Samozdravlje je napisao/la: ↑15 jul 2021, 13:46Shategabri je napisao/la: ↑15 jul 2021, 13:25Samozdravlje je napisao/la: ↑15 jul 2021, 13:20FKS nazalost mora krenuti od nule. Ako neko bude merhametli i isplati dugovanja i da ubrizga u Klub svjeza 4 mil.KM mogli bi krenuti od nule prema samoodrzivom Klubu koji bi sa ozbiljnim radom prvenstveno u Akademiji mogao za 2-3 godine na "zelenu granu". Evo mog plana![]()
1.- 20 Akademaca(u prosjeku 2 hKM) i 10 igraca iz PL( 24/+5god.) po 4hKM(u prosjeku).
((20x 2 hKM x 1,7(porez) x 12 mjeseci)+ (10 x 4 hKM x 1,7 x 12)= 820 000 + 820 000 = 1.650.000 KM za godinu dana.
2.- 2.350.000 KM za unapredjenje rada Akademije, SS, logistiku i Upravu(koja bi se naplacivala po finans. ucinku Kluba).
2019 g. mi smo imali minus od 4,5 mil.KM.
Naravno nece biti lako poslovati i zaraditi 4 mil.KM, ali uz strucnost i zrno ljubavi prema Klubu moze se to istrajnim radom.
Prvih godina navijaci moraju zaboraviti na pojacanja tipa:Benko,Delac,Jajalo,TSS,Mesanovic.... Tek kad se steknu uslovi mogu se traziti pojacanja koja ce unaprijediti igru, ali ta pojacanja treba zaraditi.
Sto se stadiona tice,ako merhametlija bude zainteresovan nek ulaze, do tada ....
Kako samo dragi Bog zna, pa jel ti bilo, manju smo razliku imali između prihoda i rashoda u 2020.?!
Što se tiče pojačanja to ti zavisi koliko će se Tan uključiti u sve ovo.
Ako odluči da ta podrška bude moralna, onda mi dugo nećemo moći dovesti neko zvučno pojačanje nego uzdaj se u se i u svoje kljuse.
I stadion isto tako...
Pitaru dragi komentarises najmanje bitno, evo izbrisao. Akcenat je na :
- Samoodrziv Klub to je i bila namjera Tana(bar deklerativno), a bez AKADEMIJE je to nemoguce.
- Akcenat je i na ZRNO LJUBAVI ili strogoj postenoj poslovnosti, a ne nebuloze kao auta i pojacanja igracima sa 32+ god(a strogi prosjek-stranci) ili igraca koji ranjeni zaboraviljeni u ozbiljnim igrama.
- To kako smo pozitivno poslovali 2020 govore raskidi ugovora, tuzbe i ....(ako nije ironija)Pozdrav
![]()
Pa slažemo se za prvu crticu.
Druga crtica, pa jasno, mi bolujemo od te IMT politike, takvo nam je komplet društvo, što bi vodstvo FKS bilo izuzetak.
Nije, mrtav sam ozbiljan, ali...postavlja se pitanje gdje su oni pare potrošili da je budžet ispražnjen.