FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 04 jul 2021, 23:44

kraljlavova je napisao/la:
04 jul 2021, 23:37
Hajde jedno pitanje koga bi vi postavili umjesto sabrine ako mozete napraviti anketu da se glasa
Samo stranca,po mogucnosti da je neki Bugarin :kafa:

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 05 jul 2021, 00:15

Mi ne možemo očekivati iskork , bilo kakve vrste, kada živimo u državi gdje je sistem nakaradan.
Nemamo zakona o sportu, nogometni/fudbalski savez vode ljudi koji nisu igrali za svoju ulica a kamo li za neki ozbiljni klub, politika se miješa u sve pa i u sport, porezi su medju najvecim u regionu, korupcija i ovo su samo jedni od razloga.
Kako onda da netko ulozi svoja sredstva i očekuje dobit kada je u samom startu u podređenom položaju, na odnosu da ulaze npr. u Hrvatske klubove.
Treba nekome ko želi ulagati u neki klub ponuditi i neke olakšice, a ne samo namete.
Kanton koji ima najveći budžet u BiH nije u stanju odvojiti za "reprezentativne" ekipe iz Kantona, mislim pored fudbala na košarku, rukomet, sve ukupno 10 miliona maraka na godisnjem nivou. I onda mi želimo neki napredak. Progooglajte da vidite koliko Grad Zagreb izdvoji za NK Dinamo , koji svake godine proda igrače u vrijednosti od 20 do 30 miliona eura.
Da ne pričam o lošoj infrastrukturi i ostalim nedostacima.
Moliti Boga da se Tan vrati, i da izmirimo ove dugove, a onda se okrenuti Akademiji i Talijanu. Jedino tako nesto možemo napraviti.
Sve ostalo je samo preživljavanje, na Fikretovim registratorima
Evo i oni tebe selame!

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 05 jul 2021, 00:20

ovo oko povratka tana su najvjerovatnije bajke,ko zna koje po redu

VVVBK

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 05 jul 2021, 00:28

nukleusmember je napisao/la:
05 jul 2021, 00:20

VVVBK
Navodno on preuzima dok ne nađe nekog.
ORIGINAL 1987

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 jul 2021, 00:31

Da hoce doci bar dresovi u fanshop sutra, ali znajuci nas...
Hargija
Bahati, bahati Željkan!
1946

Otvoriteoci
Kontakt:

Post Postao/la Otvoriteoci » 05 jul 2021, 01:25

PeakyBlinders je napisao/la:
05 jul 2021, 00:28
nukleusmember je napisao/la:
05 jul 2021, 00:20

VVVBK
Navodno on preuzima dok ne nađe nekog.
Kakva samo laz,ubacena od samog pocetka ove njegove "povratnicke" šeme.
Sama Sabrina je rekla da je pricala sa Tanom i da joj je on rekao da se OBUSTAVE pregovori sa lafo nekim investitorima,jer se on zeli "vratiti" u klub.
Prestanite kupovati vrijeme ovim ublehasima,jer nam nije doslo 5 do 12,nego je 12 i 5 !!!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 05 jul 2021, 02:27

Teski dani, mjeseci, a mozda i godine su pred nama...Uzivali smo zadnjih 5-6 godina, uzeli tri titule i tri kupa, ali je doslo vrijeme da stisnemo zube kako smo ih stisnuli onaj period '07-'14... Ucen nekim proslim iskustvima sto sa FK Sarajevom, sto generalno u votazi sa ljudima poput onih u nasem Saraj'vu, u ove bajke oko Tana ne vjerujem ni 1%, daj Boze da sam u krivu...U ovoj drzavi svi lazu.

Samo se nadam da necemo putem Vardara...

Ono u sta vjerujem i u sta sam siguran 101% je da, kakva god situacija bila, jedva cekam na Kosevo pa nek' sve ide u pizdu materinu.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 05 jul 2021, 02:58

mma.hz moj brat
Jjebo ruske obavjestajce sta ti je tobe, cuo sam da adresu i kompjuter mjenja svaka 3 metra...

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 05 jul 2021, 06:49

obrijanopile je napisao/la:
05 jul 2021, 00:15
Mi ne možemo očekivati iskork , bilo kakve vrste, kada živimo u državi gdje je sistem nakaradan.
Nemamo zakona o sportu, nogometni/fudbalski savez vode ljudi koji nisu igrali za svoju ulica a kamo li za neki ozbiljni klub, politika se miješa u sve pa i u sport, porezi su medju najvecim u regionu, korupcija i ovo su samo jedni od razloga.
Kako onda da netko ulozi svoja sredstva i očekuje dobit kada je u samom startu u podređenom položaju, na odnosu da ulaze npr. u Hrvatske klubove.
Treba nekome ko želi ulagati u neki klub ponuditi i neke olakšice, a ne samo namete.
Kanton koji ima najveći budžet u BiH nije u stanju odvojiti za "reprezentativne" ekipe iz Kantona, mislim pored fudbala na košarku, rukomet, sve ukupno 10 miliona maraka na godisnjem nivou. I onda mi želimo neki napredak. Progooglajte da vidite koliko Grad Zagreb izdvoji za NK Dinamo , koji svake godine proda igrače u vrijednosti od 20 do 30 miliona eura.
Moliti Boga da se Tan vrati, i da izmirimo ove dugove, a onda se okrenuti Akademiji i Talijanu. Jedino tako nesto možemo napraviti.
Tan ako se vrati kako kazes a ostane ovaj kadar nista se promjeniti nece.Ne kazem ja da oni kradu i sl ali jednostavno nisu dorasli klubu kao sto je FKS

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 05 jul 2021, 07:43

Ako klub misli napredovati, onda prije svega mora uvesti mehanizam odgovornosti. Dok god isti ne postoji, dešavat će se što se dešava i nikad nećemo postati ozbiljan klub.
Ko je doveo dr.Karabega i kakvu je odgvornost snosio taj što ga je doveo i Karabeg koji nije znao prepoznati hronično oboljenje? Koja je to visoka instirucija koju je završila gđica Buljubašić? Primjera radi, poznajem momka koji je otišao studirati u Španiju nakon što je ovdje popadao sve fakltete na koje je išao?!? Razlog? Ne postoji mogućnost provjere diploma, bar ne na jednostavan način. Kako odgovara npr
TSS što prplaćen sjedi na klupi?? Postoji li ikakav pravnik u klubu koji zna sastavit ugovor koji ne ide na štetu kluba?
Situacija je takva da je Nam tražio igrače za grupnu fazu, a naši doveli preplaćene nabigooze sa obećanjem plasmana. Ko i kako i kakvu posljedicu treba snositi osoba/e odgovorne za to?
E to je sistem koji prevashodno treba uspostaviti. Sa njim sve počinje i sve završava. Dok se ne utvrdi, ili uspostave poluge odgovornosti sa tačno odeđenim ingerencijama i pripadajućim stepenom, vazda će ovako biti, pa ćemo strepot od Milsamija, a unaprijed gaće skidat pred Elfsborgom.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 jul 2021, 07:49

VenamaHrabrih je napisao/la:
05 jul 2021, 07:43
Ako klub misli napredovati, onda prije svega mora uvesti mehanizam odgovornosti. Dok god isti ne postoji, dešavat će se što se dešava i nikad nećemo postati ozbiljan klub.
Ko je doveo dr.Karabega i kakvu je odgvornost snosio taj što ga je doveo i Karabeg koji nije znao prepoznati hronično oboljenje? Koja je to visoka instirucija koju je završila gđica Buljubašić? Primjera radi, poznajem momka koji je otišao studirati u Španiju nakon što je ovdje popadao sve fakltete na koje je išao?!? Razlog? Ne postoji mogućnost provjere diploma, bar ne na jednostavan način. Kako odgovara npr
TSS što prplaćen sjedi na klupi?? Postoji li ikakav pravnik u klubu koji zna sastavit ugovor koji ne ide na štetu kluba?
Situacija je takva da je Nam tražio igrače za grupnu fazu, a naši doveli preplaćene nabigooze sa obećanjem plasmana. Ko i kako i kakvu posljedicu treba snositi osoba/e odgovorne za to?
E to je sistem koji prevashodno treba uspostaviti. Sa njim sve počinje i sve završava. Dok se ne utvrdi, ili uspostave poluge odgovornosti sa tačno odeđenim ingerencijama i pripadajućim stepenom, vazda će ovako biti, pa ćemo strepot od Milsamija, a unaprijed gaće skidat pred Elfsborgom.
+1

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 05 jul 2021, 08:32

ovdje je najbolje ovom treneru,sta god da bude bilo reci ce ostavili ste mi ekipu u raspadu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 05 jul 2021, 08:37

oni ti ga puse amidzaaaaaaa
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 05 jul 2021, 08:49

samoSA je napisao/la:
05 jul 2021, 06:49
obrijanopile je napisao/la:
05 jul 2021, 00:15
Tan ako se vrati kako kazes a ostane ovaj kadar nista se promjeniti nece.Ne kazem ja da oni kradu i sl ali jednostavno nisu dorasli klubu kao sto je FKS
Red bi bio da se povuku, previše je bila turbulentna situacija da bi ostali. Mada ne svi da odu, @VenamaHrabrih je dobro napisao "sistem odgovornosti" , ne mogu svi biti odgovorni...
Evo i oni tebe selame!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 jul 2021, 08:58

Sve se ja s tobom slazem @Venama, ali koji to sistem odgovornosti mislis da se uvede,ako klub ima vecinskog vlasnika...?
Ako svaki ugovor ide njemu na potpis, ako on aminuje da se igracima za vrijeme korone ne smanjuju plate , ako on odobri platu nekom igracu,kako mislis da taj sistem onda funkcionise?

Sve se svodi na jedno, ako vecinski vlasnik nije zadovoljan nekim onda je otkaz jedini način rijesavanja problema.

Evo da te pitam za TSS, na koga su inace svi svrsavali ovdje, Emir stupi u vezu s njim, cuje njegove uslove, prenese to Namu i ovaj odobri, kako sistem odgovornosti prebaciti na SD...
TSS nije neka levatina za koga nikad niko nije cuo pa da kaze,stani malo ,ti meni uvali nekog za koga je i njegova majka jedva cula u fudbalu...
Drugo, mnogi klubovi dovedu igracine, nabiju im platu ,plate odstetu, a od likova ni hajra ni kuveta...

Je li to neko otisao od onih koji su ih doveli u zatvor?
Kazem, generalno se slazem s tvojim postom, ali ne ide to tako ako je sistem zasnovan na temeljima odobravanja vecinskog vlasnika...

Ono sto ja mislim da je neophodnije je mnogo veca involviranost "gazde" u klubu ili ljudi koje bi on odredio da "nadgledaju" ulozena sredstva...

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 05 jul 2021, 09:00

Svaka ti je na mjestu, prijatelju. Upravo radi ovoga i jesam zagovornik da "vlasnik" postavi svoje ljude i to strance. Hijerarhijski, od direktora, pa do cistacice ako treba.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 05 jul 2021, 09:05

Jel danas Tan treba da se izjasni konacno.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 05 jul 2021, 09:10

amypitar je napisao/la:
05 jul 2021, 09:05
Da,danas navecer ce biti zvanicno,rekla Sabrina neki dan
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 05 jul 2021, 09:13

NajvecaRadosti je napisao/la:
05 jul 2021, 09:10
amypitar je napisao/la:
05 jul 2021, 09:05
Da,danas navecer ce biti zvanicno,rekla Sabrina neki dan
Nemoj tako. Rečeno je da će se znati početkom sedmice, moze biti danas, a može i sutra.
Evo i oni tebe selame!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 jul 2021, 09:19

E al zamislite samo da neko ubaci 5 miliona...10....15...nebitno koliko god....da ubaci u OVO...u BiH ovakvu kakva je, gdje je sve neriješeno i sve zapinje...ja sam zahvalan i Tanu i Namu da više marke ne daju. Ti ljudi nisu imali ništa od svega ovog, a mi itekako jesmo.
Ne znam koliko je istina ovo sve, povratak Tana, privremeno, dok se ne nađe neko drugi...po meni je to dokaz da je jako teško nekog naći da kaže vrijedi uložiti u FKS, da vidi nešto u svemu tome, da će mu za x godina donijeti profit.
Koševo Zapad

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Homelander, johntravolta123, MaroonBjelave, robertkosar i 72 gosta.