Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la admin » 16 jul 2021, 21:33

Mirza25 je napisao/la:
16 jul 2021, 14:17
Komedija

slika
Jest vala cudno, otkrio si prevaru pravu.

Ako se desi uragan, pa 100.000 ljudi ostane bez kuca i sve ih natrpas u kolektivni smjestaj, kome bi jos bilo bitno hoce li se u tim kolektivnim smjestajima razviti klasteri korone. To bi se lako rijesilo, sto se time unaprijed zamarati.

U BiH mi takve stvari hendlamo ako do njih dodje, ne razmisljamo unaprijed. Zato smo prvi u svijetu u svemu, hajmo im se smijat

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 17 jul 2021, 00:54

Blejzer10 je napisao/la:
16 jul 2021, 12:50
Mirza25 je napisao/la:
16 jul 2021, 12:45
Blejzer10 je napisao/la:
16 jul 2021, 12:33
Evo ga opet s brojevima :urnebes:
Takvi trolovi nemaju nista pametno da kažu pa odmah nastoje da diskredituju. Stara oprobana taktika. Nemoj zaboraviti da kupiš kartu za Šabac. Trk po treću dozu.
Čim mi objasniš mentalnu gimnastiku u kojoj je 0,004% opasnije od 0,02%
Ili matematički, kako je veće 0,004 od 0,02
Čombe logika
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 jul 2021, 02:25

sljivo je napisao/la:
16 jul 2021, 12:37
Ni za jednu vakcinu, niko nikad nije rekao da je 100% efikasna, i za ove su ako se dobro sjećam govorili da pri novim sojevima efikasnost će da pada što je i normalno, pa i ti sojevi prežive (a kasnije se i rašire) jer je virus mutacijom našao način da zaobiđe imuni sistem.
Nista virus ne zaobilazi mutacijom. Mutacije su random dogadji, nazovi ih greskama u "kopiranju".

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 jul 2021, 08:47

Treba li nesto vise od ovog ili imate nacin da objasnite grafikon i pri tome dokazete da vakcine ne djeluju.

slika

slika

Mjesec dana nakon sto su prvi put u proslom valu imali 10.000 slucajeva, bilo je 300 mrtvih. U ovom valu mjesec dana nakon sto je prvi put bilo 10.000 slucajeva, 50 umrlih.

Broj smanjen za 80%, taman tu negdje sa prognozama ucinkovitosti.

Najkonkretniji odgovor na sva glupa pitanja, od ‘sto bih ja zdrav, prav’ preko ‘sto se brines ako si se vakcinisao’ do ‘sta tebe briga sta cu ja, ti si se vakcinisao, siguran si’

Usput i odgovor na glupe rezone da vakcina ne djeluje protiv delta varijante jer ima ljudi koji su umrli ili da je vakcina stetna jer je neko umro od nje

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 jul 2021, 10:52

Vise od 50% "zasluge" produzenom delayu i smanjenom broju smrtnosti se pripisuje prirodno stecenom imunitetu.
Vise istrazivanja to dokazuje kroz prisustvo antitijela prije vakcine kao i cinjenicu da je stvarni broj infekcija oko 10 puta veci od prikazanog.
Cak.smo i mi odradili mini interno "istrazivanje" provjere prisustva antitijela kod dobrovoljnih darivaoca, 60% pozitivnih.
A o tzv "memorijskom" ili "celijskom" imunitetu ne bi ni pricao,u njegovom slucaju nauka je bacena kroz prozor.

Ovo bi bilo neko realno posmatranje grafikona. Ali na ovoj temi obitavaju likovi koji kao da rade za Pfizer,i teoreticari zavjere.

Vakcine djeluju,naravno. Ko nije prebolovao neka se vakcinise,ali OBAVEZNO neka uradi detaljnu analizu svih faktora koagulacije prije vakcine i neka je prati nakon.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 jul 2021, 10:59

Znaci od januara, kad je bio pomor, pa do danas, ljudi u UK su se masovno razboljevali, a nisu to prijavljivali i to je ta razlika. Sad tih neprijavljenih onda ima puno vise nego u januaru i svi se po drugi put razboljevaju ali ovaj put sa blazim simptomima.

Moguce. Ne kazem da nije moguce.

Ukoliko stvari zelimo objasniti necim sto ne znamo da se desavalo, ali eto mozda i jest, a ne necim sto se u tom periodu zaista desavalo planirano da se postigne ovaj efekat.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 jul 2021, 11:02

Marvin je napisao/la:
17 jul 2021, 10:52
Vise od 50% "zasluge" produzenom delayu i smanjenom broju smrtnosti se pripisuje prirodno stecenom imunitetu.
Vise istrazivanja to dokazuje kroz prisustvo antitijela prije vakcine kao i cinjenicu da je stvarni broj infekcija oko 10 puta veci od prikazanog.
Cak.smo i mi odradili mini interno "istrazivanje" provjere prisustva antitijela kod dobrovoljnih darivaoca, 60% pozitivnih.
A o tzv "memorijskom" ili "celijskom" imunitetu ne bi ni pricao,u njegovom slucaju nauka je bacena kroz prozor.

Ovo bi bilo neko realno posmatranje grafikona. Ali na ovoj temi obitavaju likovi koji kao da rade za Pfizer,i teoreticari zavjere.

Vakcine djeluju,naravno. Ko nije prebolovao neka se vakcinise,ali OBAVEZNO neka uradi detaljnu analizu svih faktora koagulacije prije vakcine i neka je prati nakon.
Dzaba ovdje ista pises, ovdje su samo pametni momci, koji sve znaju. Ti si ovdje visak...

Ps. Kroz privatne poruke sa tobom sam skontao da ti je ovo blisko podrucje. I da znas o cemu pises. Batali ti ovu temu, nemas ti vremena za gubljenje vremena sa neznalicama, koji se prave pametni, na ovoj temi ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 jul 2021, 11:04

Marvin je napisao/la:
17 jul 2021, 02:25
sljivo je napisao/la:
Ni za jednu vakcinu, niko nikad nije rekao da je 100% efikasna, i za ove su ako se dobro sjećam govorili da pri novim sojevima efikasnost će da pada što je i normalno, pa i ti sojevi prežive (a kasnije se i rašire) jer je virus mutacijom našao način da zaobiđe imuni sistem.
Nista virus ne zaobilazi mutacijom. Mutacije su random dogadji, nazovi ih greskama u "kopiranju".
Zaobilazi u smislu da se virus mutacijom (koja je prirodni i neizbjezan proces) prilagodi ili dobije novu osobinu pa da ga onda antitjela ne "prepoznaju". A mutacija se desava uvijek i sve sto vise vremena das virusu ili mutaciji vise su sanse da mutacija iznadje nacin da se pritisak koji se desava na virusa zaobidje.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 jul 2021, 11:15

kraljttbvb je napisao/la:
17 jul 2021, 11:02
Marvin je napisao/la:
17 jul 2021, 10:52

Dzaba ovdje ista pises, ovdje su samo pametni momci, koji sve znaju. Ti si ovdje visak...

Ps. Kroz privatne poruke sa tobom sam skontao da ti je ovo blisko podrucje. I da znas o cemu pises. Batali ti ovu temu, nemas ti vremena za gubljenje vremena sa neznalicama, koji se prave pametni, na ovoj temi ;)
Pa realno, ovdje 95% ljudi ne zna ni gradju virusa, a kamo li kompleksnije teme poput imuniteta, mutacija, vakcina i ostalog. Samo sto zivimo u eri interneta pa da bi na njemu ispadao pametan ne treba ti knjiga i znanje, nego gugl, cak i ako ne znas o cemu pises.

To vrijedi narocito, ali ne i iskljucivo, za antivaksere.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 jul 2021, 11:21

sljivo je napisao/la:
17 jul 2021, 11:04
Marvin je napisao/la:
17 jul 2021, 02:25
sljivo je napisao/la:
Zaobilazi u smislu da se virus mutacijom (koja je prirodni i neizbjezan proces) prilagodi ili dobije novu osobinu pa da ga onda antitjela ne "prepoznaju". A mutacija se desava uvijek i sve sto vise vremena das virusu ili mutaciji vise su sanse da mutacija iznadje nacin da se pritisak koji se desava na virusa zaobidje.
Virus je parazit koji se razmnozava da bi opstao,prilikom razmnozavanja tj kopiranja samog sebe se javljaju greske,koje mi zovemo mutacije. Virus nije svjesno bice koje se svjesno prilagodjava.

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 17 jul 2021, 11:26

Sada je glavna fora i srž agende proglašavanje nevakcinisanih uzrokom postojanja plandemije. Nevjerovatna je agenda koja se svakodnevno sa globalističkih medija plasira prema tome. Koriste se tako jadna i ofirna sredstva za to da samo slijepac ne može skontati o čemu se tu radi. Kao npr:
https://www.bbc.com/news/stories-57866661

Coronavirus doctor's diary: 'Not having the vaccine is the biggest mistake of my life’
Srce drago...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 jul 2021, 11:27

To i ne govorim, kazem mutacije su neizbjezan i prirodan proces. Nisam rekao da je mutacija neki uredjaj koji neko aktivira kad mu treba. Kad kazem prilagodjava i ne mislim na to da se virus svjesno prilagodjava, nego ta rijec se koristi da se opise citav taj proces od tacke kad virus skoro nestane do tacke kad prezivi i kad mu imuni sistem ne moze nista.

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 17 jul 2021, 12:01

Vakcinacija u toku plandemije je izvrsno tlo za stvaranje novih virusa. Lično se više plašim vakcinisanih ljudi nego ovih drugih i mislim da će sada upravo vakcinisani biti osnovni prenosioci i tvorci 'novih' virusa. Naravno, za to će se optužiti, jer je krenuo taj nivo agende, oni koji se nisu vakcinisali.

Otvoren je hunt na nevakcinisane.

https://www.msn.com/en-us/news/politics ... xI?ocid=sf

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 17 jul 2021, 12:05

Ljudi vikend je, izadjite negdje opustite se. **** Vas vise korona i mutacije i slojevi, kako Vam se da vise pisati o ovome.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 17 jul 2021, 12:06

admin je napisao/la:
16 jul 2021, 21:33
Mirza25 je napisao/la:
16 jul 2021, 14:17
Komedija

slika
Jest vala cudno, otkrio si prevaru pravu.

Ako se desi uragan, pa 100.000 ljudi ostane bez kuca i sve ih natrpas u kolektivni smjestaj, kome bi jos bilo bitno hoce li se u tim kolektivnim smjestajima razviti klasteri korone. To bi se lako rijesilo, sto se time unaprijed zamarati.

U BiH mi takve stvari hendlamo ako do njih dodje, ne razmisljamo unaprijed. Zato smo prvi u svijetu u svemu, hajmo im se smijat
Da, naravno, ljudi na sve misle....

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 17 jul 2021, 12:08

WOLF20 je napisao/la:
17 jul 2021, 12:05
Ljudi vikend je, izadjite negdje opustite se. **** Vas vise korona i mutacije i slojevi, kako Vam se da vise pisati o ovome.
Nemoj to da govoriš. Korona napada ako izađeš vani na sunce, treba da ostanemo kući, doma, da se čuvamo, da nam slabi imunitet, da strahujemo, nosimo maske, slušamo i klimamo glavom šta god nam stožer govori. Gdje ćeš vani na sunce, pa jel to hoćeš da ti se poveča nivo vitamina D...gluho bilo :mrgreen: :urnebes:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 jul 2021, 12:11

Nikad. Nevakcinacija je problem, odnosno odsustvo masovne vakcinacije, iz razloga sto nema vakcina ili zbog antivaksera. Ako optuzis vakcinaciju isto tako mozes optuziti i imuni sistem da je krivac za nove viruse.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 jul 2021, 12:33

Čim to piše poveča znam da je neki debil. Sigurno kažeš i Đeko.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 17 jul 2021, 12:33

Mirza25 je napisao/la:
17 jul 2021, 12:08
WOLF20 je napisao/la:
17 jul 2021, 12:05
Nemoj to da govoriš. Korona napada ako izađeš vani na sunce, treba da ostanemo kući, doma, da se čuvamo, da nam slabi imunitet, da strahujemo, nosimo maske, slušamo i klimamo glavom šta god nam stožer govori. Gdje ćeš vani na sunce, pa jel to hoćeš da ti se poveča nivo vitamina D...gluho bilo :mrgreen: :urnebes:

Ja ba, upravu si :) goni ih u pm...najjaci su mi ovi sa dvije maske i rukavicama a vani plus 40
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 jul 2021, 12:53

De mirza objasni nam ove grafikone iz UK ili je i na to odgovor ‘jah’ kao i na sve ostalo sto ti razbija ego?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.