo sto covjek nije znao sa izmjenama i trosio je dosta energije igracima, al inace da je tu proso mislim da bi cak i do kraja iso.
Npr. usporedbe reda Cacic 2016 s B ekipom mlatno Spaniju, a Dalica Orsic spasio bruke i donekle ublazio dojam na jako losu igru. Bojim se da Dalic ne zna iskoristit puni potencijal ekipe i tu je Rebic u pravu.
Da se mi razumijemo meni je apsurd 24 repke ...mislim u evropi da ima oko 50 repki i oduzmi 10 odma poput andore i slicnih znaci vise od pola ih ode

Kao da to nije dovoljno nego daj ih i 16 da prodje od 24...ovakav euro nema nikakvog smisla sa grupnom fazom. Mislim prodjes s jednom pobjedom otvori ti se i eto te ko danci u polufinalu...

Sto neko rece trebali su stavir da prodji iz svake po tri pa onda pravit opet grupe :rol: :rol:
=\_1921_/=

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 05 jul 2021, 08:09

Cesc44 je napisao/la:
04 jul 2021, 19:35

Prije gola Hrvatska pogodila stativu, onda kontra gol. Omjer u sutevima bio 17-5, puno veci posjed i jedina prava prilika im zapravo bio taj gol. Aj na stranu sto su imali lagan zdrjeb, zamisli polufinale igras s Walesom dan te hebo. Ali oni i pored lagane grupe i laganog zdrjeba su katastrofa igrali, zamisli ne uspijes pobjedit Madjarsku, Austriju, Island i Poljsku i osvojis prvenstvo :crazy:
Al opet svaka titula je zasluzena, osim ako nije pokradeno od strane sudije.
Neki dan gledo

Hrvatska - Danska 1 1.7

I sta cemo sad?

Mrtvi turci su okretali tri tekme na tom euru, svaki mec im bio zanimljiv, nije bas da su turci bili toliko losi pa eto hrvati (ne)sretno ispali.
Cak su i svabe namucili, nije bas da ljudi nisu dobro igrali.
Ono sto su grci osvojili 2004. Je bas da kazes a sta su to oni igrali? Al takvi su turniri,ne osvaja uvijek onaj ko je apsolutno najbolji, nekad moras imati i srece.
Sad mi je jasno zasto je hrvatski komentator navijao da poljska dobije ili da ostane x, jer bi svede ili poljake sigurno prosli,al znalo da sa spanijom to nece ici.
CPOJ

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 05 jul 2021, 08:24

OldFashioned je napisao/la:
04 jul 2021, 22:42
Slabo se sjecas.
Ocigledno.

Ali hajde makar u tom mecu i onom finalnom nisu ni bili favoriti pa im se moze oprostiti za razliku od ostalih utakmica.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 jul 2021, 08:41

A kad su izgubili od Grčke to je bilo zasluženo...

Pa evo Španci dvije prolaze kroz produžetke, nek prođu i Talijane i finale s kim god, koga će to biti briga iz Italije da li je nekom Mehi ili Jozi zasluženo ili nije.

Real visi sa Atleticom do 90+ i onda Ramos da gol, fasuju u produžetku 4-1.
Zasluženo, nezasluženo...mislim da smo mi u tome najjači, nekom omalovažavati da je nešto zaslužio. Jer ovi drugi su bili bolji, imali su sreće, sudije ih gurale itd...tdi.
Koševo Zapad

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 05 jul 2021, 09:10

Hrvatska 2018. nikad neće biti ni blizu us.eru koji je bila Argentina 1990 jer su Hrvati bar razbili sve u grupi. To trebaš naći i odgledati kako se dolazi do finala na gu.zove.

Prvo ih Kamerunci prebili, ali baš prebili namrtvo, razbili Caniggiju k'o beba zvečku i pobijedili ih 1-0. U drugoj utakmici Lakatus sredio Sovjete (2-0).

Onda prvi golman Argentine Nery Pumpido slomi nogu protiv Sovjeta, Argentina dobije 2-0 (jedina utakmica u kojoj su dali više od jednog gola), a na gol stane Sergio Goycochea. Kamerunci srede Rumune 2-1 i osiguraju prolazak prije zadnjeg kola.

U zadnjem kolu, Kamerunci izgube 4-0 od Sovjeta i osvoje grupu sa negativnom gol-razlikom, a Argentinci i Rumuni se iskrve u drugoj utakmici. Argentinci su vodili 1-0 i bili prvi u jednom momentu, ali izjednačujući gol Rumuna ih je bacio na treće mjesto, direktno na Brazil.

Onda su išli na Brazil koji je dobio sve tri utakmice u grupi i dominirao protiv Gaučosa da bi Maradona izveo čaroliju, gurnuo loptu za Caniggiju kroz jedino mjesto kuda je lopta mogla proći, ovaj povaljao Taffarela i zabio za 0-1. Na drugoj strani Goycochea radio posao.

Onda je Jugoslavija sa igračem manje bila opasniji tim protiv Argentine, ali lopta nije htjela u gol jer Osimu Pančev nije bio dovoljno dobar da dobije i minutu u toj utakmici. Na penalima Jugoslavija nakon polovine četvrte serije, kod 2-2, ima prednost jer je Troglio pogodio stativu. Milojko Pantić slavi, ali onda Brnović i Hadžibegić pucaju dva očajna penala koja Goycochea skida.

Onda Argentina ide na domaćina Italiju koja nije primila gola do polufinala. Talijani povedu, Caniggia izjednači i onda opet penali na kojima Goycochea odbrani dva udarca, a Zenga nijedan.

Tek u finalu ih sreća napusti, Brehme zabije penal za 1-0 i Nijemci zasluženo uzmu titulu.

Znači, ušli su u finale, a zabili su manje golova (5) od prvog strijelca prvenstva Schillacija (6). :mrgreen: Dvaput prošli na penale protiv boljih timova, jednom na kontru, a sva tri puta ih je izvukao golman koji ne bi ni branio da prvi golman nije slomio nogu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 jul 2021, 09:18

Artetitis je napisao/la:
05 jul 2021, 09:10
Hrvatska 2018. nikad neće biti ni blizu us.eru koji je bila Argentina 1990 jer su Hrvati bar razbili sve u grupi. To trebaš naći i odgledati kako se dolazi do finala na gu.zove.

Prvo ih Kamerunci prebili, ali baš prebili namrtvo, razbili Caniggiju k'o beba zvečku i pobijedili ih 1-0. U drugoj utakmici Lakatus sredio Sovjete (2-0).

Onda prvi golman Argentine Nery Pumpido slomi nogu protiv Sovjeta, Argentina dobije 2-0 (jedina utakmica u kojoj su dali više od jednog gola), a na gol stane Sergio Goycochea. Kamerunci srede Rumune 2-1 i osiguraju prolazak prije zadnjeg kola.

U zadnjem kolu, Kamerunci izgube 4-0 od Sovjeta i osvoje grupu sa negativnom gol-razlikom, a Argentinci i Rumuni se iskrve u drugoj utakmici. Argentinci su vodili 1-0 i bili prvi u jednom momentu, ali izjednačujući gol Rumuna ih je bacio na treće mjesto, direktno na Brazil.

Onda su išli na Brazil koji je dobio sve tri utakmice u grupi i dominirao protiv Gaučosa da bi Maradona izveo čaroliju, gurnuo loptu za Caniggiju kroz jedino mjesto kuda je lopta mogla proći, ovaj povaljao Taffarela i zabio za 0-1. Na drugoj strani Goycochea radio posao.

Onda je Jugoslavija sa igračem manje bila opasniji tim protiv Argentine, ali lopta nije htjela u gol jer Osimu Pančev nije bio dovoljno dobar da dobije i minutu u toj utakmici. Na penalima Jugoslavija nakon polovine četvrte serije, kod 2-2, ima prednost jer je Troglio pogodio stativu. Milojko Pantić slavi, ali onda Brnović i Hadžibegić pucaju dva očajna penala koja Goycochea skida.

Onda Argentina ide na domaćina Italiju koja nije primila gola do polufinala. Talijani povedu, Caniggia izjednači i onda opet penali na kojima Goycochea odbrani dva udarca, a Zenga nijedan.

Tek u finalu ih sreća napusti, Brehme zabije penal za 1-0 i Nijemci zasluženo uzmu titulu.

Znači, ušli su u finale, a zabili su manje golova (5) od prvog strijelca prvenstva Schillacija (6). :mrgreen: Dvaput prošli na penale protiv boljih timova, jednom na kontru, a sva tri puta ih je izvukao golman koji ne bi ni branio da prvi golman nije slomio nogu.
E vidis zaboravio sam to....savicevic i ona sansa...
=\_1921_/=

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 jul 2021, 09:25

Previše se ozbiljno doživljavaju nečiji uspjesi na ovakvim takmičenjima (kažem previše, ne da se ne trebaju doživljavati). Uspjeh zavisi od milion faktora a ne samo od jednog, tj. kvalitet nije jedini faktor. Uvjeren sam da se EP ili SP igraju 12 mjeseci za redom da bi u 10 puta bio drugi pobjednik i 12 puta drugi poredak u prva 4 (uz ponovna biranja i grupe). Fudbal je takav, a i sistem takmičenja ne filtrira samo najkvalitetnije već uz to i spretnije a pogotovo sretnije. Govorili smo i prije, ovaj sport je takav da ne dopušta greške, da je manja tolerancija na grešku ili (ne)sreću, nek neko pogriješi ili se desi nešto nesretno teško se poslije vratiti koliko god bio kvalitetan. U tome i jest veća draž ove vrste takmičenja u odnosu na druge. Recimo LP je malo drugačije takmičenje i približniji je taj neki odnos pobjednik-kvalitet jer u dvije tekme u KO se malo bolje filtrira. Ligaška takmičenja su mjerodavnija, puno, ali bez onih nekih plejofova (al zato u većini slučajeva nisu zanimljivija niti prestižnija). Mislim, ideja je da igrači i navijači uživaju, da imaju neku tu radost kad njihova nacija napravi nešto, da se napravi promocija sporta (UEFE) i da se naprave pare.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 05 jul 2021, 09:52

05 jul 2021, 09:18
E vidis zaboravio sam to....savicevic i ona sansa...
Mislim, većina ljudi (ovih starijih od mene) se kao simbolu us.era divila Italiji iz 1982.godine. Prvo zato što su grupu prošli sa tri remija, a onda i zato što su im na putu do zlata tukli miljenike Brazilce, a u finalu i strahopoštovane Nijemce.

Oni još stariji će reći da su Nijemci iz 1954.godine isto tako bili specifična priča, dobili po nosu od Mađara u grupi 8-3, ali su polomili Puškaša; prošli Jugoslaviju zahvaljujući ranom autogolu Horvata, odbranama Tureka i čišćenju lopte sa gol-linije i kad Tureka lopta prođe; u finalu gubili 2-0 i okrenuli na 3-2.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 jul 2021, 10:47

Turnir koji se igra svake 4 godine da bi se osvojio moras biti daleko najjaci kao recimo sto je to bila Spanija kada je osvojila ili splet okolnosti , momentum i sreca.Nema tu puno mudrolije , jednostavno u 80% slucajeva ne osvaja najjaca ekipa.

Mozes prakticno bez pobjede u regularnom djelu doci do titule , Portugal je proslo prvenstvo bio jako blizu da to i ostvari.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 jul 2021, 12:10

JoeBleck je napisao/la:
05 jul 2021, 10:47
Turnir koji se igra svake 4 godine da bi se osvojio moras biti daleko najjaci kao recimo sto je to bila Spanija kada je osvojila ili splet okolnosti , momentum i sreca.Nema tu puno mudrolije , jednostavno u 80% slucajeva ne osvaja najjaca ekipa.

Mozes prakticno bez pobjede u regularnom djelu doci do titule , Portugal je proslo prvenstvo bio jako blizu da to i ostvari.
ako su nekoga vile nosale onda je to bila španija 2010, iako su tih godina bili daleko najbolji. elem slabo je ko osvojio SP bez problema i bez sreće

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 05 jul 2021, 12:59

Italija :ljepota: . Igraju najbolje, igraju sa samopouzdanjem, namazani su svim bojama, odlicna kombinacija talenta i iskustva...bilo bi iznenadjenje da ne uzmu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 05 jul 2021, 13:05

jestamaji je napisao/la:
05 jul 2021, 12:10
JoeBleck je napisao/la:
05 jul 2021, 10:47

ako su nekoga vile nosale onda je to bila španija 2010, iako su tih godina bili daleko najbolji. elem slabo je ko osvojio SP bez problema i bez sreće
Njemacka. Dominacija u grupi, zatim lagano Francuska, Brazil, Argentina. Najzasluzeniji mundijal ikad.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 05 jul 2021, 13:35

Italija igra strašan presing, kako samo uzimaju lopte to je čudo. Protiv Belgije do 60-e minute sve kupili, svako iznošenje lopte Belgije je bilo do 40m max i lopta opet kod Italije. Kad bi uspjeli nadoknadit Spinu 70% mislim da su favoriti.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Odgovori

Natrag na “Euro 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.