Ako na mene misliš, ja sam ovdje novi, nemam nikakve dodirne tačke sa onim historicerem, ne razumijem samo na osnovu čega si me povezao sa njim ? Što se tiče klupe za rezerve, naravno da sam ogorčen kad sam je vidio, kao i skoro svaki navijač, pročitaj samo šta raja na fb stranici pišu za te naše rezerve i sve će ti biti jasno.Djeca se trebaju forsirati, ali postepeno i dozirano, glavni cilj največeg kluba u državi treba uvijek da bude titula i ništa drugo, niko nikad nije titulu osvojio sa djecom i akademcima, već sa iskusnim igračima.fera je napisao/la: ↑16 jul 2021, 12:59Ugasiti akademiju da ova ekipa sto voli starohane dođe na svoje.
Jeste u pravu ste za sve su djeca kriva,bio akademac ili ne igrac ako ne prođe pripreme nije spreman ako se ne uigra sa ekipom nije uigran... Izuzetno glupa prica i argumenti jos gluplji. Kriv je Pidro sto smo ispali a Krste nije uopste kriv on je vrhunski igrac... Kad starohani produze na dvije godine znaci klinicki mrtvi igraci tu se progleda kroz prste al hajmo pljuvati djecu i akademiju jer smo neznalice koje ne vide dalje od svog nosa. Iznervirao je Pidro i mene sinoc al mi je zao sto izvizdan vise nego neki koji su derali dresove i pokazivali srednji prst navijacima... Djeca su gurnuta u vatru kad je najgore i pametnjakovici se prave slijepi i dođu da pljuju. Steta sto nemamo Pejovica i Gavrica pa moramo onog malog Andreja gledati....
Onog historicara mozes prepoznati bez obzira na profil, lika bukvalno srce strefi par puta dnevno. Ako je to njegovo srce cijena koju trebamo platiti da se okrenemo mladim igracima i pravilnom radu u buducnosti ja bi odma pristao na te uslove. Dvije muhe jednim udarcem.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ne gura se mlad igrac i akademac na nacin na koji mi guramo,Cimirot se gurao i izgurao uz Jajala,uz koga sad da se guraju uz Velskoskog,Hebibovica itd itd,ti igraci sa svojih 30+ godina nisu sad bolji ni od jednog malca.Mali Dervisagic koji je usao umjesto Velkoskog je napadacina za njega,i jaci,i pokretniji,i gradjen bolje i sve živo .I eto najbolji primjer gdje je "ucenik" bolji od "ucitelja" neide to tako. 4 vrhunska stranca i onda slobodno guraj akademce i vidjet ces rezultat i plod toga.Shategabri je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:08Realno je i bila priča da je Akademija u qrcu, znači nisu ovo još onog Talijana ruku djela.
Kad će biti ne zna se.
Nama treba 5/6 utakmica da prodje da budemo bare/bare takmicarski sa ostalim ekipama koje su prosle normalne pripreme u ligi.Dobro je rekao Sablic kasnimo mjesec,nismo imali pripreme nismo igrali prijateljske to se nikad nije desilo od kad ja pratim ekipu.
Uzet cemo za primjer naseg iduceg protivnika u PL Tuzlu,pogledajte njihove pripreme,protivnike(Lokomotiva,Austrija ,Backa,Domzale) pa to nije mjesec ispred nas to je sezonu ispred nas. Svemirski brod za ovo sto smo mi radili i pripremali.
Sve ispod 2 razlike smatram prihvatljivim u ponedeljak.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
I ja mislim da će hladno biti dvicamiky_hz je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:20Ne gura se mlad igrac i akademac na nacin na koji mi guramo,Cimirot se gurao i izgurao uz Jajala,uz koga sad da se guraju uz Velskoskog,Hebibovica itd itd,ti igraci sa svojih 30+ godina nisu sad bolji ni od jednog malca.Mali Dervisagic koji je usao umjesto Velkoskog je napadacina za njega,i jaci,i pokretniji,i gradjen bolje i sve živo .I eto najbolji primjer gdje je "ucenik" bolji od "ucitelja" neide to tako. 4 vrhunska stranca i onda slobodno guraj akademce i vidjet ces rezultat i plod toga.Shategabri je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:08Realno je i bila priča da je Akademija u qrcu, znači nisu ovo još onog Talijana ruku djela.
Kad će biti ne zna se.
Nama treba 5/6 utakmica da prodje da budemo bare/bare takmicarski sa ostalim ekipama koje su prosle normalne pripreme u ligi.Dobro je rekao Sablic kasnimo mjesec,nismo imali pripreme nismo igrali prijateljske to se nikad nije desilo od kad ja pratim ekipu.
Uzet cemo za primjer naseg iduceg protivnika u PL Tuzlu,pogledajte njihove pripreme,protivnike(Lokomotiva,Austrija ,Backa,Domzale) pa to nije mjesec ispred nas to je sezonu ispred nas. Svemirski brod za ovo sto smo mi radili i pripremali.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Shategabri
- Kontakt:
Pa ne mogu ti ništa odbiti, sve je tako.miky_hz je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:20Ne gura se mlad igrac i akademac na nacin na koji mi guramo,Cimirot se gurao i izgurao uz Jajala,uz koga sad da se guraju uz Velskoskog,Hebibovica itd itd,ti igraci sa svojih 30+ godina nisu sad bolji ni od jednog malca.Mali Dervisagic koji je usao umjesto Velkoskog je napadacina za njega,i jaci,i pokretniji,i gradjen bolje i sve živo .I eto najbolji primjer gdje je "ucenik" bolji od "ucitelja" neide to tako. 4 vrhunska stranca i onda slobodno guraj akademce i vidjet ces rezultat i plod toga.Shategabri je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:08Realno je i bila priča da je Akademija u qrcu, znači nisu ovo još onog Talijana ruku djela.
Kad će biti ne zna se.
I to da nemamo tih koji će biti uzor tom Dervišagiću. Ili bilo kojem drugom akademcu na bilo kojoj drugoj poziciji.
Istripiti ga svakako moraš dok ne bude igrač od njega.
Samo što je nama sinoć trebao provjereni napadač, a ne prepadnuti klinac kojem je to prvi nastup za A tim.
Koševo Zapad
A sta je bilo banovali ti prvobitni nick @historicar,sta je rec ,il pises paralelno ?gandi je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:17Ako na mene misliš, ja sam ovdje novi, nemam nikakve dodirne tačke sa onim historicerem, ne razumijem samo na osnovu čega si me povezao sa njim ? Što se tiče klupe za rezerve, naravno da sam ogorčen kad sam je vidio, kao i skoro svaki navijač, pročitaj samo šta raja na fb stranici pišu za te naše rezerve i sve će ti biti jasno.Djeca se trebaju forsirati, ali postepeno i dozirano, glavni cilj največeg kluba u državi treba uvijek da bude titula i ništa drugo, niko nikad nije titulu osvojio sa djecom i akademcima, već sa iskusnim igračima.fera je napisao/la: ↑16 jul 2021, 12:59Ugasiti akademiju da ova ekipa sto voli starohane dođe na svoje.
Jeste u pravu ste za sve su djeca kriva,bio akademac ili ne igrac ako ne prođe pripreme nije spreman ako se ne uigra sa ekipom nije uigran... Izuzetno glupa prica i argumenti jos gluplji. Kriv je Pidro sto smo ispali a Krste nije uopste kriv on je vrhunski igrac... Kad starohani produze na dvije godine znaci klinicki mrtvi igraci tu se progleda kroz prste al hajmo pljuvati djecu i akademiju jer smo neznalice koje ne vide dalje od svog nosa. Iznervirao je Pidro i mene sinoc al mi je zao sto izvizdan vise nego neki koji su derali dresove i pokazivali srednji prst navijacima... Djeca su gurnuta u vatru kad je najgore i pametnjakovici se prave slijepi i dođu da pljuju. Steta sto nemamo Pejovica i Gavrica pa moramo onog malog Andreja gledati....
Onog historicara mozes prepoznati bez obzira na profil, lika bukvalno srce strefi par puta dnevno. Ako je to njegovo srce cijena koju trebamo platiti da se okrenemo mladim igracima i pravilnom radu u buducnosti ja bi odma pristao na te uslove. Dvije muhe jednim udarcem.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Mi ili smo slijepi ili blesavi trece nema. Raspravlja se o Pidri, Velkoskom, Sabljicu a ljudi su samo posljedica katastrofalnog stanja u klubu. Dvije kljucne stvari su investitor i uprava a oni ne znaju ni sta ni kako bi, pogubljeni smo totalno, kad se srede ove dvije kljucne stvari onda mogu doci na red trener i igraci. Dok kasne plate po 5-6 mjeseci, dok imaš dug prema poreznoj, dok nemas za priprema i pojačanja ne moze se pricati o igracima i treneru.
- Shategabri
- Kontakt:
Sablić je rekao da je detektovano koji su problemi.bordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:27Mi ili smo slijepi ili blesavi trece nema. Raspravlja se o Pidri, Velkoskom, Sabljicu a ljudi su samo posljedica katastrofalnog stanja u klubu. Dvije kljucne stvari su investitor i uprava a oni ne znaju ni sta ni kako bi, pogubljeni smo totalno, kad se srede ove dvije kljucne stvari onda mogu doci na red trener i igraci. Dok kasne plate po 5-6 mjeseci, dok imaš dug prema poreznoj, dok nemas za priprema i pojačanja ne moze se pricati o igracima i treneru.
Da je uprava upoznata koji igrači trebaju. Šta treba da bi krenuli s mrtve tačke.
Da vidimo šta će uraditi.
Naravno te su stvari elementarne, ako ništa nek kopa oči Tanu da šalje lovu kako bi se izmirile obaveze i da se može na miru raditi.
Koševo Zapad
Svaka čast miky_hz za post, puno je lakše isforsirati nekog akademca, kada ima pored sebe nekog iskusnog i prekaljenog kapitalca.Evo ti najbolji primjer ikada vezan za to, iz Partizana. Naime, Partizan je svojevremeno odlučio da isforsira štopere Nikolu Milenkovića (danas u Fiorentini), Svetu Markovića (Olympiacos) i Strahinju Pavlovića (Monaco) i sva trojica su najviše vremena provela igrajuči sa iskusnim Bojanom Ostojićem, koji je odigrao mali milion utakmica u Superligi Srbije.I dan danas, sva trojica prilikom svakog intervijua kažu da je za njihove dobre igre u Partizanu, prodaju i daljnji razvoj dosta zaslužan upravo Ostojić.Što kažeš, neće kod nas valjda Velkoski biti mentor Dervišagiću.
- Shategabri
- Kontakt:
- feniksptica
- Kontakt:
Pidro, Halid ubaceni uz najbolju generaciju. Salcin uz Tatara. Golmani bili dok je Kovacevic bio. Dosta njih je tu stasalo uz mozda najbolju generaciju. Nema to veze s kim igras nego sve zavisi od tebe i to je to.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Sve nam se sastavilo, od besparice, od loših igrača, loše akademije, pa do najlošije uprave. Daj Bože da po onom prikazanom sinoć možemo pričati o izlasku u Evropu uopšte sljedeće godine.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
- LutakSutko
- Kontakt:
Andrej ne valja
nije ni Vladan valjao
daj Pejovica da mu damo 4 miliona truskih lira da se setka po terenu i sere okolo
-
- Kontakt:
Ja jesam za to da se isprobavaju mladi igraci
I da im se pruzaju sanse POSTEPENO
kao sto su jucer 2.poluvrijeme dobili Dervisagic i Varesanovic
Ramic isto mislim da moze biti zadovoljan sa 10 minuta koji je dobio
To ok
Ali sada da nam prvih 11 sastoji se od 7-8 igraca od 19-20 godina kako neki hoce to nedo Bog
Sa tim ne mozes apsolutno nista niti ce ista ti to donijeti
Sa tom strategijom mozes imati 7.mjesto plafon
I ja jucer kada sam vidio klupu,nisam nikoga primjetio ko moze uci i napraviti neku prevagu
Automatski nisam bio nesto sretan
Varesanovic dobro odigrao kada je usao,Dervisagic tanak ali vidi se da moze nesto u par navrata je pokazao
Za Ramica ne mogu nista govoriti dok ne dobije neku vecu minutazu
Palic ok odigrao ali ne svidja mi se ono sto odma dodaje prvom do sebi
Druze slobodno uzmi loptu kreni naprijed probaj nesto
Nemoj mi igrati u fazonu "Evo ti,samo neka nije kod mene"odma se sjetim Pjanica u Barceloni
Za Salcina sam mislio da je dobar na krilu ali ne snalazi se tu izgleda,mora se probati na ofanzivnom veznom
Sto se tice prvih 11 tu moras imati 70% iskusne igrace
Klupa treba da ima 80% mladih igraca i 2-3 iskusna igraca koja mogu napraviti neku prevagu kada udju
Djeca trebaju dobijati POSTEPENO sansu,i svi da dobiju sansu naravno
Ali prvih 11 ne smije biti vise od 30% igraci od 20-21 godina
I da im se pruzaju sanse POSTEPENO
kao sto su jucer 2.poluvrijeme dobili Dervisagic i Varesanovic
Ramic isto mislim da moze biti zadovoljan sa 10 minuta koji je dobio
To ok
Ali sada da nam prvih 11 sastoji se od 7-8 igraca od 19-20 godina kako neki hoce to nedo Bog
Sa tim ne mozes apsolutno nista niti ce ista ti to donijeti
Sa tom strategijom mozes imati 7.mjesto plafon
I ja jucer kada sam vidio klupu,nisam nikoga primjetio ko moze uci i napraviti neku prevagu
Automatski nisam bio nesto sretan
Varesanovic dobro odigrao kada je usao,Dervisagic tanak ali vidi se da moze nesto u par navrata je pokazao
Za Ramica ne mogu nista govoriti dok ne dobije neku vecu minutazu
Palic ok odigrao ali ne svidja mi se ono sto odma dodaje prvom do sebi
Druze slobodno uzmi loptu kreni naprijed probaj nesto
Nemoj mi igrati u fazonu "Evo ti,samo neka nije kod mene"odma se sjetim Pjanica u Barceloni
Za Salcina sam mislio da je dobar na krilu ali ne snalazi se tu izgleda,mora se probati na ofanzivnom veznom
Sto se tice prvih 11 tu moras imati 70% iskusne igrace
Klupa treba da ima 80% mladih igraca i 2-3 iskusna igraca koja mogu napraviti neku prevagu kada udju
Djeca trebaju dobijati POSTEPENO sansu,i svi da dobiju sansu naravno
Ali prvih 11 ne smije biti vise od 30% igraci od 20-21 godina
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 16 jul 2021, 13:59, ukupno mijenjano 6 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Ugrubo, realno, argumentovano:MaroonBjelave je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:47Sve nam se sastavilo, od besparice, od loših igrača, loše akademije, pa do najlošije uprave. Daj Bože da po onom prikazanom sinoć možemo pričati o izlasku u Evropu uopšte sljedeće godine.
Borac, Vežel, Tuzla i Široki imaju mnogo kvalitetniju ekipu, finansijski stabilniji, jače i bolje ljude u upravi, a većina i u savezu.
U 5 deka smo sa zrinjskim, slobodom i leotarom.
Slabiji od nas su kmeljo, Posušje, Rudar i Radnik.
Ako ne dovedu 5 zvučnih, kvalitetnih pojačanja još danas, ne vidim kako možemo do evrope.
NEMA NAZAD
Mislim da se mogu iskombinovati ti najveci ciljevi i rad sa mladim igracima bez problema. U sezoni kad smo uzeli duplu imali smo sasvim dovoljan broj mladih igraca sa dobrom minutazom. Skoro niko i ne kaze da samo djeca trebaju igrati nije u tome stvar nego da vas par pojedinaca koriste ove situaciju da pljuju po mladim igracima i akademiji.gandi je napisao/la: ↑16 jul 2021, 13:17Ako na mene misliš, ja sam ovdje novi, nemam nikakve dodirne tačke sa onim historicerem, ne razumijem samo na osnovu čega si me povezao sa njim ? Što se tiče klupe za rezerve, naravno da sam ogorčen kad sam je vidio, kao i skoro svaki navijač, pročitaj samo šta raja na fb stranici pišu za te naše rezerve i sve će ti biti jasno.Djeca se trebaju forsirati, ali postepeno i dozirano, glavni cilj največeg kluba u državi treba uvijek da bude titula i ništa drugo, niko nikad nije titulu osvojio sa djecom i akademcima, već sa iskusnim igračima.fera je napisao/la: ↑16 jul 2021, 12:59Ugasiti akademiju da ova ekipa sto voli starohane dođe na svoje.
Evo uzmimo Fanima za primjer koji nam je vjerovatno najbolji igrac. E sad ko je pogledao utakmicu sinoc nek kaze koji je to mladi igrac osim Pidre odigrao losije od Fanima. Nista protiv Fanima nego samo primjer koliko smo mi neuigrani i koliko nedostaju pripreme.
I taj Pidro nije vise bas toliko mlad ne znam do kad se nosi taj naziv akademac...
Svidjelo se to ljudima ili ne fokus mora biti na mladim igracima jer jedino od njih mozes ostvariti neki profit, ne mogu da vjerujem da postoje toliko nerealni ljudi koji misle da ce nama neko tek tako davati pare da se mi rasipamo.
Sutra da iz kluba kazu da ce naredne 3 godine se posvetiti radu sa mladim dok klub ne stane na noge imaju moju podrsku sve dok vidim da se zaista tako i radi. Ja sam šutio dok je Vinko bio trener jer sam znao koliko je vazno osvojiti titulu a bio sam prilicno nezadovoljan jer je ona prica kad je on potpisivao o forsiranju mladih igraca ispala laž.
Na kraju smo vidjeli rezultate forsiranja iskusnih igraca, cim je nestalo para i odradile se losije pripreme i ti iskusni osim Fanima su svi grohnuli a plate im mnogo vece nego mladim igracima..
Sto se tice komentara na fb to stvarno ne pratim niti formiram svoje misljenje na osnovu tuđih komentara. Eto nek bude da nisi historicar to meni nista ne znaci nisam zlopamtilo ako mislim da je neko u pravu necu mu kontrirati namjerno ko god da je u pitanju.
Vecina ovih uvreda i frustracija dolazi zbog nerealnih ocekivanja... Svi su svjesni stanja u klubu i kako su odrađene pripreme, kako je svakih par dana neki igrac raskinuo ugovor ali smo svi razocarani sto se to vidjelo na terenu...pa normalno da ce se vidjeti. Ja bi shvatio sve ove frustracije da nisu upravo ti koji su najvise razocarani najvise pisali o losem stanju u klubu.
You are someone else I am still right here
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Treba probati Sahinovica na golu, ocigledno da ni Dizdarević ni Kanurić nisu kvalitetni dovoljno
Edit: hoce li taj Bagaric vise..Treba nam i lijevo krilo hitno
Gurnuti Salcina ili Varesanovica na AM
.................. Bagarić
?............. Varesanovic......Fanimo
...............Susic...Đokanović
Besic....Dupovac....Kurdić.....Sevelj
................... ....Sahinovic
Na lijevom beku bolje i Besic nego onaj kreten
Edit: hoce li taj Bagaric vise..Treba nam i lijevo krilo hitno
Gurnuti Salcina ili Varesanovica na AM
.................. Bagarić
?............. Varesanovic......Fanimo
...............Susic...Đokanović
Besic....Dupovac....Kurdić.....Sevelj
................... ....Sahinovic
Na lijevom beku bolje i Besic nego onaj kreten
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 16 jul 2021, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, bosnas_, guadalupe, JavierBosnia, keli, legendarnadruga, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood, Rule_hz, Sinfoc1986 i 82 gosta.