Euro 2020 - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Shategabri
Kontakt:

Re: Euro 2020 - općenito

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 11:54

Fook you, we are England...retards :D
Koševo Zapad

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 jul 2021, 11:55

KSG je napisao/la:
08 jul 2021, 10:25
Shategabri je napisao/la:
08 jul 2021, 10:05
KSG je napisao/la:
08 jul 2021, 09:54

Nisam znao da pola foruma ima dansko drzavljanstvo. Ne vidim kakve veze ima ofsajd kad se zna da je prvi krivac glupi Spahic pa zatim kaseta strucnjak.
Spahić kriv za ofsajd?
Ima veze, radi se o neopravdano dosuđenom ofsajdu gdje nam je poništen čist gol pri rezultatu 0-0. Gol koji bi nas vjerovatno odveo u 1/8 finala SP.

Kakve to veze ima, nemaš ni ti englesko pa ti je smiješno 'kmečanje' na neopravdan penal.
Spahic je kriv za gol, poraz i ispadanje.

Upravo tako, toliko se paliti u vezi nacije s kojom se nikakve veze nema je smijesno i djetinjasto.
Nije kriv Spahić, nego VHS koji je izveo sastav bez lijevog beka, gdje su nam stoperi bili stalno na vjetrometini.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 08 jul 2021, 11:57

Kakvi će komentari biti kad na kraju Englezi osvoje? :D
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 11:59

JonSnow je napisao/la:
08 jul 2021, 11:55
KSG je napisao/la:
08 jul 2021, 10:25
08 jul 2021, 10:05

Spahić kriv za ofsajd?
Ima veze, radi se o neopravdano dosuđenom ofsajdu gdje nam je poništen čist gol pri rezultatu 0-0. Gol koji bi nas vjerovatno odveo u 1/8 finala SP.

Kakve to veze ima, nemaš ni ti englesko pa ti je smiješno 'kmečanje' na neopravdan penal.
Spahic je kriv za gol, poraz i ispadanje.

Upravo tako, toliko se paliti u vezi nacije s kojom se nikakve veze nema je smijesno i djetinjasto.
Nije kriv Spahić, nego VHS koji je izveo sastav bez lijevog beka, gdje su nam stoperi bili stalno na vjetrometini.
To i dalje ne mijenja činjenicu da smo drastično oštećeni tako što je sviran nepostojeći ofsajd i poništen nam čist gol...krađa prvenstva realno.
Al ovdje ako si rekao da nije bilo penala odmah si veći Danac od onih iz Danske, jer šta ima veze, koji su ti oni klinac, šta ako je svirao penal, Englezi su svakako bili bolji i zaslužili su to :cool:
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 12:01

HordasOdMalena je napisao/la:
08 jul 2021, 11:57
Nikakvi.

Neće osvojiti :kafa:

Skupila su im se muda sa Danskom, zamisli kako će im se skupiti sa Italijom.
Koševo Zapad

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 08 jul 2021, 12:08

08 jul 2021, 12:01
Nikakvi.

Neće propustiti ovakvu priliku, pred svojim navijačima osvojiti trofej nakon toliko vremena.

Lakše će dobiti Italijane od Danaca. Mislim da im je bolje što je Španija ispala.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 12:14

08 jul 2021, 12:08
Nikakvi.

Neće propustiti ovakvu priliku, pred svojim navijačima osvojiti trofej nakon toliko vremena.

Lakše će dobiti Italijane od Danaca. Mislim da im je bolje što je Španija ispala.
Hmmm...nisam baš siguran...debelo potcjenjuješ Talijane koji će koristiti sve adute (i one nedozvoljene :mrgreen: ), a znamo da su šampioni simuliranja, niskih udaraca i čega sve ne.
Englezi su baš djelovali prepadnuto u ovom duelu sa Danskom. Danci su mi izgledali dosta samouvjereni, očito svjesni da je kvalitet na strani Engleza i da eventualni prolaz mogu izboriti bespoštednom borbom do zadnjeg atoma snage.

Slažem se i ja da bi ovoj Engleskoj najteži protivnik u finalu bila onakva Španija, ali isto tako mislim i da su Talijani sposobni riješiti ih na Wembleyu i da su bliže trofeju. Na Englezima će biti neviđeni pritisak u ovom finalu.
Koševo Zapad

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 08 jul 2021, 12:16

JoeBleck je napisao/la:
08 jul 2021, 10:54
Zbog samog naboja i nekog globalnog kvaliteta finala , bolje da su prosli Englezi.Nacin na koji su prosli je tuzan jer ako si bolji , a ne mozes dati go vise , onda nesto ne stima.Penal je teska lakrdija i ocito je samo cekano da se nesto sudi kako bi se osigurali za finale.
Vodeci se logikom ko je bio bolji , onda su Spanci trebali igrati finale jer su realno bili bolji od Italije ,ma koliko simpatisao vise Talijane.

Nadam se da ce ih u finalu Italija oduciti od fudbala , kvalitetniji su , jaci na lopti , kompaktniji.
Ma svi su znali da ako dodje do penala da danska prolazi, pa eto i sam kajin je promasio penal,tj odbranjen mu je.
Po istoj logici su i francuzi mogli onda proci.
Danci su ipak ispali gospoda jer nisu dizali neku posebnu buku oko svega, dok engleski barbari jos uvijek placu na maradoninu ruku i lampardov gol, kad je i iniciran var.
Uveli su var da bi pogurali liverpul do titule u domacem prvenstvu a sada i englesku do trofeja.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 12:18

Nego, koliko je ovih što brane ovaj penal, a da su galamili na nepriznati gol Portugalu u Beogradu?
Koševo Zapad

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 jul 2021, 12:21

Zasto niko ne prica da je i Danski gol neregularan?
Tri Danca su stajala u zivom zidu, a to se ne smije. Slobodan udarac se morao ponoviti.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 12:23

Evander je napisao/la:
08 jul 2021, 12:21
Tri Danca su stajala u zivom zidu, a to se ne smije. Slobodan udarac se morao ponoviti.
Pa ovaj sudija nije trebao nikako ni biti na Euru nakon onog cirkusa u Beogradu.
Al očito je UEFin miljenik i nagraditi ga kakvim finalom LP recimo sezone koja slijedi.
Koševo Zapad

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 jul 2021, 12:27

:rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 08 jul 2021, 12:29

08 jul 2021, 12:14
08 jul 2021, 12:08

Nikakvi.

Hmmm...nisam baš siguran...debelo potcjenjuješ Talijane koji će koristiti sve adute (i one nedozvoljene :mrgreen: ), a znamo da su šampioni simuliranja, niskih udaraca i čega sve ne.
Englezi su baš djelovali prepadnuto u ovom duelu sa Danskom. Danci su mi izgledali dosta samouvjereni, očito svjesni da je kvalitet na strani Engleza i da eventualni prolaz mogu izboriti bespoštednom borbom do zadnjeg atoma snage.

Slažem se i ja da bi ovoj Engleskoj najteži protivnik u finalu bila onakva Španija, ali isto tako mislim i da su Talijani sposobni riješiti ih na Wembleyu i da su bliže trofeju. Na Englezima će biti neviđeni pritisak u ovom finalu.
Ma Engleze je poremetio gol Danaca, do tada su kontrolisali utakmicu. Da nije Schmeichel odbranio ono u 55. dali bi oni još koji siguran sam. Nakon penala, ostalo je još samo 15 minuta, uvukao se strah od nekog primljenog gola, pa su rutinski priveli kraju. Naravno da ćeš čuvati vrijeme u tom trenutku u polufinalu, pa makar s druge strane bila Malta.

Trebao bi biti strašan meč, i jedni i drugi igraju dobru odbranu. Englezi neće imati pritisak da napadaju kao protiv Danaca i to će im olakšati.

Inače, Donnarumma nikada nije izgubio sa više od jednog gola razlike otkako brani za reprezentaciju. Mogao bi se ponoviti rezultat sa finala 2012. :D

osvajaci551
Kontakt:

Post Postao/la osvajaci551 » 08 jul 2021, 12:36

O penalu sam sve rekao ali da se dotaknem samog suca.
Danny Makkelie, meni izuzetno drag sudac koji ima tu smirenost i vjeru u sebe kada donosi odluke. Prvi put ga je naša javnost popljuvala nakon CK za Pjanića protiv Grčke, iako je po meni opravdan.

Međutim, on ima vječiti problem sa svojim asistentima. Navest ću samo 3 primjera iz ove godine, iako su bila još 2 ali se ne mogu detaljno sjetit.

1. Srbija-Portugal, Danny sudi ali utakmicu je upropastio AR2 koji nije vidio onaj Ronaldov gol (da je lopta prešla GL). Taj drugi asistent je bio Mario Diks i nakon te tekme Makkelie je otkazao saradnju s njim (zamijenio ga je de Vries)
slika
2. Otvaranje Eura, Italija-Turska. Sumnjiva situacija kada se mogao dosuditi penal za Talijane ali nije. Nakon kratkog pregleda VAR, Kevin Blom, je odlučio da to nije za penal i vjerojatno pogriješio. Šta se tada desilo? Pol van Boekel koji je bio AVAR nakon te utakmice mijenja ulogu sa Blomom te postaje VAR.
slika
3. I onda sinoć, Engleska-Danska, van Boekel je ostao VAR. Toliko.
slika
Za finale je prvi kandidat bio i ostao Kuipers. Nakon ovoga bi trebalo samo doći do zamjene u sobi, priželjkujem i očekujem Nijemce na čelu sa Dankertom. Rosetti voli Nizozemce pa je teško očekivati da Kuipers ispašta zbog mlađeg kolege. Ako se to ipak desi, Čakr ili Brych će suditi finale.
Raheem Sterling - igračina, a ne padavičar!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 jul 2021, 12:38

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 jul 2021, 12:41

Evander je napisao/la:
08 jul 2021, 12:21
Jer je u pitanju Danska, a njih ne smiješ kritizirati.

Penal je diskutabilan I vjerovatno se nije trebao svirati, no da je sviran Danskoj svi bi našli način da ga priznaju. Mada, morao je sudija otići i provjeriti na ekranu. Polufinale je, uzmi i pogledaj opet kad možeš.

Da je otišlo na penale teško je reći šta bi se desilo. Pickford lijepo brani penale i tu bi psiha presudila. Mislim da bi Englezi pali pod pritiskom i ispali, ali sta bi bilo kad bi bilo.

Finale će biti zanimljivo i ne znam kome da dam prednost. Nije Italija bez mana, ali isto tako Englezi nisu briljirali, nije to tečno i lagano. Ima mučenja, fali kreativnosti. Lično, startao bih Hendersona umjesto Sake da podeblja vezu.
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 08 jul 2021, 12:43, ukupno mijenjano 2 puta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 jul 2021, 12:42

Meni je Brih najdovratniji sudija ubjedljivo, previše arogantan i nadobudan. Jedina dobra stvar vezana za njega je što izbija Srbe iz cipela, ništa više.

Zato Cüneyt Çakır :ljepota: prelijepa sjećanja se vežu za njega :kafa:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 08 jul 2021, 12:46

Sta bih dao da Bonucci ili Chiellini ulete Sterlingu ili nekoj drugoj "zvjezdici" i karijeru mu uniste

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 jul 2021, 12:49

TheWeekndXO je napisao/la:
08 jul 2021, 12:46
Sta bih dao da Bonucci ili Chiellini ulete Sterlingu ili nekoj drugoj "zvjezdici" i karijeru mu uniste
I sta ti imas od toga, osim da zelis zlo nekome koga ne poznajes i ko ti ni za sta u zivotu nije kriv?
Cemu takva negativnost?

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 08 jul 2021, 12:49

Arvid je napisao/la:
08 jul 2021, 12:42
Meni je Brih najdovratniji sudija ubjedljivo, previše arogantan i nadobudan. Jedina dobra stvar vezana za njega je što izbija Srbe iz cipela, ništa više.

Zato Cüneyt Çakır :ljepota: prelijepa sjećanja se vežu za njega :kafa:
Brych jedino ako ce Kemica biti komentator :ljepota:
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Odgovori

Natrag na “Euro 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.