Kovačić je elitni vezni igrač, ništa čudno.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2021, 18:39Mah razumijem da se ne moze porediti. Htio sam samo napraviti paralelu sa Kovacicem iz mlađih dana iz Intera jer ga se sjecam i sada.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑20 jul 2021, 18:37Porediš Premier League, gdje svaki sivonja igra. Solidne brojke za EPL od 50% pa gore.
A ovo ostalo sam pisao jer mi je bilo zanimljivo. Posebno za Kantea.![]()
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑20 jul 2021, 18:41Kovačić je elitni vezni igrač, ništa čudno.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2021, 18:39Mah razumijem da se ne moze porediti. Htio sam samo napraviti paralelu sa Kovacicem iz mlađih dana iz Intera jer ga se sjecam i sada.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑20 jul 2021, 18:37Porediš Premier League, gdje svaki sivonja igra. Solidne brojke za EPL od 50% pa gore.
A ovo ostalo sam pisao jer mi je bilo zanimljivo. Posebno za Kantea.![]()
Moja poenta je bila da nije imao slicne brojke u Interu. Mada je i tada bio top.
- ASD
- Kontakt:
Kakve je brojke imao sezonu prije, dvije sezone prije?h1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2021, 18:09Tačno, ali uzmi za primjer recimo Kovacica koji je prosle sezone imao najvise procentualno osvojenih duela u PL(64%). Sigurno nije bio takav igrač i nije imao te kvalitete kada je došao iz Dinama u Inter. Doveden je zbog drugih kvaliteta, a na ostalima je ocito radio.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑20 jul 2021, 17:40Nije im loš ni Bayramyan, on je Armenski reprezentativac.
Ali Norman je definitivno najbolji igrač te ekipe.
Gigovic ima velikih problema sa fizičkim kapacitetima. Gledam samo 40% osvojenih duela, to znaci da vise od 50% duela gubi na poziciji koja je najbitnija u fudbalu.
Demirović recimo ima mizernih 30%, ali on lopte gubi u napadu pa nije toliko bitno, mislim bitno je ali poredimo se brojkama.
Evo spomenu Normana, kaže klasa, 66% duela on osvoji, naravno da je klasa.
Recimo Sissoko i Andre Gomez su bili ispod 50% prosle sezone. Pogba je imao 50%.
EDIT:
Ono sto jos interesantnije jeste da je Kante imao 53%. Usao sam naknadno da provjerim jer sam ocekivao da ce on dominirati u ovom segmentu.![]()
Kante i nije imao neku sezonu. Mislim da je u Premijer ligi tek 12-13 igrač Chelsea po ocjenama, dosta je i selio na klupu.
Ono što je popravilo dojam je završnica u Ligi prvaka koju je odigrao vrhunski.
Sezonu prije je imao 41%, dok je recimo te iste sezone Muhamed Besic imao 61%.
Dvije sezone prije je imao 42%.
Bar prema bazi podataka koju ja gledam.
Mladi reprezentativac BiH za pet miliona funti stiže u Tottenham?!
https://spor--tske.ba/mladi-reprezentat ... tottenham/
https://spor--tske.ba/mladi-reprezentat ... tottenham/
Sta je ovim malim , Samed Bazdar
Rodjen u Pazaru, jel ima nade da zaigra za nas
https://www.transfermarkt.de/samed-bazd ... ler/710969
Sumnjam. Oni vole glumiti srbende.Zizou je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:35Sta je ovim malim , Samed Bazdar
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ništa oni ne glume.Maestro je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:39Sumnjam. Oni vole glumiti srbende.Zizou je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:35Sta je ovim malim , Samed Bazdar
Naši nisu tražili od FIFA-e, da im reciprocitetom omogući ono što su Srbi i Hrvati dobili prema BiH.
Sad se neki Sandžaklija, prema BiH tretira ko Brazilac ili Japanac. Ako mu otac majka, nana ili dedo nisu rođeni u BiH, mora igrat 5 godina u bhpl da bi steko pravo igranja za reprezentaciju.
- ASD
- Kontakt:
Taj je strašan talenat. Momak igra mozgom, čak i u seniorskom uzrastu. Vjerovatno daleko najveći talenat od svih što se povezuju s nama.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
A po Sarajevu glume kabadahije.Maestro je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:39Sumnjam. Oni vole glumiti srbende.Zizou je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:35Sta je ovim malim , Samed Bazdar
⚜️~⚜️~⚜️
Ako dobro pamtim, to nema veze sa onim što naši mogu tražiti od FIFAe, nego sa ustavom države.DrFilgud je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:46Ništa oni ne glume.Maestro je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:39Sumnjam. Oni vole glumiti srbende.Zizou je napisao/la: ↑21 jul 2021, 17:35Sta je ovim malim , Samed Bazdar
Naši nisu tražili od FIFA-e, da im reciprocitetom omogući ono što su Srbi i Hrvati dobili prema BiH.
Sad se neki Sandžaklija, prema BiH tretira ko Brazilac ili Japanac. Ako mu otac majka, nana ili dedo nisu rođeni u BiH, mora igrat 5 godina u bhpl da bi steko pravo igranja za reprezentaciju.
Inače, čisto sumnjam da bi ovaj ikad zaigrao za BiH i da može. Pogledaj intervju na YT.
Ne može ustav države direktno uticati na FIFA-u. Oni prave sopstvena pravila, tako su onemogućili države da prostim davanjem državljanstva vrbuju igrače. FIFA-a se može (ali ne mora) voditi uređenjem i specifičnostima države, pri donošenju odluka.
Bi li zaigro ili ne, ne možemo znat jer najvjerovatnije nema tu mogućnost. To što priča na YT, je priča za Srbe koji treba da ga pozivaju u reprezentaciju. Mi bi htjeli da kaže - igro bi ja za BiH, ljiljan mi je u srcu, ali pošto ne mogu igraću za Srbiju
Prije ce Ibrahimovic zaigrati za BH nego neki sandzaklija iz Srbije. Pogotovo igrac iz Partizana/CZ.
Ali zato smo im uzeli Ziljkica!
Ali zato smo im uzeli Ziljkica!
@igrajlopte 🐦
E sad kako je Ziljkić zaigro za nas, to ne znam, ipak nije u redu da se generalizuje i prozivaju Sandžaklije. Pogotovo od strane raje iz dijaspore, koji i sami doživljavaju uvrede jer žive vani.
Do prije godinu, švedske bošnje su nosile etiketu "izdajnika"
Druze kao prvo te neke etikete i slicno mene licno nikako ne doticu, nit me interesuju. Pa samo se budala na to fura ili mu smeta.DrFilgud je napisao/la: ↑21 jul 2021, 18:26E sad kako je Ziljkić zaigro za nas, to ne znam, ipak nije u redu da se generalizuje i prozivaju Sandžaklije. Pogotovo od strane raje iz dijaspore, koji i sami doživljavaju uvrede jer žive vani.
Do prije godinu, švedske bošnje su nosile etiketu "izdajnika"![]()
A kao drugo, ne kontam sta sam pogresno reko pa si moj post tako pretumacio? Sorry ako sam se pogresno izjasnio.
Ne ljuti se. Malo sam se pogresno izjanio, naravno da ne zelim generilozvati ali cinjenica je NAZALOST da ces rijetko, veoma rijetko dobiti nekog sandzakliju koji ce reci ne hocu da igram za BH a da je veoma kvalitetan. To je tako. Pogotovo kad su u pitanju igraci koji su od djetinjstva u Beogradu i igraju za big two. Kamo srece da je drugacije.
@igrajlopte 🐦
Uopšte se ne ljutim, samo primijećujem. Ovdje je prilično negativan naboj prema Sandžaklijama, to možeš vidjet u prethodnih nekolko postova.ReX je napisao/la: ↑21 jul 2021, 18:39Druze kao prvo te neke etikete i slicno mene licno nikako ne doticu, nit me interesuju. Pa samo se budala na to fura ili mu smeta.Barem ja se licno nepecam, pogotovo kada neki random lik ti napise/kaze. Big deal.
A kao drugo, ne kontam sta sam pogresno reko pa si moj post tako pretumacio? Sorry ako sam se pogresno izjasnio.Nisam imao losu namjeru, u ostalom post je bio (kao i za Ziljkica koji nije kvalitet ni nase C-repke) ironicnog tipa. A da ne mislis da ja imam nesto protiv sandzaklija, ja sam se licno "borio" i pisao za par momaka porijeklom iz Sandzaka koji su na kraju samo rekli "Samo Srbija, brale".
Ne ljuti se. Ali cinjenica je NAZALOST da ces rijetko, veoma rijetko dobiti nekog sandzakliju koji ce reci ne hocu da igram za BH a da je veoma kvalitetan. To je tako.
Te srbende, te kabadahije, te prije će Ibrahimović zaigrat za Bih...a ne uzima se u obzir da tehnički (najvjerovatnije) ne mogu igrati za BiH.
Kažem ne ljutim se, ali mi je to baš bez veze, isto ko i prozivanje bilo koje dijaspore.
No offense
- Goalgetter
- Kontakt:
Zasto Muharemovic jos nije potpisao za Juventus?