Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Federer17

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Federer17 » 20 jul 2021, 16:11

Azpi je napisao/la:
20 jul 2021, 15:54
Rokkr
Opet free?

KingsReturn
Kontakt:

Post Postao/la KingsReturn » 21 jul 2021, 02:14

Da li je moguće izbrisati poruke sa Instagrama da se ne mogu naci u sigurnosnoj kopiji ?

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 21 jul 2021, 12:20

Federer17 je napisao/la:
20 jul 2021, 16:11
Azpi je napisao/la:
20 jul 2021, 15:54
Rokkr
Opet free?
Zaboravio sam da se sada plaća 😁
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jul 2021, 16:55

https://www.userbenchmark.com/UserRun/44856060

Tek nanovo instaliran windows.
Solucije koje sam pokušao:

1. Čišćenje od prašine
2. Zaustavljanje nepotrebnih programa/services/startups te sl. tweakovi windowsa.

Da li razlog može biti lošija napojna koja je već built-in u ovom kompu, njegova originalna.
Imam 2 ili 3 napojne od 600-650w ali mislim da ne idu pinovi za ovo kućište.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 jul 2021, 17:47

Jesi li stavio na high performance u postavkama energije? Iskljuci programe da ti se pale na startupu. Ocisti glavni disk, optimiziraj ga. Idi na cmd pisi sfc /scannow i skeniraj komp. Ali uglavnom nije to neki procesor da ti sad leti, staro je to ipak.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jul 2021, 17:48

Bundesliga je napisao/la:
22 jul 2021, 17:47
Jesi li stavio na high performance u postavkama energije? Iskljuci programe da ti se pale na startupu. Ocisti glavni disk, optimiziraj ga. Idi na cmd pisi sfc /scannow i skeniraj komp. Ali uglavnom nije to neki procesor da ti sad leti, staro je to ipak.
Jesam u power opcijama. Ostalo je očišćeno, zaprepastio sam se koliko štopa sve pa sam uradio taj test.
Kontam sve da nije preslaba napojna za ovu grafičku pa joj ne daje dovoljno snage.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 jul 2021, 17:54

OldFashioned je napisao/la:
22 jul 2021, 17:48
Jesam u power opcijama. Ostalo je očišćeno, zaprepastio sam se koliko štopa sve pa sam uradio taj test.
Kontam sve da nije preslaba napojna za ovu grafičku pa joj ne daje dovoljno snage.
A sta ce bit slaba. Ta graficka ne koristi puno energije, a i kad browsas, otvaras programe ne koristi se graficka gotovo uopste. Jedino kad igras igre onda je pod stresom. Imas programe opet pogledaj koliko ti struje izvlaci sve, pogledaj i temperature da nije do coolera. Zna stopat kad se previse grije.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jul 2021, 18:01

22 jul 2021, 17:54
22 jul 2021, 17:48
A sta ce bit slaba. Ta graficka ne koristi puno energije, a i kad browsas, otvaras programe ne koristi se graficka gotovo uopste. Jedino kad igras igre onda je pod stresom. Imas programe opet pogledaj koliko ti struje izvlaci sve, pogledaj i temperature da nije do coolera. Zna stopat kad se previse grije.
Ne prelazi 60 C.
Igram samo nba 2k21, faktički je neigrljivo koliko sjecka i laguje na najnižim mogućim postavkama.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 jul 2021, 18:33

Jel FPS normalan pa krene štekat ili je do FPS-a?

Pogledaj da ti nije uključen update u međuvremenu, da ti šta ne radi u pozadini. Pogledaj na task manageru šta ti toliko uzima rama i procesora. Moguće i da je kakav malware. Skeniraj čitav sistem. Pogledaj temperature i na procesoru, ne samo na grafičkoj. Upali MSI Afterburner i pogledaj.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jul 2021, 18:42

Pratit ću malo sad FPS, to nisam odradio.
Task manager je ok, pogasio sam u services.msc višak a ne bi trebalo da ima virusa, jučer reinstalirao windows.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jul 2021, 08:46

Nakon mjesec dana upalim laptop inaravno, nešto mora biti syebano. Ne učitava mi desni klik na touchpadu, odnosno ne dobijem onaj drop down meni, nego mi otvori ono na što sam kliknuo.

Taj desni dio touchpada radi, samo što ne radi ono što treba :puke:

Zbog ovakvih gluposti sa Windowsom ću uzeti mac. Ne dirneš ispravan uređaj mjesec dana i on se sjebe :rol:

Edit: Skopčao normalni miš, radi normalno desni klik. U pitanju je Surfrace 3.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 jul 2021, 09:39

To ti je do proizvođača laptopa, ne do Windowsa

i je.boga ja ko koristi još touchpad :rol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jul 2021, 09:48

Blejzer10 je napisao/la:
28 jul 2021, 09:39

Ma isti ****, oni su napravili i Windows i Surface :mrgreen:

Nije mi pravi miš potreban, ne radim ništa za šta mi treba preciznost miša :kafa:

Edit: Mislim, ekran je na dodir, nije strašno nešto, al dan te yebo, bez ikakvog razloga se syebe.

Edit again: Proradi odjednom, pokrenuo windows update i odjednom radi :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 28 jul 2021, 10:43

Blejzer10 je napisao/la:

Touchpad na Macbooku koriste svi.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 28 jul 2021, 10:44

Otelo je napisao/la:
28 jul 2021, 09:48
Blejzer10 je napisao/la:

Ma isti ****, oni su napravili i Windows i Surface :mrgreen:

Nije mi pravi miš potreban, ne radim ništa za šta mi treba preciznost miša :kafa:

Edit: Mislim, ekran je na dodir, nije strašno nešto, al dan te yebo, bez ikakvog razloga se syebe.

Edit again: Proradi odjednom, pokrenuo windows update i odjednom radi :rol:
Moguće da je do drivera.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 28 jul 2021, 13:32

meepo je napisao/la:
28 jul 2021, 10:44
Moguće da je do drivera.
Ma nema sta drugo biti, izasli novi drajveri u medjuvremenu.

Ja sam jednom nov laptop iz kutije htio vratiti jer nisam mogao instalirati windows, tj. touchpad nije radio. Jos me lik pitao hocu li da mi on instalira sistem, ne treba rekoh. :mrgreen: Kud jos pitam lika koji ima radnju za prodaju i servis racunara/laptopa sta bi moglo biti, on meni navede 3 moguca problema (nijedan od tih problem touchpada). Odmah ono klasicno 'sta imas onlajn narucivati bilo sta skuplje' i valja se sad peglati s vracanjem laptopa. :mrgreen:

Slucajno spojim mis, radi normalno. Nakon instalacije barem sat vremena sam se napatio s drajverima dok touchpad nije proradio.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jul 2021, 16:40

Ma do updejta je bilo, evo radi sad normalno. Small indie company, updejt ne mogu izbaciti bez da nekom ne syebu nešto :rol:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 29 jul 2021, 12:18

Otelo je napisao/la:
28 jul 2021, 16:40
Ma do updejta je bilo, evo radi sad normalno. Small indie company, updejt ne mogu izbaciti bez da nekom ne syebu nešto :rol:
Hvala bogu pa postoji macOS i Linux.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 03 avg 2021, 18:08

Ko je od ovih na piku sada najpouzdaniji i jeftiniji kada je sastavljanje novog računara u pitanju, odnosno kupovina komponenti.
Zadnja izmjena: OldFashioned, dana/u 03 avg 2021, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 avg 2021, 18:11

03 avg 2021, 18:08
Ko je od ovih na piku sada najpouzdaniji i jeftiniji kada je sastavljanje novog računara u pitanju, odnosno komponente.
Brate sad ti nije dobro vrijeme za sastavljanja racunara. Ako mozes sacekati bolje je. Jer je sve preskupo i ne vrijedi tih para gdje god da narucujes.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.