Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

sljivo
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la sljivo » 15 jul 2021, 12:31

U mene komsija pojeo sarmu i umro nakon toga od mozdanog. Sarma ubija.

Izmislio sam dogadjaj ali to je isti nivo argumentacije kao i ovo za vakcinu.

Zato se tokom testiranja vakcine rade i testiranja na placebo, ili testiranja na laznu vakcinu, i ako umre prosjecno isti broj ljudi nakon vakcinisanja pravom vakcinom i laznom onda vakcina ne moze biti uzrocnik te vrste smrti. A ako ima vecih odstupanja onda jeste vakcina, a takvih rezutata nema.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 jul 2021, 12:42

sljivo je napisao/la:
15 jul 2021, 12:31
U mene komsija pojeo sarmu i umro nakon toga od mozdanog. Sarma ubija.

Izmislio sam dogadjaj ali to je isti nivo argumentacije kao i ovo za vakcinu.

Zato se tokom testiranja vakcine rade i testiranja na placebo, ili testiranja na laznu vakcinu, i ako umre prosjecno isti broj ljudi nakon vakcinisanja pravom vakcinom i laznom onda vakcina ne moze biti uzrocnik te vrste smrti. A ako ima vecih odstupanja onda jeste vakcina, a takvih rezutata nema.
Nije samo isti nivo argumentacije, isti je i nivo istine u informaciji.

Eto kako teorije nastaju. Izmisli rodjaka, onaj drugi se nadoveze s trojicom sto su imali temperaturu, treci vec prica kako zna 100% za bar deset umrlih. To namjerno uradi na prvoj stranici teme, da ko god otovori temu vidi da je neko umro, a umro Dževad iz Zenice.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 jul 2021, 13:01

Ovo Jackovo ko scena iz filmova. Ono dolazi kuci, otvara vrata, hvata se za srce i pada. Strasno. Treba to dobro ispitati. :shock:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 15 jul 2021, 13:18

Ja se jučer napokon vakcinisao. Ko izdaje ove pasoš/papire za granicu, matična država ili država gdje sam se vakcinisao? (nakon druge primljene doze)

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 jul 2021, 13:32

Blejzer10 je napisao/la:
15 jul 2021, 13:18
Ja se jučer napokon vakcinisao. Ko izdaje ove pasoš/papire za granicu, matična država ili država gdje sam se vakcinisao? (nakon druge primljene doze)
Mislim da su dovoljni Vucicevi.
dr. Alem Peterson

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 15 jul 2021, 13:34

admin je napisao/la:
15 jul 2021, 10:41
Mirza25 je napisao/la:
15 jul 2021, 10:09
Mirza25 je napisao/la:
15 jul 2021, 09:08
Znači, po uvodnom postu, zabranjeno je promovisanje vakcina jer one štete zdravlju ljudi, pošto postoje zvanični podaci iz UK i USA koji donose podatke o smrtnosti uzrokovane vakcinacijom kao i brojnim nus pojavama.

Ko ne vjeruje, evo ovdje samo za UK, dakle zvanični podaci sa vladinog sajta.

https://www.gov.uk/government/publicati ... rd-reports
Znači, samo u UK imamo 1403 smrti direktno nastale nakon vakcinacije i na desetine hiljada lakših i težih posljedica. Ovo neće javiti ni jedan mainstream medij.
Events with a fatal outcome
Vaccination and surveillance of large populations means that, by chance, some people will experience and report a new illness or events in the days and weeks after vaccination. A high proportion of people vaccinated early in the vaccination campaign were very elderly, and/or had pre-existing medical conditions. Older age and chronic underlying illnesses make it more likely that coincidental adverse events will occur, especially given the millions of people vaccinated. It is therefore important that we carefully review these reports to distinguish possible side effects from illness that would have occurred irrespective of vaccination. Fatal cases associated with extremely rare blood clots with lowered platelets are described above.

Part of our continuous analysis includes an evaluation of natural death rates over time, to determine if any specific trends or patterns are occurring that might indicate a vaccine safety concern. Based on age-stratified all-cause mortality in England and Wales taken from the Office for National Statistics death registrations, several thousand deaths are expected to have occurred, naturally, within 7 days of the many millions of doses of vaccines administered so far, mostly in the elderly.

The MHRA has received 450 UK reports of suspected ADRs to the Pfizer/BioNTech vaccine in which the patient died shortly after vaccination, 960 reports for the COVID-19 Vaccine AstraZeneca, six for the COVID-19 Vaccine Moderna and 24 where the brand of vaccine was unspecified. The majority of these reports were in elderly people or people with underlying illness. Usage of the vaccines has increased over the course of the campaigns and as such, so has reporting of fatal events with a temporal association with vaccination however, this does not indicate a link between vaccination and the fatalities reported. Review of individual reports and patterns of reporting does not suggest the vaccines played a role in these deaths.

A range of other isolated or series of reports of non-fatal, serious suspected ADRs have been reported. These all remain under continual review, including through analysis of expected rates in the absence of vaccine. There are currently no indications of specific patterns or rates of reporting that would suggest the vaccine has played a role.
Neće javiti nijedan medij zato što to nije tačno.
pročitaj malo to što si postavio i to što si boldirao pogotovo.
this does not indicate a link between vaccination and the fatalities reported
Ispituju se slučajevi kad neko umre nakon vakcinacije. U Engleskoj vakcinisali 60 miliona ljudi. Počeli od staraca i bolesnik. Logično da je neko od tih staraca i bolesnih umro i takvih ima 1403 na tih 60.000.000. Obzirom da se želi osigurati da vakcine zaista ne budu štetne ni za jednu osobu među tih 60.000.000, postoji ta evidencija i organizacija koja ispituje tih 1403 slučaja i njihovu stvarnu povezanost s vakcinom.

Vrlo je moguće da će među njima biti i slučajeva koji su zaista povezani s vakcinom. Ima slučajeva kad ljudi umru jer su pojeli kikiriki ili jagodu, ubola ih pčela, primili pencilin isl... i dalje, to ni blizu nije usporedivo sa koristima i brojem spašenih života zahvaljujući vakcini.
Neće ti nitko priznati da je glavni uzročnik tih smrti DIREKTNO vakcina.Čak ni ti sam to nećeš da vidiš, a u isto vrijeme su za sve smrti u prošlih godinu i po dana isključivo kriva tzv korona. Dvostruki standardi. U redu je da glavni saučesnici ove agende neće staviti tranparent 'Pogledajte ljudi, ovi su umrli od vakcine' i da će nastojati da to prišiju bilo čemu drugom i da se ograde, jer kako će se cakcinisati toliki svijet ako izađeš sa ovim podacima, ali naivno je da ljudi, čitaoci puše takve stvari, dok u isto vrijeme to ne važi za sam virus.

Meni je smješno takvo razmišljanje i naivnost.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 jul 2021, 14:03

nije tzv. korona, već korona. šta tu ima biti tzv?

Dvostruke standarde si postavio baš ti.

hajde evo ti meni reci, jel normalno da kad medju 60.000.000 stanovnika umre 1400 uglavnom starih i bolesnih, da je baš za svih 1400 kriv isti uzrok koji nije ni starost ni bolest?

Ja se slažem da nisu svi englezi koji su umrli u posljednjih godinu dana umrli od korone, bilo je tu svega, a bilo je i mnogo onih koji su umrli od korone. mislim da niko nikad nije ni pokušao sve mrtve od proteklih godinu i po podvesti pod umrle od korone. Ovih 1400, to su svi mrtvi umrli prirodno (nije ih udario auto ili neko ubio) u nekom vremenskom roku nakon što su primili vakcinu.

Stvari treba gledati u konekstu, ne samo bubati bezveze besmisleno. Z

Znači u engleskoj od 5.000.000 ljudi koji su imali koronu umrlo je, eto od nečeg, 125.000. Ima logike da je tu bilo i ljudi koji bi svakako umrli od nečeg, ljudi koji su fakat i umrli od nečeg drugog, ali broj mrtvih na broj zaraženih je dosta velik da bi u pitanju bila neka statistička greška, neki vanredan slučaj isl.

S druge strane na 60.000.000 koji su primili vakcinu od nečeg je umrlo 1.400. Ima i tu iste logike da su umrli fakat od nečeg drugog i fakat od vakcine. Ali omjer je daleko manji. 1000 puta manji. Kontaš broj "1000 puta manji"?

Znate li da recimo u americi godišnje umre 500-1000 ljudi od penicilina? I dalje je to najefikasniji i najrasprostanjeniji antibiotik koji koristimo. Spasio je milione života i tih 500 je rizik koji prihvatamo, ništa nije savršeno. Ja sam ga primao, davao sam ga djeci... Pitaju te za djecu recimo "da li je alergican na penicilin?", a kako ćeš znati prije nego što ga prvi put u životu primi? Al, progutaš, stisneš i nadaš se da nisi taj jedan od tih 500. Kad dovedeš dijete od 6 mjeseci s upalom pluća, veći je rizik da će mu se nešto desiti od te upale nego od penicilina. Uzmeš manje ****, a ne ono ogromno, pojedeš ga i za 10 dana sretan ideš kući s zdravim djetetom. Ako si retard, reći ćeš da ne daš da ti djetetu daju antibiotike, uzdaš se u allaha i ono "biće kako će biti" i šanse da ćeš otići kući s zdravim djetetom su mnogo manje.

Sve je igra šansi, sjedneš u auto, voziš autoputem 120 kmh - mozes poginuti. Sjedneš u auto - voziš autoputem 280 kmh, mnogo veće su šanse da možeš poginuti. Zato je ograničenje 130 kmh. Ako ne sjedneš u auto, nećeš sigurno poginuti. Pa šta predlažeš, da zabranimo auta i idemo svuda pješke?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2021, 14:35

Povećali se opet brojevi zazarežnih. Oko septembra očekujem novi val.

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 15 jul 2021, 14:53

admin je napisao/la:
15 jul 2021, 14:03
nije tzv. korona, već korona. šta tu ima biti tzv?

Dvostruke standarde si postavio baš ti.

hajde evo ti meni reci, jel normalno da kad medju 60.000.000 stanovnika umre 1400 uglavnom starih i bolesnih, da je baš za svih 1400 kriv isti uzrok koji nije ni starost ni bolest?

Ja se slažem da nisu svi englezi koji su umrli u posljednjih godinu dana umrli od korone, bilo je tu svega, a bilo je i mnogo onih koji su umrli od korone. mislim da niko nikad nije ni pokušao sve mrtve od proteklih godinu i po podvesti pod umrle od korone. Ovih 1400, to su svi mrtvi umrli prirodno (nije ih udario auto ili neko ubio) u nekom vremenskom roku nakon što su primili vakcinu.

Stvari treba gledati u konekstu, ne samo bubati bezveze besmisleno. Z

Znači u engleskoj od 5.000.000 ljudi koji su imali koronu umrlo je, eto od nečeg, 125.000. Ima logike da je tu bilo i ljudi koji bi svakako umrli od nečeg, ljudi koji su fakat i umrli od nečeg drugog, ali broj mrtvih na broj zaraženih je dosta velik da bi u pitanju bila neka statistička greška, neki vanredan slučaj isl.

S druge strane na 60.000.000 koji su primili vakcinu od nečeg je umrlo 1.400. Ima i tu iste logike da su umrli fakat od nečeg drugog i fakat od vakcine. Ali omjer je daleko manji. 1000 puta manji. Kontaš broj "1000 puta manji"?

Znate li da recimo u americi godišnje umre 500-1000 ljudi od penicilina? I dalje je to najefikasniji i najrasprostanjeniji antibiotik koji koristimo. Spasio je milione života i tih 500 je rizik koji prihvatamo, ništa nije savršeno. Ja sam ga primao, davao sam ga djeci... Pitaju te za djecu recimo "da li je alergican na penicilin?", a kako ćeš znati prije nego što ga prvi put u životu primi? Al, progutaš, stisneš i nadaš se da nisi taj jedan od tih 500. Kad dovedeš dijete od 6 mjeseci s upalom pluća, veći je rizik da će mu se nešto desiti od te upale nego od penicilina. Uzmeš manje ****, a ne ono ogromno, pojedeš ga i za 10 dana sretan ideš kući s zdravim djetetom. Ako si retard, reći ćeš da ne daš da ti djetetu daju antibiotike, uzdaš se u allaha i ono "biće kako će biti" i šanse da ćeš otići kući s zdravim djetetom su mnogo manje.

Sve je igra šansi, sjedneš u auto, voziš autoputem 120 kmh - mozes poginuti. Sjedneš u auto - voziš autoputem 280 kmh, mnogo veće su šanse da možeš poginuti. Zato je ograničenje 130 kmh. Ako ne sjedneš u auto, nećeš sigurno poginuti. Pa šta predlažeš, da zabranimo auta i idemo svuda pješke?
Upali se ti i ode daleko. Ja sam naveo i postavio zvaničan statistički podatak iz UK da je 1403 čovjeka umrlo neposredno nakon vakcinacije. Ti to drug možeš prevoditi sebi kako hoćeš. Nemam ja vremena ganjat se s tobom.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 jul 2021, 15:08

Pokušao si pogrešno interpretirati javne podatke pa si sa:
samo u UK imamo 1403 smrti direktno nastale nakon vakcinacije
došao na:
zvaničan statistički podatak iz UK da je 1403 čovjeka umrlo neposredno nakon vakcinacije
To "neposredno" je unutar 7 dana nakon vakcinacije, navedeno u dokumentu koji si ti postavio. U istom dokumentu stoji:
Part of our continuous analysis includes an evaluation of natural death rates over time, to determine if any specific trends or patterns are occurring that might indicate a vaccine safety concern. Based on age-stratified all-cause mortality in England and Wales taken from the Office for National Statistics death registrations, several thousand deaths are expected to have occurred, naturally, within 7 days of the many millions of doses of vaccines administered so far, mostly in the elderly.
i stoji:
4. Conclusion
At the time of this report, over 128,204 people across the UK have died within 28 days of a positive test for coronavirus.

Vaccination is the single most effective way to reduce deaths and severe illness from COVID-19. A national immunisation campaign has been underway since early December 2020.

In clinical trials, the Pfizer/BioNTech vaccine, COVID-19 Vaccine AstraZeneca and COVID-19 Vaccine Moderna have demonstrated very high levels of protection against symptomatic infection. Data is now available on the impact of the vaccination campaign in reducing infections and illness in the UK.

All vaccines and medicines have some side effects. These side effects need to be continuously balanced against the expected benefits in preventing illness.

Following widespread use of these vaccines across the UK, the vast majority of suspected adverse reaction reports so far confirm the safety profile seen in clinical trials. Most reports relate to injection-site reactions (sore arm for example) and generalised symptoms such as a ‘flu-like’ illness, headache, chills, fatigue, nausea, fever, dizziness, weakness, aching muscles, and rapid heartbeat. Generally, these reactions are not associated with more serious illness and likely reflect an expected, normal immune response to the vaccines.

Cases of an extremely rare specific type of blood clot with low blood platelets continue to be investigated and updated advice has been provided.

The expected benefits of the vaccines in preventing COVID-19 and serious complications associated with COVID-19 far outweigh any currently known side effects. As with all vaccines and medicines, the safety of COVID-19 vaccines is continuously monitored and benefits and possible risks remain under review.

We take every report of a suspected ADR seriously and encourage everyone to report through the Yellow Card scheme.
Da zaključimo, pokušao si diskreditovati moj uvodni post, i vakcine predstaviti štetnim po život nepotpunim fragmentom zvaničnog dokumenta koji na kraju kaže da je "vakcinacija jedini i najefikasniji način da se smanji broj umrlih".

Tvoja žalba se odbija, antivakserski materijal prema dokazima koje si ti priložio i dalje će se smatrati štetim po zdravlje i uklanjati sa foruma, a vakcine se neće smatrati štetim, dok ne priložiš neki argument koji ide u korist tvojih tvrdnji, a ne suprotno.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 15 jul 2021, 15:50

Blejzer10 je napisao/la:
Dobit ces onaj Green Certificate nakon druge. Ako ne onda mislim da ima na e-uprava da se popuni da se dobije, ali ovi koji su zavrsili su na mail dobili.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 jul 2021, 15:53

nadjoh zanimljv podatak za 2019. godinu, znači i prije korone i prije vakcina.

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation ... wales/2019
In England, there were 131,149 deaths of care home residents (wherever the death occurred); this is a decrease of 2.4% compared with 2018 (134,379 deaths).
znači, dnevno u Engleskoj (ne UK, samo Engleska) umre u prosjeku 350 ljudi u staračkim domovima. Ako računaš da su njih prvo vakcinisali i da su dobili svi stanovnici staračkih domova vakcine u prvih 30 dana vakcinacije, u tom periodu je umrlo njih 10.000. Od tih 10.000 sigurno se za bar 10% moralo poklopiti da umru u istoj sedmici kad su vakcinisani. To je 1000 osoba minimalno. Samo u Engleskoj. Samo u prvom mjesecu. Eto ti tvog izvještaja i dokaza da je vakcina opasna. baš truba.

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 15 jul 2021, 16:10

Jah

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 15 jul 2021, 16:18

admin je napisao/la:
15 jul 2021, 15:53
nadjoh zanimljv podatak za 2019. godinu, znači i prije korone i prije vakcina.

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation ... wales/2019
In England, there were 131,149 deaths of care home residents (wherever the death occurred); this is a decrease of 2.4% compared with 2018 (134,379 deaths).
znači, dnevno u Engleskoj (ne UK, samo Engleska) umre u prosjeku 350 ljudi u staračkim domovima. Ako računaš da su njih prvo vakcinisali i da su dobili svi stanovnici staračkih domova vakcine u prvih 30 dana vakcinacije, u tom periodu je umrlo njih 10.000. Od tih 10.000 sigurno se za bar 10% moralo poklopiti da umru u istoj sedmici kad su vakcinisani. To je 1000 osoba minimalno. Samo u Engleskoj. Samo u prvom mjesecu. Eto ti tvog izvještaja i dokaza da je vakcina opasna. baš truba.
Pa onda je i bezze vajcinisati te ljude u starackin domovima, jer oni tu svakako samo i cekaju smrt, po ovim statistikama
, a i bas bih volio cuti cojka od 75, 80, 85 godina sta misli o vakcinacinisanju, za sebe i njegove vrsnjake!
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 15 jul 2021, 16:45

Pogba je napisao/la:
15 jul 2021, 15:50
Blejzer10 je napisao/la:
Dobit ces onaj Green Certificate nakon druge. Ako ne onda mislim da ima na e-uprava da se popuni da se dobije, ali ovi koji su zavrsili su na mail dobili.
Aha, znači izdaje zemlja koja me vakcinisala, nešto sam ja istripovao da KS izdaje :thumbup:

Moram istražit za Hr koja je procedura

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 15 jul 2021, 17:26

Blejzer10 je napisao/la:
15 jul 2021, 16:45
Pogba je napisao/la:
15 jul 2021, 15:50
Blejzer10 je napisao/la:
Aha, znači izdaje zemlja koja me vakcinisala, nešto sam ja istripovao da KS izdaje :thumbup:

Moram istražit za Hr koja je procedura
Mislim da ovima ovdje samo treba javiti da zavedu u sistem da smo vakcinisani van BiH. Ali ja im necu javljati čisto da vidim kada ce me zovnuti na vakcinaciju (prijavio se u martu kad je pustena aplikacija u rad).
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 jul 2021, 22:59

slika
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 jul 2021, 23:19

THERE IS STILL so much that matters. For Portland Trail Blazers center Jusuf Nurkic, who says he lost several family members to the virus, the task ahead is vital.

His home country, Bosnia and Herzegovina, has been ravaged by COVID-19, with over 200,000 confirmed cases and 9,600 deaths reported to the World Health Organization, but it still has very limited access to the vaccine.

"They just have donations, but not enough to vaccinate the people," Nurkic says. "I tried to buy it for the whole country. I figured out the money, the plan and everything. But we still can't do it.

"Even if we find vaccines, I guess United States laws say that until the American people are vaccinated, you can't sell it. So, I don't know what else to do. I really tried."

What's even harder, Nurkic says, is knowing how much vaccine supply is going unused in the United States, which he would gladly purchase for his country.

"All these countries are suffering and you have the United States, obviously the No. 1 in the world, has the vaccines and people don't want to get vaccinated," he says.

"I just feel like humanity has kind of failed, because all the countries around should get at least some of those vaccines, right?"

Last July, just as the NBA's bubble was beginning in Florida, Nurkic learned that his grandmother in Bosnia and Herzegovina had contracted COVID-10 -- and treatment options were limited.

"After 17 days, she survived the COVID," Nurkic says. "Then on Day 19, she had a heart attack. It was unbelievable."

Nurkic got the news as he was on a bus to a game.

"At that point, I wished I could just take a plane to go to the funeral," he says. "Probably, if I could do it again, I would do that. It's difficult when you're really far away."
Iznenadjen sam da Nurkic nije antivakser. :yawn:
dr. Alem Peterson

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2021, 23:20

BIHfan je napisao/la:
15 jul 2021, 22:59
slika
Opustili se ljudi, misleći da se vakcinisani ne mogu zaraziti. Bilo bi zanimljivo pronaći podatak koliko je završilo od ovih zaraženih u bolnici i koliko je preminulo.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 jul 2021, 07:14

Neutral je napisao/la:
15 jul 2021, 23:20
BIHfan je napisao/la:
15 jul 2021, 22:59
slika
Opustili se ljudi, misleći da se vakcinisani ne mogu zaraziti. Bilo bi zanimljivo pronaći podatak koliko je završilo od ovih zaraženih u bolnici i koliko je preminulo.
Normalno je da je puno veći broj ovih vakcinisanih jer su u Izraelu većina vakcinisani. E sad, kao što kažeš, zanimljivo bi bilo hidjeti koliko je od vakcinisanih završilo u bolnici.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.