Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

D€LUX
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciju BiH

Post Postao/la D€LUX » 07 jan 2011, 14:03

I usput ovaj aletilic barcelona ovo ono ,,, menadzerske price su cudo jedno veliko kakva barcelona de ohladite malo... eno subasic lafo borussia hoce zainteresovana , zorc neki dan izjavio da subasic nije igrac ni nivo kakav oni traze znaci sanse 0% ... MENADZERI PLATE U NOVINE I ETO TI STA SE DOBIJE igraci i menadzeri sami sebe lazu
>>No body likes us but we dont care<<

DaRtAnJaN
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciju B

Post Postao/la DaRtAnJaN » 14 jan 2011, 18:59

potencijalni je: jasmin sudic :D cekaj samo dokle se oporavi i vrati u formu, a izgleda da i avdic nakon "hoce/nece" ipak hocw :lol:
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jan 2011, 19:52

DaRtAnJaN je napisao/la:potencijalni je: jasmin sudic :D cekaj samo dokle se oporavi i vrati u formu, a izgleda da i avdic nakon "hoce/nece" ipak hocw :lol:
Sudic je poceo normalno trenirati, ali svedska liga pocinje tek u aprilu.

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 14 jan 2011, 21:24

calcio je napisao/la:
DaRtAnJaN je napisao/la:potencijalni je: jasmin sudic :D cekaj samo dokle se oporavi i vrati u formu, a izgleda da i avdic nakon "hoce/nece" ipak hocw :lol:
Sudic je poceo normalno trenirati, ali svedska liga pocinje tek u aprilu.
pa eto hajde da ga testiramo :lol:
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 15 jan 2011, 16:46

Kerla starter protvi Olimpiakosa

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 15 jan 2011, 17:55

koji je izvor jarane za taj "hoce"? :mrgreen:

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 18 jan 2011, 19:25

sta je sa petrom jelicem on igra u Volga Nizhny Novgorod koja se od ove sezone takmici u ruskoj premier ligi :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 jan 2011, 19:40

Interista je napisao/la:sta je sa petrom jelicem on igra u Volga Nizhny Novgorod koja se od ove sezone takmici u ruskoj premier ligi :lol:
Jel ti pitas,ili odgovaras.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 jan 2011, 12:27

Mene bas zanima sta je sa Sudicem,Avdicem,Seferovicem(Haris),Almir Kasumovic iz Hanovera 96 i onim Bicakcicem?
Sudic(20 godina)stoper;Klub:Malmo
25 tekmi u Svedski ligi,1 izmjenjen,jednom samo usao sa klupe.2250 min proveo na terenu.Ligasko takmicenje zavrseno,broj kola:30
Avdic(22 godine)napadac;Klub:Werder Bremen
2x usao kao zamjena,ukupno proveo na terenu 36 minuta.
Seferovic(18 god.),napadac,allrounder;Klub:Fiorentina
Igra ugl u kupu Italije,gdje je doduse samo 2x usao sa klupe,to je posljedica vjerovatno jer je Fiorentina prerano ispala iz kupa.Igrao jos u ligi "primavera girone A" 9 tekmi,jedan gol 2x ulazio,3x izasao.
Kasumovic je premlad,samo 16 godina,al' eto da spomenem da igra za Hanoverove 19-togodisnjake i da se za njega zanimaju svi veci klubovi u Njemackoj,pored njih i Barcelona,Arsenal i Chelsea.Prvi je strijelac kluba.
Bicakcic(21 godine),stoper,klub:Stutgart
Igrao u Europa ligi,kupu i njemackom prvenstvu ove sezone.U Bundesligi upisao jedan jednosatni nastup,u Europa ligi 2x 90 min odigr'o u kupu jos 2 tekme i ukupno 77 minuta.Ima i jednu asistenciju.
Mozda jos istaci da je Said Huseinovic odigrao 4 tekme u Bundesligi i to protiv Bay.Leverkusena 4 minute,Schalkea 30 min,St.Paulia 37 i Kaiseslauterna 8 minuta,te upisao 1 asistenciju protiv St. Paulija.
Usput u Bundesligi je zavrseno 19to kolo,Svedska liga je zavrsena,u Italijanskoj zavrseno 21 kolo.Eto od mene mali izvjestaj o nekim igracima koje pratim,a vi mi recite(koji ste u toku sa Susicevim planovima)ima li i jednog od ovih u mislima? :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 jan 2011, 18:33

Sudic je imao neku zescu povredu pa nije bio na terenu dugo vremena. Da nije bilo tog, sigurno bi vec bio u repci.
Bicakcic je imao manju povredu, vratio se prosle sedmice, igrao je neki dan za Stugart II u trecoj lizi. Sigurno, ako nastavi igrati u Europa L i BL bice tu za koji mjesec.
Sigurno da iako se Avdic pokaze u Werderu bice pozvan, a to je do njega. Jos se ne zna da li bi on uopste igrao za nas.
Huse nije odavno ulazio, skoro uvijek je na klupi. Tako da nema sta traziti u repci.

Ima tu jos mladi igraca, ovi momci u Ceskoj. Melunovic je postigao 3 gola u 2 utakmice. Cajic 1 pogotak.
Ova dvojica bi komotno mogla biti pozvana u U21.
Hadzic igra za Ried. Ried je trenutno prvi u BL Austrije. Hadzic je defenzivac i postigao je 3 gola u BL. Neki dan je postigao gol za prijateljsku. Haris Bukva, takodjer bio povrijedjen. Prilcno brz, tip Lulica.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 27 jan 2011, 18:54

soko je napisao/la:Sudic je imao neku zescu povredu pa nije bio na terenu dugo vremena. Da nije bilo tog, sigurno bi vec bio u repci.
Bicakcic je imao manju povredu, vratio se prosle sedmice, igrao je neki dan za Stugart II u trecoj lizi. Sigurno, ako nastavi igrati u Europa L i BL bice tu za koji mjesec.
Sigurno da iako se Avdic pokaze u Werderu bice pozvan, a to je do njega. Jos se ne zna da li bi on uopste igrao za nas.
Huse nije odavno ulazio, skoro uvijek je na klupi. Tako da nema sta traziti u repci.

Ima tu jos mladi igraca, ovi momci u Ceskoj. Melunovic je postigao 3 gola u 2 utakmice. Cajic 1 pogotak.
Ova dvojica bi komotno mogla biti pozvana u U21.
Hadzic igra za Ried. Ried je trenutno prvi u BL Austrije. Hadzic je defenzivac i postigao je 3 gola u BL. Neki dan je postigao gol za prijateljsku. Haris Bukva, takodjer bio povrijedjen. Prilcno brz, tip Lulica.
ima nastup za selekciju Švedske već ali mislim da nije zvanični termin bio, imal ko da je siguran da Denni Avdić može promijeniti sportsko državljanstvo??? http://www.transfermarkt.de/en/mexiko-s ... 35410.html
Zadnja izmjena: sony_91, dana/u 27 jan 2011, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 jan 2011, 18:58

hadzic ima 21 godinu a vec je 2 i po godine standardan u austrijskoj ligi...zar nebi bilo logicno da dobije poziv uzimajuci u obzir da tu imamo samo rahimica za tu poziciju..

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 28 jan 2011, 20:15

sony_91 je napisao/la:ima nastup za selekciju Švedske već ali mislim da nije zvanični termin bio, imal ko da je siguran da Denni Avdić može promijeniti sportsko državljanstvo??? http://www.transfermarkt.de/en/mexiko-s ... 35410.html
Nema veze sto (ako) nije bio zvanicni termin. Bitno je samo da mu je upisan nastup za A reprezentaciju Svedske. To je dosta da kazemo da je jos jedan igrac izgubljen za nasu reprezentaciju.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 jan 2011, 20:18

ne_znam_ko_sam je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:ima nastup za selekciju Švedske već ali mislim da nije zvanični termin bio, imal ko da je siguran da Denni Avdić može promijeniti sportsko državljanstvo??? http://www.transfermarkt.de/en/mexiko-s ... 35410.html
Nema veze sto (ako) nije bio zvanicni termin. Bitno je samo da mu je upisan nastup za A reprezentaciju Svedske. To je dosta da kazemo da je jos jedan igrac izgubljen za nasu reprezentaciju.
Ima veze,jer ako nije zvanican termin nije ni zvanicna tekma,a kruze glasine,bar koliko sam ja cit'o,da je ta tekma bila nezvanicna prijateljska.AKo je tako moze promijeniti sto da ne,nije prvi ni posljedni,nakon ovog novog zakona,da je odigrao nezvanicnu tekmu,pa promijenio dres.A i citao sam nesto da ga je Susic namjeravao zvati,koliko ima istine pitaj Boga :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jan 2011, 20:19

ne_znam_ko_sam je napisao/la:
Jesi siguran,bogami po Fifinim zakonima se to drugacije vabi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 28 jan 2011, 20:46

Nadam se da nisam u pravu. Ali , koliko znam, dovoljno je da igrac upise nastup za neku A reprezentaciju (nebitno da li se radi o fifinom terminu). On dok ima zabiljezen debi u A reprezentaciji Svedske.. Bojim se da je to vec otpisana prilika za nas.

Why so serious?!

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 28 jan 2011, 20:56

Izvinjavam se sto pisem dva posta zaredom.. I, takodjer, izvinjavam se na mojoj pogresci..

Evo nasao sam statut na Fifinoj stranici (iz 2008. godine).. I evo clan koji govori o promjeni reprezentacije...
Article 18 Change of Association
1 If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a new
nationality, or if a Player is eligible to play for several representative
teams due to nationality, he may, up to his 21st birthday, and only
once, request to change the Association for which he is eligible to
play international matches to the Association of another country of
which he holds nationality, subject to the following conditions:

(a) He has not played a match (either in full or in part) in an official
competition at “A” international level for his current Association,
and at the time of his first full or partial appearance in an
international match in an official competition for his current
Association, he already had the nationality of the representative
team for which he wishes to play.
E sada je jos jedno pitanje tu, da li je to bio Fifin termin.. Nadajmo se da nije.

Why so serious?!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 jan 2011, 21:11

Igrac moze mjenjati nacionalnu ekipu pod sljedecim uslovima:
He has not played a match (either in full or in part) in an official
competition at ‘A’ international level for his current Association, and
at the time of his first full or partial appearance in an international
match in an official competition for his current Association, he
already had the nationality of the representative team for which he
wishes to play.
ili ovdje:
With the exception of the conditions specified in art. 18 below, any Player who has already
participated in a match (either in full or in part) in an official competition of any category or any
type of football for one Association may not play an international match for a representative team
of another Association .
Dakle ako igrac nije igrao/nastupao u oficijelnoj kompeticiji moze mjenjati nacionalni tim. Pitanje je kako se definise "official competition", za mene to zvuci kao kvalifikacije za SP/EP ili nastupanje na istim. Prijateljske igre, pa i na FIFA terminima, ne broje se u ovo po mom shvacanju. To kazem pod uslovom, da mi se ne trazi dalje po statutima i definicijama "oficijelne kompeticije". Ako neko bolje zna, nek me ispravi.

Jer:
Jermaine Jones je igrao 3 prijateljske utakmice za Njemacku i sada igra za USA.

I jos nesto, sto stalno navodim:

If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a
new nationality, or if a Player is eligible to play for several
representative teams due to nationality, he may, only once,
request to change the Association for which he is eligible to play
Igrac smije samo da jedanput trazi mjenjanje fudbalskog saveza za koji zeli da igra. To jest, kad bi mi pozvali Avdica na prijateljsku utakmicu, on bi morao da mjenja savez. Dakle prijateljske utakmice su dovoljne nama da oduzmemo drugima igrace, jer moraju mjenjati savez. No vjerovatno (slucaj Jones) prijateljske utakmice nisu dovoljne, da se igrac "rezervise" za ekipu i savez za koji je od pocetka nastupao, tu dakle mora nastupiti u oficijelnoj utakmici FIFA.

Prijateljska za Svedsku: Mi ga mozemo jos uvjek dovesti.
Prijateljska za nas: Ostaje nas.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 28 jan 2011, 21:16

Znaci, sada sve zavisi od nasih bisera, da li ce ga pozvati ili ce kao i mi neki misliti da je vec izgubljena prilika..

Nadam se da ce se prikljuciti nasoj reprezentaciji.. Dobro ce doci jos svjeze konkurencije Dzeki, Ibisevicu, Muslimovicu i Zecu.

Why so serious?!

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 28 jan 2011, 21:20

Što se tiče Avdića nije bio FIFIN termin,ali izgleda da mali ne želi da igra za nas.

Popis mladih talenata koji su rođeni ili porijeklom iz BiH

http://forums.soccerfansnetwork.com/sho ... an-talents

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, Google Adsense [Bot] i 26 gostiju.