Katar 2022. - Kvalifikacije Grupa "D" (BiH)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Katar 2022. - Kvalifikacije Grupa "D" (BiH)
joj mujkicu:-)
Ma deremo sve do kraja.
Sjecate se naseg prvog poluvremena u Parizu.
Sjecate se naseg prvog poluvremena u Parizu.
Ma nemaju sanse biti ce umorni od prvenstva i jedni i drugi.
Joj kada citam postove od prije par mjeseci, koja smijurija.
Neki protiv Ukrajine vec upisali bodove bili.
Nerijeseno na Grbavici protiv Francuza se trazilo.
Slažem se, treba igrat svoju igru, do noge i na posjed. Tu smo najjači i ne bi smjelo bit problema.dinoze je napisao/la: ↑06 jul 2021, 21:19Ma nemaju sanse biti ce umorni od prvenstva i jedni i drugi.
Joj kada citam postove od prije par mjeseci, koja smijurija.
Neki protiv Ukrajine vec upisali bodove bili.
Nerijeseno na Grbavici protiv Francuza se trazilo.

Ne boj se, biće ih opet čim se približi tekma.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Gledajući ovaj EURO, jedno je sigurno. A to je da ova reprezentacija ne može pratiti Evropski tempo, ne mogu pokrivati dovoljno terena i nikako nismo fizički impozantni da li snagom ili brzinom.
Treba totalno zaboraviti na tehniku, ko je dobar na lopti i alsolutno se fokusirsti na igrače koji ispunjavaju ove gore parametre ako ih uopšte ima.
Od tih igrača rekao bih da Pjanić, Cimirot, Krunić, Višća, Ćivić, Demirović ispunjavaju ove uslove.
Treba totalno zaboraviti na tehniku, ko je dobar na lopti i alsolutno se fokusirsti na igrače koji ispunjavaju ove gore parametre ako ih uopšte ima.
Od tih igrača rekao bih da Pjanić, Cimirot, Krunić, Višća, Ćivić, Demirović ispunjavaju ove uslove.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- ASD
- Kontakt:
To je logika.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 jul 2021, 23:03Gledajući ovaj EURO, jedno je sigurno. A to je da ova reprezentacija ne može pratiti Evropski tempo, ne mogu pokrivati dovoljno terena i nikako nismo fizički impozantni da li snagom ili brzinom.
Međutim, većina forumaša se ne bi složila. Oni bi ubacili igrače koji jedva hodaju na ovakvom nivou i napunili ekipu sa 5-6 takvih.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ma i ja sam od onih koji bi volio vidjeti Hiroša ili Vrančića, ali u rezultatskoj smo krizi, forma nivoa Andore. Mora se prvih 11 sastaviti od igrača isključivo fizičkih kapaciteta.ASD je napisao/la: ↑07 jul 2021, 23:16To je logika.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 jul 2021, 23:03Gledajući ovaj EURO, jedno je sigurno. A to je da ova reprezentacija ne može pratiti Evropski tempo, ne mogu pokrivati dovoljno terena i nikako nismo fizički impozantni da li snagom ili brzinom.
Međutim, većina forumaša se ne bi složila. Oni bi ubacili igrače koji jedva hodaju na ovakvom nivou i napunili ekipu sa 5-6 takvih.
Nešto ovako:
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Da li je Gazibegović dovoljan fizički kapacitet za te pozicije?
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Pa rekoše neki da ima pferdelunge.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Veoma moguće, samo je brzina problem.
Ja ne mogu bas da razumijem poentu ovoga sto si napisao.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 jul 2021, 23:22DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 jul 2021, 23:03Gledajući ovaj EURO, jedno je sigurno. A to je da ova reprezentacija ne može pratiti Evropski tempo, ne mogu pokrivati dovoljno terena i nikako nismo fizički impozantni da li snagom ili brzinom.
Ma i ja sam od onih koji bi volio vidjeti Hiroša ili Vrančića, ali u rezultatskoj smo krizi, forma nivoa Andore. Mora se prvih 11 sastaviti od igrača isključivo fizičkih kapaciteta.
Nešto ovako:
Ovih pet igraca svakako su igrali ili bi igrali zajedno, osim Visce. On se oprostio. Kako je to promjena?
Navodiš kao primjer snagu i onda napravis formaciju bez Džeke za kojeg je prva asocijacija dominacija u tom segmentu.
Napraviš napad sterilnim sa Demirovicem u špicu i Kolašincem na krilu, uz to oslabiš odbranu izbacivanjem jednog štopera. Uz to ne uvrstiš Kolasinca u skup od tih 6 igrača koji ima obje osobine. Znazi &&, a ne ||.

Kako i sta je prednost ovoga u odnosu na 3-5-2?
Imas 5 od 5 igraca koje si nabrojao na terenu, a uz to i pojacanu odbranu sa jos jednim snaznim i visokim igracem.

Sredina nam je preniska, prekidi loši. Ovo kako si ih postavio bili bi u prosjeku još niži, a to ne bi baš pomoglo u rješavaju problema koji imamo sa prekidima.
Ja bi se slozio sa ovom postavom od svog SDA prijatelja. 
Po meni taj tandem u napadu bi bio pun pogodak. Dzeko u vrhu a Demirovic da odraduje posao za Edina i da ga rastereti. Zna asistirati i bio bi idealan za to. A Edin to zna pospremiti. A i njemu dodze dobro jer ne mora sve sam za sta vise snage svakako nema. A koji to napadac jos ima? Malo koji.
Ostati u odbrani sa tri igraca i to uigravati. Za Gazibegovica naravno treba vidjeti jos kroz par utakmica jel to to. A nadati se da Dedic isto pocne minute dobivati i da tu imamo isto sirinu.

Po meni taj tandem u napadu bi bio pun pogodak. Dzeko u vrhu a Demirovic da odraduje posao za Edina i da ga rastereti. Zna asistirati i bio bi idealan za to. A Edin to zna pospremiti. A i njemu dodze dobro jer ne mora sve sam za sta vise snage svakako nema. A koji to napadac jos ima? Malo koji.
Ostati u odbrani sa tri igraca i to uigravati. Za Gazibegovica naravno treba vidjeti jos kroz par utakmica jel to to. A nadati se da Dedic isto pocne minute dobivati i da tu imamo isto sirinu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- Shategabri
- Kontakt:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
I taj Gazibeg izgleda prica kao i sa Hadziahmetovicem. Samo takav potencijal, na kraju ce mu traziti da se oprosti sa 25 ...
To, to. U jedinstvu je snaga.

Mi imamo dva kljucna problema u nasoj reprezentaciji koja smo mogli vidjeti kroz LN u grupi A i kroz ovaj kvalifikacioni ciklus i zadnje prijateljske i recimo drugo poluvrijeme protiv Armenije

1. Izlazak iz protivnickog visokog presinga
2. Branjenje prekida/Stvaranje sansi iz prekida
Što se tiče Gazibegovića važnije je da opravda epitet "pferdelunge", nego da bude brz. Naravno da je i brzina bitna, ali to je bonus.
U ovoj formaciji bekovi svakako stoje visoko, u fazi napada okupiraju pozicija krila. A da bi uopste dosli u fazu napada moraju rjesiti problem broj 1, izlazak iz presinga. To se moze postici dobrim kretanjima, a ne nuzno brzinom.
Mi vec duzi niz utakmica i ne mozemo da dođemo u fazu igre gdje se rasporede u napadacku formaciju. Uglavnom nas protivnici neutralisu vec na nasoj polovini.
Posto bekovi stoje visoko lako se stvori višak na stranama, stvarali smo ga i čak i protiv Francuske. Samo niko se nije odvazio da šalje duge lopte na stranu. To bi trebalo da nam bude oružje.
Jednom sam navodio prvo gol Finaca u ovoj zadnjoj utakmici.
Ljudi su jednom dugom loptom izbacili pola nase ekipe i stvorili sansu svom beku da izađe 1 na 1 sa našim.
Jos jedan od razloga zasto je bitnije da ima "pferdelunge" nego da je brz jeste i to sto u ovoj formaciji stalno mora da trci od protivnickom da naseg kaznenog. Kako jedan tako i drugi bek. Naravno u fazi napada po izgubljenoj lopti brz presing od saigraca da bi se stigli vratiti.
U fazi napada po desnoj strani gdje i desni stoper ucestvuje u napadu
Hadziahmetovic je dobar fudbaler, zasluzuje svoje mjesto u reprezentaciji ali je protiv Danske bio preloš. Svakome se desi loš dan, ima u njemu potencijala. Posebno trkačkog.Swanfilter je napisao/la: ↑08 jul 2021, 11:10I taj Gazibeg izgleda prica kao i sa Hadziahmetovicem. Samo takav potencijal, na kraju ce mu traziti da se oprosti sa 25 ...
Englezi su sinoc promjenili formaciju za finale i počeli sa petoricom u odbrani.
Na početku su dominirali Italijane, kao plod te dominacije pao je i gol i bukvalno pokazali moc te formacije na primjeru gola. Višak koji stvaraju bekovi. Oni su i bili glavni akteri kod gola.
Sjajan pas Kanea na stranu, u jos par navrata radio je istu stvar. Po tom šablonu su i pravili najozboljnije akcije. Kane da se spusti i salje lopte na bekove koji su slobodni.
Također i Walker, desni stoper, je ucestovao u akciji kod gola. Sjajan overlapping run koji je Tripperu ostavio dovoljno vremena da popije čaj i centrira.
Ono sto je pick and roll za košarku to su overlapping runs za fudbal. Jednostavno, a učinkovito.
U prvom poluvremenu su ih Englezi uzeli zato sto Italijani nisu imali odgovor na prednost koju stvaraju Shaw i Trippier.
U drugom su i Italijani promijenili na formaciju sa 5 u odbrani, doduse malo ofanzivniju sa Berardijem na beku kao improvizacija.
Na početku su dominirali Italijane, kao plod te dominacije pao je i gol i bukvalno pokazali moc te formacije na primjeru gola. Višak koji stvaraju bekovi. Oni su i bili glavni akteri kod gola.
Sjajan pas Kanea na stranu, u jos par navrata radio je istu stvar. Po tom šablonu su i pravili najozboljnije akcije. Kane da se spusti i salje lopte na bekove koji su slobodni.
Također i Walker, desni stoper, je ucestovao u akciji kod gola. Sjajan overlapping run koji je Tripperu ostavio dovoljno vremena da popije čaj i centrira.

Ono sto je pick and roll za košarku to su overlapping runs za fudbal. Jednostavno, a učinkovito.
U prvom poluvremenu su ih Englezi uzeli zato sto Italijani nisu imali odgovor na prednost koju stvaraju Shaw i Trippier.
U drugom su i Italijani promijenili na formaciju sa 5 u odbrani, doduse malo ofanzivniju sa Berardijem na beku kao improvizacija.
Izvini buraz,ali kakve veze to ima sa ovom temomh1a2s3o4 je napisao/la: ↑12 jul 2021, 13:35Englezi su sinoc promjenili formaciju za finale i počeli sa petoricom u odbrani.
Također i Walker, desni stoper, je ucestovao u akciji kod gola. Sjajan overlapping run koji je Tripperu ostavio dovoljno vremena da popije čaj i centrira.![]()
Nadovezuje se na moj prethodni post koji sam pisao prije par dana, bukvalno post iznad ovog kojeg si citirao.

Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 12 jul 2021, 20:33, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.