Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Velež će protiv Elfsborga

Anketa je završila: 12 avg 2021, 01:02.

Proći
88
73%
Ispasti
32
27%

Ukupno glasova: 120

zeljovac21
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Post Postao/la zeljovac21 » 16 jul 2021, 10:33

TheChief je napisao/la:
16 jul 2021, 01:49
:rol: :rol:

:rol: :rol: :rol: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jul 2021, 10:49

ReX je napisao/la:
15 jul 2021, 23:34
Svi sad od jednom u istom glasu "liga grohnula, banana liga, ovo ono". Ali zato kad dodje poziv u repku za kojekakve Pidre, Cipetice, Cvijanovice, Ziljkice, Djokanovice itd onda se brane pozivi i igraci iz te iste banana lige kao da su braca rodjena. Bas te realni, sve dok ne dodje do "vaseg" igraca. Pidro se do jucer branio kao da je Marcelo, Rahmanovicu napumpase stotinjak stranica, Tatara proglasise do potpisivanja za Abhu kao sveca. I tako dalje, za sve vazi to..

Ali hajde forum i nekako, ali onda se dozovu razni novinari sto na portalima sto na TVu (sto je jos gore) i govore kako se trebaju pozivati igrace iz domace lige, kako tu ima materijala, prave propagandu. Onda tu ulijecu menadzeri kojekakvi i imamo to sto imamo.

Treba biti realan i reci, u A-tim se vise NE SMIJE pozivati igrac iz bhpl i tacka. Ne smije se preko A-repke gurati odron samo da bi se prodali u fenjerasi Hrvatske, neke Olimpije, Vojvodine, i slicno..
Bas tako
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 16 jul 2021, 10:52

avenija je napisao/la:
16 jul 2021, 09:17
Baader je napisao/la:
16 jul 2021, 08:53
Fun fact: ako izbacimo AEK-a nositelji smo u trećem i četvrtom pretkolu :kafa:
Fun fact: Ako ne primite 10 komada u dvomeču za mene ste najuspješniji ove sezone u Evropi.

Oprostiti se casno bez ponizenja to bi trebao biti cilj.
A jesmo ljubomorni druze, bas ono vidi se da te nesto jede.

Fun fact: ne objasni ti meni i ne odgovori sta si provalio iz clanka Zane Gauk sa zurnala o Hasicu, sem da je covjek Tito svog posla i osvaja tendere bilo Tuzla, Sarajevo, Mostar ili BL :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 jul 2021, 10:54

killafrommanilla je napisao/la:
16 jul 2021, 10:52
avenija je napisao/la:
16 jul 2021, 09:17
Baader je napisao/la:
16 jul 2021, 08:53
Fun fact: ako izbacimo AEK-a nositelji smo u trećem i četvrtom pretkolu :kafa:
Fun fact: Ako ne primite 10 komada u dvomeču za mene ste najuspješniji ove sezone u Evropi.

Oprostiti se casno bez ponizenja to bi trebao biti cilj.
A jesmo ljubomorni druze, bas ono vidi se da te nesto jede.

Fun fact: ne objasni ti meni i ne odgovori sta si provalio iz clanka Zane Gauk sa zurnala o Hasicu, sem da je covjek Tito svog posla i osvaja tendere bilo Tuzla, Sarajevo, Mostar ili BL :)
Nebitan mi je Hasic SDA tajkun kao i stotine njih

Kakva ljubomora da bog da prosli AEK ali vidjeces sta je druga dimenzija. Nekad visok poraz zna ubiti moral i sve pogotovo pred pocetak sezone. Cuvajte se takvog scenarija.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 16 jul 2021, 10:55

A ti mislis da Baader ocekuje prolaz ili sta? :roll:

Ako ti je nebitan, sto lijepis clanke od 25KM i pokusavas nekoga oblatiti a cim se udje s tobom sekundicu u raspravu, odjednom je nebitan :)

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Opijum
Kontakt:

Post Postao/la Opijum » 16 jul 2021, 10:58

Sve se moze kada se hoce, ne moze me niko ubjediti da krovna kuca fudbala BiH nije mogla uloziti novac u pametnije stvari (citaj terene) prije desetak godina jer sve polazi odatle pa bi sad gledali bolje Sarajevo, Velez, Borac, Siroki itd itd.

Glavni i odgovorni krivac je NSBiH.
Vico, moze li liga po pola?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2021, 11:03

Opijum je napisao/la:
16 jul 2021, 10:58
Sve se moze kada se hoce, ne moze me niko ubjediti da krovna kuca fudbala BiH nije mogla uloziti novac u pametnije stvari (citaj terene) prije desetak godina jer sve polazi odatle pa bi sad gledali bolje Sarajevo, Velez, Borac, Siroki itd itd.

Glavni i odgovorni krivac je NSBiH.
Nemoj tako, uložili su.
Uzeli zgradu u kojoj sjede sad.
I to nakon što su potrošili pare od SP, onda ono što smo dobili od Lige nacija.
A dobili su i sad sredstva toko pandemije, klubovima dali neku siću.

Savez maćeha, država očuh.
Koševo Zapad

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 jul 2021, 11:10

Jel moguce da ovi Borcevci sad pronalaze nekakva opravdanja za titulu nakon euro utakmica? Nista nece saprati ljagu sa vaše kupljene titule. To znate i vi da je titula namjestena pa na sve načine pokusavate to sad ispraviti.

Jbt isto, da navijači Chelsea zajebavaju City, da su nezasluzeno osvojili ligu, pošto su oni njih dobili u finalu LP? Logika na nivou.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 16 jul 2021, 11:15

Kakva oprqvdanja za titulu? Ne izmisljaj. Ko se pravda i kome? Za tim nema potrebe.

A interesantno je i da u drzavi u kojoj je poznato da su svi tenderi namjesteni, jedino hasic cisto i posteno prolazi sirom bh!? Svasta ce covjek cuti i nauciti :)
Svasta :lol:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 16 jul 2021, 11:21

Standardna politika i razmišljanje tipičnog Balkanca, ako sam ja ukrao i kradem, automatski znači da to rade i svi ostali.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 16 jul 2021, 11:25

ElCartel11 je napisao/la:
16 jul 2021, 11:10
Jel moguce da ovi Borcevci sad pronalaze nekakva opravdanja za titulu nakon euro utakmica? Nista nece saprati ljagu sa vaše kupljene titule. To znate i vi da je titula namjestena pa na sve načine pokusavate to sad ispraviti.

Jbt isto, da navijači Chelsea zajebavaju City, da su nezasluzeno osvojili ligu, pošto su oni njih dobili u finalu LP? Logika na nivou.
Jel Borac namjestio da Sarajevo prokocka 14 bodova prednosti? Jel Borac namjestio da Sarajevo nije moglo Mladost dobiti?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2021, 11:26

Ma sve u pet deka, svako svakog optužuje kad on bude donji.
Oraha u džepovima svi imaju.
I taj Velež dok se probijao nazad u PL, i Sloboda i razni GOŠKOvi i FKS, Željo, Borac, Zrinjski....svako je imao svoj nastup na sceni.
Onda kažeš vidi kradu a i tvoji krali.
I to je jedan od razloga što se valjamo u blatu.
Koševo Zapad

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 16 jul 2021, 11:28

vlakanje je napisao/la:
16 jul 2021, 11:15
Kakva oprqvdanja za titulu? Ne izmisljaj. Ko se pravda i kome? Za tim nema potrebe.

A interesantno je i da u drzavi u kojoj je poznato da su svi tenderi namjesteni, jedino hasic cisto i posteno prolazi sirom bh!? Svasta ce covjek cuti i nauciti :)
Svasta :lol:
Pa evo, autor clanka se mogao pobrinuti da navede slucaj namjestenog tendera, isto tako kao i ti. Naravno da se moze i posteno u drzavi, ali je puno lakse kao Igor Dodik i slicni :)

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jul 2021, 11:30

Baš sam se nadao da će sva četiri kluba biti u narednoj rundi, ali ovo je katastrofa, jbt spali smo na to da se ne mogu pobijediti amateri i da se ne može sačuvati prednost od dva gola protiv slabijeg protivnika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2021, 11:32

Becker1 je napisao/la:
16 jul 2021, 11:25
ElCartel11 je napisao/la:
16 jul 2021, 11:10

Jel Borac namjestio da Sarajevo prokocka 14 bodova prednosti? Jel Borac namjestio da Sarajevo nije moglo Mladost dobiti?
Djelilmično.
Opet djelimično, nije Mladost ali jeste Tuzlu kao i par utakmica koje su direktno namještene u korist Borca kada su dobijali iz nepostojećih penala i golova iz ofsajda kojih nije bilo. Isto tako, Sarajevo je jedini klub, vjerovatno u historiji europskih liga koji je imao najviše žutih kartona u ligi a da su tada bili prvi na tabeli, možeš zaključiti zašto je to tako. To je samo par stvari, da ne pišem ko i kako je delegirao sudije, to je već svima poznato, ima more drugih stvari.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2021, 11:35

Virtu4l je napisao/la:
16 jul 2021, 11:30
Baš sam se nadao da će sva četiri kluba biti u narednoj rundi, ali ovo je katastrofa, jbt spali smo na to da se ne mogu pobijediti amateri i da se ne može sačuvati prednost od dva gola protiv slabijeg protivnika.
Realno je bilo da imamo 4 predstavnika u KL što se tiče drugog pretkola i to bi bio sasvim ok rezultat obzirom na sve okolnosti.
Tu bi opet najviše šanse za prolazak imao Borac.

Međutim, mi smo ispali levati protiv objektivno puno gore ekipe.
Široki je dosta usro onim golom koji su primili na kraju utakmice kući.
U revanšu su se držali do prvog gola.
Onda drugi onako baš ispadanje odbrane, a treći kontra i gotovo.
Velež je opravdao, mada ono što sam vidio puno praznog hoda. Biće im teško sa Grcima.

Sve u svemu blijedo izdanje naših predstavnika, a nisam siguran da će šta biti bolje u sezonama koje dolaze.
Koševo Zapad

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 16 jul 2021, 11:47

Shategabri je napisao/la:
16 jul 2021, 11:26
I taj Velež dok se probijao nazad u PL, i Sloboda i razni GOŠKOvi i FKS, Željo, Borac, Zrinjski....svako je imao svoj nastup na sceni.
Pa vi ste ocito zaboravili sta se desavaalo tada. Evo gledam na kraju ce biti da je Olimpić pokraden a Velez guran :thumbdown:

Covjece samo cu ti ovo reci i necu nista vise, a ti provjeri ako ne vjerujes. U toku tih desavanja i zavrsavanja sudija vlasnici Olimpika da ga nagrade za to sto radi postavljaju predsjednika sudijske organizacije za prvu ligu FBiH na direktorsko mjesto u svojoj firmi :tokralju: Na kraju je taj isti podnio ostavku na mjestu predsjednika sudijske organizacije nakon sto mu je maca dosla na vratanca, i tad je naucio da nije isto povaljati tamo neki federalni klub uz svo postovanje i Veleža koji ima bruku navijaca koji su i zivot spremni dat za klub.
Na mnogo stadiona nas je cekao transparent podrske protiv tih lopova. Ta sezona ce uci u historiju ove jadne drzave, kako je dobro pobjedilo kriminalce.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2021, 11:48

Rodjeni81 je napisao/la:
16 jul 2021, 11:47
Shategabri je napisao/la:
16 jul 2021, 11:26
Pa vi ste ocito zaboravili sta se desavaalo tada. Evo gledam na kraju ce biti da je Olimpić pokraden a Velez guran :thumbdown:

Covjece samo cu ti ovo reci i necu nista vise, a ti provjeri ako ne vjerujes. U toku tih desavanja i zavrsavanja sudija vlasnici Olimpika da ga nagrade za to sto radi postavljaju predsjednika sudijske organizacije za prvu ligu FBiH na direktorsko mjesto u svojoj firmi :tokralju: Na kraju je taj isti podnio ostavku na mjestu predsjednika sudijske organizacije nakon sto mu je maca dosla na vratanca, i tad je naucio da nije isto povaljati tamo neki federalni klub uz svo postovanje i Veleža koji ima bruku navijaca koji su i zivot spremni dat za klub.
Na mnogo stadiona nas je cekao transparent podrske protiv tih lopova. Ta sezona ce uci u historiju ove jadne drzave, kako je dobro pobjedilo kriminalce.
Ne mora biti ta sezona. Ok, ne mora biti ni povratak u PL.
Al reci mi nešto iskreno, misliš li da tvoj Velež nikad ali baš nikad otkako je PL nije imao neku muljažu?!
Koševo Zapad

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 16 jul 2021, 11:53

Niko nije rekao da nije bilo muljaza, naravno da je bilo, ali od ulaska Hasica u klub niti je marka izasla iz kluba niti je otisla sudijama.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 16 jul 2021, 11:55

Dok nasi klubovi ne steknu uslove barem u pola kao evropski timovi, nema tu napretka, sve je to neki individualizam, daj nek neko uleti ako moze predriblati, ili opalit sa distance po golu pa ako udje udje...nema tu nafake.

Ali kako cemo naprijed kad su nasi timovi neozbiljni, tipa, boris se 1 godinu za evropu i kad dodjes do nje, igraci idu u druge timove prije evropskih meceva ili tokom evropskih meceva, odlaze i to jos dzabe, bez da klub obazbijedi dostojnu zamjenu kao pravi ozbiljni klub, prvo zamjenu nadji pa onda prodaji igraca.

ovo sto je sad Velez uradio da je sacuvao cijeli tim koji igra prvu postavu, niko nije otisao, je prvi korak ozbiljnosti ali i Velez ima mahana i treba jos tu pure se jesti da se klub uzdigne na veci nivo.

A sarajevo, proda dva najbolja igraca i treci im se povrijedi na polusezonu i kiksaju titulu, a ne dovedu dostojnu zamjenu, to je krimilano propustit bodovnu razliku.

borac vidio sam dobro igraju protiv KLuza kuci, i nije cudo sto su osvojili titulu.

Za manijake ce ova sezona biti jos stresnija, to i ptice na grani znaju, borba za opstanak u ligi.

A ako sad ovi novi investitori ne uloze u pojacanja Sarajeva, onda se postavlja pitanje, kakva je korist od invbestitora milionera i milijardera kad nisu u stanju dovesti kvalitetna pojacanja.

I kad milijarde ili milioner kaze, necemo dovoditi skupa pojacanja , nego cemo se fokusirati na mlade igrace.pa to je kriminalno...mladi igraci mogu se postepeno se ubacivati ako imas jako dobre iskusne igrace koji ce nadomjestit njihove pocetnicke greske, a cijeli tim od mladi igraca, to je ludilo, i neozibiljnost velika , moze tim imati samo mlade igrace al iako su stvarno kvalitetni i veliki potencijal, to je onda kapital ogroman.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 4 gosta.