Rekao ti je brat fino,Sonego ako je prijetnja Rogeru ovdje onda je definitivno vrijeme za penziju,al kao sto vidis rutinski bas kako sam i misliodelinjo je napisao/la: ↑05 jul 2021, 21:27Svaki mec je sve bolji servis i to je ono sto raduje ali slazem se ,za dalje mora jos bolji biti za 10 %ronaldo99 je napisao/la: ↑05 jul 2021, 21:25Ja i dalje nisam zadovoljan sa njegovim prvim servisom,jer ne stvara sebi prednosti puno aa njim,ok je to protiv Sonega i slicnih,al vec protiv Mede,a pogotovo Novaka je to veliki problem. Imati samo 4 as servisa u mecu je za njegove standarde jako lose,taj segment igre jos mora dignuti.
Ono sto veseli je njegovo kretanje i udarci,danas je FH funkcionisao poprilicno dobro,i pomalo i BH dobija onu ubojitost,ako to jos malo digne bice ovdje jos svega sa njim.
I da ono najvaznije na kraju,starac od 40 godina nakon godinu i pol dana pauze od tenisa hladno dodje do 1/4 GS turnira. Tenis je u banani kad ova 3 monstruma odu![]()
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
U intervju odmah poslije mecaje rekao da je nakon prvog seta imao osjecaj da ce lako iskontrolisati mec do kraja,vjetovatno je sebi i dao nekog oduska da proba neke udarce.AA23 je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:03Mislim da i on drugačije ulazi u takav tip mečeva, nakon teškog starta protiv Mannarina, imam osjećaj da se i on malo štedi, naravno bez ikakvog nepoštovanja prema protivniku.ronaldo99 je napisao/la: ↑05 jul 2021, 21:25Ja i dalje nisam zadovoljan sa njegovim prvim servisom,jer ne stvara sebi prednosti puno aa njim,ok je to protiv Sonega i slicnih,al vec protiv Mede,a pogotovo Novaka je to veliki problem. Imati samo 4 as servisa u mecu je za njegove standarde jako lose,taj segment igre jos mora dignuti.
Ono sto veseli je njegovo kretanje i udarci,danas je FH funkcionisao poprilicno dobro,i pomalo i BH dobija onu ubojitost,ako to jos malo digne bice ovdje jos svega sa njim.
I da ono najvaznije na kraju,starac od 40 godina nakon godinu i pol dana pauze od tenisa hladno dodje do 1/4 GS turnira. Tenis je u banani kad ova 3 monstruma odu
Trava je pa kretanje može da se " sakrije " zbog shot placementa i drugi elemenata, dosta puta se izvuče Federer kroz jedan dobar slajs, a protivnici ne znaju kada da zagaze.
Mnogo je vremena 18 mjeseci, Federer je imao u planu da bude spreman i ranije, ali evidentno je da to nije slučaj, svakako gradi samopouzdanje i udarci nisu toliko loši, sviđaju mi se refleksi i navikava se na tempo lagano.
Nadam se da će se Međed izmoriti, a šanse ima sigurno da stigne do finala.
Uglavnom jako fino odradjen mec,bez pretjeranih nerviranja
Vidjecrmo ako digne servis za jos malo ja ga vidim u finalu protiv Novaka. Da odgledamo jos jedan njihov klasik,jer ko zna da li cemo vise imati prilike uzivati u tim okrasajima
Kod Danila ima jedan problem za mec protiv Feda,isti kao Rafa sto ima zadnjih godina protiv Feda,stoje daleko i cekaju prvi servis ,eh tu odmah dolaze varijacije i uglovi i izlazak na mrezu gdje ti vise as i ne treba jer zavrsavas lako poene na mrezi,Rafa je upao u taj problem i kolotecinu protiv Federera a isto ce se desiti i Danilu ako ne promijeni pristup riternu ,on jednsotavno mora napadati Fedov servis koji nije najbolji na ovom WB,sve ostalo ce biti samoubistvo za njega..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Fed je potvrdio danas da ce nastupati na OI znaci od 24 jula ga gledamo i tamo 
Magao bi se bas fino dovesti u red sa formom pred americku turneju
Magao bi se bas fino dovesti u red sa formom pred americku turneju
- akisarajevo92
- Kontakt:
Ozma ne mogu slusati, sastavlja recenice kao osmogodisnje dijetedarker10 je napisao/la: ↑05 jul 2021, 21:00ma pusti to, slusam neki dan i neki ozmov kao review, po frajerovoj prici federer haman cistom srecom tu gdje jeste. Isto ko da je Federer tuko Nolu u 3 finala ovdje a ne obrnuto pa ga se plaseakisarajevo92 je napisao/la: ↑05 jul 2021, 20:59
pohvalio ga je par puta, cak je rekao za jedan udarac da ga niko ne izvodi tako dobro kao Roger![]()
Don't believe the hype.
Medo lopatar nema sansi protiv Rogera. Ona njegova herlava igra ne prolazi protiv najvece trojke. Oducit ce ga Roger kao Novak na AO.delinjo je napisao/la: ↑05 jul 2021, 22:15Kod Danila ima jedan problem za mec protiv Feda,isti kao Rafa sto ima zadnjih godina protiv Feda,stoje daleko i cekaju prvi servis ,eh tu odmah dolaze varijacije i uglovi i izlazak na mrezu gdje ti vise as i ne treba jer zavrsavas lako poene na mrezi,Rafa je upao u taj problem i kolotecinu protiv Federera a isto ce se desiti i Danilu ako ne promijeni pristup riternu ,on jednsotavno mora napadati Fedov servis koji nije najbolji na ovom WB,sve ostalo ce biti samoubistvo za njega..
- akisarajevo92
- Kontakt:
malo bezveze odnos prema Medvedevu kao drugom nosiocu, ne vidim zasto se nije mogao zavrsiti mec veceras na centralnom
Don't believe the hype.
Ajmo sad malo bolji znalci tenisa. Zna li neko sta je sa Yastremske? Vidim ne igra ni na jednom turniru a znam da je bila top 30 cini mi se. Ona je slatkica bila, imala nekih gotivnih slicica u bikiniju. 
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Medvedev kao drugi igrac sveta jos nijednom nije igrao na centralnom terenu, aj to i nekako vec sto ga stavljaju na terene koji nemaju krov...
- Shategabri
- Kontakt:
Eto igraće danas ovaj frtalj mečaNukeR_G1970 je napisao/la: ↑06 jul 2021, 11:54Medvedev kao drugi igrac sveta jos nijednom nije igrao na centralnom terenu, aj to i nekako vec sto ga stavljaju na terene koji nemaju krov...
Koševo Zapad
Kakva je milina gledati Jabeur. Definitivno zenski tenis odavno nije imao ovakvu djevojku, koja ima bas sve i ne zasniva joj se igra na prebacivanju mreze i cekanju protivnicke greske vec pokusava i nekom kreativnoscu doci do poena. Tunizanka je danas protiv Sabalenke, hocu da vjerujem da ce proci dalje.
Zanimljivo ce biti vidjeti sljakasicu Muchovu protiv Kerber. U nedostatku tenisera, danas uzivat u damama. Ako ih posmatrate zbog njihovih ljepota, onda Jabeur ne gledajte.
Zanimljivo ce biti vidjeti sljakasicu Muchovu protiv Kerber. U nedostatku tenisera, danas uzivat u damama. Ako ih posmatrate zbog njihovih ljepota, onda Jabeur ne gledajte.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Dzaba sve to sto je drugi igrac svijeta kad on do sada nije imao bolji rezultat od treceg kola Wimbldona,a valjda znas kakva je tradicija ovdje,da nisu promjenili pravilo o nosiocima ne bi on ni bio drugi nosioc.NukeR_G1970 je napisao/la: ↑06 jul 2021, 11:54Medvedev kao drugi igrac sveta jos nijednom nije igrao na centralnom terenu, aj to i nekako vec sto ga stavljaju na terene koji nemaju krov...
Auu kakvu si glupost lupio
Federer je od svojih 20 GS na samo 7 morao preko Nadala ili Djokovića. Nijednom preko obojice zaredom ili na istom GS.
S druge strane, Djoković je od svojih 19 GS na cak 14 morao preko Federera ili Nadala. Jednom preko obojice zaredom.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Shategabri
- Kontakt:
Svako prigovara ono što mu je ćejf. Upravo se Rogeru godinama prigovara kako je u finalima dobijao nekakve filipousise i koga već.marconato je napisao/la: ↑06 jul 2021, 12:47Auu kakvu si glupost lupio![]()
Federer je od svojih 20 GS na samo 7 morao preko Nadala ili Djokovića. Nijednom preko obojice zaredom ili na istom GS.
S druge strane, Djoković je od svojih 19 GS na cak 14 morao preko Federera ili Nadala. Jednom preko obojice zaredom.
Dok je Nole uvijek morao protiv ''igrača sa druge strane, publike, sudija, svemira i koga li već''.
Budimo realni, jedina prijetnja Noletu na putu do trofeja na W je upravo Roger. Ovo ostalo je samo da se ispoštuje žrijeb. Nije tu Nole ništa kriv, ne sigurno što je konkurencija jadna, odnosno što je on toliko superioran u odnosu na njih.
Pa i Roger, ovo dosad što je igrao onaj u prvom kolu ga je mučio, ostalo fakat ni pomisliti da bi ga mogli ozbiljnije zabrinuti.
Nisam siguran ni da je to Medvedev. Previše je nestabilan da bi napravio veliku štetu Rogeru na njegovoj najjačoj podlozi.
Gledaćemo vjerovatno jedno od posljednjih velikih finala na W između Noleta i Feda. Treba uživati, a ne brojati krvna zrnca.
Koševo Zapad
Zato sto je to fakt. Novak je gro svojih GS-va uzimao u peaku Nadala i Murraya i dobrim dijelom Federera, dok je on mahom svoje uzimao kad je konkurencija bila neuporedivo slabija. Glavni konkurenti mu bili Roddick, Safin, Hewitt...Shategabri je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:06
Svako prigovara ono što mu je ćejf. Upravo se Rogeru godinama prigovara kako je u finalima dobijao nekakve filipousise i koga već.
Dok je Nole uvijek morao protiv ''igrača sa druge strane, publike, sudija, svemira i koga li već''.
Budimo realni, jedina prijetnja Noletu na putu do trofeja na W je upravo Roger. Ovo ostalo je samo da se ispoštuje žrijeb. Nije tu Nole ništa kriv, ne sigurno što je konkurencija jadna, odnosno što je on toliko superioran u odnosu na njih.
Pa i Roger, ovo dosad što je igrao onaj u prvom kolu ga je mučio, ostalo fakat ni pomisliti da bi ga mogli ozbiljnije zabrinuti.
Nisam siguran ni da je to Medvedev. Previše je nestabilan da bi napravio veliku štetu Rogeru na njegovoj najjačoj podlozi.
Gledaćemo vjerovatno jedno od posljednjih velikih finala na W između Noleta i Feda. Treba uživati, a ne brojati krvna zrnca.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Shategabri
- Kontakt:
Aha, a na ovom turniru na kojem je jedina prepreka 40-godišnji Roger to je odjednom postalo nebitno?marconato je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:28Zato sto je to fakt. Novak je mahom GS-ve uzimao u peaku Nadala i Murraya i dobrim dijelom Federera, dok je on mahom svoje uzimao kad je konkurencija bila neuporedivo slabija. Glavni konkurenti mu bili Roddick, Safin, Hewitt...Shategabri je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:06
Svako prigovara ono što mu je ćejf. Upravo se Rogeru godinama prigovara kako je u finalima dobijao nekakve filipousise i koga već.
Gledaćemo vjerovatno jedno od posljednjih velikih finala na W između Noleta i Feda. Treba uživati, a ne brojati krvna zrnca.![]()
Mislim kad je već to neki argument...
Ti očito nisi nikad gledao ni jednog od trojice navedenih.
Sve GS šampioni koje je trebalo dobiti.
2009. godine je upravo Andy odigrao historijski duel u pet setova sa Rogerom.
Al bitno je umanjiti nečiji uspjeh da bi tvoj miljenik bio veći.
Meni je to bezveze priča.
Koševo Zapad
Veliki GS sampioni koji zajedno imaju samo 2 GS vise od Murraya koji je igrao u eri 3 najveca igraca svih vremena?! Daj uozbilji se...Shategabri je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:33Aha, a na ovom turniru na kojem je jedina prepreka 40-godišnji Roger to je odjednom postalo nebitno?marconato je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:28Zato sto je to fakt. Novak je mahom GS-ve uzimao u peaku Nadala i Murraya i dobrim dijelom Federera, dok je on mahom svoje uzimao kad je konkurencija bila neuporedivo slabija. Glavni konkurenti mu bili Roddick, Safin, Hewitt...Shategabri je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:06
Gledaćemo vjerovatno jedno od posljednjih velikih finala na W između Noleta i Feda. Treba uživati, a ne brojati krvna zrnca.![]()
Meni je to bezveze priča.
Niko ne spori da Novak ima sada laksi zrijeb...Ja samo odgovaram na ove gluposti kako je on 80% turnira imao lak zrijeb, a zapravo je imao najtezi, jer kao sto sam rekao, 14x je morao preko Nadala/Federera, a ovaj samo 7 preko Djokovića/Nadala...
- Shategabri
- Kontakt:
A gdje piše veliki? Upravo to je problem, tamo gdje ti treba dodaćeš ili oduzeti po potrebimarconato je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:38Veliki GS sampioni koji zajedno imaju samo 2 GS vise od Murraya koji je igrao u eri 3 najveca igraca svih vremena?! Daj uozbilji se...Shategabri je napisao/la: ↑06 jul 2021, 13:33Aha, a na ovom turniru na kojem je jedina prepreka 40-godišnji Roger to je odjednom postalo nebitno?
Meni je to bezveze priča.![]()
Niko ne spori da Novak ima sada laksi zrijeb...Ja samo odgovaram na ove gluposti kako je on 80% turnira imao lak zrijeb, a zapravo je imao najtezi, jer kao sto sam rekao, 14x je morao preko Nadala/Federera, a ovaj samo 7 preko Djokovića/Nadala...
Bili su osvajači GS, to je činjenica.
I nimalo naivni igrači za većinu današnje konkurencije.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.