Hvala znam da smo 22 02.igralinaKoševu pa onda ovde Velež i sad ne znam koliko je februar imao dana.Bio sam i ja na istoku.JEDAN MI PRIJATELJ KAD SU ONI PJEVALI HIMNU VIČE USTANI IZ POŠTAVANJA.JA GA GLEDAM I NASTAVIM SJEDITI.OVDJE JE NA FORUMU NEK MI MI NE DA LAGATI.A NJEGA FASCINIRALA ATMOSFERA.I SAM SE SE ZGROZIO TOM ATMOSFEROM LINČA.NEDOSUĐENA 2 PENALA NA CRNKIĆU .UŽAS.Ma drago mi da se publika vraća na stadione pa postavi ovo i.Nisam tad ni u najgorim slutnjama mogao znati šta tek slijedi.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑15 jul 2021, 20:48Nesto ne mogu a da ne ispravim. Bio je 08.03. Sjećam se sta je sve Fejzić branio tu pred mojim ocima, a posebno tamo na drugoj strani u 90+ ne svira penal nad Crnkom. Preko čitavog terena se vidjelo da je penal, samo je to sudiji promaklo.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
-
- Kontakt:
To je istina, atmosfera je bila do tacke kljucanja. Crnka tamo po lijevoj strani svojim ulaskom dosta pravio problema a svaki kontakt s loptom bio je popraćen erupcijom zvižduka i psovki.tuzlac je napisao/la: ↑15 jul 2021, 21:35Hvala znam da smo 22 02.igralinaKoševu pa onda ovde Velež i sad ne znam koliko je februar imao dana.Bio sam i ja na istoku.JEDAN MI PRIJATELJ KAD SU ONI PJEVALI HIMNU VIČE USTANI IZ POŠTAVANJA.JA GA GLEDAM I NASTAVIM SJEDITI.OVDJE JE NA FORUMU NEK MI MI NE DA LAGATI.A NJEGA FASCINIRALA ATMOSFERA.I SAM SE SE ZGROZIO TOM ATMOSFEROM LINČA.NEDOSUĐENA 2 PENALA NA CRNKIĆU .UŽAS.Ma drago mi da se publika vraća na stadione pa postavi ovo i.Nisam tad ni u najgorim slutnjama mogao znati šta tek slijedi.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑15 jul 2021, 20:48Nesto ne mogu a da ne ispravim. Bio je 08.03. Sjećam se sta je sve Fejzić branio tu pred mojim ocima, a posebno tamo na drugoj strani u 90+ ne svira penal nad Crnkom. Preko čitavog terena se vidjelo da je penal, samo je to sudiji promaklo.
Posle utakmice smo pratili raspored za narednih 11 kola (jer je to bilo 22 kolo nakon cega se pravio raspored po Bergeru), a vec za dan dva nas dočeka tužna realnost. Prvo kažu bez publike pa onda i prekid... tuga
FK SARAJEVO FK TUZLA CITY 6:2
Feb 22, 2020-
Ukida se testiranje navijača za utakmice u Kantonu Sarajevo!
PREMIJER LIGA BIH16/07/2021 u 10:58 h
Odlična vijest
Testiranje navijača koji žele prisustvovati utakmicama na otvorenom u Kantonu Sarajevo se ukida, saznaje Klix.ba.
Kako saznaje portal Klix.ba, obaveznog testiranja navijača više neće biti u Kantonu Sarajevo, što znači da će svi gledatelji na stadionima moći nesmetano ulaziti na tribine koje će biti otvorene za 30 posto kapaciteta stadiona. Naime, ministarstvo zdravstva će ovu odluku predložiti Kriznom štabu, što bi trebalo biti i prihvaćeno.
Naravno, i dalje se preporučuju sve mjere u cilju sprečavanja zaraze koronavirusom.
Podsjetimo, do sada je na snazi bila odluka da svi navijači koji žele prisustvovati nogometnim utakmicama u Kantonu Sarajevo moraju biti negativni na koronavirus.
Tim povodom Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je najprije osigurali 1.300 testova za navijače Veleža koji su 8. jula išli na stadion Grbavica gdje je Velež dočekao sjevernoirski Corelaine u Konferencijskoj ligi, a potom i 1.500 testova za navijače Sarajeva za jučerašnji meč na Koševu protiv Milsamija u istom takmičenju.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ŠTA SE ČEKA U NAŠEM KANTONU?
Odlična vijest
Testiranje navijača koji žele prisustvovati utakmicama na otvorenom u Kantonu Sarajevo se ukida, saznaje Klix.ba.
Kako saznaje portal Klix.ba, obaveznog testiranja navijača više neće biti u Kantonu Sarajevo, što znači da će svi gledatelji na stadionima moći nesmetano ulaziti na tribine koje će biti otvorene za 30 posto kapaciteta stadiona. Naime, ministarstvo zdravstva će ovu odluku predložiti Kriznom štabu, što bi trebalo biti i prihvaćeno.
Naravno, i dalje se preporučuju sve mjere u cilju sprečavanja zaraze koronavirusom.
Podsjetimo, do sada je na snazi bila odluka da svi navijači koji žele prisustvovati nogometnim utakmicama u Kantonu Sarajevo moraju biti negativni na koronavirus.
Tim povodom Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je najprije osigurali 1.300 testova za navijače Veleža koji su 8. jula išli na stadion Grbavica gdje je Velež dočekao sjevernoirski Corelaine u Konferencijskoj ligi, a potom i 1.500 testova za navijače Sarajeva za jučerašnji meč na Koševu protiv Milsamija u istom takmičenju.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
- Kontakt:
Nema ni na TK obaveze testiranja, ali na snazi je odluka max 500 po tribini.tuzlac je napisao/la: ↑16 jul 2021, 11:57Ukida se testiranje navijača za utakmice u Kantonu Sarajevo!
Odlična vijest
Obzirom da Tušanj ima dvije to je 1.000
Dok se ne donesu neke nove mjere.
Naredbe i preporuke koje su na snazi od sutra u Tuzlanskom kantonu 16.7.2021. u 13:49 - Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva čime postojeće naredbe i preporuke ostaju na snazi i u narednih 14 dana. U skladu sa Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH moguće je i organiziranje većih skupova uz posebno definirane uvjete: posjedovanje negativnog antigenskog ili PCR testa ne starijeg od 48 sati, potvrda o prebolovanom Covid-19 ne starija od 6 mjeseci ili potvrda o završenoj vakcinaciji. Dozvoljeno je održavanje kongresa, konferencija i drugih edukativnih skupova, na kojima može prisustvovati do 100 osoba, a ukoliko skup ima više od 100 osoba, potrebno je da sudionici imaju: negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji. U skladu sa Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH dozvoljava se i prisustvo gledalaca na profesionalnim sportskim takmičenjima na otvorenom, uz uvjet korištenja maksimalno do 30 procenata kapaciteta stadiona, ali ne više od 500 osoba po tribini, pri čemu osobe na tribinama moraju nositi maske. Naređuje se obvezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema u zatvorenom prostoru i uz poštivanje distance od minimalno 2 metra. Nalaže se obvezno nošenje maske i na otvorenom prostoru, ukoliko se ne može ostvariti distanca od 2 metra. U veletrgovinama i supermarketima se ograničava broj kupaca tako da se definira prostor od 10 m2 prodajnog objekta po potrošaču, a bez obzira na veličinu prostora prodajnog objekta, nije dozvoljen boravak više od 400 potrošača. Dozvoljavaju se posjete domovima za stara i iznemogla lica na području Tuzlanskog kantona. Od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona, nadležnih gradskih/općinskih inspekcija i Uprave policije Tuzlanskog kantona traži se nastavak aktivnosti u smislu kontrole provedbe donesenih naredbi. Ugostiteljskim objektima se preporučuje dominantno korištenje kapaciteta na otvorenom (bašte) uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Ova Naredba se primjenjuje od 17. do 30. jula ove godine.
-
- Kontakt:
Je li ovo imamo nove dresove? Mislim na ove sa plave sa fotografisanja danas.
-
- Kontakt:
Vratio se samir muratovic to je bitnijePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2021, 22:35Je li ovo imamo nove dresove? Mislim na ove sa plave sa fotografisanja danas.
-
- Kontakt:
Nisam to čuo. Ako je istina mi izgleda korak naprijed pa nazad dva.Fanatico89 je napisao/la: ↑16 jul 2021, 22:53Vratio se samir muratovic to je bitnijePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2021, 22:35Je li ovo imamo nove dresove? Mislim na ove sa plave sa fotografisanja danas.
Ili misliš na Samira Efendica?
-
- Kontakt:
Sto mislis 2 koraka nazad? Dosta je bilo hajke u vezi muratovica ovdje na forumu. Meni ne poznati razlogi?Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2021, 22:58Nisam to čuo. Ako je istina mi izgleda korak naprijed pa nazad dva.Fanatico89 je napisao/la: ↑16 jul 2021, 22:53Vratio se samir muratovic to je bitnijePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2021, 22:35Je li ovo imamo nove dresove? Mislim na ove sa plave sa fotografisanja danas.
Ili misliš na Samira Efendica?![]()
Durakoviću četverogodišnji ugovor u FK Tuzla City
Mladi bek će sigurno dobiti šansu u novoj sezoni
U FK Tuzla City nisu mnogo mijenjali u ljetnom prelaznom roku.
17.07.21. 08:58
S. Mlaćo
Husref Musemić će imati kvalitetnu momčad koja će se sigurno boriti za vrh tabele, a Tuzlaci su dogovorili nastavak saradnje i sa mladim lijevim bekom Elvirom Durakovićem.
Duraković je dogovorio ostanak u tuzlanskom premijerligašu i potpisao ugovor na četiri godine, tj. do ljeta 2025. godine.
Radi se o 21-godišnjaku koji se ozbiljno nametnuo stručnom štabu i očekivati je da dobije 'ozbiljnu' minutažu u novoj sezoni.
U protekloj sezoni Premijer lige upisao je devet nastupa. Ponikao je u bugojanskoj Iskri, nastupao i za mlade selekcije Željezničara i Zrinjskog, a okušao se i u Bratstvu iz Gračanice.
Tuzla City drugi dio sezone otvara duelom sa Sarajevom u ponedjeljak

Mladi bek će sigurno dobiti šansu u novoj sezoni
U FK Tuzla City nisu mnogo mijenjali u ljetnom prelaznom roku.
17.07.21. 08:58
S. Mlaćo
Husref Musemić će imati kvalitetnu momčad koja će se sigurno boriti za vrh tabele, a Tuzlaci su dogovorili nastavak saradnje i sa mladim lijevim bekom Elvirom Durakovićem.
Duraković je dogovorio ostanak u tuzlanskom premijerligašu i potpisao ugovor na četiri godine, tj. do ljeta 2025. godine.
Radi se o 21-godišnjaku koji se ozbiljno nametnuo stručnom štabu i očekivati je da dobije 'ozbiljnu' minutažu u novoj sezoni.
U protekloj sezoni Premijer lige upisao je devet nastupa. Ponikao je u bugojanskoj Iskri, nastupao i za mlade selekcije Željezničara i Zrinjskog, a okušao se i u Bratstvu iz Gračanice.
Tuzla City drugi dio sezone otvara duelom sa Sarajevom u ponedjeljak

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 jul 2021, 10:46, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Možemo li mi iskoristiti ovo stanje u Sarajevu, pa djelimicno i umor pa da uzememo 3 boda? Sta mislite?
Ja sam nekako optimista.
Ja sam nekako optimista.
-
- Kontakt:
Mozda moze ali ako se ne misli na nekakvo njihovo lose stanje.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑18 jul 2021, 10:16Možemo li mi iskoristiti ovo stanje u Sarajevu, pa djelimicno i umor pa da uzememo 3 boda? Sta mislite?
Ja sam nekako optimista.
Ne zna se ni sta ocekivat od ekipe ,prva tekma..
Vidjet cemo.
-
- Kontakt:
Ne znamo ni sta očekivati od nas. Nikakve informacije. Ni naslutiti ko je prvi tim, ko su stoperi. Sta je sa onoliko igraca koji su prošli pripreme. Ništa se ne zna a sutra utakmica.Pozitivanstav je napisao/la: ↑18 jul 2021, 12:33Mozda moze ali ako se ne misli na nekakvo njihovo lose stanje.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑18 jul 2021, 10:16Možemo li mi iskoristiti ovo stanje u Sarajevu, pa djelimicno i umor pa da uzememo 3 boda? Sta mislite?
Ja sam nekako optimista.
Vidjet cemo.
Opet kažem nadam se da je kod njih gora situacija i da smo u prednosti.
-
- Kontakt:
Pripreme djuluju dobro odradjene,pa eto,treba se adat nekom dobrom rezultatu..Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑18 jul 2021, 12:40Ne znamo ni sta očekivati od nas. Nikakve informacije. Ni naslutiti ko je prvi tim, ko su stoperi. Sta je sa onoliko igraca koji su prošli pripreme. Ništa se ne zna a sutra utakmica.Pozitivanstav je napisao/la: ↑18 jul 2021, 12:33Mozda moze ali ako se ne misli na nekakvo njihovo lose stanje.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑18 jul 2021, 10:16Možemo li mi iskoristiti ovo stanje u Sarajevu, pa djelimicno i umor pa da uzememo 3 boda? Sta mislite?
Ja sam nekako optimista.
Vidjet cemo.
Opet kažem nadam se da je kod njih gora situacija i da smo u prednosti.

Sarajevo je protiv Moldavaca izvelo ovaj tim.
.............................Kanuric
.Šabanović........Dupovac...........Kurdić........Pidro
..............Đokanović.................Oremuš
..Fanimo .............Sušić...............Salčin
.....................Velkoski.
Igrali su još:Dervisagić, Varesanović,(od 46')- Palić od 75',i Ramić 85'.
Hebibović i Ahmetović nisu bili u kobinaciji.Bagarić će vjerovatno igrati protiv nas.
Rezerve:
35 Dizdarevic GK
5 Besic CB
33 Trako CB
40 Imamovic LB
25 Palic DM
17 Varesanovic AM
14 Ramic AM
23 Dervisagic LW
28 Mesic
Na Koševo večeras stiže ambiciozni Tuzla City, koji je i ovoga ljeta prilično osvježio igrački sastav, no pitanje je koliko je uigranosti u timu Husrefa Musemića.
Kada je domaćin u pitanju, trener Goran Sablić nakon poraza od Moldavaca poručio je kako je ekipa limitirana, no u međuvremenu su stigla određena pojačanja, iako neće imati pravo nastupa danas.Ovo bi trebalo značiti da Bagarić nije registrovan.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 jul 2021, 11:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Vidjet ćemo da li će naš tim promjeniti formaciju ili će igrati 4-2-3-1.
Dolazak Efendića može značiti da ćemo igrati 3 - 5 -2.Efendić bi sa štoperima činio trojku ispred Fejzića.Zatim: Nukić, Karjašević ,Doffo,Gavrić,Mišić.Gore Krpić i Mešinović.
..................................FEJZIĆ
.......EFENDIĆ..............ŠUKILOVIĆ...........ČELIKOVIĆ
....NUKIĆ..........KARJAŠEVIĆ......GAVRIĆ........MIŠIĆ
.................................DOFFO
.......................MEŠINOVIĆ
.........................................KRPIĆ
U defanzivi vrlo dobra formacja da se spriječe Fanimo,Sušić,Salčin i Bagarić.Tada će četvorka (Nukić,Karjašević,Gavrić,Mišić)zauzeti svoju poziciju u liniji ispred trojke.Dofo mora da trči kao brisač na autu a Mešinović je igrač đoker sa punim angažmanom u defanzivi i ofanzivi. U situaciji kad mi posjedujemo loptu,Nukić , Mišić ,Doffo i Mešinović mogu probijati Đokanovića,Oremuša,Šabanovića i Pidru.Dupovac će biti orjentisan na Krpića a drugi štoper će naizmjenično pokrivati drugu stranu šesnesterca.
- Naravno da postoji i mogućnost za 4-3-3 .Fejzić,-Efendić,Šukilović,Čeliković,Mehidić(Duraković)- Nukić,Karjašević,Gavrić-Doffo,Krpić ,Mišić.
UVJEREN SAM DA KO GOD DOBIJE POVJERENJE I KAKO GOD DA GRALI FORMALNO FORMACIJSKI ,NAŠ TIM MOŽE PARIRATI SARAJEVU.REMI BI BIO DOBAR A POBJEDA ODLIČNA.
Dolazak Efendića može značiti da ćemo igrati 3 - 5 -2.Efendić bi sa štoperima činio trojku ispred Fejzića.Zatim: Nukić, Karjašević ,Doffo,Gavrić,Mišić.Gore Krpić i Mešinović.
U defanzivi vrlo dobra formacja da se spriječe Fanimo,Sušić,Salčin i Bagarić.Tada će četvorka (Nukić,Karjašević,Gavrić,Mišić)zauzeti svoju poziciju u liniji ispred trojke.Dofo mora da trči kao brisač na autu a Mešinović je igrač đoker sa punim angažmanom u defanzivi i ofanzivi. U situaciji kad mi posjedujemo loptu,Nukić , Mišić ,Doffo i Mešinović mogu probijati Đokanovića,Oremuša,Šabanovića i Pidru.Dupovac će biti orjentisan na Krpića a drugi štoper će naizmjenično pokrivati drugu stranu šesnesterca.
- Naravno da postoji i mogućnost za 4-3-3 .Fejzić,-Efendić,Šukilović,Čeliković,Mehidić(Duraković)- Nukić,Karjašević,Gavrić-Doffo,Krpić ,Mišić.
UVJEREN SAM DA KO GOD DOBIJE POVJERENJE I KAKO GOD DA GRALI FORMALNO FORMACIJSKI ,NAŠ TIM MOŽE PARIRATI SARAJEVU.REMI BI BIO DOBAR A POBJEDA ODLIČNA.
-
- Kontakt:
Doffo je kartoniran,dakle bez njega..tuzlac je napisao/la: ↑18 jul 2021, 17:23Vidjet ćemo da li će naš tim promjeniti formaciju ili će igrati 4-2-3-1.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.