Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Velež će protiv Elfsborga

Anketa je završila: 12 avg 2021, 01:02.

Proći
88
73%
Ispasti
32
27%

Ukupno glasova: 120

Tristan
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Post Postao/la Tristan » 15 jul 2021, 17:18

NisamInSajder je napisao/la:
15 jul 2021, 17:08
Tristan je napisao/la:
15 jul 2021, 16:55
Tacno je da sve ima uticaj, i ishrana i treninzi i oporavak.
Ali broj jedan je genetska predispozicija.
Nije Amar rekao da mi genetski zaostajemo, tu smo mi kao i Francuzi, Njemci, ako ne i jaci. Ali nas je malo i samim tim malo djece trenira i mali je taj "bazen" iz kojeg mozes naci genentski jakog igraca. Lako je Njemcima od toliko miliona naci 200 zivotinja. Kod nas i to malo sto valja, oni nam pokupe jos kao djecu jer imaju pare da ih placaju.

U BiH je rodjeno dosta takvih igraca: Dzeko, Luka Jovic, Gacinovic, Ognjen Vranjes, Gojak... sve ih saberi i onda pomnozi sa onim brojem koliko je Njemacka veca od BiH po stanovnistvu. Zato oni imaju vise talenata, a parama pokupe i ove odavde. Plus onda treninzi, ishrana i ostalo.

Hebibovic moze spavati na stadionu, da ga trenira kondicioni trener iz PSG, da se hrani kao Djokovic, i moze se popraviti za 10-15% do svog limita. Ako krene preko toga odmah bi uslijedila povreda.
Ne pravi se pita od govana, ne znam sta je komplikovano u ovome.
Eh pa to nije genetska predispozicija, vec kvantitet omladinaca, ili kao sto si rekao bazen. Imaju veci bazen, samim tim sanse da imaju vise vrhunskih igraca i to je to.
To za Hebibovica vrijedi i za nekoliko miliona u Njemackoj i Francuskoj koji su ostali nizem nivou i to je to.

Mi moramo popraviti omladinske kategorije, reorganizacija omladinskih liga, poboljasnje treninga i modernizacija istog i to je to. Savez mora organizirati posebne seminare za trenere omladinskih kategorija na kojima ce predavati iskljucivo strucnjaci tipa Cioffija, Nizozemci neki, Cesi itd..
To ti je to. Kvantitetom trazis igrace koji imaju genetske predispozicije da budu vrhunski igraci. A onda parama dovedes strance i sklapas tim. Mi nemamo ni kvantitet ni pare, i ne mozemo nikad biti kao velike zemlje po tom pitanju.

Ako se pitas kako je u Jugoslaviji moglo, dolazimo do onog pravila da igrac prije 28 godine nije mogao ici u inostanstvo.
A i ovdje se bolje placalo nego u Rumuniji, Ceskoj itd. Sad su te drzave pojam za ovo sto je ostalo iza rata ovdje. Igracima ovdje nije padalo na pamet da odu igrati u Cehoslovacku, sad bi svaki poletio tamo sa 18 godina da ga neko zovne.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 15 jul 2021, 17:29

Najveći problem naših igrača je psiha i luzerski mentalitet. Odigra polusezonu kako treba, umisli da je neka zvijezda, odmah hoće ligu petice. Itekako se može doći na zavidan nivo fizičke spreme. Po čemu se to poljaci,mađari,holanđani razlikuju od nas? Da pričamo o afričkim fudbalerima pa haj, to su zvijeri. Posebna je priča rad sa djecom i momcima u toj fazi kada se lakše nadograđuju te sposobnosti. Nama kroz 6,7 godina treniranja i selektiranja igrača, dođe golman i štoper od 170 cm. Nemamo sistema, nemamo pravilnog rada. Ništa mi ne bi bili lošiji da se radi kako treba.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 15 jul 2021, 17:40

Eno danas Ararat iz Armenije izbacio MOL Fehervar, jucer oni iz Kazahstana izbacise Maccabi u kvalama CL a do jucer govorili o odronima iz Armenije, Kazahstana!!!

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 15 jul 2021, 17:41

Tristan je napisao/la:
15 jul 2021, 17:18
NisamInSajder je napisao/la:
15 jul 2021, 17:08
Tristan je napisao/la:
Nije Amar rekao da mi genetski zaostajemo, tu smo mi kao i Francuzi, Njemci, ako ne i jaci. Ali nas je malo i samim tim malo djece trenira i mali je taj "bazen" iz kojeg mozes naci genentski jakog igraca. Lako je Njemcima od toliko miliona naci 200 zivotinja. Kod nas i to malo sto valja, oni nam pokupe jos kao djecu jer imaju pare da ih placaju.

U BiH je rodjeno dosta takvih igraca: Dzeko, Luka Jovic, Gacinovic, Ognjen Vranjes, Gojak... sve ih saberi i onda pomnozi sa onim brojem koliko je Njemacka veca od BiH po stanovnistvu. Zato oni imaju vise talenata, a parama pokupe i ove odavde. Plus onda treninzi, ishrana i ostalo.

Hebibovic moze spavati na stadionu, da ga trenira kondicioni trener iz PSG, da se hrani kao Djokovic, i moze se popraviti za 10-15% do svog limita. Ako krene preko toga odmah bi uslijedila povreda.
Eh pa to nije genetska predispozicija, vec kvantitet omladinaca, ili kao sto si rekao bazen. Imaju veci bazen, samim tim sanse da imaju vise vrhunskih igraca i to je to.
To za Hebibovica vrijedi i za nekoliko miliona u Njemackoj i Francuskoj koji su ostali nizem nivou i to je to.

Mi moramo popraviti omladinske kategorije, reorganizacija omladinskih liga, poboljasnje treninga i modernizacija istog i to je to. Savez mora organizirati posebne seminare za trenere omladinskih kategorija na kojima ce predavati iskljucivo strucnjaci tipa Cioffija, Nizozemci neki, Cesi itd..
To ti je to. Kvantitetom trazis igrace koji imaju genetske predispozicije da budu vrhunski igraci. A onda parama dovedes strance i sklapas tim. Mi nemamo ni kvantitet ni pare, i ne mozemo nikad biti kao velike zemlje po tom pitanju.

Ako se pitas kako je u Jugoslaviji moglo, dolazimo do onog pravila da igrac prije 28 godine nije mogao ici u inostanstvo.
A i ovdje se bolje placalo nego u Rumuniji, Ceskoj itd. Sad su te drzave pojam za ovo sto je ostalo iza rata ovdje. Igracima ovdje nije padalo na pamet da odu igrati u Cehoslovacku, sad bi svaki poletio tamo sa 18 godina da ga neko zovne.
Sustina recena.Danas pare mnogo znace a i ako se baziramo na igracima samo iz nase zemlje onda racunajmo da imamo stanovnika koliko Minhen i da ne mozemo imati ni timova sto Minhen ima jer i oni sakupljaju igrace iz okoline takodje.A Bayern i ostali to rade sa neuporedivo vise novca.
" "!
1926

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 15 jul 2021, 17:43

Bersaga je napisao/la:
15 jul 2021, 17:29
Najveći problem naših igrača je psiha i luzerski mentalitet. Odigra polusezonu kako treba, umisli da je neka zvijezda, odmah hoće ligu petice. Itekako se može doći na zavidan nivo fizičke spreme. Po čemu se to poljaci,mađari,holanđani razlikuju od nas? Da pričamo o afričkim fudbalerima pa haj, to su zvijeri. Posebna je priča rad sa djecom i momcima u toj fazi kada se lakše nadograđuju te sposobnosti. Nama kroz 6,7 godina treniranja i selektiranja igrača, dođe golman i štoper od 170 cm. Nemamo sistema, nemamo pravilnog rada. Ništa mi ne bi bili lošiji da se radi kako treba.
Poljaci po tome jer ih ima blizu 40 miliona i jer imaju pare. Sto je Stojan Vranjes najbolje godine proveo tamo? Zbog klime? Zamisli sta bi radio u Borcu sa 26, kad ovo radi sa skoro 35 godina. Sto je Kovacevic otisao u Poljsku? Jer su osmekali talenta i ponudi vise nego sto mu Sarajevo moze dati.

Holandija isto 5 puta brojnija drzava i jos crpe talentovane crnce iz svojih bivsih kolonija. Plus jos veci novac.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 15 jul 2021, 17:55

NerminFatic je napisao/la:
15 jul 2021, 17:40
Eno danas Ararat iz Armenije izbacio MOL Fehervar, jucer oni iz Kazahstana izbacise Maccabi u kvalama CL a do jucer govorili o odronima iz Armenije, Kazahstana!!!
U Kairatu igra Vagner Lav.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 15 jul 2021, 18:04

Tristan je napisao/la:

Da ti je ta price o 'bazenima' tacna, Kina I Indija bi bili najaci u svakom sportu a posebno u fudbalu. A nisu ni blizu.
Bitna je tradicija, rad I znanje. Nedostatak znanja .nedostatak kvalitetne struke je razlog sto ste kloca prodali za vrecu krompira.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 15 jul 2021, 18:18

Antikloc je napisao/la:
15 jul 2021, 18:04
Tristan je napisao/la:

Da ti je ta price o 'bazenima' tacna, Kina I Indija bi bili najaci u svakom sportu a posebno u fudbalu. A nisu ni blizu.
Bitna je tradicija, rad I znanje. Nedostatak znanja .nedostatak kvalitetne struke je razlog sto ste kloca prodali za vrecu krompira.
Ne idi u krajnost, ni jedni ni drugi nisu sportska nacija, bar ne za ove sportove koje mi pratimo. Da ulazu u to vjerovatno bi dobili neki rezultat. Uz to Kinezi su sigurno genetski limitirani, da ne zvuci rasisticki.
Nema ni medju plivacima crnaca, Svjetska prvenstva, Olimpijske igre, kad si vidio crnca da se takmici?
Svako je za nesto limitiran.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 15 jul 2021, 18:44

Stroj1946 je napisao/la:
15 jul 2021, 16:30
Fighter1926 je napisao/la:
15 jul 2021, 16:06
90minut je napisao/la:
15 jul 2021, 15:21

A neki dan nas naziva balijama. :rol:
Balija ( seljak, brdjan ), to sam napisao za ove ljakase iz buzima i pizdica koji su zaostali i nema sta nisu pisali , a ne normalnim likovima i pravoj raji kao mortem, miljacka, evander, foste... ti sto se pronalazis u tome i smatras balijom jbg. tvoja stvar 😊 Ziv i zdrav bio! 😊
Levatino jedna nije Balija seljak ili brđanin :urnebes:
Klocino
Ti ko Bošnjak bi trebao to znati, ali izgleda da si balija...jbg.
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 15 jul 2021, 18:47

I Velež i Široki ispadaju večeras.
"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 15 jul 2021, 18:50

Zabit' će im Velež 3 komada.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 15 jul 2021, 18:50

Velez ce imati jako tesku utakmicu moraju gol dati, ako se povuku i brane rezultat najebat ce, isto tako Siroki, dok pitari ne bi trebali imati problema.
Mjau !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 15 jul 2021, 18:53

Vettel5 je napisao/la:
15 jul 2021, 18:47
I Velež i Široki ispadaju večeras.
Scheiss auf den BVB :guz:

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 15 jul 2021, 19:28

Makedonjska liga je užasna. Struga je izgubila 1-4 od Ljepas, Shkendija 5-0 u ligu prvaka protiv Mura...

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 15 jul 2021, 19:56

nadam se da će Borac obje naredne pobijediti, valjalo bi za koeficijent.

cctips
Kontakt:

Post Postao/la cctips » 15 jul 2021, 20:04

Harise je napisao/la:
15 jul 2021, 19:28
Makedonjska liga je užasna. Struga je izgubila 1-4 od Ljepas, Shkendija 5-0 u ligu prvaka protiv Mura...
I Sileks bi trebao ispasti sad..

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 jul 2021, 20:20

Zelim svim ucesnicima evropa lige da prodju dalje.Najlakse ce proc pitari tj bice 3-0.Velez 0-0 Siroki 1-1.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 jul 2021, 20:56

Sretno svima večeras :bih:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 15 jul 2021, 20:58

Ovi irci ce izgubiti samo zbog dresova :rol:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 15 jul 2021, 21:05

Sretno Velez, Sarajevo!
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, CAZIN, Direktorcic, Evander i 59 gostiju.