redbull93 je napisao/la: ↑18 jul 2021, 14:18
Demi je napisao/la: ↑18 jul 2021, 14:06
Ovo ispocetka ne lici ni na sta vec samo na politicku igranku i nece tome pristupiti niko lsim politicki korektnih klubova.
Sta su uradili Mladosti?Jesu uslovi za refletkore davno postavljeni?
Da me pogresno ne shvatis, nista nemam protiv Borca, cak sta vise zelim ga u PL, ali ocegledno je svima da je isti taj Borac trenutno politicki projekat zbog kojeg debelo trpi fudbal u ovoj ligi. Svake sezone je bilo navlacenja za pojedine klubove, kako koji lobi naleti, tako taj klub bolje "uslove" ima. Pitate se sto se tad sutilo, pa sutilo se zato sto je bilo hajmo reci u "dozvoljenim" granicama navlacenje (koliko god glupo zvucalo ovo, ali tako je). Prosla sezona je bila najskandaloznija do sada, po svim parametrima, mozda ti ne mozes gledati objektivno, pa mislis da nije tako, ali ova gamad u savezu su presla tu neku granicu. Svako kolo ured tim koji igra protiv Borca, kolo prije toga se kasapi zutim kartonima da neki igraci ne mogu igrat. O detaljima na toj utakmici necu ni da pricam, nije to samo svira ofsajd, ne svira penal, utakmica se sjecka na malim stvarima i okrece u korist tima koji glavesine zele.
Uspjeli su sjebati olimpik, uspjeli su izbaciti mladost (vratit cu se na mladost opet), sve to samo da udju klubovi iz rsa, koji im sluze za laksu manipulaciju. Svi znamo da je se prijetilo mladost ako izgube od Veleza i obistinilo se to. Je li to uredu, je li uredu da trening centru u Zenici Čelik ne moze prismrditi, bar kad je slobodan da trening odradi, a Borac tek tako dodje i trenira. Je li uredu kako se biraju sudije? Je li uredu ovolika politika u savezu? Je li uredu da nas dijele? Je li uredu da kroje vec sezone unaprijed? Zato podrzavam ovo i svaki oblik protiv saveza samo da se skinu svi komplet, nije tu samo Vico problem, problema ima dosta.
Da se vratim na Mladost, izbaceni su cisto politicki i sto su stali na zulj savezu, do sada se gledalo svima kroz prste zbog daleko vecih stvari i dan danas se gleda. Niko me ne moze uvjeriti da ovo nije organizovani napad na Mladost zbog toga da udje drugi klub kojim se moze lakse manipulisati.
Nek si ti meni ziv i zdrav, ali ovo sto se radi nikome ne donosi nista. Instant projekti brzo propadaju, a posljedice su ogromne. Ovdje se ne radi samo o Borcu nego o komplet fudbalu u ovoj drzavi.
Dobro sve je to fino.....Nego,nek sam i prvi put u zivotu cuo da postoji navlacenje u dozvoljenim granicama

Mozda se protiv Celika navlacilo u tzv. dozvoljenim granicama kad su vas negdje kraduckali,a ovamo vas ostavljali u ligi godinama kad ste trebali ispasti.Borcu i svakom navijacu Borca svih tih godina to nije bilo ni izbliza u dozvoljenim granicama,krali su nas posteno,oduzimali licence,na Grbavici 2012.umjesto 1:0 za Borac bi obratno,lopta ni usla u gol nije ali se pisalo za Zelju,onda onaj prekid tih godina gdje su im upisali 3:0 zvanicno,pa zabrana gostovanja Lesinarima i zatvaranje tribina zbog bakljice...Kazne za pirotehniku naravno uvijek najvece za Borac...Stvarno ne znam o kakvim granicama navlacenjima govoris.
A ako ste vec protiv vice,zasto ste automatski protiv Borca?Ako je to kopile bilo u upravi jel to znaci da je ono Borac?Lik dodikov necak,koristi ga taj isti da bi siljio & i promovisao snsd,a to ne radi za korist Borca vec onako radi sebe.Zato i govoriti da je Borac politicki projekat je vrlo netacno i brkanje teza.Politicki projekti su igokea Modrica maxima bila,itd i oni kao takvi ni ne postoje bez tih politicara i tajkuna koji ih finansiraju.Igokea nema navijace,ima samo tog dodika koji gura pare u nju radi svog ceifa,bez njega je igokea bila kk potkozarje koje je zivotarilo na sred Lijevca polja.Bez dodika igokea ce se vratiti gdje je i pocela,mozda i ugasiti.Borac ima grad iza sebe,navijace,istoriju dusu,i prije dodika,i za vrijeme dok su ga politicari opstruisali je stajao,postojao i prezivio.
Kazete,kad dodik ode i dodju izbori,Borac se vraca u drugu ligu?Budalice moje,i bez vice i dodika i koga god pozelite mi imamo stabilan klub,prihode i ono najbitnije igracki kadar koji je za stepenik bolji od svih u ligi.Sampioni bi prosle sezone bili i sa bilo kojim savezom i sudijama koji ne bi krali Borac kao sto su decenijama do sad.Kao sto i ako se rijesite vice,necete se rijesiti Zakarica,Vusurevica,Vranjesa,Jovanovica,trenera Maksimovica...