FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Stvarno je steta ako je Nam ulozio 10 m € u ove 2 godine misljeci da ce to donijet grupnu fazu le..
Ubjedjen sam ako budemo nasli novog investitora koji nece trazit instat rezultat vec da ce njegova bit strategija najmanje na 5 -7 godina i da nece bit neuspjeh ako od tih 7 godina nebudemo 3-4 prvaci al da se drzi plana i vodjenjem kluba i konstantnim fiksunim finansiranjem.
Moj prijedlog je da klub i investitor obezbjede 11 m km budzet na godisnjem nivou 5 godina,tacnije da investitor pokrije 5.5 a klub 5.5 sto znaci ako klub to nebude mogao zaradit prodajom ulaznica sponzorima vise od 4 m km da je klub duzan da se zaduzi 1.5 m km..
Prodaju igraca prvih 5 godina nebi uracunavao u inkam vec bi to drzao po strani dok nebi nasli drugog igraca na tom mjestu koji bi mogao tog prodatog nadomjestit i ako se ponekad fuli dovest drugog dok se ne nadje kvalitetna zamjena tek posle toga klub i investitor da idu 70/30 u korist investitora od ostatka love od prodatog igraca
Takodje ovaj budzet od 11 m km godisnje bi podrazumjevao 2 m km akademi 9 m km prvom timu..
U kosevo se nebih upusta osim da ulozimo onoliko novca koliko je potrebno za 3 kategoriju, znaci sto drzava grad savez urade posle toga sta bude falilo da se uradi za taj minimum za 3 kategoriju to bi uradio i trazio bi da mi se oprosti renta u visini mog ulaganja a po renti oko 83 k km sto placemo godisnje
Ovo bi kostalo investitora oko 12.5 m € na pet godina
A klub ako bi svake godine uzimao 1.5 m km kredu 3.5 m €
Oko 16-17 m € sa kamatama bi kostao ovaj projekat al bi sigurno u tih 5-6 godina bili bar 2 u gl ovog intertoto kupa a moguceje 1 i le tu su ogromni novci plus prodalibi sigurno za 9-10 m km vrjednoati igraca.
A Nam skrsio 5 m € za dvije godine i bankrot.
Ovde bi Tan mogo profitirat dobro jer njemu je potrebno samo 21% prava da bude vecinski vlasnik.
Sad je do Tana i Nama dali ce Tan bit fakin i da mu kaze dacu ti 1 m€ za 21% a on njemu prodo 60 % za 12 m € to neznam i takodje vidjecemo koje lice ce Nam pokazat dali mu je stvarno stalo i dali nije mogo spavat 30 dana zbog ljubavi ili biznisa. Ako si digo ruke od kluba i proglasio bankrot mislim da bi bilo naj postenije da proda 21% tanu kluba posto zasto i covjek kad ozivi klub i digne mu vrijednost 49% njegovi ce doc do izrazaja
Ubjedjen sam ako budemo nasli novog investitora koji nece trazit instat rezultat vec da ce njegova bit strategija najmanje na 5 -7 godina i da nece bit neuspjeh ako od tih 7 godina nebudemo 3-4 prvaci al da se drzi plana i vodjenjem kluba i konstantnim fiksunim finansiranjem.
Moj prijedlog je da klub i investitor obezbjede 11 m km budzet na godisnjem nivou 5 godina,tacnije da investitor pokrije 5.5 a klub 5.5 sto znaci ako klub to nebude mogao zaradit prodajom ulaznica sponzorima vise od 4 m km da je klub duzan da se zaduzi 1.5 m km..
Prodaju igraca prvih 5 godina nebi uracunavao u inkam vec bi to drzao po strani dok nebi nasli drugog igraca na tom mjestu koji bi mogao tog prodatog nadomjestit i ako se ponekad fuli dovest drugog dok se ne nadje kvalitetna zamjena tek posle toga klub i investitor da idu 70/30 u korist investitora od ostatka love od prodatog igraca
Takodje ovaj budzet od 11 m km godisnje bi podrazumjevao 2 m km akademi 9 m km prvom timu..
U kosevo se nebih upusta osim da ulozimo onoliko novca koliko je potrebno za 3 kategoriju, znaci sto drzava grad savez urade posle toga sta bude falilo da se uradi za taj minimum za 3 kategoriju to bi uradio i trazio bi da mi se oprosti renta u visini mog ulaganja a po renti oko 83 k km sto placemo godisnje
Ovo bi kostalo investitora oko 12.5 m € na pet godina
A klub ako bi svake godine uzimao 1.5 m km kredu 3.5 m €
Oko 16-17 m € sa kamatama bi kostao ovaj projekat al bi sigurno u tih 5-6 godina bili bar 2 u gl ovog intertoto kupa a moguceje 1 i le tu su ogromni novci plus prodalibi sigurno za 9-10 m km vrjednoati igraca.
A Nam skrsio 5 m € za dvije godine i bankrot.
Ovde bi Tan mogo profitirat dobro jer njemu je potrebno samo 21% prava da bude vecinski vlasnik.
Sad je do Tana i Nama dali ce Tan bit fakin i da mu kaze dacu ti 1 m€ za 21% a on njemu prodo 60 % za 12 m € to neznam i takodje vidjecemo koje lice ce Nam pokazat dali mu je stvarno stalo i dali nije mogo spavat 30 dana zbog ljubavi ili biznisa. Ako si digo ruke od kluba i proglasio bankrot mislim da bi bilo naj postenije da proda 21% tanu kluba posto zasto i covjek kad ozivi klub i digne mu vrijednost 49% njegovi ce doc do izrazaja
Sta ces cekati veceras? Zaboravi na Tan-a..ove god.opstanak je ciljfeniksptica je napisao/la: ↑05 jul 2021, 16:16Ne vidim razlog da Tan ponovo ulaze. Da je htio ne bi prestao i to je to. Vidjet cemo veceras.
Sta je sa onim fudom iz kanade? Jel skupio pare? 

Kakav si ti lik ti misliš da bi ona reda radi ovo sve izmislila samo da bi u roku 10 dana navukla nikad veci bijes navijaca?samoSA je napisao/la: ↑05 jul 2021, 15:12Kakav Tan sta vam je.Da sad on ponovo odkupljuje od ovog dionice,vraca dugove pa da mu je Sabrina cerka nije levat lik.
Cuj izlazi sa derneka zove je amidza,ma daj ba.
Sve i da je istina(u sto sumnjam) oni muljaju vise od pola godine njima se ne moze vise vjerovat.
Mene sada brine i pitanje stadiona,toliko se dalo u taj projekat da se vrati stadion sad je pitanje sta ce biti od svega toga
Pa dozovi se

- feniksptica
- Kontakt:
Iako je i meni sumnjivo sve ovo da je htjela kupit vrijeme rekla bi da ce se sve znati za mjesec a ne do ponedeljka. Uglavnom prica puna rupa al opet i realna
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Zar vi stvarno mislite da ce Nam dignut ruke od kluba u koji je ulozio 10 miliona i da nece zastitit svoju investiciju.90minut je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:08Kakav si ti lik ti misliš da bi ona reda radi ovo sve izmislila samo da bi u roku 10 dana navukla nikad veci bijes navijaca?samoSA je napisao/la: ↑05 jul 2021, 15:12Kakav Tan sta vam je.Da sad on ponovo odkupljuje od ovog dionice,vraca dugove pa da mu je Sabrina cerka nije levat lik.
Sve i da je istina(u sto sumnjam) oni muljaju vise od pola godine njima se ne moze vise vjerovat.
Mene sada brine i pitanje stadiona,toliko se dalo u taj projekat da se vrati stadion sad je pitanje sta ce biti od svega toga
Pa dozovi se![]()

Pa dobro sad to je druga tema zar ne?Otvoriteoci je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:16Zar vi stvarno mislite da ce Nam dignut ruke od kluba u koji je ulozio 10 miliona i da nece zastitit svoju investiciju.90minut je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:08Kakav si ti lik ti misliš da bi ona reda radi ovo sve izmislila samo da bi u roku 10 dana navukla nikad veci bijes navijaca?samoSA je napisao/la: ↑05 jul 2021, 15:12Kakav Tan sta vam je.Da sad on ponovo odkupljuje od ovog dionice,vraca dugove pa da mu je Sabrina cerka nije levat lik.
Pa dozovi se![]()
![]()
![]()
![]()
Evo da izadje veceras i kaze Tan se vraca ideala sve napadamo grupe ti bi joj povjerovo nakon svega?feniksptica je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:15Iako je i meni sumnjivo sve ovo da je htjela kupit vrijeme rekla bi da ce se sve znati za mjesec a ne do ponedeljka. Uglavnom prica puna rupa al opet i realna
I da se vrati ovu sezonu neces osvojiti ništa kako god.samoSA je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:19Evo da izadje veceras i kaze Tan se vraca ideala sve napadamo grupe ti bi joj povjerovo nakon svega?feniksptica je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:15Iako je i meni sumnjivo sve ovo da je htjela kupit vrijeme rekla bi da ce se sve znati za mjesec a ne do ponedeljka. Uglavnom prica puna rupa al opet i realna
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kad smo levati, doveli Mešanovića a Gigović i Grbić bili slobodni.90minut je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:19I da se vrati ovu sezonu neces osvojiti ništa kako god.samoSA je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:19Evo da izadje veceras i kaze Tan se vraca ideala sve napadamo grupe ti bi joj povjerovo nakon svega?feniksptica je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:15Iako je i meni sumnjivo sve ovo da je htjela kupit vrijeme rekla bi da ce se sve znati za mjesec a ne do ponedeljka. Uglavnom prica puna rupa al opet i realna
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Sjećal se neko kako smo saznali da je Nam kupio FK Sarajevo , šutimo se a onda u Vijetnamu mediji pisali i tako smo saznali , evo i sad za odlazak , ovi šutili a mediji u Vijetnamu saznali , ja ne znam kako iz kluba samo šute ….
To su pravi kapitalci.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Pa nisu ni oni znali jer ih boli qurac za klub. Tu su da obezbjede sebe. Vlasnik da je normalan i ozbiljan, nikad ne bi dozvolio ni jednom bosnjaku ni blizu kluba a kamoli da ih pusti da oni nesto kao vode. To samo budala moze sebi uraditi.HeraklitMracni je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:29Sjećal se neko kako smo saznali da je Nam kupio FK Sarajevo , šutimo se a onda u Vijetnamu mediji pisali i tako smo saznali , evo i sad za odlazak , ovi šutili a mediji u Vijetnamu saznali , ja ne znam kako iz kluba samo šute ….
-
- Kontakt:
Sve mi se cini da je ova agonija pocela poslije osvajanja DK. Nicije maslo nije za Ramazana:1.Uprave 2.Stariji,isluzeni i neperspektivni igraci 3.Husref
Mozete ih redati kako hocete, evo 3,2 i 1.
1. Husref je ters malo je reci. Dozvolio je da se igraci(Krste,Ahmo,Hebib,Rahman,Hodzic i dr.-mozda ne svi) okrenu protiv njega jer je afirmIsao i dao sansu mladim igracima. Osjetili se ugrozenim,tad bi u FKS dosao svako ko je mogao.Na +12 titulu doveli u pitanje. Dovodjenje na probu Jahica je bio odlican adut Upravi da ga pocnu potkopavati. Kriv je Husref, morao je svlacionicu drzati pod kontrolom.
2. Igraci tipa Ahmo,Krste,Hebib i dr. su odjednom zaboravili igrati i u sezoni 19/20 dva poraza od Zeljeznicara su kap koja je prelila casu. Za 5:2 uglavnom je Husref kriv, ali za 1:3.... Za tako lose igre, ali i igrice i danas dobijaju ugovore na +2 god. I sad tzv. Husrefoljubci velicaju ove isluzene i neperspektivne igrace. Fanimo,Jukic,Djokanovic i jos poneki kao i imaju neke ponude, a gdje su ponude za Krleta,Ahmu,Hebu i dr. Price kao za FKS cu i dzabe igrati je prica za naivne. Samo da dodje ponuda iz Tunguzije-vozdra.
3. Uprava, e tu krecemo od Hadzica, koji nije smjeo disati bez Husrefove dozvole. Husref ters je i za direktoricu bio nepozeljan. Odlaskom (za mene opravdanim u tom trenutku) Husrefa se otvorilo Hadzicu da dovodi ranjene Cmiljnica,TSS, zatim mladog Oremusa, enigmu Zidana.
Prva 4-ca + Krste,Ahmo,Heba nisu ispod ili blizu 10 kKM+ 70% doprinosi to je 17kKM ili mjesecno njih 7-120 kKM mjesecno, godisnje 1,5 milKM. Eto gdje je poprilican minus. Ucinak te sedmorice je 0(nula). Reci ce sitnicavi lako je sada to iznositi(pisao sam ja i ranije za pojedine), ali nije @Sz dobro zivio od FKS kao sto su Sabrina,Hadzic,Husref i onaj auta, a ko zna jos koliko "navijaca" FKS.
UPRAVA JE POSEBNO KRIVA RADI GASENJA AKADEMIJE, REKAO BIH CILJANO DA SE DODVORI POJEDINIM "NEZAMJENJIVIM" IGRACIMA.
Koliko u ovome ima istine ??? Ovo je licno misljenje dugogodisnjeg navijaca kome je izlapio mozak jer ovo pise.
1. Husref je ters malo je reci. Dozvolio je da se igraci(Krste,Ahmo,Hebib,Rahman,Hodzic i dr.-mozda ne svi) okrenu protiv njega jer je afirmIsao i dao sansu mladim igracima. Osjetili se ugrozenim,tad bi u FKS dosao svako ko je mogao.Na +12 titulu doveli u pitanje. Dovodjenje na probu Jahica je bio odlican adut Upravi da ga pocnu potkopavati. Kriv je Husref, morao je svlacionicu drzati pod kontrolom.
2. Igraci tipa Ahmo,Krste,Hebib i dr. su odjednom zaboravili igrati i u sezoni 19/20 dva poraza od Zeljeznicara su kap koja je prelila casu. Za 5:2 uglavnom je Husref kriv, ali za 1:3.... Za tako lose igre, ali i igrice i danas dobijaju ugovore na +2 god. I sad tzv. Husrefoljubci velicaju ove isluzene i neperspektivne igrace. Fanimo,Jukic,Djokanovic i jos poneki kao i imaju neke ponude, a gdje su ponude za Krleta,Ahmu,Hebu i dr. Price kao za FKS cu i dzabe igrati je prica za naivne. Samo da dodje ponuda iz Tunguzije-vozdra.
3. Uprava, e tu krecemo od Hadzica, koji nije smjeo disati bez Husrefove dozvole. Husref ters je i za direktoricu bio nepozeljan. Odlaskom (za mene opravdanim u tom trenutku) Husrefa se otvorilo Hadzicu da dovodi ranjene Cmiljnica,TSS, zatim mladog Oremusa, enigmu Zidana.
Prva 4-ca + Krste,Ahmo,Heba nisu ispod ili blizu 10 kKM+ 70% doprinosi to je 17kKM ili mjesecno njih 7-120 kKM mjesecno, godisnje 1,5 milKM. Eto gdje je poprilican minus. Ucinak te sedmorice je 0(nula). Reci ce sitnicavi lako je sada to iznositi(pisao sam ja i ranije za pojedine), ali nije @Sz dobro zivio od FKS kao sto su Sabrina,Hadzic,Husref i onaj auta, a ko zna jos koliko "navijaca" FKS.
UPRAVA JE POSEBNO KRIVA RADI GASENJA AKADEMIJE, REKAO BIH CILJANO DA SE DODVORI POJEDINIM "NEZAMJENJIVIM" IGRACIMA.
Koliko u ovome ima istine ??? Ovo je licno misljenje dugogodisnjeg navijaca kome je izlapio mozak jer ovo pise.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Samozdravlje je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:37Sve mi se cini da je ova agonija pocela poslije osvajanja DK. Nicije maslo nije za Ramazana:1.Uprave 2.Stariji,isluzeni i neperspektivni igraci 3.Husref

Upravo sve od a do ž, nego se čutilo dok su bili rezultati i trofeji. Ova politika kluba nigdje i nikog nije dovela daleko.
Naime, trener Goran Sablić je registrovan u Nogometnom savezu BiH nakon što je na vrijeme dostavljena registracija, pa će nekadašnji trener Širokog Brijega ipak biti na klupi bordo tima u četvrtak.
Druga dobra vijest za Sarajevo je informacija da je Boris Cmiljanić prijavljen i da će biti u konkurenciji za duel sa Moldavcima.
Cmiljanić je u aprilu operisan i za njega je već tada sezona bila završena, ali sada se vratio na terene i bit će na raspolaganju Sabliću za prvi meč u novoj sezoni. Takođe, u timu je i Tino Sven Sušić i na njega se očito računa u narednom periodu, iako je ranije bio odstranjen iz ekipe.
Prijavljeni igrači Sarajeva za meč u četvrtak:
Šahinović, Kanurić, Dizdarević, Pidro, Dupovac, Šabanović, Bešić, Hebibović, Đokanović, Islamović, Trako, Konjalić, Imamović, Kurdić, Ahmetović, K. Velkoski, Cmiljanić, Dervišagić, Mešić, Resić, Fanimo, Oremuš, Ramić, Varešanović, Hodžić, Salčin, Jukić, Sušić.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nije tebi druže mozak izlapio sekunde, naprotiv, mislim na osnovu ovog posta da ti radi 200/h. Ne može se reći baš da se ciljano i sistemski urušavao klub, ali da su svoje prste u "sakaćenju" kluba umiješali svi, od Husrefa i Husrefovaca, pa do onih opozitnih njima.Samozdravlje je napisao/la: ↑05 jul 2021, 17:37Sve mi se cini da je ova agonija pocela poslije osvajanja DK. Nicije maslo nije za Ramazana:1.Uprave 2.Stariji,isluzeni i neperspektivni igraci 3.Husref
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Burberry46, ErosViverosViv, Hajdeee, Hazre, iliyaa8, legendarnadruga, pitara, ristagrad, sekac, Tarapi, Turo, Vanja8, ZmajOdBosne33 i 151 gost.