FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Muki15
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Muki15 » 10 jul 2021, 01:48

Ovo je super što se potpisuju ovi ugovori na godinu dana uz opciju produženja,ako se ne bude zalagao i ako bude talasika onda ga možeš pustiti i riješit ga se a da uopšte nemaš obaveze prema njemu,odličan potez :thumbup:
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 10 jul 2021, 12:57

Je l danas igramo sa Prijedorom i u koliko sati ? :kafa:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 10 jul 2021, 13:19

Moze li se uci pogledati utakmicu?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jul 2021, 14:20

deno_TM87 je napisao/la:
10 jul 2021, 12:57
Je l danas igramo sa Prijedorom i u koliko sati ? :kafa:
U 18h pocinje tekma.
MrkiMedo je napisao/la:
10 jul 2021, 13:19
Moze li se uci pogledati utakmicu?
Trebalo bi da moze kao i na prethodne dvije.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 jul 2021, 14:20

Ja se divim kako Široki uvijek ubode s ovim mladim anonimusima iz druge i treće hrvatske lige. Plus ekipu popune momcima iz omladinskog pogona i uvijek budu tu negdje u vrhu. Eno preksinoć protiv Albanaca ga zabio mali 20 godina, doveli ga neki dan iz treće hrvatske lige tačnije Neretvanca. I dodatni bonus je što Široki često zna imati jako lijepu igru s takvim resursima.

A i oni isto imaju finansijskih problema, u pola prošle sezone im je bruku igrača otišlo jer su im baš kasnile plate.

Elem, nešto mi to daje nadu da bi i mogli nešto slično napravit ove sezone. Par mladih momaka gurnut, uz još koju prinovu jer sumnjam da je za nas završen prelazni rok i napravit jednu kompaktnu ekipu koja će biti trkački raspoložena, na čemu insistira i Ivković po Mekićevim riječima.

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 10 jul 2021, 14:38

braco je napisao/la:
10 jul 2021, 14:20
Ja se divim kako Široki uvijek ubode s ovim mladim anonimusima iz druge i treće hrvatske lige. Plus ekipu popune momcima iz omladinskog pogona i uvijek budu tu negdje u vrhu. Eno preksinoć protiv Albanaca ga zabio mali 20 godina, doveli ga neki dan iz treće hrvatske lige tačnije Neretvanca. I dodatni bonus je što Široki često zna imati jako lijepu igru s takvim resursima.

A i oni isto imaju finansijskih problema, u pola prošle sezone im je bruku igrača otišlo jer su im baš kasnile plate.

Elem, nešto mi to daje nadu da bi i mogli nešto slično napravit ove sezone. Par mladih momaka gurnut, uz još koju prinovu jer sumnjam da je za nas završen prelazni rok i napravit jednu kompaktnu ekipu koja će biti trkački raspoložena, na čemu insistira i Ivković po Mekićevim riječima.
Ne znam kako su ustrojili skaut službu ali svaka im čast. Premladu ekipu imaju i neka dvojica odu po 400k za godinu oni su na konju. Na vakat su krenuli sa štednjom i okretanjem mladim igračima što je jedini način da se kod nas u državi kao fudbalski klub opstane. Jeste rizik sastaviti mladu ekipu ali ogromna je ušteda. Realno ta dječurlija će igrati za hiljadu u vrh glave a može se iz Širokog prodati pa bar u Dinamo, Hajduk i Osijek. I mladima oni dođu kao dobra odskočna daska.
Ti si moj Željo, veliki Željo!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 10 jul 2021, 14:47

braco je napisao/la:

mi nismo narod koji zna to prepoznati i cijeniti nama daj saso mange pojacanja da prste naslovnice da se podjebaju pitari ala debeli slavko il zahirovic kod nas bi svi uletili u kolektivnu depresiju kad bi doslo deset omladinaca iz Hrvatske u jednom prijelaznom roku

il nas drugi cesti slucaj rotiraj povratnike i jedne te iste igrace kroz jednu deceniju hahahahha 😂😂 pa kad se pokazu da su smece pljuje ih se na sve strane

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 10 jul 2021, 14:54

Ne do Bog da nama dovedu igrace iz tog Neretvanca, ogadili bi fudbalsku karijeru tim istim igracima sa komentarima
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 jul 2021, 14:59

PupanOzdrljic je napisao/la:
10 jul 2021, 14:38
braco je napisao/la:

Ne znam kako su ustrojili skaut službu ali svaka im čast. Premladu ekipu imaju i neka dvojica odu po 400k za godinu oni su na konju. Na vakat su krenuli sa štednjom i okretanjem mladim igračima što je jedini način da se kod nas u državi kao fudbalski klub opstane. Jeste rizik sastaviti mladu ekipu ali ogromna je ušteda. Realno ta dječurlija će igrati za hiljadu u vrh glave a može se iz Širokog prodati pa bar u Dinamo, Hajduk i Osijek. I mladima oni dođu kao dobra odskočna daska.
Sumnjam da kod nas klubovi imaju "prave" skaute. Većinom to ide na preporuke, poznanstva, menadžeri i slično. Recimo Sarajevo je dovelo Vladana Kovačevića tako. Onaj Mrkobrada iz Krupe što je trener golmana zvao Hurtića čini mi se, rekao ono standardno "imam ti malog boli glava bla bla", ovaj rekao nek dođe da ga malo vidimo i to je to. Neozbiljno ali nažalost kod nas nema skauta. Evo nešto pitari sad pokušavaju u uspostavljanju skauting mreže ali vidjet ćemo.

Glavni bazen talenata iz kojeg Široki crpi mlade je zapadna Hercegovina dakle Čitluk, Posušje, Grude, Tomislavgrad, Ljubuški. I naravno dovode te igrače iz iz druge i treće hrvatske lige. Ali oni te iz HR dovode često na probu, skoro svaki prelazni rok dođe ih par da se dokažu pa ko prođe prođe.

Elem kad spomenuh probe, imamo primjer Želje i Cipetića koji je isto morao proći probu u Širokom:

Cipetićev otac:
Nudili su Cipetića i drugim klubovima iz BiH.

“Bila je priča za Željezničar, ali oni nisu bili baš pretjerano zagrijani, kao ni tadašnji trener Zrinjskog Hari Vukas koji ga poznaje još iz vremena u Hajduku. Na kraju Široki Brijeg je pristao pod uslovom da dođe na probu. Kada je zadovoljio, ponudili su da Branimir potpiše trogodišnji ugovor, što on isprva nije htio, ali rekao sam mu da to učini. Lako će tebe neko kupiti ako se ti pokažeš…”

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 10 jul 2021, 15:01

Ma kod nas su ljudi jednostavno takvi,sad da Messi dođe oni bi njemu pronašli zamjerku,dovoljno ti je samo ući u komentare objave za one sezonske i desetogodišnje karte i odmah ti dođe loše...
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 jul 2021, 15:09

Robust je napisao/la:
10 jul 2021, 14:47

mi nismo narod koji zna to prepoznati i cijeniti nama daj saso mange pojacanja da prste naslovnice da se podjebaju pitari ala debeli slavko il zahirovic kod nas bi svi uletili u kolektivnu depresiju kad bi doslo deset omladinaca iz Hrvatske u jednom prijelaznom roku
PlavaOfanziva je napisao/la:
10 jul 2021, 14:54
Ne do Bog da nama dovedu igrace iz tog Neretvanca, ogadili bi fudbalsku karijeru tim istim igracima sa komentarima
Pa realno kod nas bi se yebala mrtva porodica i igračima i svima u klubu po forumima i društvenim mrežama kad bi dovodili igrače iz Neretvanca, Jadrana Ploče itd.

Zato Široki ima taj mir jer nisu u tolikom medijskom fokusu, a ni navijači im nisu babe narikače po forumima i društvenim mrežama.

Čitam negdje komentare neki dan (iako sam sebi to zabranio, ne znam koji mi đavo bi) nakon remija s Leotarom u pripremoj, gdje debili psuje mrtve zbog remija u prijateljskoj. Mislim to nije samo u Želji i kod pitara isto vrijedi isto sve ovo što sam napisao.

A i kad smo kod Leotara, mi koji smo bili na toj utakmici smo dali aplauz momcima unatoč remiju, a ovi što ne idu na utakmice nego seru po forumima i društvenim mrežama yebu od do. I to nešto govori...

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 10 jul 2021, 15:10

Napad je po meni nama najbolji trenutno,lijevo Subasic u spicu-Zec i desno Gasal.

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 10 jul 2021, 15:16

braco je napisao/la:
10 jul 2021, 14:59
braco je napisao/la:

Sumnjam da kod nas klubovi imaju "prave" skaute. Većinom to ide na preporuke, poznanstva, menadžeri i slično. Recimo Sarajevo je dovelo Vladana Kovačevića tako. Onaj Mrkobrada iz Krupe što je trener golmana zvao Hurtića čini mi se, rekao ono standardno "imam ti malog boli glava bla bla", ovaj rekao nek dođe da ga malo vidimo i to je to. Neozbiljno ali nažalost kod nas nema skauta. Evo nešto pitari sad pokušavaju u uspostavljanju skauting mreže ali vidjet ćemo.

Glavni bazen talenata iz kojeg Široki crpi mlade je zapadna Hercegovina dakle Čitluk, Posušje, Grude, Tomislavgrad, Ljubuški. I naravno dovode te igrače iz iz druge i treće hrvatske lige. Ali oni te iz HR dovode često na probu, skoro svaki prelazni rok dođe ih par da se dokažu pa ko prođe prođe.

Elem kad spomenuh probe, imamo primjer Želje i Cipetića koji je isto morao proći probu u Širokom:

Cipetićev otac:

“Bila je priča za Željezničar, ali oni nisu bili baš pretjerano zagrijani, kao ni tadašnji trener Zrinjskog Hari Vukas koji ga poznaje još iz vremena u Hajduku. Na kraju Široki Brijeg je pristao pod uslovom da dođe na probu. Kada je zadovoljio, ponudili su da Branimir potpiše trogodišnji ugovor, što on isprva nije htio, ali rekao sam mu da to učini. Lako će tebe neko kupiti ako se ti pokažeš…”
Ništa nama ne fali da radimo isto tako kao i oni. Menadžera svakako na sve strane. Svaka šuša danas ima nekog svog kojeg kobajagi gura. Meni ljudi nekakve igrače spominjali jer poznajem tih nekakvih menadžera kao da molim da ih uzmu ili ih poguraju na pripremama za procente ili šta već. To kažem u smislu da ima ogroman broj klubova na teritoriji evo našeg kantona i nemoguće je da u svakom od njih nema bar jedan omladinac koji odudara i koji bi se mogao usmjeriti na pravi put dolaskom kod nas.

Ako oni već pokrivaju Hercegovinu što mi ne bi naprimjer Goražde, Visoko, Kakanj, Konjic, Travnik. Mislim svaka od tih sredina ima svoj klub ali nijedan od igrača ne bi prije tu zaigrao nego u Želji. Svima imponuje kad te Željezničar traži. To je win-win situacija. Njima dobro da se probiju jer im obećaš da će igrati, tebi dobro što igra haman za dž i možeš zaraditi na njegovom dolasku. Da se razumijemo, svaki igrač je prinova dok ne pokaže da je pojačanje ali zato imaš pripreme pa kao Široki dovedeš nekoliko igrača na probu pa šta valja ostane a šta ne valja razguli.
Ti si moj Željo, veliki Željo!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 jul 2021, 16:02

10 jul 2021, 15:16
braco je napisao/la:
10 jul 2021, 14:59

Cipetićev otac:

Ništa nama ne fali da radimo isto tako kao i oni. Menadžera svakako na sve strane. Svaka šuša danas ima nekog svog kojeg kobajagi gura. Meni ljudi nekakve igrače spominjali jer poznajem tih nekakvih menadžera kao da molim da ih uzmu ili ih poguraju na pripremama za procente ili šta već. To kažem u smislu da ima ogroman broj klubova na teritoriji evo našeg kantona i nemoguće je da u svakom od njih nema bar jedan omladinac koji odudara i koji bi se mogao usmjeriti na pravi put dolaskom kod nas.

Ako oni već pokrivaju Hercegovinu što mi ne bi naprimjer Goražde, Visoko, Kakanj, Konjic, Travnik. Mislim svaka od tih sredina ima svoj klub ali nijedan od igrača ne bi prije tu zaigrao nego u Želji. Svima imponuje kad te Željezničar traži. To je win-win situacija. Njima dobro da se probiju jer im obećaš da će igrati, tebi dobro što igra haman za dž i možeš zaraditi na njegovom dolasku. Da se razumijemo, svaki igrač je prinova dok ne pokaže da je pojačanje ali zato imaš pripreme pa kao Široki dovedeš nekoliko igrača na probu pa šta valja ostane a šta ne valja razguli.
I jako je bitno spomenuti da Široki već 10 godina ima svoj trening kamp sa 2 prirodna terena i 1 vještačkim terenom.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 10 jul 2021, 16:38

Je li otvoreno danas za navijace?

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 10 jul 2021, 16:39

zeljovac21 je napisao/la:
10 jul 2021, 16:38
jeste
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 10 jul 2021, 16:40

Hilmo123 je napisao/la:
10 jul 2021, 16:39
zeljovac21 je napisao/la:
10 jul 2021, 16:38
jeste
:thumbup:

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 jul 2021, 16:51

u koliko sati je tekma danas?
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jul 2021, 17:10

starigrad je napisao/la:
10 jul 2021, 16:51
U 18h.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 jul 2021, 17:12

LjoZee je napisao/la:
10 jul 2021, 17:10
starigrad je napisao/la:
10 jul 2021, 16:51
U 18h.
hvala
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Levin i 45 gostiju.