Mi smo bili nositelji u prvom pretkolu LP 2018/19 nego nas zapo zalutali prvak Slovacke Trnava, pored smjesnih ekipa.ElCartel11 je napisao/la: ↑14 jul 2021, 23:54Mislim, da smo mi Zrinjskom isto "izbili" nositeljstvo kad smo im prekinuli niz od 3 uzastopne titule. Sad je nama Borac "izbio" i tako u krug jbgMokes je napisao/la: ↑14 jul 2021, 23:40Željo da je bio prvak 2015 bi bio nosilac u 2 pretkolu. Sarajevo da je bilo prvak 2016 bilo bi nosilac. Za nositeljstvo je potreban kontinuitet. Da svih 5 sezona budeš igrao Europu i po mogućnosti što dalje otišao.Cesc44 je napisao/la: ↑14 jul 2021, 23:26Ma s ovim novim natjecanjima i pravilima samo prvaku olaksavaju, barem sto se nase lige tice. Prije prvak u 2 pretkolu LP nema sanse da bude nositelj i zapadnu te prvaci Poljske, Rumunjske, Grcke, Madjarske koji su organizirani i imaju ambicije za ulazak u skupine, pa nemas se prostora nadat nekom iznenadjenju. Sad doslovno mozes i 2 puta ispast opet si u igri, a stalno se vrte iste ekipe, odnosno mogu te zapast prvaci Litve, Estonije, Luxa, ako ne bude puno iznenadjenja.
Ako u iduce 3 godine nas prvak ne udje u skupine nekog Europskig natjecanja, ne znam oce li ikad.
Bilo je i tada poželjnih protivnika, ali naši timovi nisu imali sreće da ih izvuku.![]()
Al opet ja pricam o novom sistemu koji se uveo 2018 i olakso dosta nasem prvaku i to se vec osjetilo u svakoj sezoni, Zrinjski 18/19 s velikim pehom u zdrjebu i jako losom igrom pod Misom dolazi do 3 pretkola EL. Sarajevo 19/20 bez pobjede dolazi do 3 pretkola EL i 20/21 igra play off EL.
Plus ovo novo takmicenje koje za duplo olaksava jer logicno imas jos jedno natjecanje za ispast, i zato sam dao neki realan rok od 3 godine.