FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
94
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 201

prolab
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la prolab » 18 jul 2021, 00:19

MojaMalenkost je napisao/la:
18 jul 2021, 00:08
Veceras su svi dobro odigrali osim izmjena..

Drina, Vrhovac, Malic, Blazevic skoro pa bez greske.. Pozrtvovani, borbeni i kvalitetni..

Bojo, Beca i Mekic preorali teren..

Subasic i Mujezinovic takodje pretrcali masu kilometara..

Juricicu naklon do poda.. Kakva je ono faca.. Kao da se rodio na jugu..

Kosoricu se trebalo zahvaliti prije pocetka sezone.. Da ne znam mislio bih da je on neki junior po njegovim reakcijama i kretanju od kada je usao..
Umjesto da uzivas u predivnoj večeri ti dalje seres i tjeraš kao nekoga prejadno

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 18 jul 2021, 00:20

Uvesti Gasala koji moze kvalitetno istrcati kontru...ali u 92. minuti, ne znam jel lopte dodirnuo.

Takodjer zamijeniti Juricica za Kosorica, u trenutku kad se lomi utakmica i kad smo morali zapeti za drugi gol.

Lose odluke trenera, nema opravdanja.

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 18 jul 2021, 00:21

Azzuri je napisao/la:
18 jul 2021, 00:16
Kakva ljepota je bila ponovo biti na Grbavici! Atmosfera beton, odavno ne pamtim ovakvu ujedinjenost..
Igracima se nma sta zamjeriti, posljedni atom snage su dali stvarno i uopce to nije lose kako se predstavljalo ovdje. Ekipa je stvarno ekipa, vidi se to kod reakcija i kod gola i faulova i to je ono sto nam fali, svi disu ko jedan...Bojo odlicna partija, napokon ono sto se ocekuje od njega, vidi se velika razlika kad je na drugoj poziciji i kad nije u grcu, i proslava gola i borbenost, pravi Manijak...Mekic takodjer, Juricic doktor uzeo sve skokove i poslije kad je izasao pali smo..
Mala zamjerka je sto je uveo Kosorica, presmotano je djelovao i nismo imali koga se istrci kontra a bilo je prilika, steta za Gasala sto nije ranije.Sve u svemu ja prezadovoljan, jedino sto mislim da i dalje 2 najgore pozicije kod nas Blazevic i Bender, ali eto daj sta das.. 100 gospodine!
Brate po cemu Bender,lik hvata svaku loptu i siguran je.Ja sam bio tacno iza gola kad je izvadio Zakaricu slobodnjak u 90+minuti.Da li si gledao utakmicu?,i jesi li vidio da je vrhovima prstiju odbranio.Ove godine samo borba i ne ocekivat Evropu,ja sam veceras bez glasa ostao🤣,JEDNOM ZELJEZNICAR UVIJEK ZELJEZNICAR!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 18 jul 2021, 00:23

Ma bilo nas je i sedam milja..
Pročepit će negdje.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 18 jul 2021, 00:24

MA BAŠ JE DOBRO VIDJETI TE OPET !
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 18 jul 2021, 00:28

Prelijepo večer na Grbavici...
Bravo navijači, bravo igrači!

Gdje su oni što su najavljivali prodaju utakmice, kladionice, da pustimo Borac, drugovi forumaši napišite se qqurčine..
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 18 jul 2021, 00:30

Mujkic je napisao/la:
18 jul 2021, 00:21
Azzuri je napisao/la:
18 jul 2021, 00:16
Kakva ljepota je bila ponovo biti na Grbavici! Atmosfera beton, odavno ne pamtim ovakvu ujedinjenost..
Igracima se nma sta zamjeriti, posljedni atom snage su dali stvarno i uopce to nije lose kako se predstavljalo ovdje. Ekipa je stvarno ekipa, vidi se to kod reakcija i kod gola i faulova i to je ono sto nam fali, svi disu ko jedan...Bojo odlicna partija, napokon ono sto se ocekuje od njega, vidi se velika razlika kad je na drugoj poziciji i kad nije u grcu, i proslava gola i borbenost, pravi Manijak...Mekic takodjer, Juricic doktor uzeo sve skokove i poslije kad je izasao pali smo..
Mala zamjerka je sto je uveo Kosorica, presmotano je djelovao i nismo imali koga se istrci kontra a bilo je prilika, steta za Gasala sto nije ranije.Sve u svemu ja prezadovoljan, jedino sto mislim da i dalje 2 najgore pozicije kod nas Blazevic i Bender, ali eto daj sta das.. 100 gospodine!
Brate po cemu Bender,lik hvata svaku loptu i siguran je.Ja sam bio tacno iza gola kad je izvadio Zakaricu slobodnjak u 90+minuti.Da li si gledao utakmicu?,i jesi li vidio da je vrhovima prstiju odbranio.Ove godine samo borba i ne ocekivat Evropu,ja sam veceras bez glasa ostao🤣,JEDNOM ZELJEZNICAR UVIJEK ZELJEZNICAR!
Ne znam jednostavno ne ulijeva sigurnost, par lopti je proslo kroz kazneni a morao je boksat..i onaj gol, losa intervencija morao je bolje, barem je tako izgledalo sa sjevera. Parada vrhunska, cist gol izvadio al cini mi se da je kikser, u par deka s Ericem i Kjosevskim..al eto..samo nek nastave ovim tempom sto se tice borbe i bice super.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 18 jul 2021, 00:31

Navikao sam na istok, veceras napravio izlet na sjever...ipak cu se ubuduce drzati istoka. Ni jedan gol nisam kako treba vidio :D

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 18 jul 2021, 00:35

Bravo Zeljo :bih: :bow:

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 18 jul 2021, 00:36

Bajramovic1999 je napisao/la:
18 jul 2021, 00:20
Uvesti Gasala koji moze kvalitetno istrcati kontru...ali u 92. minuti, ne znam jel lopte dodirnuo.

Takodjer zamijeniti Juricica za Kosorica, u trenutku kad se lomi utakmica i kad smo morali zapeti za drugi gol.

Lose odluke trenera, nema opravdanja.
Sta ce, nema drugih opcija. Volio bi i on ubaciti stopera kvalitetnijeg od Kosorica, ali nema. Volio bi i nekog drugog umjesto Bekrica, ali nema. Mozda je tu mogao Gasala, ali je vjerovatno racunao na “iskustvo”.
Gotovo, nema im se sta zamjeriti. Covjek je sa zapada grlo izgubio i hvala mu na odnosu prema klubu. Bravo za igrace, vidi se grc i nesigurnost, neiskustvo, ali samo mogu biti bolji iz utakmice u utakmicu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2021, 00:37

slika

Slika dana. :D

Sto se tice Kulasina ja mu ne zamjeram na proslavi. Trazio je izvinjenje poslije utakmice. Ponijelo je njega jer mu je ovo prvi gol, on nije znao ni protiv koga igra tad.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 18 jul 2021, 00:41

Drina i Amir Hadžiahmetović imaju iste glave, nevjerovatno koliko liče.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 18 jul 2021, 00:41

Ma ne zamjeram mu ni ja...nema ni 18 godina, ponijelo ga, nije mala stvar zabiti na Grbavici

Stopostozeljo
Kontakt:

Post Postao/la Stopostozeljo » 18 jul 2021, 00:44

Braco da vas zamolim i vas admine, ko god nesto ruzno kaze protiv naseg kluba igraca trenera treba mu se ...... sve . Dosta je negative mladim igracima dati podrsku treneru bit ce gresaka ali budimo zajedno.
Željezničar za život cjeli !!!

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 18 jul 2021, 00:46

Osjecaj je nevjerovatan, pozeljela raja Zelju.
Odigrali vrhunski do ulaska Bekrica i Kosorica, koji ruku na srce nisu vise ni na 40% nekadasnjih. Zahvaliti im se i forsirati maksimalno ove mlade.
Svi su predobro igrali !
Debi je ovo bio Malicu, Drini, Beci, Mekicu cak i Subasicu i Vrhovcu u nekim ozbiljnijim ulogama. Bravo momci !!

Od ekips traziti ovaj pristup i polako. Medije, ss, sp1
, klix zabraniti pristup Grbavici.
Svs se moze kad svi imamo isti cilj. Ubaciti u kombinacije Hrelju, Gasala, Durakovica bice ovo dobro.

Jel ko vidio Misketa i Amara na tribinama?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jul 2021, 00:47

Jest lijepo večeras bilo, kao u neka stara dobra vremena, strašna atmosfera :ljepota:

Željo odavno nije borbeniji bio, lijepo je bilo gledati one mlade momke kako grizu, mada svi su generalno od prvog do posljednjeg bili maksimalno nabrijani.

Mujezinović ponovo u onom svom luđačkom modu, kao sa početka prošle sezone, par puta se večeras u prijemu lopte oslobodio čuvara jbt. Bojo odigrao strašnu tekmu također, možda prvi put u jednoj utakmici da se lopta od njega nije odbijala kao od drvo par puta.

Bekovi i stoperi borbom nadoknađuju nekvalitet, vjerovatno će nas to koštati u nekoj utakmici ali treba momke istrpiti definitivno. Ta odbrana nam je igrački najtanja, Blažević može biti korektan al' može i usrati, Malić mi je nedorečen još uvijek, neću da ga komentarišem (večeras je bio prilično dobar u prvom, u drugom ga je Zakarić silovao tamo), Vrhovac mi se čini kao najbolji i najtalentovaniji, Drina solidan (u nekim momentima mi je djelovao nesigurno na lopti, ali ok dečku je 19 godina, nadam se da će sa utakmicama steći tu rutinu).

Bender je bio siguran do gola, ali po meni je ono njegov gol, preloše je odbio loptu al' helem i zaslužio je Borac x jer su nas baš stisli zadnjih pola sata.

Izmjena Kosorić-Juričić mi je bila totalno nejasna, i onda ti Tuce sa 37 kuka na leđima igra lažnu devetku... To je trenerova greška, mislim da smo im mogli i morali dati drugi gol, bezveze smo stali u bunker zadnjih pola sata, a meni se činilo u prvih 15 minuta drugog poluvremena da je samo pitanje trenutka kada ćemo drugi uvaliti (kada su bili oni vezani korneri).

I ne vjerujem da je nedostatak snage uzrok onog povlačenja, jer smo par puta i istrčali neke kontre sa Muletom i Subašićem koji su odigrali cijelu tekmu (do tih momenata), al' džaba ti je kad Bekrić nije napadač, ne može se on zagraditi, sačuvati loptu i proslijediti je dalje, nije do njega fakat.

Sve u svemu, momcima nemam šta zamjeriti, neka se ovako bore i zalažu, onda mislim da neka mirna sredina tabele neće doći u pitanje. Puno je tu neiskustva, puno nekvaliteta koji se nadoknađuje borbom, puno neširine u igračkom kadru, biće teško ovako izgurati ovu sezonu al' naše je da im damo podršku, a za večeras su je maksimalno zaslužili.

PS: Ne znam što pojedinci psuju Kulašinu, dečko je držao ruke gore (u znak izvinjenja), dok je išao prema centru igrališta.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 18 jul 2021, 00:49, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 jul 2021, 00:48

Fantastična atmosfera, ponosan sam na ponašanje navijača. Bez i najmanje zamjerke.

Zakl'o nas je ponovo bandić **** mu krsnu vodicu i dan rođenja.
Željezničar za život cijeli!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 18 jul 2021, 00:54

Imaju li se igdje vidjeti golovi **** vam mtel familiju

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 18 jul 2021, 00:55

To je trenerova greška, mislim da smo im mogli i morali dati drugi gol, bezveze smo stali u bunker zadnjih pola sata, a meni se činilo u prvih 15 minuta drugog poluvremena da je samo pitanje trenutka kada ćemo drugi uvaliti (kada su bili oni vezani korneri).
Tacno tako. Ko god se razumije u taktiku i "tok" utakmice, zna da se tad rjesava sve, Borac je za vrijeme tih kornera bio pogubljen, da su jos barem deset minuta nasi nastavili s pritiskom, siguran sam da bismo zabili drugi i priveli utakmicu kraju.

Slicno kao protiv Tuzla City u martu prosle godine, drzali smo 1:0 umjesto da smo pritisli i ganjali drugi, a moglo se.
Tad nas sudac spasi sto nije svirao onaj penal u nadoknadi, koji vise jest bio nego sto nije.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 18 jul 2021, 00:57

Odlično, prijatno sam iznenađen. Jedino me malo Bender brine.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.